Intel Battlemage GPU, Performans Sıçraması Yaşatacak

Murat Olcan 1.05.2024 - 22:38
Yeni nesil Intel Battlemage GPU, Lunar Lake CPU mimarisi ile birleşerek mobil cihazlarda iki kat performans artışı vadediyor.

Intel, mobil cihazlar için geliştirdiği Lunar Lake CPU mimarisi ile birlikte yeni nesil Arc 'Battlemage' GPU mimarisini sunmaya hazırlanıyor. İlk kıyaslamalar, Intel Battlemage GPU için mevcut modellere kıyasla iki kat performans artışı sağlayabileceğini gösteriyor. Battlemage, Intel'in grafik kartlarındaki ikinci nesil olup, şirketin yazılım optimizasyonları ve AI tabanlı XeSS yükseltmesi gibi önemli geliştirmelerle donatılmış durumda.

Intel Battlemage GPU Mobil Cihazlarda Grafik Devrimi Yaratabilir

Intel'in mobil cihazlar için geliştirdiği Lunar Lake mimarisine entegre edilmiş Battlemage grafik birimi, Xe2-LPG olarak da biliniyor. İlk kıyaslamalara göre, 17W gücündeki Battlemage GPU, ASUS’un ROG Ally gibi el bilgisayarlarında bulunan ve 35W güç tüketen Radeon 780M'den daha iyi performans sergiliyor. Bu kıyaslama, SiSoft Sandra veritabanı yazılımı kullanılarak yapılmış ve sonuçlar gösteriyor ki Intel'in yeni GPU'su düşük güç tüketimiyle bile etkileyici performans sunabiliyor.

Intel Battlemage GPU Mobil Cihazlarda Grafik Devrimi Yaratabilir

Intel'in Lunar Lake platformu üzerinde yapılan testler, HP Spectre X360 gibi dizüstü bilgisayarlarda gerçekleştirilmiş ve bu cihazlar düşük güç modunda dahi yüksek performans göstermiş. Videocardz tarafından bildirilen SiSoft sonuçlarına göre, bu testlerde kullanılan HP dizüstü bilgisayar 8 Xe-Cores yerine 7 Xe-Cores ile çalışmasına rağmen etkileyici sonuçlar elde etmiş.

Intel'in masaüstü ve mobil platformlar arasında ölçeklenebilirliği ve farklı teknik özelliklerle uyumlu çalışabilmesi, Battlemage'ı giriş seviyesi ve ana akım grafik kartları pazarında potansiyel bir dönüm noktası yapabilir. Intel, bu teknolojiyle ilgili olarak "2X performans" iddiasında bulunuyor, bu da Battlemage'ın nesiller arası büyük bir sıçrama yapabileceğine işaret ediyor.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 19.05.2024 09:49
Kalan Karakter: 300 Gönder
Intel Battlemage GPU
İlginizi Çekebilir