12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor

Ersin Kılıç 7.06.2018 - 15:01
Gaziantep ayağının kazananı ise JesterOf takımı oldu.

Geride bıraktığımız haftasonu Wolfteam'in Asus Wolfteam Türkiye Kupası 2018 turnuvasının Gaziantep ayağı gerçekleşti. Bizim de yerinde takip ettiğimiz ve büyük bir kalabalığın izlediği Gaziantep ayağının kazananı ise JesterOf takımı oldu.

Gaziantep Turnuvası’nda şampiyon JesterOf oldu

Tabi turnuva detaylarına girmeden önce Wolfteam ile ilgili oldukça önemli olan bir gelişmeden de bahsetmek istiyorum. Oyuna dönem dönem Türk ezgileri ve değerlerinin yansıdığını görüyoruz. Nitekim son dönemde Ramazan ayının gelmesine özel olarak oyuna bazı özel içerikler de eklenmişti. Yapılan güncelleme ile birlikte oyuna 2 harita, 2 yeni karakter, pek çok yeni silah ve aksesuar eklenmişti. İşte Wolfteam ekibi önümüzdeki aylarda ise bizi çok daha yakından ilgilendiren bir güncelleme ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Çünkü Şanlıurfa'da yer alan ve 12.000 yıllık bir tarihi olan Göbekli Tepe Tapınağı'nın Wolfteam'e ekleneceği belirtildi.

12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor

Şimdi öncelikle bu Göbekli Tepe'nin tarihinden biraz bahsedelim. Geçtiğimiz haftasonu Netmarble Türkiye'nin konuğu olarak Gaziantep'e gittik. Burada hem Gaziantep hem de Şanlıurfa'nın tarihi ve turistlik yerlerini gezme imkanına eriştik. Özellikle her 2 şehrimizde de bulunan müzelerin kesinlikle görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yani yolunuz o tarafa düşerse hem Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi'ni hem de Gaziantep'te yer alan Zeugma Mozaik Müzesi'ni gezmelisiniz. Her 2 müzenin de Avrupa standartlarında olduğunu ve çok önemli eserler barındırdığını hatırlatmak istiyorum.

Gelelim Göbekli Tepe'ye. Wolfteam'e önümüzdeki aylarda harita olarak eklenecek olan Göbekli Tepe, tarihi anlamda da oldukça önemli bir yere sahip. Şanlıurfa'nın 22 km kuzey doğusunda bulunan Örencik Köyü yakınındaki bu tapınak, biraz da şans eseri keşfedilmiş. Köy mezarlığında yapılan bir defnetme sırasında keşfedilen Göbekli Tepe, tam 12.000 yıllık bir tarihe sahip. Buranın bu kadar önemli olmasındaki en büyük etken ise insanların yerleşik hayata geçmeden önce bile tapınakları inşa ettiklerini göstermesi. Bu nedenle de en eski ibadet yeri olarak kabul görmüş durumda.

12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor

İşte bu kadar önemli olan ve henüz %15 gibi bir kısmı açığa çıkarılan Göbekli Tepe, aynı zamanda hayvanların evcilleştirilmeye başlamasına işaret eden bulgularla da dolu. Topraklarımız üzerindeki tarihin en önemli noktalarından birisi olan bu gölgenin bir oyuna eklenmesi de bu sebeple oldukça önem teşkil ediyor. Bu bağlamda oyunun Kore ekibi, ülkemize gelerek Göbekli Tepe üzerinde gerekli çalışmaları ve keşifleri de yapmışlar.

Gelelim turnuva alanına. Wolfteam’in ASUS Wolfteam Türkiye Kupası 2018 kapsamında düzenlenen Wolfcity turnuvalarının 4’üncü ayağı söylediğim gibi Gaziantep’te gerçekleşti. Burada gerçekten de oldukça büyük bir kalabalık vardı, zira turnuvanın yapıldığı alana bile girmekte büyük zorluk yaşadık. 

12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor

Burada yapılan turnuvada, yani 3 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen Wolfcity Turnuvası’nın 4’üncü ayağında takımlar İstanbul’da yapılacak finale hak kazanmak için mücadele ettiiler. Büyük mücadelenin sonunda şampiyonluğu kazanan takım ise JesterOf takımı oldu.

Netmarble Türkiye,  Wolfteam için Türkiye’nin 8 farklı ilinde düzenlediği Wolfcity Turnuvası’nın 4’üncü ayağını 3 Haziran 2018 tarihinde Gaziantep’te gerçekleştirdi. Arena Internet Cafe’de düzenlenen Wolfcity Gaziantep Turnuvası’na yoğun katılım gerçekleşti. Çekişmeli maçların izleyicilere heyecan yaşattığı turnuvada JesterOf takımı güçlü rakiplerini yenerek şampiyon oldu.

12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor

Turnuvalar 8 şehirde düzenleniyor

Türkiye’de 7 yıldan fazla bir süredir oyun severler tarafından büyük bir tutkuyla oynanan Wolfteam oyuncularının sayısı her geçen gün daha da artıyor. Bu ilgiyi karşılamak amacıyla Netmarble Türkiye, İzmir, Gaziantep, Ankara, Adana, Trabzon, İstanbul, Bursa ve Antalya olmak üzere 8 şehirde ASUS Wolfteam Türkiye Kupası 2018 kapsamında Wolfcity Turnuvalarını düzenliyor.

Gaziantep’te düzenlenen turnuvada başarılı olan takım, İstanbul’da düzenlenecek ASUS Wolfteam Türkiye Kupası 2018 finallerinde de mücadele etme imkanı kazandı. 2018 finallerine katılmanın yolu Wolfcity Turnuvası’nda başarılı olmaktan geçiyor.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 23.04.2024 22:24
Kalan Karakter: 300 Gönder
oXelight
oXelight 10.06.2018 03:51
Pay 2 win :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.06.2018 23:24
bu oyun sadece trde oynanıyor zaten o kadar dandik
Kalan Karakter: 300 Gönder
12.000 yıllık tarihi olan Göbekli Tepe, Wolfteam'e ekleniyor
İlginizi Çekebilir