1/4

Crysis 2

Metin Çatalkafa 29.03.2011 - 10:45
Kriz, New York'a sıçradı!
Platformlar PC, PlayStation 3, XBox 360
Crysis 2
  • Yapımcı - Yayıncı Crytek Studios - EA Games
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,First Person Shooter
  • Sistem Gereksinimleri
Merlin Puanı 93
15 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%66
Artılar Tamamıyla Türkçe! Genel olarak grafikler iyi. Sunum ve atmosfer çok başarılı. Ses ve müziklere diyecek kelime yok! Yeni nanosuit daha etkili bir oyun deneyimi sunuyor. Şehir tasarımı büyüleyici. Eğlenceli multiplayer seçenekleri.
Eksiler Grafiklere ince ayar yapılamıyor. Extereme görüntü kalitesinde bile bazen düşük dokularla karşılaşılabiliyor. Yapay zekada ufak da olsa bazı sorunlar var.
Yıl 2009. Yerli kardeşler iş başında. İlk oyunları FarCry’dan sonra Ubisoft ile yollarını ayıran Cevat Yerli, Electronic Arts ile anlaşarak Crysis’i piyasaya sürdü. Crysis beraberinde birçok ilkleri de yanında getirdi. O güne kadar çıkan en iyi grafikli oyun olmasının yanı sıra özellikle şirketin başında bulunan Yerli kardeşlerin katkılarıyla biz Türk oyuncuları AAA kalitesinde bir oyunu tamamen Türkçe oynama imkanına kavuşmuştuk.

Ve şimdi yıl 2011. Crytek yeniden sahnede. Crysis 2 ile bakalım oyunculara ne gibi deneyimler yaşatacaklar?

Ormandan indim New York’a

“Bilgisayar oyunlarına konu olan en popüler şehirler hangileridir?” diye bir araştırma yapsak herhalde New York bu listede üst sıralarda kendine yer bulurdu. New York’u oyun yapımcıları oldukça seviyor. Max Payne, Grand Theft Auto 4 derken şimdi de Crysis 2...

Max Payne ve özellikle GTA 4’ü oynayanlar gerçek hayatta New York’a gitseler fazla yabancılık çekmeyecek. Çünkü yapımcılar şehri olabildiğince gerçekçi bir şekilde oyunlara aktarıyor. Crysis 2 ise New York’u belki de en gerçekçi şekilde görebileceğimiz oyun. Gerçekten New York’un sokakları, dükkanları, metroları, parkları, caddeleri, gökdelenleri kısaca New York’ta ne varsa Crysis 2’de var.

Crysis’in eleştiri aldığı konulardan biri hikayenin sürükleyicilikten biraz uzak olmasıydı. Özellikle Modern Warfare serisinde olan çatışma atmosferi Crysis’in eksik yanlarındandı. Sizlere Crysis 2’nin hikayesiyle ilgili fazla bilgi vermemeye çalışacağım. Çünkü ilk oyun zeten Türkçe’ydi. Oyuncular ilk Crysis’in hikayesini ezbere biliyorlar. Crysis 2 de Türkçe olduğu için bu yazıda oyunu aldığınızda heyecanla oynamanız için senaryo ile ilgili fazla açıklama yapmamaya çalışacağım.



Hikayeden ne haber?

Hikaye anlatımı ile sizlere iyi haberlerim var. Crytek, hikaye anlatımı bakımından dersini oldukça iyi çalışmış. İlk Crysis’e göre çok daha iyi bir atmosfer ve daha kaliteli bir senaryo sizleri bekliyor. Ayrıca hikaye beklediğinizden biraz daha farklı. Oyunu oynarken birçok yerde oldukça şaşıracaksınız.

İlk Crysis’de ormanda daha özgür oynayabiliyorduk. Bir görev yerine ormanda istediğimiz yolu kullanıp gidebiliyorduk. Ya da yan görevlerle eğlenceli dakikalar geçiriyorduk. Crysis 2’de hikaye sunumu değiştiği için oynanış, Modern Warfare 2 gibi biraz daha çizgisel olmuş. Artık gideceğimiz yol belli. Bunu kendi kararlarımızla değiştiremiyoruz. Sadece bazı noktalarda küçük kısa yollar var. Oralar da genelde New York'un kanalizasyonları. İlk Crysis’deki açık dünya benzeri oynayış Crysis 2’de bulunmuyor. Ama bu olumsuz bir durum değil. Çünkü senaryonun sunumu daha kaliteli ve heyecanlı bir hal almış.