Ana Sayfa   PC   PS3   X360   Wii   iOS   PSP   PS Vita   DS   3DS   Röportaj   Teknoloji   Makale   Anket   Forum       MK TV      
 

Haberler > Heavy Rain > Heavy Rain'in yapımcıları L.A. Noire'a taş toplatacak

Emre Günen - 02.04.2011 12:37:00

Heavy Rain'in yapımcıları L.A. Noire'a taş toplatacak

David Cage, yeni teknolojileri hakkında iddialı konuştu

Heavy Rain oyunu ile tüm dünyaya ismini duyuran David Cage, L.A. Noire’da kullanılan ve herkesi mest eden ‘Motion Scan’, yani hareketleri algılayan teknolojik alt yapının artık son demlerine geldiğini ve çıkmaz bir sokağa girdiğini savundu.

Quantic Dream olarak bu teknolojinin bir adım ilerisine geçtiklerini belirten Cage, “Bence ‘Motion Scan’ teknolojisi şu an için problemlerin çözümü olarak görülebilir, fakat çıkmaz bir sokağa girdiğini de itiraf etmek gerek” diye konuştu.

“Bu teknoloji inanılmaz derecede pahalı ve aynı zamanda sadece surat mimiklerine odaklı bir yapı sunuyor. Hiçbir zaman bu teknolojiyi kullanarak hem surat mimiklerini, hem de vücut hareketlerini dijital ortama aktaramıyorsunuz.” diyen Cage, surat mimikleri çok gerçekçi olsa da vücut hareketleri onlar kadar detaylı olmadığından, gerçekçilikten uzaklaşıldığını söyledi.

‘Motion Scan’ teknolojisi ile gerçek zamanlı ışıklandırma ve gölge efektlerinin verilemediğini söyleyen Cage, surat mimikleri çok gerçekçi olmasına karşın gözbebeklerinin buna uygun biçimde hareket edememesinden yakındı.

“Bence L.A. Noire çok güzel gözükecek, fakat bu teknolojiden bir adım ileriye gidilmesi gerekiyor” diyen Cage, yeni kullanacakları teknolojinin, ‘Motion Scan’ teknolojisini geride bıraktığını ve çok daha gerçekçi olduğunu iddia etti.

Son olarak Cage, adını söylemekten kaçındığı yeni projelerinin ünlü sinema filmi Avatar kalitesinde olacağını savundu.



heavy rain playstation 3 macera david cage avatar la noire

Erkeksen Gel: High Energy

MK Okuru
 
 
 
Seviye: 4
#47 assault, 09.10.2011 11:13 (0) - Alıntı yap
12.09.2011 17:59:00 - white beard demiş ki:
yavaş toplatsın. heavy rain seneler geçmiş olmasına rağmen 2 milyon bile satamazken l.a noire çoktan 4 milyona yaklaştı.

öyle surat mimiği yapmakla olmuyor bu işler. adam akıllı bir hikaye gerek.



heavy rain'i oynamadın sanırım
Seviye: 6
#46 white beard, 12.09.2011 17:59 (0) - Alıntı yap
yavaş toplatsın. heavy rain seneler geçmiş olmasına rağmen 2 milyon bile satamazken l.a noire çoktan 4 milyona yaklaştı.

öyle surat mimiği yapmakla olmuyor bu işler. adam akıllı bir hikaye gerek.
#44 MK Okuru, 28.05.2011 14:02 (0) - Alıntı yap
05.04.2011 02:23:00 - MK Okuru demiş ki:
boş konuşmalar bunlar. koysun oyun içi video görelim...



Heavy Rain bile yeterli bir kanıt değilmi :)
#42 MK Okuru, 05.04.2011 02:23 (0) - Alıntı yap
Seviye: 3
#41 DBC, 04.04.2011 19:08 (0) - Alıntı yap