1/2

L.A. Noire

Arda Gündüz 3.06.2010 - 12:31
Los Angeles'ın karanlık sokaklarında...
GTA tarzı oyunlarda artık eski zamanları konu edinmek moda oldu. Mafia, The Saboteur gibi yapımlar, aksiyon ve suç dünyasını, geçtikleri yerlerin nostaljik hallerine taşıyorlardı. Bu da daha değişik bir atmosfer sağlıyor ve o zamanın havasını bizlere sunuyordu. L.A. Noire de bu furyayı devam ettiren yep yeni bir yapım olarak karşımıza çıkacak. Bu sefer Los Angeles'ın 1947'deki haline gidiyoruz. LAPD'ye bağlı olarak çalışan dedektif Cole Phelps rolündeyiz ve bizi oldukça zorlu aksiyonlar ve çözülmesi gereken komplike cinayetler bekliyor.

Nostaljik karanlık

Genelde bu tür oyunlarda yapımcılar, aksiyon seviyesini ne şekilde arttırabilecekleri ve nasıl çeşitlendirebilecekleri üzerinde çalışır. Ortaya şimdiye kadar hiç de fena yapımlar çıkmadı ve genelde bu tarz ürünler gereken ilgiyi gördü. Görevler ve senaryo farklılık gösterse de, gireceğimiz aksiyonlar genelde birbirine benzer. L.A. Noire da tabii ki bu adeti yerine getirmeye devam ediyor, ancak kendisine has bazı özellikleri de beraberinde getirerek. Araç kovalamacaları, silahlı çatışmalar ve aksiyonların dışında, dedektiflik özelliklerimizi devreye sokup cinayetleri de çözmeye çalışacağız. Bunun için olay yerlerini incelemeli, insanlarla konuşmalı ve ipuçlarını mantıklı olarak değerlendirmemiz gerekli.

L.A. Noire


Sadece tek kişilik modda tasarlanmakta olan L.A. Noire, eski zamanlarda geçtiğini görsel öğeleriyle de gösteriyor olacak. Zamanına uygun eski tarz görüntüler ve ışıklandırmalar eşliğinde, kendimizi 40'ların Amerika'sında hissedeceğiz. Görsellikle ilgili en fazla konuşulan konu, yüz ve animasyon sistemi. Oldukça gerçekçi bir animasyon sisteminin kullanılacağı yapımda, insanların mimiklerinden, o anda neler hissettiklerini rahatça anlayabileceğiz. Hareket sistemi için de çok özel çalışmalar yürütülüyor. Motion scan ve depth analysis teknikleriyle hazırlanan hareket sisteminde, 32 kamera kullanılıyor ve beyaz bir odada gölgelenmeler giderilerek aktör çekimleri yapılıyor. Böylece çok daha gerçekçi modellemeler elde ediliyor.