Mafia 2
Bir adam olarak iyiydi, sadece işi kötü...
Mafia 2 > İnceleme
Bir adam olarak iyiydi, sadece işi kötü...
|
|
Tweet |
|
Özellikle simülasyon modunu denerseniz, gerçekçiliğin iki kat arttığını göreceksiniz. Araba çalmam gereken bir bölümü iki ayrı modda da oynadım. Normal modda oynarken ilk deneyişimde geçtiğim görevi simülasyon modunda deneyince 4-5 kez denemek zorunda kaldım. Özellikle lastiklerin kar üstünde kayması ve yol tutuşu gibi öğeler işin içine girince bir yarış oyunu kıvamında sürüş dinamikleri çıkmış ortaya.
Öldürmek bu işin doğasında var
Oyunun en çok eleştirdiğim kısmı görev yapısı oldu. İlk oyunu hatırlarsanız, görevlerin her biri ayrı bir tat verirdi, buna rağmen oyunun zorlu yapısı korunmuştu. Mafia 2 yeni jenerasyona göz kırparken zorluğunu kaybetmiş, görevler aynı tok hissiyatı vermiyor ve ilk oyunda da uzun süren sürüş sekansları, ikinci oyunun görevleri yanında abartı derecede uzun kalıyor. Y noktasından X'e gidip, herkesi vurmak ve tam eğlenmeye başlamışken bölümün sona ermesi pek hoş olmuyor. Ve evet, çoğu görevde yaptığınız bu; çatışmak. İlk Mafia'nın kült görevlerini aradım oyun boyunca.
Empire Bay de sadece hikayeyi tamamlamak, sizi atmosfere iyice sokmak için kullanılan bir araç olunca, hikaye görevleri dışında elde yapacak hiçbir şey kalmıyor (Playboy dergisi ve aranıyor ilanlarını toplamak dışında). Hikaye de ilk bölümlerde sizi kendisine bağlamaktan uzak, kopuk ilerliyor. Aklınızda bir sürü soru kalıyor, bir de oyun çıkmadan önce yayımlanan gameplay videolarındaki bölümlerin bazılarının oyunda yer almaması işin içine girince kafam iyice karıştı. Ki Mafia 2 oynayış stilinize ve zorluğa göre 8-15 saat arası sürüyor sadece. Yapımcıların neden bölümleri kırpma girişimde bulunduğunu anlamak güç doğrusu. Aynı şekilde çeşitli fuarlarda verilen sözlerin bir kısmının da tutulmadığını görüyoruz; şehirde kendiliğinden oluşan olaylardan görev çıkaramıyoruz kendimize mesela, çevreyle etkileşim script olarak hazırlanan kısımlar dışında neredeyse yok. Umarım bu kırpılan içerikler daha sonra DLC olarak gelir.



Yapımcı: 2K Czech
Yayıncı: 2K Games
Türü: Aksiyon
Çoklu Oyuncu: Yok
Platform: PC, Playstation 3, XBox 360
| Artılar: İyi kurgulanmış hikaye. Araç sürüşü çok keyifli. Sesler çok başarılı. Empire Bay... | ||
| Eksiler: Beklenenden daha kısa oyun süresi. Tekdüze oyun yapısı. Hikaye dışında yapacak pek bir şey yok. Tadı damağınızda kalıyor. | ||
| Sistem Gereksinimi: Pentium D 3GHz ya da AMD Athlon 64 X2 3600+ veya üzeri işlemci, 1.5 GB RAM, GeForce 8600/ATI HD2600 Pro ya da üzeri ekran kartı, 8 GB boş sabit disk alanı | ||
Yeniden düzenleme ve işsizlik
hikaye.(95)
Bu oyun beni her anlamda çok etkiledi müzikler falan çok uyumluydu oynanması gerek diye düşünüyorum
bencede sana katılıyorum
Hayatımda oynadığım en iyi senaryoydu.
Hatta duygulandığımı bile anlıyorum.
Sinematikler süper sürükleyici.
80 bence çok azz.
Olmaz olmaz oyunlar 90 alırken Mafia IIye yakışmaz.