Ana Sayfa   PC   PS3   X360   Wii   iOS   PSP   PS Vita   DS   3DS   Röportaj   Teknoloji   Makale   Anket   Forum       MK TV      
 

Haberler > Heavy Rain > Quantic Dream: Bu endüstri hikayeye önem vermeli!

Murat Halilbeyoğlu - 21.03.2011 10:51:00

Quantic Dream: Bu endüstri hikayeye önem vermeli!

Heavy Rain'in yaratıcısı büyüme ve gelişme yollarını anlatıyor.

Cuma günü Quantic Dream'in kurucusu David Cage'in Heavy Rain hakkında yaptığı söylemler devam ediyor.

BAFTA'da üç ödül birden kazanan oyundan sonra Cage Heavy Rain'in de kazandığı ödüllerden birisi olan interaktif hikaye anlatımı konusunda neler yapılması gerektiğini belirtti.

"Eğer bu endüstri olgunlaşmak ve gelişmek istiyorsa o zaman konuşmamız gereken şeyler sadece 15 ila 17 yaş arasına yapılacak hardcore oyunlar değil, duygular ve insanlara yansıtılan hikayeler olmalı."



"Doğru fikirleri bulmamız halinde bizi benimseyecek ve kabul edece daha geniş bir pazar mevcut aslında. Hayatımda hiçbir zaman 50 kişinin birden yazdığı güzel bir hikaye görmedim. Hikaye dediğiniz duygusal bir şeydir, kişiseldir, kendi hayatınızla ve tecrübelerinizle sağlam bir bağı vardır ve bunları paylaşmak istersiniz."

"Yaratıcılığını hiç kaybetmeyen yönetmenlere (auteur) ihtiyacımız var ancak endüstrideki en büyük problem bu adamlara güvenmememiz, onların yerine programcılara güveniyoruz. Auteur'ler ürkütücüdür çünkü sürekli yeni fikirlerle gelirler, lakin endüstrinin de en çok ihtiyacı olan şey bu zaten."

Quantic Dream'in şu an için elinde birkaç proje mevcut ancak Cage henüz bunları açıklayacak bilgiler vermekten sakınıyor.

heavy rain playstation 3 macera

Erkeksen Gel: High Energy

MK Okuru
 
 
 
Seviye: 3
#21 Göksel37, 22.03.2011 08:19 (0) - Alıntı yap
#18 armadegon, 21.03.2011 23:58 (0)


ona bakarsan kardeşim arapçada çok konuşulan dillerde ama oyunlarda arapça dil desteği yok.. lakin macarca dil desteği çok var neden çünkü oyun söktörürün içindeler...
Seviye: 5
#20 theori, 22.03.2011 03:13 (0) - Alıntı yap
Türkçenin sadece Türkiye'de (azeri, kıbrıs türkçesi v.s bahsetmiyorum) konuşulduğunu ve Türkiye'de alınacak orjinal oyun sayısını oranlarsak Türkçe oyun çıkması zor ihtimal oluyor :) Sony bir atılım yaptı, crytek zaten biliyoruz...konami Pes 2011de en azından türkçe metin koydu...ileride daha çok çıkar inşallah :)
#19 MK Okuru, 22.03.2011 02:55 (0) - Alıntı yap
#18 armadegon

Yok artık Türkçe hiç mi konuşulmuyor bu dünyada ? Oyunları orjinal almakla Türkçe olmaz demişsin, pardon da nasıl olacak bu ? Adam para kazanamadığı bir ülkeye ek yatırım yapmak ister mi sence ? Sonuçta bu bir iş ve kurallarına göre oynuyorsun. Kimse babasının hayrına yapmıyor bunu.
Seviye: 5
#18 armadegon, 21.03.2011 23:58 (0) - Alıntı yap
oyunları orjinal almakla oyunlar türkçe dil desteği olmaz
4 MK Okuru, 21.03.2011 11:55 dediği gibi rusyada korsan bizden çok fazla keza kanada,çin bu ülkelerdede korsan bizden çok çok fazla genelde dünyada en çok konuşulan dillere yapılıyor
Seviye: 3
#16 Nariand, 21.03.2011 21:15 (0) - Alıntı yap
Kesinlikle, ağzından bal damlamış adamın resmen helal olsun. Kendilerinden bu yolda gelişmek isteyen ve gelişmekte olan auteur'lere de destek vermesini bekliyoruz :)
Seviye: 6
#15 Celtic Cross, 21.03.2011 19:29 (0) - Alıntı yap
Senaryo oyunda çok önemli bence.Grafik ve oynanış kadar önemi var.