Addams Ailesi filmi nasıl olmuş?

Furkan Güler 4.12.2019 - 15:14
Addams Ailesi, Frozen 2'ye rakip olabilmiş mi?

Yılın son ayına girerken tatil (yılbaşı) sezonunun yaklaşmasıyla birlikte yapımcılar daha çok ailelere yönelik filmlerini vizyona sokmaya başladı. Özellikle Disney kanadından gelen animasyon filmleri, yılın son aylarını daha da bir eğlenceli kılıyor. Disney ve Pixar kadar animasyon tarafında etkin rol almasa da Metro-Goldwyn-Mayer de rekabete katılmış durumda. Yakın zamanda ülkemizde vizyona girecek olan Addams Ailesi, eskiden bu yana devam eden hikaye serisine yeni bir tanesini daha ekleyecek. 1960’larda dizi olarak başlayan ve 90’larda iki adet filmi bulunan Addams Ailesi, sandığınızdan daha eski bir geçmişe sahip. Filmin hikayesinde Margaux Needler isimli bir reality şov sunucusunun Addams Ailesine karşı olan rekabetini izliyoruz. Bize uyarlayacak olursak, tam bir Seda Sayan olan Margaux Needler, kasabaya yeni evler inşa etmek istiyor. Ancak Addams Ailesi’nin görkemli ve korkunç evi, Needler’ın projesine ters olunca kendisinin kasaba halkını Addams Ailesine karşı doldurduğunu görüyoruz.

Addams Ailesi nasıl olmuş?

Kısa süre içinde ailenin en popüler karakteri Morticia ile karşı karşıya gelen Margaux Needler, film boyunca rekabete tutulur. 90’larda çekilen filmlerde gördüğümüz öğelere bolca göndermeler yapan Addams Ailesi, filmlerin aksine bu sefer daha çok çocuklara hitap ediyor. Eski filmlerde Addams Ailesi’nin hikayelerinde bolca kara mizah ve o dönemin popüler kültürüne bol bol göndermeler yapıldığını görüyorduk. Hiciv sanatının hakim olduğu senaryosuyla bazen izleyicilerini bile rahatsız eden senaryosuyla ön plana çıkan Addams Ailesi, maalesef bu filmde ruhunu kaybetmiş. Disney ve Pixar’ın açtığı yoldan giden yapımcılar, normalde 13 yaş üzerine tavsiye edilen Addams Ailesi’nin yaş kitlesini genele çevirmeyi uygun görmüş. Daha çok izleyiciye hitap etmek için espri düzeyinde belli sınırları olan Addams Ailesi, bu yüzden eski izleyicilerini memnun etmeyecektir.

Addams Ailesi

Seslendirme kadrosunda yeni Star Wars serisiyle ününe ün katan Oscar Isaac, Hollywood’un sevilen aktrisi Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Stranger Things’ten tanıdığımız Finn Wolfhard ve Allison Janney’in bulunduğu Addams Ailesi seslendirme açısından fena değil. Ancak yine de yabancı izleyiciler filmin seslendirme kalitesini pek yeterli bulmamış. Şahsen büyük animasyon filmlerine nazaran oyuncuların Addams Ailesi’nde başarılı bir iş çıkarttığını düşünüyorum.

Yakın zamanda izlediğim Frozen 2 ile kıyaslayacak olursak Addams Ailesi’nin kalite anlamında fazlasıyla geride olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Sanki bir sinema filmi değil de, Nickelodeon’ın elinden çıkan TV filmlerine benzeyen Addams Ailesi, animasyon anlamında rakiplerinin gerisinde kalmış. Frozen 2’nin müzikal anlamdaki başarısı ve animasyonların gerçekçiliği, filmin büyük izleyici kitlesine de hitap etmesini sağlıyordu. Bu gibi kısımlarda geride kalan Addams Ailesi’nin maalesef anlatmak istediği bir fikir de olmayınca film sıkıcı olabiliyor.

Addams Ailesi

Yine de çocuklar açısından eğlenceli esprilere sahip olan Addams Ailesi, sınıfı kıl payı geçiyor. Eğer çocuğunuz veya küçük kardeşinizle beraber izlemek için kaliteli bir yapım arıyorsanız, Addams Ailesi’ni Frozen 2’den sonra tercih edebilirsiniz.

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 06:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.12.2019 10:34
Zaten çocuklar için yapılmış bi film bu furkan şakamısın sen. Allahım ya
Kalan Karakter: 300 Gönder
Filmci BABA
Filmci BABA 7.12.2019 13:24
fragmanı çok güzeldi youtube.com ordan izledim de filmini bulamadım
Kalan Karakter: 300 Gönder
erhansol
erhansol 7.12.2019 02:04
tee fragmandan belliydi böyle olacağı
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.12.2019 00:57
birader bu sitenin yorumlari yayinlamakla gorevli calisanlari maaslarini falan mi almiyorlar bir suredir? sikinti nedir? cok uzun zamandir yazilan yorumlar ya yayinlamiyor ya da cok gec onaylaniyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Addams Ailesi
İlginizi Çekebilir