Akbank Direkt Uygulaması Kredi Kartımdan Nasıl Çift Ödeme Aldı?

Murat Oktay 12.02.2018 - 16:05
Kayıtlı verileri yorumlamak herkesin harcı değil.

Bu olay, tarafımdan yaşanan, Akbank Direkt uygulamasının kredi kartımdan nasıl çift ödeme aldığını, anlatmak üzere, sadece yaşadığım deneyimi anlatan blog yazısıdır. Birlikte, benim ya da Akbank'ın ne kadar haklı ya da haksız olduğunu tartışabilir, buna bağlı olarak tercihlerimizi yaparken doğru karar vermemizin ne kadar önemli olduğunu bulabiliriz. Ayrıca yeni kredi kartı alacak ya da banka seçecekler için de referans olacaktır.

Genelde birçok kişi bankaların sistemlerinde yaşadıkları sorunların çözümlerini elde edemedikleri için sosyal medyada, orada burada yardırıp dururlar. Bunu yapmak yerine, yaşadığım olayı kelimesi kelimesine yazmanın daha doğru olacağı görüşündeyim.

Akbank Direkt Uygulaması Hatalı Olarak Çift Çekim Yaptı

Akbank kredi kartımın minimum tutarını, her zaman olduğu gibi, uygulama üzerinden ödemek için Akbank Direkt uygulamasına girdim. 600 küsür lira ödeme gözüküyordu. Hesabımı seçip öde tuşuna bastım. Hızlı şekilde de ödememi aldı. Ama nedense çift çekim olmuştu. Durumu inceleyince bir ödemeyi benim yatırdığımı ama Akbank'ın da aynı ödemeyi tam o anda ikinci defa çektiğini fark ettim. “Hata olabilir” diye düşünerek hızlıca Akbank Müşteri Hizmetlerini aradım. Karşıma çıkan kişiye de durumu aynen anlattım. İnceleme sonrasında hızlıca dönüş yapılacağını belirtti. Bekleyeceğimi söyleyerek telefonu kapattım.

Uzunca beklemenin ardından bugün Akbank'tan dönüş yaptılar. Ama gelen cevap ne yazık ki ne benim beklediğim ne de mağduriyetimi giderecek şekilde idi. Belirttiklerine göre minimum tutarı kapatmak için hesabımdan çekilmiş ödeme. Ama işin komik yanı, bu yanlış tahsil edilen ödeme öncesinde minimum tutar tarafımdan zaten kapatılmış idi. Bunlar Akbank'ın verileri ile sabittir.

Tabi sinirlerim bozuldu bir kere. İçim kalktı. Meblağ yüksek bir tutar olmaması ve kredi kartımdan istediğim zaman kullanabilecek olmama rağmen, yapılan hata sinirlerimi bozdu. Şikayet Var üzerinden durumu Akbank'a ilettim. Burada daha doğru düzgün çalıştıklarını var sayıyorum. Hızlı şekilde inceleme başladıklarını belirten mesaj geldi. Yine de işin komik şekilde sonuçlanacağı ve epey bekletileceğimden eminim.

Sinir bozucu bir durum. Bana sağlanan haklar çerçevesinde kredi kartımın minimum tutarını ödemek istiyorum ama işin komik yanı Akbank buna izin vermiyor. Eğer ben ödemeyi gerçekleştirmesem, onlar otomatik ödeme olarak çekseler bu sonucu yaşamayacağım. Şimdi, “Acaba banka seçimi yaparken doğru adım mı attım?” diye kendimi sorguluyorum.

Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 17:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 17.02.2018 09:12
Yaşadığınız olay genel olarak her bankada yaşanabilecek bir olay. Madem isim veriyoruz, ben yapı kredide neler yaşadım. Uzun süredir akbank müşterisiyim, hiç buna benzer bir sıkıntı yaşamadım. Bankalar, eğer ödeme talimatı varsa, kartın son ödeme tarihinin sabahı hesapları taramaya başlar. Para varsa hemen alır. İkinci bir ödeme müşteri tarafından yapılırsada sorun yok, bunun hesaba iadesi basitçe mümkün. Daha önce bende benzerini yaşadım.Telefon şubesi yada normal şubedeki gişe yetkilileri bile fazla yatan parayı hesaba aktarabilir. Bu iş neden bu kadar uzamış enteresan.
etemelkuran
etemelkuran 19.02.2018 08:07
Ödeme yaptığı yer yine bankanın kendisi olduğundan banka yazılımında rahatça kontrol yapabilirmiş yabancı bi işletme değil ki. YKB uzun zaman önce baya adam etti yazılımını hatta ben cardfinans, akbank, garanti, denizbankla falan karşılaştırdığımda baya baba.
Kalan Karakter: 300 Gönder
burnas
burnas 17.02.2018 09:14
Ayrıca başlık yanlış :) "kredi kartıma nasıl çift ödeme yaptı" olmalı.
etemelkuran
etemelkuran 19.02.2018 08:05
Kredi kartıma çift ödeme yaptı ne demek yiğen, kredi kartımdan çift para çekti veya kredi kartımı 2 kere borçlandırdı da olur ama başlıkta doğru senin mantık ölmüş risperdalla başlayalım dopamini arttıralım.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.02.2018 07:16
Geçmiş olsun abi. Hepsini okumadım, Furki'nin maaşından kes. Bu da ona ders olsun. Geçen gün akbank reklamı yapıyordu. Anlaşmalılar. Sen bana güven. Bir dahaki sefere bize sor, hangisini kullanıyorsunuz, memnun musunuz falan filan. Ak sakallı, tontiş görüp kandırmaya çalışır bu bankalar seni.
Kalan Karakter: 300 Gönder
nerobianco
nerobianco 12.02.2018 18:54
abartılacak bir olay gibi durmuyor . sonuçta para yine sizin hesabınızda en azından başka birinin hesabına yatmamış. bankacılık sektörü "sistem" diye adlandırılan yazılımın esiri olmuş . müşteri hizmetleri denen yerde çalışan kişiler devamlı olarak sistem izin vermiyor, sistem müsaade etmiyor, sistem onay vermiyor gibi klişe cümleler kuruyor. kredi çekicen sistem karar veriyor, kredi kartı alıcan sistem izin veriyor, hesaba eft yapıcan sistem onay veriyor. bankaların oyuncağı olmuşuz resmen.Çok basit bir işlem bile iptal edilemiyor. Banka seçimi yaparken İşBankası'nı öneririm. sadece Türkiye'nin en iyi bankası değil , avrupanın da sayılı bankalarından biri.
nerobianco
nerobianco 13.02.2018 22:39
İş Bankasının ortaklık yapısını araştırmanı tavsiye ederim. bir fikir sahibi olabilirsin
oktay1
oktay1 13.02.2018 10:52
Elbette. Ancak neden kendsi sistem hatalarının sonucunu biz yaşamak zorunda kalalım. Benim tepemin attığı nokta bu.
MK Okuru
MK Okuru 12.02.2018 19:51
Hocam İş Bankası ile ilgili görüşünü biraz daha açabilir misin ? Hani neden öneriyorsun ya da şu özellikleriyle diğer bankalardan daha iyi gibi. Herhangi bir banka çalışanı değilim o nokta da bir yanlış anlaşılma olmasın :) Bir öğrenci olarak bilmek isterim. Teşekkürler.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.02.2018 16:39
Klasik akbank vakası benide neo kart göndermişler adresim güncel değil diye teslim edilemedi mail ve sms si geldi 4442525 aradım benim sizdeki adresin ne diye sordum? Aynen şimdiki adresim neresine güncelliyecem diye sordum sizin için taşınayım mı?
Kalan Karakter: 300 Gönder
Akbank Direkt Uygulaması Kredi Kartımdan Nasıl Çift Ödeme Aldı?
İlginizi Çekebilir