Anonymous'a göre NASA yakında uzaylıları açıklayacak

Onur Güner 24.06.2017 - 14:09
Grubun iddiası oldukça kuvvetli

Dünyada hacker grubu denilince herhalde akla direkt Anonymous grubu geliyordur. Zira dünya genelinde gerçekleştirdikleri siber eylemlerle adından sıkça söz ettiren hacker grubu, bildiğiniz gibi ülkemizdeki Gezi Parkı eylemleri sırasında da bazı eylemler gerçekleştirmişti. Ancak uzun süredir sessizliğe bürünen grup için söylentiler ortaya çıkmış ve kurucuları yakalandı denilmişti. Lakin grup paylaştığı yeni bir açıklama videosu ile geri döndü. Grup yayınladığı bu videoda ise oldukça ilginç bir iddiada bulundu. Zira gruba göre Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yakın zamanda uzaylıların varlığını insanlara açıklayacak. Anonymous grubunun sessiz kalmasının sebebi de buymuş. Grup uzun süredir NASA'nın uzaylılar hakkında arşivlediği bilgilerin peşindeymiş. Dünyaca ünlü hacker grubuna göre bu canlılar suda yaşayan mikroorganizmalar falan da değil.

Anonymous'a göre NASA yakında uzaylıları açıklayacak

Uzaylılar gerçek mi?


Gruba göre konuda bahsi geçen uzaylılar, oldukça gelişmiş ve uzayda yolculuk yapacak teknolojiye erişmiş farklı medeniyetler. Anonymous grubu bu iddialarını ise NASA'nın basın sözcülerinden birisi olan Prof. Thomas Zurbuchen'in Bilim, Uzay ve Teknoloji Komitesi Toplantısı'nda yaptığı konuşmaya dayandırıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde de bir haber yapmış ve NASA'nın dünyaya çok benzeyen ve ''olası'' yaşam olabilecek 9 gezegen bulduğunu açıkladığını söylemiştik. Uzay dairesinin gezegen açıklamasından sonra Anonymous grubunun böyle bir açıklama yapması, sizce de ilginç değil mi? Sizce gerçekten NASA yavaş yavaş insanları alıştırıp ardından uzaylıların var olduğunu açıklayabilir mi? Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yorumlar 172
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:06
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.11.2017 09:07
bu sitenin insanların "dünya dışında canlı olabilir" fikriyle dalga geçtiği, hatta bunu o tezi çürütmek ve hit çekmek için yaptıkları apaçık ortada. özet bu.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Daadsy
Daadsy 27.06.2017 17:36
MK Okuru, 26.06.2017 12:03

İşte senin bilincin Amerikan doları ile kısıtlı orasınıda biz anladık. Ruh meselelerindende layığınla haberdarım orasını SEN merak etme. Senin haberinin olmadığı yaptığın yorumdan belli. İnsanlara çamur atmak çok kolak hayıflamak çok kolay. Yanlış gördüğün birşeyi düzletmek zor. Bu mevzu uzar gider. Burası malesef çoluk cocuk ve saygısız dolmuş. İlkönce kendinize sonra karşınızdakine saygınız olsun. Sonra girersiniz bu ince mevzulara. Saygıdan bir haber bana a ruh diyor birde..


"CAHİLLE SOHBET ISIRGANLA TAHARETE BENZER" diye boşuna dememişler.
MK Okuru
MK Okuru 4.07.2017 22:18
Len senin Türkçeni de okuyoruz burda kamile bak. Sığmıyor diye kırpıp kırpıp yazıyorum. Ortotipografiyi imlayı senin gibi enayiden mi öğrencez, hemşerim kabul ediyorsanız görüşmeyi skype olur yüz yüze olur hepsine varım. Burda yayınlayacaksınız ama? Kabul mü? Soruyorum ses vermiyonuz ama tırsak bebe
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 3.07.2017 21:24
04:11 - Sen o dereceyi bu Türkçe ile mi aldın? Eğer öyle ise ülkem adına daha da üzülmem gerektiğini görmüş olacağım ne yazık ki. Bu ülkede ne tipler master yapar olmuş, masterın da sadece adı kalmış diyerekten...
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 3.07.2017 18:06
Sana rûh hakkında soru sorarlar. De ki: “Rûh, Rabbimin emrindendir. Size ancak az bir bilgi verilmiştir.”
(İSRA, 85)

Müslüman olan kişier içindir sözlerim. Tanrı ruh hakkında bilginiz çok azdır derken (ki olması da ihtimal dahilinde değildir, günümüzde hala bilincin ve hafızanın ne olduğunun çözülemediğine bakılırsa asla da bilemeyeceğiz) burada ruh tanımı yapmak vs. nasıl bir gaflet içine düşmektir?

23:55'in tanımı doğrudur.

Ruhun işi gücü yok akşam üstüne çıkıp horon tepecek. Ayrıca İslam'a göre ruh vücutla bir bütündür, ancak ölümde ayrılıp tanrıya döndürülür, öyle ortalıklarda aylak aylak gezinip durmaz pagan inançlarındaki gibi.
Daadsy
Daadsy 3.07.2017 14:16
MK Okuru, 30.06.2017 23:55

Sen amuda kalkıp yazsanda olur canım. Nede olsa boş boş konuşuyorsun anca.
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2017 23:08
19:06, o REM uykusu. Araştır vücudun onu nasıl yapıyor öğren. Bilmediğiniz her şeye ruh diyosunuz cahiller. Ben bundan arada sırada oluyorum. Hatta bir arkadaşımda kalırken odaya kedi girdi, pıt pıt yürüdü yanıma geldi miyavladı sonra hatırladım 11. katta olduğumuzu. Ama okuyorum öğreniyorum..
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2017 23:55
@19:06 uyku paralizisi senin dediğin olay. vücudun geri kalanı uyku halindeyken beynin frontal lobunun idiyopatik bir sebepten uyarılması. üzerine ruh flan inmiyo yani evladım. Tamamen fizyolojik bir olay.
@13:38 ruhunu kullanarak yaz dicektin heralde. Yoga yaparak yazsam muhattap olur musun? :(((
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2017 19:06
Ne zaman ki uyurken üzerinize bir şey çıkar, yorganın battaniyenin üzerinde baskı gördüğünüz halde üzerinizde hiç bir şey göremezsiniz, işte o zaman anlarsınız ruh var mıymış, yok muymuş. He bilinçaltı he. He halüsinasyon he. Elbet göreceksiniz.
Daadsy
Daadsy 30.06.2017 13:38
MK Okuru, 29.06.2017 20:52 ve MK Okuru, 29.06.2017 20:55

Sizinle hiç muhatap olmuyorum. Biraz daha aklınızı kullanıp yorumlar yazmaya çalışın.

Daadsy
Daadsy 30.06.2017 13:34
MK Okuru, 29.06.2017 04:11
He canım bende NASA'da çalışıyorum Allah aşkına rezil et beni. Okadar okumuşsunda " KARAKTER SAHİBİ" olamamışsın. " Seni rezil edicem" ler falan.. Ozaman sen kahinatın sırrını falanda çözmüşsündür canım be. Vayarkadaş ne adamlar var.

OĞLUM BİZİ BİR AYDINLAR NE İÇİNDEYİZ ? BÜYÜK FİZİK ÜSTADI MKOKURU..
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2017 20:55
Bu arada ruha inandığına göre cin peri gulyabani melek şeytan dabbettttüll arrrzzz flan hepsine inanıyon sen dmi? Peki çocukluğunda da inanıyo muydun böyle şeylere? Işıklar açık uyumadığın zaman konuşuyolar mıydı senle mesela? açıl bana daaadsycimmm.
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2017 20:52
yaww ruh diye bişeyin varolduğuna inandığına göre ya çocuksun ya da cahilsin. Ruhi var diyosan doğru olabilir ama. Bizim üst kat komşumuzun adı Ruhi çünkü.
MK Okuru
MK Okuru 29.06.2017 04:11
22:53 te seni yaşam formu olarak niteleyen MK OKURU benim. ODTÜ Fizik Mühendisliği mezunuyum, Nano T. masterım var, şu anda aselsanda çalışıyorum. Naçizane bu konulara ilgiliyim. Sana facebook vereceğim, orda konuşcaz. Sana her şeyi açıklıycam seni rezil etcem. Ama burda paylaşcan konuşmayı, kabul?
Kalan Karakter: 300 Gönder
komikaze
komikaze 30.06.2017 10:06
Arkadaşlar dinlerin kökeninin nereden geldiğini ilk başta araştırmanızı istiyorum.

Dinlerin çıkış sebebi toplumları kontrol etmek amacıydı fakat daha sonradan çok işe yaradığı ortaya çıkınca işe daha farklı boyutlar sokuldu.Zamanının büyük dehaların ve alimlerin eserlerinden faydalanılarak dini kitaplar çıkmıştır , sonrasında bu işler için insanlar harekete geçtiler.Dolayısıyla da din adamı diye bir kavram ortaya çıktı , sözde bilir kişiler asırlar boyunca insanların inanışlarını kontrol altında tutmaya devam ettiler tıpkı günümüzde olduğu gibi..Şöyle bir düşünürsek din dışında herhangi bir şey bir toplumu kontrol altında tutabilir mi ? Çok zor hatta imkansız.Bu göreve soyunanlar zaten zeki ve alim kişilerdi daha sonraları tabi ki oldukça el değiştirdi özelliklede müslümanlıkta.

Şunu unutmayalım arkadaşlar bunlar benim bir çok tarihi olayları ve farklı yazılan ilim kitaplarından topladığım bilgiler.Tabi ki diyebilirsiniz sizde bunlar gavur uydurması..Ee bir nevi haklısınız bu onlardan çıkıyor fakat şunu da unutmamak gerekir ki bilim ile uğraşanlar buluşlar yapanlarda onlar biz bu dinlerin altında sıkışıp kalıyoruz.Elbette ki din gerekli bir şey gereksiz demiyorum ve dinlere inanan arkadaşlara da saygım sonsuz.Sadece şunu belirtiyorum benim söylediğim kaynakların bir çoğu zaten sümerler döneminden toparlanan tabletlerdir bir çoğuda çevrilmeye devam ediyor.Düşünebiliyor musunuz adamlar bu bilgilere ulaşmak için Osmanlı zamanında mezopotamya topraklarına girerek tüm tarihi eserleri yürütmüşler.

Biz dediğim gibi dinin altında ezilen bir toplumuz elbette ki dini inançlarımız olacak fakat hareketlerimizi ve toplumumuzu yönlendirmesine izin vermemeliyiz.Aksi taktirde durum hep bu talan edilme olaylarıyla dolup taşacak..

Herkese saygılarımla..
komikaze
komikaze 4.07.2017 19:07
''Cahildüşmanı'' Siz kimsinizde bir lafınız ispat olacak.Boş muhabbete gerek yok boşver herkes bildiği ile kalsın daha fazla uzatmayalım.
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 4.07.2017 12:58
komikaze, hala "Ispat" diyorsun. Biz bir şeyi ispatlamak derdinde değiliz. Elimizde bir kitap var. İster 1400 yıllık olsun, ister 10 bin yıllık olsun, isterse de 100 yıllık olsun. Benim açımdan hiçbir manası yok. Sen tarih sordun, ben de eldeki en eski kitapta Kuran'dan alıntılar var dedim. Kabul etmiyorsan bile bizim umurumuzda olmaz. Biz anlama bakarız. Bu kitap 100 sene önce gökten düşmüş olsaydı bile, ya da gelip uzaylılar takdim etseydi bile benim açımdan hiçbir şey değişmezdi, çünkü ben anlamına bakarım. Ellinci defa dile getirdiğim gibi SIĞ okumalarla metni anlayamayıp sonra da içeriğe değil etikete laf atabilecek kadar alçalıyorsunuz.

İNSAN YAZDI diyen sensin. Ben de bir tane de siz yazın diyorum. Milyar tane insan bir tane insan etmiyor mu bu devirde? İNSAN YAZDI tezinin ıspatı çok basittir, benzerini yapmak, bu kadar basit. Yazarsın benzerini, ya da yazdırırsın, artık ne yapıyorsan ve koyarsın ortaya. Cahilliğin ve kıvırmanın hiç lüzumu yok.
komikaze
komikaze 4.07.2017 12:21
''Cahildüşmanı'' Ben yazamam demiyorum neden yazmam gerek ki din kitabı :=) Zaten bunun iddiasını yapan ben değilim Kur'an onun için ispatı yapacak taraf Kur'andır.Ben ispat yapsam ne olur yapmasam ne olur yani çok saçmalamışsın.

Şunuda anlaman lazım birader bu çamur değil bu ispat.İnsanlığa ispat yapmak zorunda eğer bu kadar güveniyorsan gerçekçiliğine(Sanki o dönemlerde beraber yaşamışcasına) sen yapacaksın ispatı her türlü belgeyle.Arkasında inanan milyonlarca insan olabilir zaten insanları kandırmak oldukça kolaydır.İnsanın aklı ermediği herşeye inanmaya meğillidir.

Buarada kıvırma diyorsun ya hiçbir ispat yok neyi kıvırayım :) O haberi iyice aç oku Kur'anı Kerim olduğuyla ilgili bir ispat yok.Farzı misal öyle olsa ne olur vahiy ile indiğinin bir kanıtı var mı ? Yok yani her türlü benim dediğime denk geliyor hiç laf kalabalığı yapmanın lüzumu yok.

CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 4.07.2017 11:26
komikaze, diyorsun ki o zamanki insanlar çok akıllı idi, deha idi, ben ise zekadan yana kıtım, yazamam.

Tamam birader, sen yazamıyorsan kim yazabiliyorsa onun kapısını çal, o yazsın. Kitabı insan yazdı diyen sensin. Hem diyorsun ki kitabın o döneme ait nüshası yok (belirtiyoruz yine bir kıvırmalar), sonra da diyorsun ki bunu insan yazdı. Kanıtın? Yok. Aynı şeyi bu kitap indirilirken de iddia ediyorlardı ve iddia sahipleri tükürüklerini yalamaktan başka bir şey yapamadılar. Aradan 1400 sene geçti ve değişen bir durum yok ortada.

Önce benzerini yazıp getirin, beni geçtim, dil ve edebiyat konusunda en DEHA, en OTORİTE kim ise onların onayından geçsin, sonra tekrar konuşuruz.

Boş konuşmanın hiçbir alemi yok. Bir şeye inanmayabilirsin, ama bu sana o şeye cahilce çamur atma hakkını vermez, hele ki hiçbir argümana cevap veremiyor iken, okuduğun metni SIĞ bir şekilde okuyup (o da okuduysan) ona saçma eleştiriler getiriyor iken.
komikaze
komikaze 4.07.2017 00:05
''Cahildüşmanı''

"Eğer kulumuza indirdiğimiz Kur'ân'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun bir sûresinin benzerini getiriniz ve eğer sözünüzün eri iseniz Allah'tan başka tapındıklarınızı da yardıma çağırınız."
(BAKARA, 23)

Bu şekilde bir iddianın vahiy yoluyla gelme olasılığı nedir.Tamamen insan duygu ve hırslarıyla yazılmış.Zaten bu şekilde iddia edilen bir gücün bu şekilde ispatlara ihtiyacı yok haksız mıyım ? Cümle Kur'anın temeliyle çelişiyor.

Ekstra olarak şunu belirtmek istiyorum böyle bir eseri zamanında yazan mutlaka deha insanlar mevcuttur.Ama dediğimde bu zaten bu dini kitapların hepsi insan zihninden çıkmadır.

Aslında uzatmayalım diye yazmak istemiyorum fakat saygısızlık olacak sanada :) Zıt fikirleri sorgulamak veya düşünmek hoşuma gider herzaman her fikre ve kişiye şans tanımışımdır.Yüz yüze olsak daha iyi anlarız demek istediklerimizin yolunu :)
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 3.07.2017 11:59
GTO, okuduğunu anlayamamak gibi vahim bir sorun içerisindesin.

Kuran hiçbir yerinde BİLİM YAPIYORUM demez. İnsanlar soru sorarlar, o da o soruların cevabını verir.

Zamanın astronomi bilgisine göre gök 7 katmandır, başka da hiçbir şey bilmezler. Ve de günümüzde katman sayısı tartışmalıdır. Belli ki bu konuda da cahilsin. Arzu ediyorsan özelden ulaş bana sana bilimsel döküman gödereyim. İşkembeden atmaktan kurtulursun bu sayede, o da belki.

Peygambere soruyorlar, bunu kim yarattı diye, tanrıdan cevabı geliyor, ben yarattım. Bu kadar basit. Gerisine karışmaz. Uzayı keşfetmek, evrenin kurallarına vakıf olmak, insanların işidir. Bilimi insan yapacak, tanrı değil. Bilimi de bilmin konusunu da yaratan tanrıdır, neyin bilmini yapacak? Gökyüzünü keşfedek, kendilerince onları katmanlara ayıracak, onlara isimler verecek olan insandır. O zamanın insanları böyle bir bilgi seviyesine erişip bu sayıda katmana ayırmışlar, günümüz insanı kendince bir sınıflandırma yapmış, yarının insanının nasıl bir sınıflandırma yapacağını ise tanrı bilir. Bilgi seviyesi artıkça evrene bakış açısı her daim deişecektir. Değişen evren değildir, insanın evrene bakış açısıdır.

Sığ okuma ve düşünmelerle bu kadar mesafe katedilebiliyor maalesef. Hala aynı konuyu, kitabın iddiası olmayan konuları papağan gibi tekrar edip kitaba atfetme gibi garabet bir akli durum içindesiniz maalesef.
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 3.07.2017 11:47
komikaze, Kitap'taki ifade çok açık:

"Eğer kulumuza indirdiğimiz Kur'ân'dan şüphe ediyorsanız, siz de onun bir sûresinin benzerini getiriniz ve eğer sözünüzün eri iseniz Allah'tan başka tapındıklarınızı da yardıma çağırınız."
(BAKARA, 23)

Kitapta tanrı hodri meydan diyor. 1400 senedir başarılamadı. Hadi bir de sen dene, eğer sözünün eri isen bir tane de sen yazarsın. Bilmiyor isen Kuran'ın Arapça bir kitap olarak edebi değerini sor sana anlatsınlar. Kafir olan Arap bir ilim adamı bile bunu inkaz etmez.

Bekliyoruz. İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükelleftir.
GTO
GTO 3.07.2017 10:47
Bana ithafen yazdığınız ilk yorumda "bilimde dahi katman sayısı hakkında tartışma söz konusu" diyerek -ki bu bir palavra- Kuran'ın aslında katmanlar hakkında yanılmadığına işaret ettikten sonra diğer yorumlarda ısrarla "Kuran'da bilim yapılmaz" diye tekrar etmeniz iç sıkıntılarınızı göz önüne seriyor. Sorgulamanın en can sıkıcı safhasında olabilirsiniz belki de.

"Bugünün İngilizcesi ile 1000 sene önceki İngilizce'yi anlayamazsın. Bugünün Arapçası ile de 1400 sene önceki Arapça'yı anlayamazsın."
Şu komik mantık yürütmeye bakarak da az önceki tahminimde büyük ihtimal haklı olduğumu düşünüyorum. Kuran'ın ilk yazıldığı hali ile şu an ki hali arasında büyük bir uçurum var ve her sorgulayıp dinden çıkmış insan bu yüzden yanılıyormuş gibi bir hikaye anlatıyorsunuz. Çok yazık.


"Bilim çevremizde gözlemlediğimiz olayları açıklamaya çalışır, bunu da çeşitli varsayımlardan yola çıkarak başarmaya çalışır. Ama asla NEDEN sorusunu sormaz da cevap da vermez. Bilimin ilgi alanı olmayan bir konuya bilimi sokuşturup her şeyi bilimle çözebileceğini zannederek zaten cahilliğin dik alasını yapıyorsun."

Hiçbir bilimsellik içermeyen bir kitaba, bilimin cevap "vermediği/veremediği" soruları sorduğu ve cevapladığını düşünerek "inanan" bir insan olarak bana bilimin tanımını yapmanız, hem de cahilce "varsayımlarla hareket eder" diyerek yapmanız çok ironik duruyor. Hele ki kullanıcı adınızla beraber düşündüğümde. Bilim, eldeki kanıtlara dayalı verilerle çelişmediği sürece varsayımları dikkate alır. Onlara dayanarak hareket etmez. Ama din, ne kanıta önem verir ne bilimsel araştırmaya, ne sorgulamaya. Önemli olan inanmaktır. Bu da insanı yerinde saydırır, başka bir şey vermez.
Yani her şeyin bilimle çözülebileceğini zannederek cahilliğin dik alasını yaptığımı söylediğiniz ben; burada neyi savunduğu bile doğru dürüst belli olmayan, işine geldiğinde "bilim bile!" ifadesini kullanıp işine gelmediğinde "her şeyi bilimle çözülebileceğini zannetmek cahilliğin dik alasıdır" diyebilen bir cahil insanla, kendimi onun yerine koyarak, onun mantığını o kendini büyük bilgisizliğinden ötürü yeterince iyi ifade edemediğinden kendi çabamla kurmak zorunda kaldığımdan, yoruluyorum.
Daha bilimi tanımlarken bile bilimle bir sıkıntısı olduğu belli olan bir insana aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim. "1400 yıl önceki Arapça'yı bilmiyorsunuz!" dan öteye, dinler tarihine, sizin inancınızı okşayacak yalanları değil de gerçekleri dile getiren insanların aktardıkları bilgilere ulaşmak isterseniz bir gün, size Aziz Suryal Atiya'nın "Doğu Hristiyanlığı Tarihi" kitabını öneririm.
Kendisine karşı dürüst olan, akıllı bir insan için Hristiyanlık tarihini okumak bile, İslamın çıkışını anlamak için gayet yeterlidir. Bunun dışında, tarih değil de bilim okumaları yaparak da gerçeğe ulaşabilirsiniz. Ama bunun için en temel şart; kendine dürüstlüktür. Bu da belli anlarda büyük cesaret ister.
Neyse, benden bu kadar. Birine cahil demeden önce düşünmenizi salık veriyorum. Çünkü ben size cahil dediğimde bunu hakaret için değil bir durum belirteci olarak kullanıyorum. Tanımını yapmaya çalıştığınız bilimin "evrimsel biyoloji" alanında bulunan bir insan olduğumdan ötürü de her cahilliğe "cahillik" demek zorunda kalıyorum. Birileri gerçeği acımasızca dile getirmezse nasıl gelişir bu insanlık?
komikaze
komikaze 2.07.2017 23:43
''Cahildüşmanı'' Evet 1370 yıl öncesine ait bir takım kalıntılar bulundu fakat bu o dönemden kalma bir şahsın kaleme aldığı bir eser olarak nitelendiriliyor.Yani sağdan soldan bilgileri derlemiş bir kişi olma olasılığıda var.

Tabiki de tarihine bakacaksın kitabın o dönemden bu döneme neleri değiştirdiğini görebilmek için yoksa tabiki içeriği önemlidir.Zaten içerik kısmındada o dönemlerden önce yaşamış filozofların çalışmalarından esinlenilmiş bir takım bilgiler mevcuttur.Kur'anın vahiy yoluyla indiğinin herhangi bir ispatı mevcut değildir , hepsi varsayım ve abartılar üzerine kuruludur.Tüm dinlerde aynı şekilde mevcut bir çok abartı vardır yine bu yönlerden islamiyet biraz daha kabul edilebilir abartılar diğerlerine nazaran.

Bak zaten sende kabul ediyorsun bu durumu bu islamiyet olgusunun Türklere nasıl geçtiğini hepimiz çok iyi biliyoruz , allah yolu için diyip katledilen o masum halklar ne içindi hepsi bizlere müslümanlığı kabul ettirmek içindi.Türkmenler hala bu durumdan müzdarip çekiyorlar , müslümanlık bize bu denli çirkin bir şekilde gelmiştir.Tamamen arap kültürünü yayma politikasıdır ve malesefte buna müslümanlığı alet ediyorlar.Çok acı ama hala bunun temellerinde yatan sebepleri göremiyoruz.

Elbet birgün bunların hepsi ortaya çıkacak net bir biçimde zaten o zaman geldiğinde de insanları din dışında başka birşey ile oyalamayı bulmuş olacaklar.

Saygılar ve sevgiler..
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 2.07.2017 16:54
GTO, cahilliğine devam eeceksen başka yerde devam et. Sana tamamen akademik bir argüman sunuyorum. Çok meraklı isen sana Arapça'nın tarihi safhalarını anlatan akademik dökümanlar gönderebilirim.

Tamamen SIĞ bir okuma yapıp, okuduğu metnin dilini, coğrafyasını, bilmini, tarihini bilmeden onu analiz edebileceğini zanneden cahillerle dolup taşıyor dünya. Bu sadece Kuran değil, çoğu kitap için geçerli.

Bugünün İngilizcesi ile 1000 sene önceki İngilizce'yi anlayamazsın. Bugünün Arapçası ile de 1400 sene önceki Arapça'yı anlayamazsın.

Cahilliğin bir sınırı var. Sana kitapta bilim yapmaz diyorum, sen bilim dışı diyorsun. Belki bilmiyorsundur, ben hatırlatayım sana. Bilim çevremizde gözlemlediğimiz olayları açıklamaya çalışır, bunu da çeşitli varsayımlardan yola çıkarak başarmaya çalışır. Ama asla NEDEN sorusunu sormaz da cevap da vermez. Bilimin ilgi alanı olmayan bir konuya bilmi sokuşturup her şeyi bilimle çözebileceğini zannederek zaten cahilliğin dik alasını yapıyorsun.
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 2.07.2017 16:44
Komikaza, dünyadaki en eski Kuran'dan bölümler içeren kitap 1370 yıllıktır ve Birmingham üniversitesinde bulunur.

Ve de ek olarak, bir kitaba tarihine bakılarak değil içeriğine bakılarak anlam ve değer atfedilir. Bizler kitabın tarihine bakıp iman etmiyoruz kitabın içeriğine bakıp iman ediyoruz.

Metin ortada, yazılanlar ortada. Kullanılan dil Eski Arapça'dır. Bu dil Arapça'nın ilk 200-300 senelik dilimine denk gelir ve de yapı itibari ile Aramice'ye çok benzer. O dönemin Lingua Franca dilinin Aramice olduğu göz önüne alındığında bu hiç de şaşırtıcı değildir. Arabistan'daki Kureyş öncesi en yakın uygarlık olan Nebati uygarlığının dili de Aramice'ye çok benzer. Aramice ise diğer adıyla Yeni Akatça'dır. O yüzden Kuran'ın anlaşılabilmesi için Kureyş Arapçası'nın Aramice ve Akatça ile bağlantısı ve kullanılan kelimelerin etimolojisi göz önünde bulundurularak okuma yapılmalıdır.

Sen ise işi yokuşa sürüp aklın sıra belden aşağı vurmaya çalışarak kendini kandırma derdindesin.

Aynı şekilde kullanılan astronomi bilgisi Babil astronomi bilgisidir.

Kuran'ın derdi bilim yapmak değildir. Onun anlatım tarzı, önce inanılan ve bildiği sanılan konulara değinir ve bunlardan yanlış olanlarından önemli gördüklerini ya da örnek olarak kullandıklarını dile getirip düzeltir, doğrusunu belirtir. Asla insanlara bilim öğretme gibi bir derdi yoktur. O aksine insanlardan bilim yapmasını ister. O söyleyeceğini o dönemin insanlarının dili ile, bilgi seviyesi ile, kabulleri ve sembolizmi ile anlatır. Çünkü derdi insanlara tanrıyı anlatmak ve onun kurallarını açıklamaktır, bilim yapmak değil. Bir çocukla nasıl konuşman gerekiyorsa, bir dönem ve coğrafyadaki insanlarla da onları referans alarak konuşman gerek ki denileni anlayabilsinler. Aksi taktirde bön bön bakar, hiçbir şey de anlamazlar. Tanrı Kuran'ı anlaşılsın diye indirmiştir, alıp "GİZLİ İLİMLER HAZİNESİ" diye saklayalım diye değil.
komikaze
komikaze 2.07.2017 12:44
"GTO" Kardeşim gayet detaylı bir şekilde üşenmeden yazmışsın seni tebrik ederim.Bilgiye aç bir toplum değiliz bu sebeptende gerçekçi yaklaşamıyoruz hep birşeyleri dua ile çözmeye çalışıyoruz.İnanç küçümsenecek birşey değildir zaten dini kitapların konumuda şuanda körü körüne inanan insanlar sayesinde bu noktalarda.

"Cahildüşmanı" Senden bir ricam olacak sadece 1 hafta için din ile alakalı bazı şeyleri sorgula yapılan dikte edilen ve doğmatik diye insanlara lanse edilen bazı şeyleri gözden geçir.Biliyorum ki içini din ile ferahlatıyorsun ama şunu bil bu durumun üstünden milyonlarca insan para kazanıyor sırf bizler inanalım diye.

Gerçekler bizleriz ilk basta zihinlerde kıvılcım başlar sonrasında eylem ile gerçekleşir.Eksiği gördüğümüz sürece birşeyler gelişir yoksa gelişmez.
komikaze
komikaze 2.07.2017 12:27
"Cahildüşmanı" Niye cahilce yorum yapalım ki sen sözde din adamları gibi herşeye bir kılıf arıyorsun.O dönemde yazıldı diyorsun ama bu bir söylenti bununla ilgili hiçbir kanıt yok.O dönemlerden gelen bir tane Kur'an bulamazsın , ben sözleşmeli imam arkadaşlara defalarca sordum tek bir kanıt yok dediler.Kanıt olmayn birşeyii savunmak cahilce bir hayvani içgüdüdür eğer mantığımız ve beynimiz varsa birşeyi sorgularız.

Yanlış anlama sana cahil demiyorum bize savunduğun olayın düşürdüğü konum bu şekilde açıklanır.Senide yargılamıyorum bazı insan özgür düşünce duvarlarını kolay kolay kıramaz.Kimseye bilmişlik taslamıyorum bilmediğim birşey varsa bilmiyorum derim , birinden birşey öğrenincede senden öğrendim demeye gocunmam egom yoktur.Burda mevzu seninle tartışmak değil sadece nacizane fikirlerim görüşlerimdir.

Tekrar saygılarımla tüm arkadaşlara..
GTO
GTO 2.07.2017 11:46
"Siz Kuran'ın indirildiği zamandaki dili, kültürü, bilim düzeyini bilmeden cahilce yorum yapma derdine düşmüşsünüz. Kuran'ın derdi bilim yapmak değildir. Kuran, o zamanın bilgi seviyesini referans alarak tanrının yaratması hakkında örnek verir sadece. Bunu yaparken de o zamanın dilini, bilgi seviyesini ve kelimelerini kullanır. Gidip de onlara 20. yy. fiziği anlatmaz. Bir şeyleri nasıl çocuğa anlatırken uygun kelimeler seçer ve çocuğun anlayabileceği şekilde anlatırsanız, tanrı da insanların bilgi seviyesine göre kelimeleri seçer ve olayları öyle anlatır."

Yani siz şuna Kuran'ı bir insan yazdı diyeceksiniz de diliniz varmıyor bence. Kuran'ın derdi bilim yapmak değildir, kesinlikle katılıyorum çünkü bilim dışıdır. Ve bu yüzden çok sık görülen "Arapçada aslında şu aynı zamanda şu demektir, o yılların Arapçası ile şimdiki bla bla bla.." şeklinde savunmalar ortaya çıkmıştır. Çocuğa anlatır gibi anlatma olayı ise gerçekten çok içler acısı bir ifadedir. Yahu Anaksimandros 2.500 yıl önce dünyanın yuvarlaklığından tutun, evrim teorisinin en ilkel kaba halini ortaya çıkarmış bir adamken, Aristarchus desen keza aynı derecede başarıları olan bir insanken, nasıl olur da cahil cahil hala eskinin insanlarını bir halttan haberi olmayan topluluklar sanabilirsiniz? Çok sığ ve bilgi yoksunluğundan kaynaklanan bir bakış açısı.
Kuran'da da, yararlandığı daha eski inançlarda da gök kubbe inancı vardır, gök kubbenin insanların üstüne düşmesinin Allah tarafından engellendiğine inanılır. Yani o zamanın bilgi seviyesine göre yazılmıştır, cennet cehennem tasvirleri olsun lanetleme ifadeleri olsun tamamen o coğrafyanın yapısına ve kültürüne göre oluşturulmuş şeylerdir. İnsanlar ne kadar bilimin ve yukarıda örneğini verdiğim bilim insanlarının ortaya çıkardığı gerçekleri kendi işlerine geldikleri şekilde eğip bükmeye çalışırsa çalışsın sonunda mağlup olurlar, oluyorlar da. İstediğiniz kadar esnetin kelimelerin anlamlarını beyhude. Hiçbir mucize yoktur ortada, eskinin yanlış ve doğru bilgileri karman çorman bir şekilde derlenmiş ve insanlara daha zeki insanlar tarafından inandırılmıştır.
Yıldızları gök kubbenin üstündeki kandiller zanneden o dönemin insanlarının bilgi seviyesi çapında yazılmış bir kitabın, medeniyet iyice ilerlediğinde içindeki mucizeleri kelimelerin gölgelerinden bir bir ortaya çıkarıp "ya o dönemkiler cahildi, aslında biz orada iyonosferi falan kastettik" demesinin bilim dışı olmadığını söylemek, hele hele evrensel olduğunu savunmak korkunç bir şekilde cahilliktir.
Astronomi bilgisi arşa çıkmış olan, göğün bir kubbe şeklinde olmadığının, Dünya'nın da düz olmadığının farkında olan Sümer'de böyle şeylere rastlanılmamışken neden Arabistan'da (bakın sadece arabistan'a özel bir şey İslam, 1500 lü yıllarda İspanyollar istila edene kadar dinlerden , tanrıdan haberi olmayan İnkaları falan ilgilendirmiyor mesela) bin yıllar sonra böyle bir kitap "indirilmiştir"? Çünkü diğer semavi dinlerde de olduğu gibi o dönemin insanları dünyayı o kitabın sözde indiği coğrafyadan ibaret sandıkları için. Daha doğrusu dünyanın geri kalanını pek umursamadıkları için. Siz bile bilincinde olmadan "Kuran'ın indirildiği zamandaki dili, kültürü.." şeklinde ifadesiyle hala Arap merkezli savunuyorsunuz dini.
Bugün koskoca İskandinav mitolojisini bile kökten etkilemiş bir Türk mitolojisi varken, sırf ona bakarak bile her şeyin nasıl da insanların uydurması olduğunu görmek çok barizken nasıl olur da hala insanlar sadece burnunun ucuna bakarak ilerler anlamak güç.
Canınız mucize görmek istiyorsa emin olun görürsünüz, kanıtlar falan anlamını yitirir sizin için. Gerçeğin sadece işinize gelen kısmını kabullendiğiniz sürece mantığa oturtulmuş bir zeminde tartışabilmek, eleştirel düşünmek ve rasyonel davranabilmek imkansız hale gelir.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2017 08:09
A. Einstein: Dinsiz ilim kör, ilimsiz din topaldır
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2017 22:59
Din insanlığın dünyaya geldiği günden beri var. Kutsal kitaplar bunu yazazar. Sadece insanlar sapıtmış ve inançlarını değiştirmiş. İstediğin kadar yeri kaz, tarihi eserler bul ve yeni toplumlar bul; bulduğun şeyler benzer olacaktır. Bundan yeni anlamlar çıkaranların dini inancı yoktur. Bilim değil.
komikaze
komikaze 1.07.2017 17:24
"Mk Okuru 11:19" Gerçi bana dememişsiniz :) Neyse söylemiş bulundum.
komikaze
komikaze 1.07.2017 17:21
"Mk Okuru 11:19" Ben zaten ayetin adı ve sayısı belli değil demedim ben bilmiyorum dedim.Zaten öğrenmek ayağımızda googleden biraz araştırınca bulabiliyorsun bana telefondan zor geldi bakmak.
komikaze
komikaze 1.07.2017 16:32
"GTO". Yorumlarına katılıyorum aynı şekilde düşünüyorum.İnciğine cinciğine araştırma demişti "Cahildüşmanı" Kur'anı araştıran sözde din adamlarını göz önüne getir adamların bilim ile ne alakası var.Ben zaten Kur'anı okudum bitirdim dersem yalan olur.

Ayetler olarak karşımıza çıkan birçok şey insan uydurması okuyunca bile saçmalıkları var belli çünkü sonradan eklenmiş.Öyle ayeti sırasını net söylemeyeceğim ama doğum ile ilgili bir ayet okudum bana atan arkadaş bu ayeti sözleşmeli İmamdı.Üstelik kendiside çevirdi 21. Yüzyılda buluşu gerçekleşmiş bir olayı bir sözde kadim kişi kaleme almış.

Herkes daha geniş düşünmek zorunda agresifleşecek bir saçma durum yok ortada.Ben bu adamların kaleminden çıktığı sürece zaten dikkate almam.Dinlere saygısızlık olarak görülmemeli bu bence bizim inanışımıza darbe yapan bu zihniyetlere karşıdır.

Sabaha kadar oturur tartışır tecrübelerimizi anlatırız bu konu bitmez ama yazarakta tartışmaya girmek anlamsız.

Not:Buarada yeni bir din ortada dolaşıyor geçen gün kermeslerine davet ettiler bana kitabı verdiler.Az biraz okudum hep esinlenme var çoğu bilgiden.Bende sadece meraktan bir uğradım kitabın kapağındada üçgen mason işareti var.Onuda 3'e bölmüşler karşıdakini anlama vs. Şeyler.

Bizim ülkede din olmasaydı daha farklı seviyede olurduk inancım bu yönde.Çünkü empoze edilen ve işlenen bu derin dşni siyaset toplumumuzu 4-5 kuşak geri götürdü.
komikaze
komikaze 1.07.2017 13:30
"Cahildüşmanı" Bende zaten sağdan soldan duyduğum bir bilgi olmadığını söyledim.Bu site yeri değil uzatmak istemiyorum ama dinlerin çıkış kaynağı Sümer dönemidir bunu zamanın bir çok filozofu kitaplarında yazıp çizdi.

800 lü yıllardan 1100 lü yıllara kadar bir çok din çıkmış fakat bunlar çok ortalarda değil çek cumhuriyetine gittiğimde müzede duruyordu.İçeriklerini okudum farklı olaylardan bahsediliyordu .Bu kitap 1100 lü yıllardan kalma eşek derisine yazılmış.Tarihte bir çok farklı durumlar olmuştu hepsinden haberimiz olmuyor.Bahsettiğim gibi dine inananlara saygı duyuyorum ama ben aynı şeyleri düşünmüyorum.

Alel acele yazdım telefondan yazım hatası cümle düşüklüğü olduysa affola saygılar..
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2017 11:19
Bahsedilen ayet kuran da var. Adı sayısı belli. Sonradan uydurulmuş değil. Herşeye aynı cevap vermeye şartlanmayın. Biraz şüpheci olmaktan zarar gelmez
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 1.07.2017 11:01
GTO, gökyüzünde sınır çizgileri mi var da katman sayısı yanlış diyorsun? Gök katmanlarının sayısı hakkında bilimde dahi bir tartışma söz konusu. Kimisi bir katmanı tek sayarken diğeri hayır o 2 katmandır der ve tartışır dururlar. Katman sayısı 6 ila 8 arasında değişir durur bilim camiasında. Kimisi manyetik alanı katman sayar, diğeri saymaz vs. vs.

İkinci olarak, Kuran'da gök gelimesi gökyüzü manasına gelmez. Gök, yani sema kelimesi yeryüzü haricindeki alan manasına gelir, yani hem gökyüzünü hem uzayı kapsar. Araplar'ın astronomi bilgisi Babil kökenlidir, daha sonraki yıllarda Grek çevirileri ile Grek astronomisi de işin içine girmiştir. Babil astronomisine göre uzay diye bir şey bilinmez. Ether terimi Grek kökenlidir. Gök vardır sadece. Kuran da bize gök der. Bilinmeyen bir kelime ile insanlara seslenecek hali yok. Uzaydan bahsederken de gök der. Tüm evreden bahsederken de yerler ve gökler diye çoğul kullanım yapar.

Siz Kuran'ın indirildiği zamandaki dili, kültürü, bilim düzeyini bilmeden cahilce yorum yapma derdine düşmüşsünüz. Kuran'ın derdi bilim yapmak değildir. Kuran, o zamanın bilgi seviyesini referans alarak tanrının yaratması hakkında örnek verir sadece. Bunu yaparken de o zamanın dilini, bilgi seviyesini ve kelimelerini kullanır. Gidip de onlara 20. yy. fiziği anlatmaz. Bir şeyleri nasıl çocuğa anlatırken uygun kelimeler seçer ve çocuğun anlayabileceği şekilde anlatırsanız, tanrı da insanların bilgi seviyesine göre kelimeleri seçer ve olayları öyle anlatır.
GTO
GTO 30.06.2017 18:26
Bir kez daha cevaplayıp sonra size naçizane bir öneride bulunacağım. Çünkü bu sorularınızın sonu gelmez, böyle bir sitede de çok gereksiz uzatmış oluruz.
Dinlerin kaynak olarak kullandıkları mitolojilerde göğün katlarından bahsedilir. Ama bunlar tabakalar değiller, her birinde bir tanrının veya tanrısal varlıkların bulunduğu katlar. Örneğin bizim mitolojimizdeki Gök Tanrı yanılmıyorsam göğün 17. katında bulunmaktaydı. Onun da üstünde tüm tanrıları yaratan isimsiz tanrı bulunmakta. Bu tabaka/katman mevzusu dinlere bilimin keşiflerinden sonra girmiştir. Yani uyum sağlamak adına ayet yorumlama durumu.
"Evrenin genişlediği" ifadesi ise bu olay ilk defa keşfedilip popüler olduktan sonra din adamları tarafından kasıtlı bir şekilde yanlış çeviri yapılarak yansıtılmıştır.
Mealler değiştirilmiştir yani. Arapçayı iyi bilen kaç kişi var dimi? Bu adamlar için önemli olan, cahil halkın sorgulamıyor olması.
Yani ortada keşiflere, bilimsel gerçeklere dair "mucizevi" seviyede hiçbir şey yok. Bilime uyan tüm ifadeleri de zaten semavi dinlerden önce var olmuş kişi ve medeniyetlerden görüp yazmışlar. Anaksimandros reis buna çok sağlam bir örnektir.
Bilim keşfediyor, din adamları "bu zaten vardı" diyor. Asla göremezsiniz bunun tam tersi bir olay zincirini. Çünkü yalan söylüyorlar. Ve geçmişten bugüne sürekli değişmek değiştirmek zorunda kaldılar. Mecburlar.
Önerim şudur ki önce dürüst din adamlarını dinleyiniz veya kitaplarını okuyunuz. Örnek olarak Prof. Dr. Mehmet Akif Koç'u verebilirim. Kendisi dürüst bir insan. Kıvırmadan, direkt doğruları söylüyor ve bundan o diğer şarlatanlar gibi bir çıkar da gütmüyor. Ama en önemlisi bilimi, bilim insanlarından öğrenmektir. Bilimsel hiçbir vasfı olmayan adamları dikkate almayınız. Zamanınızı çalarlar, gerçeği keşfettiğinizde bu kayıp için üzülürsünüz. En başta da şunu sorun kendinize: Bilmek mi istiyorum, yoksa inanmak mı?
ozan86
ozan86 30.06.2017 16:50
Evet doğru tabakalar sayı olarak yanlış fakat göğün katmanlarından oluştuğundan bahsetmesi dahi yeterli bir şey bence.

Bu sadece küçük bir örnek. Peki Evrenin genişlediği ? Tamam bakın zamanımız şartlarına uymadığı için bazı ayetler çelişkili gelebilir. Fakat evrenin genişlediği bir dinin kitabında yazıyorsa bu ciddiye alınmayacak birşey değil.
ozan86
ozan86 30.06.2017 16:50
Evet doğru tabakalar sayı olarak yanlış fakat göğün katmanlarından oluştuğundan bahsetmesi dahi yeterli bir şey bence.

Bu sadece küçük bir örnek. Peki Evrenin genişlediği ? Tamam bakın zamanımız şartlarına uymadığı için bazı ayetler çelişkili gelebilir. Fakat evrenin genişlediği bir dinin kitabında yazıyorsa bu ciddiye alınmayacak birşey değil.
GTO
GTO 30.06.2017 13:50
Gerek o tarihi gerçekler, gerek jeoloji ve biyoloji gibi bilim dallarının ulaştığı gerçekler olsun bunlar çok sarsıcı, hatta yok edici nitelikte şeyler.
Çok olağan dışı bir şey olmazsa tahminimce dinler etkilerini yitirirler gelecekte. Ama tanrı inancı epey devam eder, çünkü insanlar olmadığını bilse bile inanmak isteyebilirler.
Not: Atmosfer 6 tabakadan oluşur, iyonosferi değişken yapısından ötürü bazen sayar bazen saymazlar. Bazı yerlerde 5 diye de görülebilir bu yüzden. Bilim cahillerinin ve daha da kötüsü bilgiyi kasıtlı bir şekilde çarpıtan televizyon şarlatanlarının söylediğinin aksine ozonosfer diye bir tabaka yoktur. Ozon tabakası stratosferin içindedir zaten. Üstelik "7 kat gök" inancı Kuran'ın da kaynak olarak kullandığı Sümerlere kadar gider.
ozan86
ozan86 30.06.2017 13:20
Din kullanılıyorsa, siz dini kullanmayın. Din afyonsa siz afyon olarak kullanmayın. Amacından saptıranlar vardır olabilir. Ama bu üretildiği anlamına gelmemeli.

Bir başkası yanlış yaptı diye anında Allah tarafından cezalandırılsaydı, Dünya'nın yaradılışın anlamı kalmazdı.

Bir de çok küçük bir örnek atmosferin 7 tabakadan oluştuğu o zamanlarda tespit edilmemişken, ayetlerde geçiyor. Yani bunu bir gurup bilimle uğraşmayan insanlar nasıl bilecek ?
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 30.06.2017 11:13
Ben de sana şunu söyleyeyim çok bilmiş arkadaşım. Din, Akatça bir kelimedir ve "YASA" demektir.

Yasalar da elbette ki insanları kontrol etmek ve toplumda düzen oluşturmak için konulur.

Sen burada DİNLER derken her dini aynı keyefe koymak gibi anti bilimsel bir tutumun içine giriyorsun, çünkü bilimsel olarak zerre bilgin yok dinler hakkında. Kaç tane dini araştırdın bugüne kadar. Kaç tane dinin kitabını derinlemesine, inciğine cinciğine okuyup araştırdın? Sağdan soldan duyduğun bilgiler ile çıkarım yapma, yaparsan her daim yanılırsın.

Kuran'ı oku. Kuran'ı Kureyş Arapçası'nı göz önüne alarak oku, bugünkü çakma alimler gibi Orta ve Yeni Arapça kullanarak Eski Arapça'yı okuyup anlamaya çalışma, anlayamazsın, yanlış anlarsın, yanlış çevirirsin. Arapça'nın tarihini ve filolojik yapısını bilmeden Kuran'ı okudum diyen ancak havanda su döver, o kadar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 28.06.2017 04:34
Aslına bakarsak Dünyalılarda uzaylı değil mi ? Kendimize insan lakabını biz taktık . O yüzden , bu gelenler farklı bir ırk olabilir .
CahilDüşmanı
CahilDüşmanı 3.07.2017 18:00
İnsan Arapça'dan Türkçe'ye geçmiş bir kelimedir. Arapça'ya da Akatça'dan geçmiştir. "İns" kelimesi Akatça "Yerel Olan" manasına gelir. "Cin" kelimesi yine Akatça olup "İns" kelimesinin zıttıdır ve "Dışarıda olan, Sınırda olan" manalarına gelir. Bir başka manası da Aramice'deki ikincil tanrılara verilen isim olan "Cinnaye" dir. Aramice, Akatça'dan, Arapça da Aramice'den türeme bir Sami dilidir bu arada.

Yani Arapça ve Akatça göz önüne alındığında, Uzaylının bir karşulığı da "Cin" demektir. Tabi "Cin" kelimesi çok geniş anlamlı bir kelimedir, bu sadece dar bir alamı olur.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2017 18:00
Uzay yani "space" boşluk demektir. Uzaylı diye bir şey olamaz çünkü mutlağa yakın vakumda ve neredeyse mutlak sıfırda olan bir durumdan bahsediyoruz, çok hücreli bir organizma oluşamaz. Uzaylı dediklerimiz aslında yabancı gezegenden gelen anlamına geliyor.
MK Okuru
MK Okuru 2.07.2017 15:40
Uzay dünya dışı bölge diye biliyorum. Ama aynı zamanda jüpiter dışı bölge de oluyor. Yani uzay evrendeki boşluğa verilen addır. Kelime anlamı budur.Ama alien kelime çevirme olayı mantıklı geldi. Sonuçta uzaylılarda bir gezegenden gelmek zorunda.
MK Okuru
MK Okuru 1.07.2017 00:51
Yok biz sadece uzaylılar için uzaylıyız. Mesela uçan kahvede aralarında konuşurken bizden, "şu dünyalı uzaylılar" diye bahsediyor olabilirler.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2017 23:58
Uzay dünya dışında kalan boşluğa denmiyor aslında ama güzel bir açıklama olabilirdi. Olay bence İngilizceki Alien kelimesinin yanlış çevirisinden kaynaklanıyor. doğru şekilde çevirirsek "Uzaylı" Değil "Dünya dışı varlık" demek daha mantıklı olacaktır.
MK Okuru
MK Okuru 30.06.2017 17:41
Hayır uzay kelimesinin anlamı dünya atmosferi dışında kalan her yerdir. Evren de uzay ve dünyanın birleşimidir. yani biz kendimizi evrenden ayırdık ve kalanına uzay dedik. Biz uzaylı olamayız. Ama belkide dediğin gibi farklı bir insan ırkı olabilir. geçmişi bilemeyiz ne oldu ne bitti
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 3.07.2017 16:58
--- Burası süveyş kanalının dibinde Altın Görenlerle Dolmuş ---

Bu Konuştuğunuz Konular (Elhamdülillah inanan biriyim) Sırat Köprüsü Kadar İnce ve insanlık Tarihi Kadar Eskidir. böylesine Küt ve bi Okadar Hassas Konular onn içn Yüzyüze ve Aklı selim Kişiler Tarafından göz kont. Kurrark tartşlr.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Anonymous'a göre NASA yakında uzaylıları açıklayacak
İlginizi Çekebilir