AOC AG322QC4 İncelemesi

Merlinin Kazanı 6.11.2019 - 13:07
2K, HDR ve FreeSync2 destekli oyuncu monitörü

Monitör teknolojilerinde pazarın iddialı markalarından biri olan AOC, Türkiye'de de ciddi bir pazar payına sahip. Premium kalitedeki monitörleri ile birlikte oyuncu monitörleri konusunda da ciddi yatırımlar yapan firma, yeni modeli AG322QC4 ile karşımıza çıkıyor. Bugün inceleme masamıza konuk olan AOC AG322QC4, tasarımı ve performansı ile bakalım bizlerin beklentilerini karşılamayı başarabilmiş mi?

Tasarım

Öncelikle monitörümüzün ekran boyutunun 31.5 inç boyutunda olduğunu belirtmek gerekiyor. Curved, yani eğimli bir tasarıma sahip olan cihazımız, tasarımsal açıdan ilk bakışta ben bir oyuncu monitörüyüm diye haykırıyor. Oldukça agresif çizgilere sahip olan monitörün tasarımı, AOC'nin geçmişteki oyuncu monitörleri ile de benzerlikler gösteriyor. Genel tasarım itibari ile şık bulduğumuz monitörün kenarında bulunan kulaklık asma aparatı da oldukça kullanışlı ve işe yarıyor. Monitörün ayak kısmı da genel görünüme katkı sağlamakla kalmıyor masa alanında daha az yer de kaplıyor.

Performans

Tabii ki konu oyuncu monitörü olduğu için asıl önemli olan nokta monitörün performansı. Öncelikle monitörümüzün çöznürlüğünün 2560 x 1440 piksel olduğunu belirtelim. QHD diye tabir ettiğimiz bu çözünürlük, günümüz oyunculuğu için standart hale gelmeye başladı bile. 1440P sayesinde ne ekran kartımızı 4K kadar fazla yoruyoruz, ne de görüntü kalitesinden ödün vermiş oluyoruz. 2K çözünürlüğün 32 inç'lik ekran boyutu için de uygun olduğunun altını çizmek gerekiyor. AG322QC4'in çözünürlüğünün ve görüntü netliğinin de sınıfı geçtiğini belirtmek gerekiyor. 

AOC AG322QC4 İncelemesi

AG322QC4'in tazeleme hızı da yine günümüz PC oyuncuları için popüler bir seçim olan 144 Hz. 144 FPS alabildiğimiz, özellikle rekabetçi oyunlarda sunulan akıcılık ve düşük gecikme süresi ile oyun performansınıza direk etki eden yüksek tazeleme hızı, geride ghosting efekti de bırakmıyor. Sadece oyunlarda değil, normal kullanımda da ekstra tazeleme hızının getirdiği akıcılığın faydasını fazlasıyla görebiliyoruz. Ayrıca monitörümüzün 4 ms'lik gecikme süresi de yüksek tazeleme hızları ile birleşince kaliteli bir deneyim sunmayı başarıyor. Günümüzde 1 ms ve altında hızlar görsek de, bu hızların yalnızca TN panellerde mevcut olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Panellerden söz açılmışken, AG322QC4'nun VA panele sahip olduğunun altını çizmek gerekiyor. Bu sayede hem kontrast hem de görüş açısı bakımından iyi bir deneyim sunulabiliyor. Ayrıca AG322QC4'de bulunan HDR400 ile HDR kalitesini de yaşamak mümkün. Özellikle HDR destekli oyunlarda oyun deneyimi ciddi şekilde artıyor. Daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş renk gamı sayesinde oyun keyfi görsel bir şölene dönüşürken, multi medya konusunda da iddailı bir noktaya oturulmuş oluyor.

AOC AG322QC4 İncelemesi

AG322QC4 ayrıca FreeSync2 desteği ile geliyor. Bu sayede destekleyen ekran kartları ile kırılma olmadan ve oyunun akıcılığı bozulmadan deneyim yaşanabiliyor. Standart VSYNC'e kıyasla FreeSync2, çok daha düşük gecikme süresine sahip. Oyunun performansından ödün vermek istemeyenler için bu özellik başlı başına tercih sebebi dahi olabilir. FreeSync2'nin en önemli özelliğinin HDR ayarı açıkken de çalışabiliyor olması. Geçmiş teknolojiler ne yazık ki bu özelliğinin HDR ayarı ile birlikte çalışmasına olanak vermiyordu.

AOC AG322QC4 İncelemesi

AOC AG322QC4'de titreme önleyici Flicker Free teknolojisi de mevcut. Bu sayede daha pürüzsüz bir deneyim yaşanıyor. Ayrıca düşük mavi ışık teknolojisi ile birlikte göz sağlığı için de gerekli tedbirler alınmış gözüküyor. Ekstra özellikler kısmında monitörümüz stereo hoparlörü de bulunuyor. Kendi başına yeterli bir performans göstermiyor olsa da, mecbur kalındığında kesinlikle işe yarayabiliyor. Monitörde bulunan USB 3.0 hub'ı da yine kullanışlı özelliklerin başında geliyor.

AOC AG322QC4 İncelemesi

Ek Özellikler ve Sonuç

Uzun lafın kısası AOC AG322QC4, iyi bir 2K çözünürlüklü oyuncu monitörü almak isteyen kullanıcılar için tercih edilebilir bir seçenek olarak öne çıkıyor. Hem PC hem de konsollarda kullanmak için uygun bir seçenek gibi gözüküyor. VGA, 2 adet HDMI 2.0 ve 2 adet DisplayPort 1.2 girişi ile de birden fazla kaynak bağlamaya uygun. Yine üzerinde ki kulaklık çıkışı ve mikrofon girişi pratik çözümler sunuyor. Eğer siz de ihtiyaçlarınız doğrultusunda kaliteli bir 2K monitör arıyorsanız, AG322QC4'i kesinlikle tercih edebilirsiniz.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 19:04
Kalan Karakter: 300 Gönder
AOC AG322QC4 İncelemesi
İlginizi Çekebilir