AOC AGON AG241QX

Furkan Sakoğlu 8.09.2017 - 16:20
144 Hz ve 2K çözünürlüğün muhteşem buluşması
Günümüzde monitörler bizlerin dijital dünyadaki gözü konumunda bulunuyor. Ekran kartınız ne kadar güçlü, oynadığınız oyun ne kadar gerçekçi ve kaliteli olursa olsun, eğer monitörünüz kötü ise, karşılaşacağınız görüntü de aynı derecede kötü olacaktır. Milyarlarca para verip, muhteşem sistemler topladıktan sonra, monitöre de aynı özeni gösterip kaliteli bir monitöre sahip olmak şart. Monitör dünyasının başarılı markalarından biri olan AOC ise, oyunculara hitap eden AGON serisinin yeni üyesi AG241QX ile, beklentilerimizi fazlasıyla karşılamayı başarıyor.

AOC AGON AG241QX
Öncelikle monitörün tasarımından bahsetmek gerek. 23.8 inç boyutunda olan AOC AG241QX, tasarımsal açıdan ön taraftan bakıldığında çok agresif bir ön yüze sahip değil. Ancak monitörün ayaklarına baktığımızda ise monitörün bir oyuncu monitörü olduğu açık bir şekilde gözüküyor. Metalden yapılan ve ters V şeklinde gözüken monitör ayağı, değil monitörü sanki üzerine araba koysanız taşıyabilecek kadar sağlam gözüküyor. Monitör arka taraftan bakıldığında ise gerçekten bir oyuncu donanımı olduğunu üstüne basa basa vurguluyor. Monitörün arka tarafında ilk dikkat çeken şey, monitörün metal ayağının estetikliği oluyor. Ayrıca arka kapağın ortasında yine V harfine benzer şekilde duran kırmızı renkteki dekoratif plastik de hoş bir görünüm sunuyor. Monitörün AOC logosu ise arka kapağın üst tarafında ortalanmış şekilde karşımıza çıkıyor ve yine oldukça hoş gözüküyor.

Monitörün sağ tarafında ise bizleri kulaklık, USB ve bağlantı girişleri karşılıyor. Ancak asıl dikkat çeken detay ise büyük kulakları asabilmek için yerleştirilen plastik aparat. Kolay aşağı çekilip açılabilen aparat sayesinde büyük kulaklarımızı masanın üzerine veya kasa üstüne koymak yerine, direkt olarak monitörün yanına asabiliyor ve ihtiyacımız olduğunda çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor. AOC'nin ince görüp monitöründe yer verdiği bu özellik, gerçekten hoşumuza gitti. Monitörün sol tarafında ise herhangi bir giriş veya çıkış bulunmuyor.

AOC AGON AG241QX
Cihazın arka alt kısmında, kırmızı panel altında ise ana giriş ve çıkışlar konumlandırılmış. Giriş çıkış sayısı bakımından ise AOC elini bol tutmuş diyebiliriz. Cihazda DVI, 1 adet Display Port, USB, MHL, 2 adet HDMI, bir adet D Sub ve toplam 4 adet USB giriş çıkışı mevcut. Ayrıca monitörün her biri 3 watt olmak kaydı ile iki adet hoparlörü de bulunuyor.
Panel tarafında ise cihazımız ne yazık ki TN panel kullanıyor. IPS panellerden daha az görüş açısı sunan TN paneller, bu eksikliklerini tepki hızı ile telafi edebiliyor. AOC AG241QX tamı tamına 1 ms'lik oldukça düşük bir tepkime hızına sahip. 1 ms'lik tepki hızının yanına bir de monitörün 144 Hz'lik tazeleme hızı da eklenince AOC AG241QX adeta yağ gibi akıyor. Ayrıca monitör Free SYNC desteği sayesinde AMD kartlar ile hiçbir kırılma yapmadan net bir görüntü sağlıyor. Monitörün görüş açısı ise 170 derece olarak belirlenmiş. Parlaklık değeri ise 350 cd/m2 olarak karşımıza çıkıyor. Konstrast değeri ise statik olarak 1000:1, dinamik olarak ise 50 milyona 1. AOC AG241QX'in tabii ki en çok göze çarpan özelliklerinden biri de çözünürlüğü. 2K yani 2560 x 1440 piksellik çözünürlük sunan monitör, 16.7 milyon farklı rengi ekrana yansıtabiliyor. Monitör ile yaptığımız testlerde panelin karşıdan bakıldığında neredeyse IPS kalitesinde renk yoğunluğu sunabildiğinin altını çizelim.

AOC AGON AG241QX
2.000 TL'lik fiyatı ile cebimizi birazcık yoracak olsa da, 4K için yeteri kadar güçlü bir ekran kartı olmayan, yada oyunları çözünürlükten çok yüksek FPS değeri ile oynamak isteyen, dolayısı ile de yüksek Hz'li bir monitör arayan oyuncular için tercih edilebilir seçenek olmuş AOC. Eğer siz de yeni bir monitör arayışındaysanız, AOC'nin AG241QX modeline bir göz atmanızda fayda var. 
Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 13:31
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 21:05
4k 144hz varken ne gerek var 2k 144hz buluşmasına
Kalan Karakter: 300 Gönder
Spider_hip
Spider_hip 8.09.2017 17:47
27'' falan olsaymış çok iyi olurmuş. 25'' e bile 2K biraz düşük kalıyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 8.09.2017 16:44
1440 p ve üzeri bana göre cok lüks
Kalan Karakter: 300 Gönder
AOC AGON AG241QX
İlginizi Çekebilir