F2008: Schumacher'in İlk İzlenimi Çok Olumlu
Schumacher, F2008'in çok hızlı olduğunu söyledi Ferrari'nin yeni otomobili F2008'in Pazar günü Maranello'daki lansmanını ve Pazartesi günü de Fiorano'da yapılan ilk pist sürüşlerini izleyen Michael Schumacher, ilk izlenimlerinin çok olumlu olduğunu söyledi.
Emekli olduktan sonra Ferrari'de geçen yıl "Danışman" olarak görev yapan ve bu görevini bu yıl da sürdürecek olan Michael Schumacher, lansmandan sonra Fiorano'da ilk sürüşünü Kimi Raikkonen'in yaptığı F2008'i izledi. 55 tur atan Raikkonen'i ve F2008'i izledikten sonra izlenimlerini açıklayan Schumacher; "Her zaman olduğu gibi Fiorano'da yapılan ilk sürüş benim için çok özeldi. Otomobil hakkındaki ilk izlenimim, öncelikle çok hızlı olması ve yeni kurallar gereği çekiş kontrolün olmamasına ve zeminin ıslak olmasına karşın yol tutuşunun da çok iyi olmasıydı. F2008 çok güzel bir otomobil. İlk izlenimimin sezon boyunca aynı olmasını diliyorum" dedi.
Raikkonen F2008'in ilk pist deneyiminden memnun
Son şampiyon Raikkonen de F2008'in ilk sürüşüyle ilgili görüşlerini belirtti. Islak ve kaygan bir zeminde, çekiş kontrol olmaksızın yaptığı 55 turluk denemeden sonra Raikkonen; "İlk izlenimlerim son derece olumlu. Şu an için her hangi bir geliştirme yapmamıza gerek yok. Bazı küçük sorunlar yaşadım, ama bunlar özellikle çekiş kontrolün olmaması ve kaygan zeminle ilgiliydi. Ayrıca sezon içinde kullanacağımız lastikler de yoktu. Önümüzdeki hafta yapılacak testlerde otomobili çok daha iyi anlayacağız. Kıyaslama yapacak fazla referansa da sahip değilim. Sadece geçen yılki otomobil ile karşılaştırabilirim. Çekiş kontrolsüz ilk testi Noel öncesi yapmıştım. Bu sürüşten sonra belirttiğim gibi, bu yıl çok daha dikkatli olmamız gerekiyor. Çekiş kontrollü otomobilin daha hızlı olduğunu düşünürsek, davranışları da aynı şekilde hızlıydı diyebiliriz. Ama sonuç olarak F2008'i kullanmak çok büyük bir zevkti" dedi.
Whitmarsh, "Pilotlarımız Eşit" Dedi.
Whitmarsh geçen yılki uygulamanın süreceğini söyledi McLaren Group Genel Müdürü Martin Whitmarsh, geçen yıl olduğu gibi 2008'de de pilotlar arasında herhangi bir ayırım yapılmayacağını söyledi.
Dün Stuttgart'ta yapılan MP4-23 lansmanında basın mensuplarıyla konuşan Whitmarsh, Heikki Kovalainen ile gayrı resmi olarak takımın 2. pilotu sıfatıyla Lewis Hamilton'a destek vermek üzere anlaşma yapıldığı yolundaki iddiaları yalanladı. 2007'de Fernando Alonso ile çok tartışmalı bir sezon geçiren Hamilton'ın şampiyonluğu son yarışta kaçırdığına da değinen Whitmarsh, bu sezon her iki pilota da eşit koşullarda mücadele şansı verileceğini kaydetti ve "Geçen yıl pilotlarımıza eşit davranıldı, önümüzdeki yıl da aynı şekilde davranılacak. Her iki klasmanda da şampiyonluğu elde etmek için mücadele edeceğiz ve bu amaç doğrultusunda takım içinde herhangi bir pilota favori olarak bakmıyoruz. Gerek Lewis, gerekse Heikki aynı malzemeye ve aynı ekip davranışına sahip olacaklar" dedi.
Hamilton: "Daha güçlü geleceğim" Dünkü lansmanda 2008 sezonuna değinen Lewis Hamilton, çok iyi bir başlangıç yaparak, çok güçlü bir yıl geçireceğine inandığını söyledi. Hamilton açıklamasında; "Yarış kariyerim boyunca her yıl yaşadıklarımdan ders alıyorum. 2008'de çok daha güçlü ve başarılı bir sezon geçirmeyi hedefliyorum. Geçen yıl gerek takım olarak, gerekse Fernando ile aramızda yaşananları unutmak zor. Yaşadıklarımızdan etkilenmemek için insan üstü bir yaratık olmak gerek. Ancak ben bu sorunları tamamen geride bıraktım ve şu an kendimi manevi ve fiziki olarak çok güçlü hissediyorum. Heyecanla sezonun ilk yarışını bekliyorum" dedi.
Super Aguri Lansmanı 19 Şubat'ta
SA08'in lansmanı Barselona'da yapılacak Super Aguri F1 Takımı 2008 otomobili SA08'in lansman tarihini 19 Şubat Salı günü olarak açıkladı.
2008 için kesin pilotlarını henüz açıklamayan Super Aguri, bu isimlerin de önümüzdeki günlerde belli olacağını belirtti. Ancak FIA'nın önceki günlerde yayınladığı 2008 resmi katılım listesinde Takuma Sato ile Anthony Davidson'ın isimleri yer alıyor.
Eski Formula 1 pilotlarından Aguri Suzuki'nin sahibi olduğu takım, yeni otomobili SA08'in lansmanını İspanya'nın Circuit de Catalunya Pistinde yapacak.
Lauda: "McLaren Skandalin Sıkıntısını Yaşayacak"
Lauda, McLaren'in 2008'e tam hazır olamayacağını söyledi Eski Formula 1 şampiyonu ve RTL TV yorumcusu Niki Lauda, McLaren'in geçen yıl yaşanan "Stepneygate" skandalinden tamamen arınmış olarak çıkmasının ve 2008'de tam anlamıyla rekabetçi olmasının zor olacağını söyledi.
Almanya'da yayınlanan Bild Gazetesine dün yaptığı açıklamada Lauda; "Bir kere böylesine ağır ve yıprandırıcı bir soruşturmanın ardından özür dileyerek kurtulmanın etkisi uzun bir süre devam edecektir. Yeni sezon otomobillerinde de gönüllü olarak bazı geliştirme çalışmalarını dondurdular ve bu da ciddi bir etken olacak. Öte yandan Ferrari ise sakin bir şekilde çalışmasını sürdürdü ve henüz bazı özelliklerini açıklamadıkları bir otomobili hazırladılar. Martin Whitmarsh'ın, bu kararla MP4-23'ün hazırlık safhasının etkilenmeyeceğini ve sezona tam anlamıyla hazır bir paketle gireceklerini söylemesi bana pek de inandırıcı gelmedi. Umarım yeni sezonda ve ileride böyle saçma ve huzur bozucu olaylar yaşanmaz" dedi.
Force India F1 Pilotlarını Perşembe Açıklayacak
Sutil ile Fisichella'nın açıklanması bekleniyor Formula 1'in kendisi eski, adı yeni takımı Force India F1'in 2008 pilotlarını Perşembe günü açıklayacağı bildirildi.
Adrian Sutil'in kalmasına kesin gözüyle bakılan Force India F1'de diğer otomobile ise Giancarlo Fisichella'nın geçmesi yoğun olarak konuşuluyor. Ancak ikinci koltuk için başka isimlerin de gündemde olduğu kaydediliyor. Bunlar; Christian Klien, Vitantonio Liuzzi, Ralf Schumacher ve Franck Montagny. İngiliz Sunday Times Gazetesinde yer alan bir haberde ise, Fisichella'nın Force India F1 Takımıyla anlaşma imzaladığı kaydediliyor. Bu bilgi takım tarafından şu ana kadar ne doğrulandı, ne de yalanlandı.
Bu arada Almanya'da yayınlanan gazetelerde, Sutil'in yanı sıra kendisine yarış pilotu olarak yer bulamaması halinde, eski Scuderia Toro Rosso Pilotu Vitantonio Luzzi'nin Force India F1'de üçüncü ve test pilotu olarak görev yapacağı bildiriliyor.
McLaren MP4-23 Bugün İlk Kez Piste Çıkıyor
Kovalainen ilk kez bir McLaren kullanacak McLaren'in Pazartesi günü Stuttgart'ta resmi lansmanı yapılan 2008 sezonu otomobili MP4-23 bugün ilk kez piste çıkıyor.
Güney İspanya'daki Jerez de la Frontera Pistinde bugün ilk kez çıkacak olan MP4-23'ü takımın yeni pilotu Heikki Kovalainen ve Test Pilotu Pedro de la Rosa deneyecek. Bu Kovalainen'in de ilk kez bir McLaren ile piste çıkışı olacak.
Jerez'de yapılacak MP4-23 testine yarın da Lewis Hamilton'ın katılması bekleniyor.
Kaynak:padokf1.com
_____________________________
http://www.silenthilltr.com/