Benim bildiğime görede ;
madde 4 : (12/6/1979 - 2249/5 md.)
ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına içişleri bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.
(23/6/1981 - 2478/2 md.):
yalnız sporda kullanılan yivli ateşsiz silahlar ve mermileri ile yivsiz tüfekler ve mermilerinin, ev gereçlerinden olan veya tababet, sanayi, tarım, spor için kullanılan aletlerle bir meslek veya sanatın icrası için gerekli bıçak, şiş, raspa ve benzerlerinin kullanılması bu kanun hükümlerine tabi değildir.
madde 5 : (12/6/1979 - 2249/6 md.)
yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır.
Bu arada katanalı resmi görmek istiyorum (A)
KONU KAPANMIŞTIR!:D
----------------------
Darklord-harbiden dark lord . . .
(:
< Mesajı değiştiren Kakus -- 7/3/2008 7:59:27 AM >
_____________________________
S.İ.G.D.S ( =
EY İSTANBUL M.K , 3 VAKİTE KADAAR BULUŞULUUUP DARK MOCHA İÇİLECEKTİİİİİR ! xD