A Plus Entertainment Network A Plus Entertainment Network

Forumlar  Kayıt Ol  Giriş  Bilgilerim  Mesaj Kutum  Adres Defteri  Üyeliklerim  Forumlarım 

Fotoğraf Galerisi  Üye Listesi  Arama  Takvimler  SSS  Etiket listesi  Çıkış

Half-Life 2 Tam Çözüm

 
Üye Adı: Guest
Bu forumu inceleyenler: hiçbiri
  Basılabilir Versiyon
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Oyunlar] >> Half-Life >> Half-Life 2 Tam Çözüm Sayfa: [1] 2   Sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Eski başlıklar   Yeni başlıklar >>
Half-Life 2 Tam Çözüm - 5/5/2007 3:37:33 PM  1 oylar
zombiwan



Puan Toplamı: 520
Nereden: Karışık duygular içinden...
Durum: çevrimdışı
HALF-LIFE 2 TAM ÇÖZÜM


Merhaba Half Life severler. İşte bu muhteşem oyunun tam çözümü... Bazı yerlerde biraz ayrıntıya girdim, bazı yerlerde ise size sürpriz olsun dedim. Bilgisayarınıza gömülün ve oyunun keyfini çıkarın.


BÖLÜM 1-POINT INSERTION


Trenden indikten sonra soldan ilerleyin. Civil Protection (CP) sivillerden birisini sıkıştırıyor... Dikkate almadan turnikeden geçin ve sonra gidebileceğiniz tek yere, yani CP' lerin olduğu telli bölüme ilerleyin. Burada korumalar yolunuzu kesecek ve sizi sol tarafa yönlendirecek. Security yazılı kapıdan gelen bir CP onu takip etmenizi isteyecek. Geldiğimiz yer bir sorgu odası. Avukatımı aramak istiyorum demeye gerek kalmadan CP' nin (HL ve HL Blue Shift' ten tanıdığımız güvenlik görevlisi) Barney olduğunu görüyoruz. Barney konuşurken birden diğer CP'ler geliyor ve kapıyı yumruklamaya başlıyor. Barney' in gösterdiği kapıdan çıkın ve merdivenden tırmandıktan sonra, açık olan pencerenin önüne bir kutu koyup oradan atlayın.


Sağ tarafta kalan kapıdan geçin ve merdivenden yukarı çıkıp, kapalı kapıdan geçin ve sola yönelin. Bir CP yolunuzu kesecek ve çöpün üzerindeki kutuyu yere atıp size artizlik taslayacak. Kutuyu alıp ister çöpün içine atın, isterseniz CP' nin kafaya (bunu yaparsanız, tabana kuvvet kaçabildiğiniz kadar kaçın)... CP tehlikesi geçtikten sonra onun geldiği kapıdan geçip düz ilerleyin ve soldan gidip kahverengi kapıdan meydana çıkın. Sağa dönün ve yolun sonuna kadar ilerleyin, CP çıkmazını gördüğünüzde, sağ tarafa yönelin ve çöp bidonunun üstüne, oradanda merdivene tırmanıp, telleri geçin. Yine sağdan ilerleyin, köşeyi dönünce kırık dökük bir çocuk parkı göreceksiniz. Sol tarafta kalan kaykayın oradaki kapıdan girin ve ilerleyin. Kapıdan geçip, merdivenlerden yukarı çıkın. Davetsiz gelen CP' lerin bulunduğu kattan devam edip sağ taraftaki sivillerin yanına gidin. CP'ler yolu açınca koridordan geçin ve merdivenlerden çıkın. Bir sivil size kaş göz işareti yapacak. Yanına gidin. CP' ler baskına geliyor... Odalardan geçip koridora çıkın ve merdivenlere gelince yukarı çıkın. Bir sivil sizi içeri alacak ve yukarı çıkmanızı isteyecek.


Çatıkatındasınız... Solunuzdaki yıkık bölümden dışarı çıkın ve düz ilerleyin, duvara yaslanmış tahtayı kullanarak yukarı çıkın ve soldan devam edin. Çatılar arasına koyulmuş tahta parçalarını kullanarak karşıya geçin ve çıkıntılardan ilerleyerek en son gidebileceğiniz noktadaki açık pencereden içeri dalıp merdivenlerden inin. Burada CP'ler başınıza çullanacak, neyseki Alyx, bırakın lan Gordon' u niralarıyla bizi kurtaracak. Buradan sonra Alyx' i takip edin, o size yolu gösterir...


BÖLÜM 2-A RED LETTER DAY


Ve işte Dr. Kleiner'ın laboratuvarındayız. Hemen girişte, sol taraftaki mini teleportasyon cihazıyla oynayabilirsiniz isterseniz. Barney geldikten sonra güvenlik kameralarını aktif hâle getirecek. Ekranlar arası dolaşırken G-Man' e bakabilirsiniz... Biraz konuşmanın ardından Barney bize özel kıyafetimizin yerini gösterirken Dr. Kleiner'ın eğitimli Headcrab'ı olan Lamar birden ortaya çıkacak. Onlar Lamar ile uğraşırken, siz hoş bir nostalji introsu ile üzerinizi giyinin. Lamar nasılsa kaçacak (Gordon ilk oyunda az mı levyeden geçirdi bu Headcrab'ları... korktu yavrucak tabi...). Giysinizi giydikten sonra, (yamuk duran çerçevenin olduğu) duvardaki makinadan zırhınızın enerjisini doldurun.. Daha sonra Dr. Eli Vance' nin yanına gitmek için, teleportasyon cihazının bulunduğu gizli odaya geçeceğiz. Önce Alyx gidecek. Alyx teleportasyon makinesine bindikten sonra bir iki ayak işi yapmanız gerekecek (yerinden çıkan fişi prize takmak ve teleportu paşlatmak için düğmeye basmak gibi). Daha sonra sıra bize gelecek. Tam aha ışınlanıyoruz diye sevinirken Lamar ortaya çıkıyor ve alışık olduğumuz başarısız deneylerden birisi gerçekleşiyor; Lamar ile çeşitli yerlere ışınlandıktan sonra kendimizi Dr. Kleiner'ın laboratuvarının dışındaki pencere önünde buluyoruz. Akılsız başın cezasını ayaklar çeker şeklinde Dr. Eli' nin yanına yayan gideceğiz yani... Aşağı atlayıp, telli bölmeyi geçip arka tarafa dolanın ve merdivenleri çıkıp kapıdan geçin.


Biraz ileriye gidince geçişin kapalı olduğunu göreceksiniz. Barney yukarıdan o çok sevdiğimiz levyeyi bize atacak. Geçişi levye yardımıyla açın ve merdivenlerden inip düz gidin. Sola döndüğünüzde fotoğraf çekmek isteyen hayranımızı levye ile imzaladıktan sonra aşağı atlayın (düşürdüğü enerji bataryasını almayı ihmal etmeyin). Sol taraftan gidip açık olan tren vagonuna binin, yolunuza çıkan kutuları kırın ve öbür taraftan çıkın. Sağa yönelip ilerleyin (arkanızdan gelen trene dikkat!). Sol taraftaki vagonlar arası boşluğa girin ve yine kapısı açık vagona girip içindeki merdivenden yukarı çıkıp sola dönün, karşıdaki yeşil vagonun üstüne, oradanda tellerin öbür tarafına atlayıp karşınızdaki (yine tahtalarla kapatılmış) kapıdan geçin. Düz ilerleyin ve karanlık merdiven boyunca aşağı inin.


BÖLÜM 3-ROUTE KANAL


Koridor boyunca ilerleyin (duvardaki sağlık kutusundan canınızı doldurabilirsiniz) ve sola döndükten sonra sivilleri sıkıştıran iki CP' ye derslerini verin. CP'lerden birisi tabancasını düşürecek. Onu aldıktan sonra ilerideki kapıya yönelin ve merdivenlerden yukarı çıkın. Merdivenlerin yukarısında bir CP daha var... Merdivenlerden dışarıya çıkın ve yolunuzu kesen CP'yi haklayın. Dışarı çıktıktan sonra sola yönelin ve sağ tarafta kalan demir merdivenlerin ilk yarısında bekleyin. Biraz sonra tren gelecek ve trenin üzerinden karşıdaki merdivenli kısma atlayacağız. Aksiyon olsun derseniz tren hareket halindeyken atlayın, yok ben tırsarım derseniz tren nasılsa duracak. Karşıya geçtikten sonra yukarı çıkın ve soldan gidin (biraz önce geldiğimiz yerden CP'ler çıkacak, verilleri havaya uçurarak onlardan daha basit bir şekilde kurtulabilirsiniz). Sağınızda kalan yıkık evin kapısından (tahtaları kırdıp) girin ve sağdaki odaya geçip (önü tıkalı olan) kapının önündeki varili patlatıp yolunuzu açın. Kapıdan çıktıktan sonra soldan gidin ve telli kapıyı açıp düz gidin (sağ tarafınızda bulunan yerin üstündeki CP'lere patlama gösterisi sunabilirsiniz...) eğilmiş tellerin üzerinden atlayıp sağdan devam edin. Yolun sonunda Half Life amleminin bulunduğu havalandırma boşluğundan geçin. Sağ taraftan ilerleyip, yolun sonundan aşağı atlayın ve sağdan devam edin. (Artık aranan adamsınız! Sizi bir çok CP kovalayacak, yolunuza çıkanları temizleyin ve diğerleriyle vakit kaybetmeden ilerleyin.) Sağ taraftaki varillerin oradan bir CP çıkacak, onu hakladıktan sonra çıktığı yerden gideceksiniz, dikkat bir CP yanan bir varili merdivenlerden üzerinize iteklemeye çalışacak, siz ondan önce davranın ve yukarı çıkıp ilerleyin (yolumuzu kapatan mavi kalkanlar yüzünden karşıya geçmek için bu yolu kullanacağız). Yan tarafı camlı koridor boyunca ilerleyin ve merdivenlerden geçin, önünüze çıkan CP'lere gereken ilgiyi göstermeyi unutmayın. Karşı tarafa geçtikten sonra aşağı atlayın ve gidebileceğiniz tek yönde ilerleyin. Sağ taraftaki telli bölüme yaklaştığınızda kapıdan geçin ve suya atlayın. Kırılmış olan bütün demir parmaklıklı kısımları geçin ve suyun sonunda, karşınızdaki kırmızı konteynırın solundaki merdivenlerden çıkarak, konteynırın tepesindeki açık kısımdan içeri girin. Bir işler karıştırıyormuş gibi korkan bir asiye ve (ilk oyunda düşmanımız olan) uzaylı dostumuza selam çakın (G-Man televizyona da çıkmış ehehe!!). Kısa bir konuşma (bu sırada uzaylı dostumuz suit giysimizin zırhını şarj etmekte) olduktan sonra açılan kapıdan çıkın ve ateşin yandığı yere geçmek için önünüzdeki paleti kırın.


Sol tarafa doğru gidin ve geçişi kapatan tahtaları kırdıktan sonra devrilmiş vagonların altından eğilerek geçin ve yıkıntılar arasında ilerleyin. İleride sivillerin öldürüldüğünü göreceksiniz. Oraya ilerledikten sonra sağa dönün (ileride CP'ler barikatın arkasından size ateş etmekte, onlarla uğraşmadan) ve sağınızdaki kanalizasyon borusundan içeri girin ve soldan ilerleyin. Önünüze çıkan CP'yi hakladıktan sonra düz gidin, bir çeşit barınaktasınız. Radyonun bulunduğu yerdeki merdivenlerden çıkın ve (az önce salladığımız) CP'lere günlerini gösterin. Barikata bağlı silahın başına geçin ve biraz keyfini çıkarın ehehe. Sağ taraftaki çıkıntının bulunduğu yerdeki varili patlatıp kendinize köprü yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü daha sonra karşıdaki yıkıntının arkasına geçmek için buradan geçeceğiz. Hevesinizi aldıktan sonra ya da CP'lerin zırhlı aracının attığı roketlerin barikatı patlatmasından sonra, az önce yaptığımız yoldan giderek diğer tarafa geçin. Yıkıntılar arasında ilerlerken Barnacle'lere dikkat edin. Yolun sonuna gelince sol tarafta kalan (parmaklığı eğilmiş) yerden geçip kanalizasyon boyunca ilerleyin ve sağ taraftaki diğer borudan geçip suya atlayın. Şimdilik gidebileceğiniz bir yer yok! CP'ler yukarıdan size yanan variller atacak. Bunlardan kurtulmak için suya dalın. Daha sonra patlamalar sonucu açılan diğer borudan girin. Borunun diğer ucundan çıkıp sağ taraftan ilerleyin, ilerideki köprünün altındaki varilleri patlatıp hep CP'leri haklayın hem de kendinize yol açın. Düz gidin ve girişi neredeyse tamamen kapanmış sağdaki kanalizasyon deliğinden içeri girin. Zemin oldukça kaygan! Buradaki Barnacle'leri oyalamak için bidonları yem olarak kullanabilirsiniz. Sol taraftaki patlamaya can atan varili onlara atabilir ve onlar varili yemek için yukarı çektikten sonra varili patlatıp hepsinden kurtulabilirsiniz. Yolumuzu açtıktan sonra sağ taraftan gidin ve suya atlayıp sola doğru yüzün (CP'lerin attığı varillere ve kurşunlara dikkat!). Köprünün altındaki parmaklığı geçmek için sağınızdaki duvarda bulunan merdiveni kullanıp karşıya (tekrar suya) atlayın. Tahta platformları kullanıp, karşıdaki eğilmiş parmaklıklardan tekrar kanalizasyon borularına gireceğiz. Bunun için suyun sonuna yüzün ve solunuzdaki rampa halini almış tahta platforma çıkın ve (yukarıdan size ateş eden CP'lerden varilleri kullanarak bir süre kurtulun. Tahta yolun sonuna gidin ve oradan karşıdaki tahta platforma atlayın. Oradanda parmaklıkları geçin.


Borunun diğer tarafındaki parmaklıktan çıktıktan sonra sağdaki duvardan çıkacağız. Duvara çıkmak için, önümüzde duran (tahtarivalli hâlindeki) tahtanın yüksekte kalan kısmına tuğlaları yerleştirip diğer ucun yukarıya kalkmasını sağlayacağız. Duvara tırmandıktan sonra düz gidin ve helikopterden saklanarak soldan aşağı inin. İlerideki yığının üzerine çıkın ve duvardaki çıkıntıyı kullanarak mavi kapının oraya gidin. Kapının önündeki bidonu çekin ve içeri girin. Merdivenlerden inin ve (aşağı bakarsanız HL amblemini göreceksiniz. Sağ tarafta küçük bir ara var, oradaki merdiveni kullanıp aşağı inebilir ve sağlığınızı vs. doldurabilirsiniz...) parmaklıkların oradan sola dönün. Dar yerden geçtikten sonra sağ tarafa yönelin. Barnacle' lerin oradan aşağı inin ve sol taraftaki dar bölümden yukarıya doğru çıkın. Tekrar sağ tarafa yönelin ve aynı işlemleri gerçekleştirin. Soldaki merdivenlerin sonundaki kapıdan dışarı çıkın. Suya inmeden soldan gidin. Yolun sonundan sola dönüp merdivenlerden geçin, sağdan devam edin ve koridor boyunca ilerleyin.


Duvardaki boruları takip edin ve yolunuzu tıkayan tahtalardan, varili patlatarak kurtulun. Koridoru geçtikten sonra, soldaki tahtaları kırıp içeri girin. Burayı bir sivil mesken edinmiş kendine. Adam konuşurken Manhackler saldırıyor. Bunları levyenizle iki vuruşta (ilk vuruşta köpek gibi viyaklatmak çok zevkli oluyor) halledebilirsiniz. Adam yardım ettiğiniz için size teşekkür edecek. Az önce Manhackler'ın geldiği yerden geçin ve koridorun sonundaki tel kapıya kadar gidin. Tekrar Manhackler gelecek (bırakın yolunuzu açsınlar...). Koridor boyunca ilerlemeye devam edin, ileride tekrar Manhackler gelecek, varillerden birine ateş edin ve geri kaçın hemen. Dar koridoru geçtikten sonra ilerideki tel kapıdan (yanındaki odada sağlık paketleri var) çıkın ve varil ile kutuyu bir kenara çektikten sonra diğer tel kapıdan girin. Aşağı atlamadan önce, karşıdaki boruların üzerine çıkın ve havalandırma boşluğuna girin (bir Manhack gelecek dikkat). Biraz ileride gizli odadaki kutuları kırıp içindekileri alın ve geri dönün. Aşağı indikten sonra aksiyona hazır olun. Geberttiğiniz elemanın makinalısını aldığınız için bir gülücük atın ve yolunuza devam edin. Yolun sonunda suya atlayacaksınız ama pervaneye dikkat! Suya dalıp, pervanenin gittiği yönde dönün, duvardaki bölümden içeri girin ve ışığın geldiği yerde yukarı çıkıp biraz nefes alın. Daha sonra tekrar suya dalıp yolunuza devam edin. Sudan çıktıktan sonra arkanızdaki yere atlayın ve borunun oradan sola gidin. Combine'leri hallettikten sonra fazla oyalanmadan borunun üzerine çıkın ve borudan çıkan buharlara dikkat ederek dümdüz gidin. İlerideki Barnacle' lere dikkat edin ve onlara her adamın eti yenmez dedikten sonra borunun üzerinde yürümeye devam edin. Demir parmaklıklara gelince sağ taraftaki tahtaları kırın ve aşağı atlayın. Sağdaki karanlık bölüme eğilerek girin ve suya atlayın (o suyun temiz olduğunu hiç sanmıyorum ya... neyseki gerçekte biz girmiyoruz o sulara ehehe). Sol tarafa yüzün ve merdivenden yukarı çıkın. Karşınızdan CP'ler yanan varilleri üzerinize yollayacak, hemen suya dalın ya da kenarlara saklanın. Sağa dönün ve yine sağınızda bulunan koridora girin; koridor boyunca düz gidin (zaten gidecek başka yer yok) ve tel kapıdan geçin (Manhackler' a dikkat). Sağdaki küçük merdivenden o dar koridorumuza devam edin ve yolun sonundaki havalandırma deliğine girin. Havalandırmanın sonunda sağdaki bölüme atlayın ve ayağınızın altındaki bölümü kırın. Aşağı düşdükten sonra bir köşe kapın ve levyenizi hazırda bekletin. Manhackler bir ordu olarak üzerinize gelecek. Önce küçük bir bölüğün gelmesine izin verin. Onları levye ile halledin. Daha sonra oldukça kalabalık gelen Manhackler' ı haklamak için varilleri kullanabilirsiniz. Yerdeki parmaklıklı bölümün altına giden deliği bulun. Buradan aşağı indiğinizde duvarda büyük bir delik göreceksiniz. Oraya gidebilmek için burayı öncelikle suyla doldurmamız gerekmekte. Bunun için, duvardaki merdiveni kullanarak yukarı çıkın ve borunun üstüne atlayın, borunun üzerinde (varillerin bulunduğu yere doğru) ilerleyerek yolun sonuna gidin ve sol tarafınızda kalan (kırmızı bir ışık yanmakta) kısa koridordan yan tarafa geçin. Sağ tarafa dğru ilerleyin ve borulardan yavaş yavaş aşağı inin. Yan yana duran iki beyaz ince borunun orada kırmızı bir vana var. Vanayı çevirerek suyun dolmasını sağlayın. Merdivenleri kullanarak yukarı çıkın ve geldiğiniz yere geri dönün. Az önce ulaşamadığımız duvardaki delikten yüzerek geçin. Duvardaki merdivenleri kullanıp yukarı çıkın, karşıya geçmemiz gerekmekte. Bunun için suya tekrar dalın ve aşağıdaki büyük tahta makaraları serbest bırakmak için tahtaları kırın. Daha sonra su yüzüne çıkan makaraları kullanarak karşıya geçin ve merdivenlerden çıkıp koridoru geçin.


Tellerin oraya gelince soldaki merdivenleri kullanarak yukarı çıkın ve tahtaları kullanarak karşıya geçin. Oradanda aşağıdaki kanala atlayın. CP'lerin ateş ettiği yöne gidin ve varili kullanarak yukarı çıkın. Koridorda ilerleyin (Manhackler'a dikkat) ve sağınızda kalan aydınlık bölümden girin. Hemen karşınızdaki merdivenleri kullanarak yukarı çıkın. Tahta vb. nesnelerden oluşturulmuş yoldan dikkatlice ilerleyin (yolun sonuna gidip envanter toplayabilirsiniz...) ve duvarın öbür tarafına geçince aşağı atlayın. Kısa koridoru geçtikten sonra ileriden aşağı atlayın, ama suya girmemeye dikkat edin, radyasyon size pek iyi gelmiyor... İleride bir asi Headcrabler ile ilgilenmekte. Onun oradaki cephane sandığından makinalınıza kurşun alabilirsiniz. Asi ile selamlaştıktan sonra düz gitmeye devam edin, ama zehirli sudan uzak durmaya dikkat edin. İlerideki döküntülerin altından geçtikten sonra iki asi size doğru koşmaya başlayacak, ama yukarıdan düşen roket ölmelerine neden olacak. Eğer dikkat etmezseniz roketin içinden çıkan Headcrabler' de sizin ölmenize sebep olur. Roketin solundaki aradan geçin ve tel kapının oradan sola dönün. Biraz ileriden sağa dönün ve ciddi anlamda bize saldıran (patlama sesinden sonra!) ilk zombilerimize kimin kral olduğunu gösterin. Yerdeki tahtaları kullanarak suyun üzerinden geçin ve karşıdaki araya girip sola dönün. Elektrik saçan kabloya dikkat ederek karşıya geçin. Kırmızı konteynırın içinden öbür tarafa geçeceğiz, ama geçerken cız bız olmamaya dikkat edin. Tam konteynırın içinden geçerken, çıkışa bir roket daha düşecek. Headcrablerı hallettikten sonra yerdeki demir parçasının üzerinden karşıya geçin (o sırada aniden fırlayan zombiye dikkat). Soldaki tellerin oradan geçin ve yerdeki tahtaları takip ederek yolun sonuna gidin. Biraz ilerideki bayan bizim için botumuza benzin koymakta ehehe. Bota binin ve yol açılınca dışarı çıkın. Yolun sonuna geldikten sonra botunuzu sağa çekin ve araçtan inip ilerideki merdivenleri kullanıp yukarı çıkın ve kapıyı açın. Daha sonra bota dönün (uzun bir süre botumuzu bırakamayacağız) ve kanal boyunca ilerleyin.


BÖLÜM 4-WATER HAZARD


Biraz ileriden aşağı uçacaksınız kanal boyu ilerlemeye devam edin. Karşınızda kırmızı bir bina göreceksiniz (üzerinde de G-Man amcayı). Binaya girmek ya da girmemek size kalmış... Yıkılmış iskelelerin oradan devam edin ve sağa yönelin. İlerideki tahta rampadan atlayın ve sağdan devam edin. Köprünün üzerindeki adam size selam yolluyor, selamın yanında bir paket göndermesi ayrı bir güzellik ehehe. İleride bir rampa daha var ama onu bizim düzeltmemiz gerekmekte. Araçtan inin ve solunuzdaki duvarda bulunan boruya girin. Yol boyu ilerleyin ve sağ taraftaki açıklıkta bulunan mavi bidonları suya atın. Sizde oradan aşağı atlayın ama suya girmeyin henüz. Sağ tarafta, aşağıda bir bidon daha var... Onuda suya atın. Daha sonra bidonları alıp suya dalın ve rampanın altındaki bölmeye koyun. Daha sonra bota binip karşıya uçun. Kanal boyunca gidin, bir düşman aracı önünüzden geçecek (biraz ileride başka bir araç askerleri zaten yolunuza koymuş...). Onun gittiği yönden devam edin ve ileride devrilmiş vaziyette olan tankerin sağından geçip askerleri ezin ve yolunuza soldan devam edin ve ileride (binaların oradaki su kulesinin tarafına dönerken, ki hemen yanındaki binada bozuk bir ekran var, arada G-Man'i göstermekte) sağa dönünce sol taraftaki rampayı kullanarak ağaçların oluşturduğu barikatın üzerinden atlayın. İleride askerler iskelenin üzerinden size ateş etmekte. İskelenin ayaklarından geçerek orayı yıkın ve askerlere küçük bir banyo yaptırın. Daha sonra kanala bir uçuş yapıp ilk körünün sağ tarafındaki yerden geçin (Barnacle'lere dikkat), hemen ikinci köprününde sol taraftaki boşluğundan geçip yolunuza devam edin.

Köprülerin altından geçtikten sonra yolunuza sağdan devam edin. İleride ortası yıkılmış köprünün sağ tarafında bir CP size makinalı ile ateş etmekte, yine onu dikkate almadan köprünün desteğini kırıp geçin ve sağa döner dönmez botunuzu kenardaki bölüme çekin ve araçtan inin. İlerideki büyük kapı kapalı! Sağınızdaki betondan merdivenleri çıkın ve duvardaki merdivene tırmanıp ilerideki kapıdan içeri girin. Karşınızdaki kapıdan diğer odaya geçin. (Odaları dolaşabilirsiniz...) Sağ taraftaki araçların oradan gidin ve Manhackler' in geldiği odaya girin. Buradaki CP başınızı biraz ağrıtabilir. Sağdaki kapıdan dışarı çıkın ve makinalıdaki elemanı gebertip önünüzdeki kapıdan girin, içerideki elemanlara dans ettirdikten sonra aşağı inin ve diğer merdivenlerden çıkarak kapıdan geçin. Büyük kapıyı açmamızı sağlayacak olan vana hizmet dışı olduğu için, sağdaki varilleri patlatın. Artık yolumuz açıldığına göre, bota geldiğimiz yoldan geri dönün. Geri dönerken yolunuz oldukça kalabalık olacak ona göre! Büyük kapı artık kırdığımıza göre yolumuza devam edebiliriz. Yıkılmış kapıdan geçin ve soldan devam edin. Önünüzdeki köprünün üzerinden CP'ler ateş ediyor, hiç uğraşmadan köprünün altından geçin ve kanala bir atlama gerçekleştirin. İlerideki zırhlı araç size roketlerini atacak, dikkate almadan sağ tarafa yönelin ve köprünün sol alt kısmından geçin (zaten sağ taraf kapalı), bir CP köprüden iple aşağı sarkacak, üzerlerinden geçin acımadan. Bir diğer köprünün sağ alt kısmından geçin, bu sefer iki CP (bir CP'nin nesi var, iki CP'nin sesi var diye düşündüler galiba... evet, ezilme sesleri eheh) atlayacak. Üçüncü köprünün de sol alt kısmından geçin, CP'lere dikkat! İleride bir zırhlı araç daha size roket gönderiyor (ne ısrarcıymış bunlarda kardeşim), dikkate almadan sağdan devam edin. İleride kanala devrilmiş bir tanker var, CP'ler onu ateşe verecek. Siz sağ tarafa yönelip rampadan uçuverin. Kısa tünellerden birinin içinden geçtikten sonra sağdan devam edeceksiniz, ama üzerinize fırlayan araba hurdalarına dikkat. Köprünün üstünde zırhlı bir araç daha canınızı sıkacak... Köprünün altındaki tünele girin ve kısa bir süreliğine de olsa kanalda rahatça ilerleyin.


Önünüzdeki yıkıntıların sağ tarafından geçin ve yolun sonunda kanala kısa bir uçuş daha yapıp borulardan birinin içinden geçin. Karşıdaki kapı (ilk HL oyunundan hatırladığımız bir alarm sesi ile kapanırken helikopter ziyaretimize gelecek. Sağ tarafa yönelin ve size soldan ateş eden CP'nin biraz ilerisindeki iskeleye yanaşıp bottan inin ve kapının üzerindeki kilidi levyenizle kırıp içeri dalın. Biraz ilerideki masanın üzerinden Magnumu alıp hasret giderin (ilk talihliler önünüzdeki kapıdan beni vur beni, diye dalacaklar zaten...). CP'lerin geldiği kapıdan geçip dar koridordan geçin ve tellerin olduğu kısımdan ilerleyip merdivenlerden çıkın (bir CP merdiven sonunda sizi bekliyor). Merdivenlerden çıkınca (sağınızdaki tellerin arkasında bir CP size ateş edecek, ama ondan daha etkili ateş mekanizmasına sahip olan helikopterden kaçmak daha öncelikli olmalı sizin için) karşınızdaki üstüste duran (kırmızı) iki konteynırın solundan geçin ve dar yolda ilerleyin. Karşınıza çıkan CP üzerinize bir Manhack yollamadan onu indirin ve sağınızdaki son kırmızı konteynırın oradan sağa yönelip kutuları geçin ve biraz ileride çakılların bulunduğu teldeki açıklıktan geçip karşınızdaki paslı konteynırın içine girip kutularda ne var ne yoksa toplayın. Konteynırın diğer ucundan çıkın ve soldan ilerleyip açık kapıdan içeri girin. Üzerinize gelen Manhacklere ve yukarıdan size ateş eden CP'leri hallederek merdivenlerden yukarı çıkın ve size yakın uçları kullanarak konteynırların üzerinden karşıya geçin ve kırmızı ışığın olduğu bölümden eğilerek geçerken (soldan helikopter size sevgilerini yolluyor çünkü) karşınızdaki CP'ye öpücük yollayın ve sağdaki merdivenlerden çıkarken bizde isteriz diyenleri es geçmeyin. İlerideki kapının önü kutularla dolu, eğer bombanız varsa atın ve bir seferde yolunuzu açıp kapıdan geçin. Merdivenlerden aşağı inin ve size sırt çevirmiş CP'lere yaptıklarının ayıp olduğunu anlatıp duvardaki makinalardan giysinizin zırhını ve sağlığınızı doldurup dışarı çıkın. Önünüzdeki kırmızı konteynırın sağından ilerleyin ve sağ tarafta kalan çakıl yığınını geçip Gate 5 yazısının olduğu tabelanın altından geçip soldan devam edin. İlerideki küçük merdivenlerden indikten sonra ilerideki duvarda bulunan merdivene tırmanıp 2 CP'yi halledin. Duvara monte edilmiş silahları kullanıp, başımızı ağrıtan helikopteri postalayın. Daha sonra paneli kullanıp büyük kapıyı açın ve merdivenlerden inip sağdaki yoldan devam edin. İleriden suya atlayıp botunuzla açtığımız kapıdan geçin. İlerideki hurda gemilerin oradan başka bir bela (helikopter) gelecek. Gemilere varmadan sağa dönün ve ilerideki köprünün altından geçip, ilerideki bölümden sağa geçin ve yolun sonundaki tünele girin (helikopterin attığı mayınlara dikkat!!!).


Tünelden çıktıktan sonra sola yönelin ve size meydan okuyan helikoptere korkmadığınızı gösterin. İlerideki gemileri geçin ve soldan devam edin. (Helikopterin attığı mayınlara vs. dikkat etmeyi ihmal etmeden) Yolunuzu kapatan ağaç parçalarının sol tarafındaki topraklı kesimden geçin ve sağa dönün. Sağ tarafta beton boruların kesik kesik oluşturduğu tünelden gidin ve tünelin sonundaki tümsekten diğer beton boruların üzerinden, diğer tünele girin (biraz zorlanabilirsiniz...).


Tünelden çıktıktan sonra (helikopter bizi bekliyor orada, el sallayın...) ilerideki yol ayrımından sağa dönün ve kesilmiş iki ağacın oluşturduğu yoldan geçip ileriden kanala bir atlayış daha gerçekleştirin. Büyük kapıdan geçtikten sonra sağdaki köprünün altından devam edin ve ilerideki topraklı kısmı kullanarak köprülerin altından geçip kanal boyu devam edin. Köprülerin altından geçtikten sonra sağa dönün ve bir diğer köprünün altından geçip yolu kapatmış olan kırmızı konteynırların sağ tarafındaki yolu takip edip rampadan atlayın ve karşıya vardığınızda hemen sağınızdaki, kapısı açık tersanenin içine girin ve aracınızı asansöre park edin. Sağlığınızı vs. doldurduktan sonra vanayı kullanarak botu aşağı tamamen indirin ve üzerine atlayıp (arkanızdaki açık kapıdan çıkıp duvara monte edilmiş merdivenleri de kullanabilirsiniz) yolunuza devam edin ve büyük kapıdan geçin. Yine Headcrab roketleri düşecek. Bunlardan birisi ilerideki bacalardan birisini yıkacak, yıkılan bacayı bir rampa gibi kullanıp geçin ve ileriden size füzelerini yollayan zırhlı aracın altındaki tünele girin. Tünelin sonunda zehirli su bitince sağa dönün ve bottan inin. Bir rampa daha oluşturacağız. İki beton boru arasından geçin ve duvardaki merdiveni kullanarak yukarı çıkın. Sağdaki betonun üzerine atlayın ve el yapımı tahta köprünün üzerinden geçip ilerideki çamaşır makinasını aşağıdaki kasanın içine atın ve daha sonra aşağı inip, çamaşır makinasını attığımız kasanın yanındaki kolu çekin. Rampanın bir hatıra fotoğrafını çektikten sonra üzerinden atlayıp soldan devam edin. Biraz ilerledikten sonra aracımızı upgrade edeceğimiz yere geleceğiz (özel boyalarla ve neon ışıklarıyla karizma olayına dalamasak ta uzaylı dostumuzun aracımıza takacağı silah çok işimize yarayacak). Bizi gören kız kapıyı açtıktan sonra aracınızı iskeleye bırakın ve yukarı çıkın. Asi amcamız bizi içeriye davet edecek. Yapılan konuşmadan sonra bota geri dönün ve aracımıza monte edilen silahla önünüzdeki kutuları kırın. Kapı açıldıktan sonra yüzünüzde mutluluk dolu bir gülücükle yolunuza devam edin. Önünüze çıkan kutuları silahınızla kırın ve tünelin çıkışında bizi bekleyen helikopterden bize yaptıklarının acısını çıkarın. Tünelden çıktıktan sonra köprünün altından geçin ve ilerideki rampadan artistik bir hareketle uçup sağdan devam edin. İlerideki büyük kapıdan girin ve hemen sağdaki teli kullanarak beton kısma çıkın (çünkü ilerideki büyük kapıyı siz geçmeden kapatacaklar) ve ilerideki telin üzerinden kanala geri dönün. Zırhlı aracın (yolladığı füzeleri aracınızın silahı ile etkisiz hâle getirebilirsiniz) bulunduğu yerden sağa yönelin ve ilerideki rampanın üzerinden geçip soldan devam edin. CP'ler tünelin girişinin tepesinde varilleri atarken onları haklayın ve tünele girin. Sizi rahatsız eden CP'lere silahınnızın gücünü göstererek tüneli geçin.


Tünelden kanala küçük bir atlamadan sonra soldan devam edin ve ilerideki köprünün üzerindeki zırhlı aracı (isterseniz) patlatın ve köprünün altından geçip dümdüz devam edin. İlk kısa tüneli geçtikten sonra zırhlı araçlardan birini taşıyan (canlı!) uçak tepenizden geçecek. Bir kurşun yağmuru ile onları uğurladıktan sonra ikinci kısa tüneli de geçin ve Barnaclelerin ilerisinde (yukarıdaki balkondaki G-Man' e rapor vermeye çalışın bakalım ehehe) yol ikiye ayrılmakta. Sol taraftan devam edin (sağdaki CP'yi halledip ilerideki paketleri almak isterseniz bir şey diyemem... ama zombiye dikkat!) ve sağ tarafta oluşan yokuş kısmı takip ederek ilerideki rampadan tünele dalın. İçerideki zombilere istediğinizi yapın ve kanala bir uçuş daha yapın. İlerideki kısa tünelin altından geçin ve CP'lere gereken şevkati göstererek dümdüz gidin. CP'ler ileride suyun bir kısmını ateşe verecek, alevlere dikkat ederek oradan hızlıca geçin ve üzerinize atılan varillere dikkat ederek bir ''U'' dönüşü gerçekleştirin. İleriden sağa dönün ve tünele girin. Kanala uçtuktan sonra sağdan devam edin. Biraz ilerledikten sonra solunuzda hurdaya dönmüş bir gemi göreceksiniz, onu geçer geçmez iki zırhlı aracın saldırısına uğrayacaksınız. Onları halledin ve ikinci hurda geminin arkasında kalan kırmızı konteynırın içindeki varili patlatın ve açılan konteynır kapısından botunuzla iskele altından geçip yolun sonundaki rampadan tünele uçun. Tünelin sonundan kanala atlayıp sola yönelin ve gemiye varmadan sağdaki bir diğer tünele girin.


Tünelden çıktıktan sonra sol taraftan devam edin. Zorlu helikopter savaşına hazır olun. Önceleri sadece ateş ederken, bir kaç darbe alan helikopter sizi bombardımana tutacak. Helikopterle uğraşırken sudaki patlayan varillere de dikkat edin. Helikopteri hallettikten sonra ilerideki büyük kapının yanına gidin ve solundaki merdivenlerden tırmanıp vanayı kapı tamamen açılana kadar çevirin. Açtığınız kapıdan yayan olarak geçin ve ilerideki yıkılmış iskelelerin oradaki merdivenden tırmanıp binaya doğru giden. İki CP binanın önünde, iki tanede içeride var! Binanın içindeki envanterleri toplayın ve enerjinizi vs. doldurun. Daha sonra dışarı çıkıp binanın arkasına dolanın (ileride G-Man size boş boş bakıyor, bu adama bir gün temiz bi sopa çekeceğim...). Tahta köprüden karşıya geçin ve ilerideki kolu çekip merdiveni aşağıya indirin. Daha sonra beton kısma atlayın ve telleri geçtikten sonra ilerideki şalteri indirin. Açtığınız bölüme botunuzla, karşısında duran tahtaları kullanarak, uçacaksınız. Şimdi bota geri dönün ve açtığınız bölümden geçip barajdan aşağıya güzel bir uçuş gerçekleştirin.

< Mesajı değiştiren zombiwan -- 2/2/2008 3:26:16 AM >


_____________________________

Mesaj #: 1
RE: Half-Life 2 Tam Çözüm - 5/5/2007 3:39:04 PM  2 oylar
zombiwan



Puan Toplamı: 520
Nereden: Karışık duygular içinden...
Durum: çevrimdışı
BÖLÜM 5-BLACK MESA EAST


Sonunda Black Mesa East' a vardık. Elektrik santralinin oraya gidin ve iskele tarafındaki (HL ambleminin oradaki) merdivenden tırmanın ve düz gidin. Trafonun altından geçip sola dönün ve yokuştan yukarı çıkın. Soldan devam edin ve telleri geçtikten sonra kapıdan içeri girin. Ünümüzün getirdiği ayrıcalık ile kısa bir süre sonra içeri alınacağız. Yalaka ve korkak bir kişilik sergileyen Judith Mossman' ı takip edin, o sizi Dr. Eli' nin yanına götürecek. Dr. Eli Vance' nin yanına geldiğinizde birbirinizle hasret giderin ve konuşmaların ardından Judith' in gittiği yere gidin. Güvenlik kameralarından etrafı kolaçan edebilirsiniz (o uzaylının yaptığı yemeği yemem ben... Tencereden yemeği kepçeyle yiyip duruyor görgüsüz). Daha sonra Dr. Eli' nin yanına gidin, bir süre sonra Alyx bize katılacak. Bir süre sonra Gravity Gun' un bize çok yakışacağını söyleyecekler ve Alyx bizi Gravity Gun ile tanıştırmaya götürecek, onu takip edin.


Gravity Gun' u aldıktan sonra etraftaki objeleri kullanarak silaha biraz alışın. Daha sonra tekrar Alyx' i takip edin, sizi Dog' un yanına götürecek. Küçük oyunlar eşliğinde yeni silahımızla pratik yapın, bir süre sonra Dog garip davranışlarda bulunacak... Sığınağa saldırı yapılıyor! Alyx' in peşinden gidin. Asansöre bindikten bir süre sonra ışıklar gidecek ve jeneratör devreye girecek. Dr. Eli ile yapılan bağlantı kesilince Alyx, Dog' a kapıyı açmasını söyleyecek. Aralıktan önce Alyx geçecek, Dog kapıyı biraz daha açınca sizde kapıdan geçin ve Alyx' in peşinden koşun. Biraz ileride duvar yıkılacak ve bu seferde Dog' un peşinden gitmeniz gerekecek. Dog' un size açtığı kapıdan geçin ve ilerideki STOP yazısının olduğu merdivenli koridordan inin ve telli kapıdan geçmenizi engelleyen dolabı Gravity Gun ile fırlatın. Sola yönelin ilerideki asansör kullanılmaz durumda; merdiveni saran teli açmak için kilidi kırın ve merdivene tırmanın. Sağdaki karanlık bölümden ilerleyip dışarı çıkın.


BÖLÜM 6-WE DON'T GO TO RAVENHOLM...


Gerilim dolu dakikalar sizi bekliyor!!! Bahçenin sonuna gidin ve soldaki kulübeden (önündeki tahtaları kırarak) içeri girin (bu arada sizi takip eden zombiye sevgilerimi iletin). Duvardaki keserler ve tüpler bir cephanelik gibi size sırıtmakta. Bölüm boyunca karşınıza çıkacak çeşitli nesneleri, Gravity Gun ile tehlikeli bir hâle getirmek size kalmış. Odanın sol tarafında kalan, masa ile geçiş kapanmış, kapıdan geçin ve zombilere, her adamın eti yenmez diyerek, günlerini gösterin. Sağdaki kapıyı kullanarak karanlık koridoru geçin ve odanın sonundaki diğer koridoru kullanarak bahçeye çıkın. Bir konuşma duyacaksınız, tek canlının siz olmadığını bilmek güzel... Sağ taraftaki makinayı (zombibiçer diyeceğim bundan sonra), altındaki kolu kullanarak kapatabilirsiniz. Gelen iki zombiyi gebertin ve zombibiçeri geçtikten sonra soldaki merdivenleri kullanarak içeri girin. Kapının önündeki paleti itekleyin ve odanın solundaki kapıdan (tahtaları kırıp) dışarı çıkın. Size doğru gelen zombi ve headcrabın oradan sağdaki odaya girin. İçerisi Zombi ve Headcrab kaynıyor; sağdaki varilleri sevgiyle patlatabilirsiniz. Odadaki diğer kapıdan dışarı atlayın ve soldaki arabanın oraya yönelin. İlerideki alevlerin arasından bir zombi kollarını açıp size doğru gelmekte. Üzerinize gelen zombilerle boşuna uğraşmayın, nasılsa yanan kısmın oradaki binanın tepesinden bir adam onları zevkle gebertiyor. Adam içeri girdikten sonra ateşin (zombiler kazıklara geçirilip ızgara yapılıyor burada) soluna gidin ve küçük tankın arkasındaki vanayı kapatarak ateşi söndürün. Biraz önce bize yardım eden adamın girdiği binaya girin ve zombilerle Headcrab' ları halledin. İlerideki kapıdan (yolunuzu kapatan dolabları Gravity Gun ile açtıktan sonra) merdivenleri çıkın. Yukarıda sizi bekleyen Headcrab ve zombiye dikkat edip, soldaki merdivenden bir diğer odaya girin. İkili koltuğa yaslanmış zombiye dikkat edin ve dolabın girişi kapattığı kapıdan geçin, zombiyi halledip soldaki bir diğer kapıdan girin (içerideki Toxic Headcrab' lara dikkat). Pencerenin oradaki kolu indirin ve dışarıdaki merdivenlerden geçişi engelleyen elektrik kaçağını kesin. Geri dönün ve binadan çıkıp soldan devam edin. Ateşin olduğu araya girmek için sağınızda bulunan vanayı kapatın ve ilerideki zombileri halledin, merdiveni kullanıp tellerin arkasına geçin ve duvardaki merdivenlerden tırmanıp en üste çıkın. Karşıdaki dama atlayın ve devamlı sesini duyduğumuz amcama bakış atın. Bir süre konuştuktan sonra gidecek, onun bulunduğu binanın oraya doğru ilerleyin ve aşağı bakın. Aşağıda tahtalardan oluşturulmuş bir yol göreceksiniz. Üzerine atlayın ve yolun sonundaki pencereden içeriye girin. Aşağıdakileri gebertip, alttaki odaya atlayın. Yolunuzu kapatan tahtaları kırın ve ileriden dışarı çıkın. Solunuzdaki jeneratörlü kaldıracı kullanarak zombileri ezebilirsiniz. Bir diğer jeneratörü harekete geçirin ve ikinci arabanın üzerine çıkın hemen. Daha sonra tahta yolu kullanıp, Papaz Grigori' nin el salladığı binaya doğru gidin ve pencereden girin. Odadaki kapıyı açıp koridordan geçin.


Kapıyı açar açmaz önünüzdeki varile tabancanızla ateş edip geri çekilin. Daha sonra kapıdan geçip sağdaki kapıdan girin ve soldaki zombiye dikkat edin. Pencereden dışarı bakınca Papaz Grigori' yi göreceksiniz, onun bulunduğu binadaki çıkıntının oradaki Toxic Headcrab' ları, odanın içindeki tüpleri kullanarak yakabilirsiniz. Pencerenin önündeki çıkıntıya çıkın ve aşağı inmeden önce bütün zombileri ve Headcrab' ları variller yardımıyla halledin. Karşıdaki çıkıntıya, oradanda aşağıya atlayın. Yolun aşağısına inin ve sağınızda kalan taraftaki merdivenlerden tırmanın. Önünüzdeki demirleri kullanarak ilerleyin ve sağınızda kalan pencereden içeri girin. Kapıdan geçin ve ilerideki merdivenlerden inin (zombi sürüsüne dikkat!).


Koridoru takip edip dışarı çıkın ve karşıdan size koşarak gelen atletik zombiyi gebertin. Sol karşıdaki binanın açık kapısından girin, çamaşır makinalarını geçtikten sonra karton kutuların oradaki zombiye dikkat ederek merdivenlerden çıkın. Zombilere dikkat ederek merdivenlerden yukarı çıkın ve en üst kata vardığınızda karşınızdaki kapıdan çıkın. Sola yönelin ve Papaz Grigori' nin konuşurken size attığı pompalıyı havada kapın ehehe. Atletik zombilerin saldırısından sonra aşağıdaki su dolu büyük varile atlayın ve merdivenden tahta kısma çıkın, diğer merdivenleri de tırmanın ve yerdekileri toplayıp yeşil kapıdan içeri girin ve kapıyı kapatın. Asansörü çağırın ve tavandaki camlı bölmeden içeri dalan atletik zombilerle köşe kapmaca oynayarak asansörü bekleyin. Asansör gelince binin ve aşağı inin. Zaman kaybetmeden (Toxic Headcrab zombisi var çünkü) karşınızdaki arabayı ve tahtaları kullanarak tellerin arkasına atlayın, telli bahçenin öbür tarafından çıkın ve ilerideki karanlık koridordan devam edin.


Sola dönün (burada en az dört Toxic Headcrab zombisi, normal zombi ordusu, atletik zombiler; çeşitli Headcrab' lar var, dikkat!!!) ve zombibiçerin oraya kadar gidin. Sağınızda kalan kısımda varillerin bulunduğu yere gidin ve sola yönelip merdivenlerden yukarı çıkın. Balkon kısmındaki sarı kolu çekin. Bir platform hareket edecek... Balkonun sağından aşağı atlayın ve sağınızda kalan araya girip kutuların üzerine çıkın. Betonlu yerden bir diğer beton kısma atlayın ve merdivenden tırmanın. Karşıdaki kutunun üzerine çıkıp tahtanın üzerinden çatıya geçin ve soldaki köprü vazifesi gören tahtaları kullanarak diğer çatıya, oradanda karşıdaki diğer beton kısma geçin. Varillerin olduğu tahta zeminden devam edip, az önce hareket ettirdiğimiz platformun üzerin atlayıp karşıya geçin. Çatının üzerinden, karşıdaki beton bölüme atlayın (Papaz Grigori size yardıma gelecek yine, ama yinede zaman kaybetmeden kaçın). Merdivenlerden tırmanın ve tahtaların üzerinden karşıya geçin. Varillerin orada tekrar merdivenlere tırmanın ve demir karşınızdaki demir balkona atlayın (atlayınca bir aşağı düşecek, dikkat ederek yukarı çıkın) ve pencereden içeri girin hemen. Sola dönünce bir zombi ordusuyla karşılaşacaksınız. Zombi dolu bu koridordan geçince sağdaki merdivenlerden aşağı inin (yine zombi sürüsü...).


Sağ taraftaki odacığa yönelin ve karşınızdaki merdivenlerden bir üst kata tırmanıp kapıdan geçin ve soldaki köprü vazifesi gören tahtaları kullanarak çatıya geçin. Hemen sağ çaprazınızda kalan kısımdan karşıya atlayın (merdivenlerin bulunduğu yere;, belki biraz canınız gidebilir ama diğer zombi bozmalarının vereceği hasardan az olacaktır). Demir merdivenlerden çıkın ve yeşil kapıdan girin (kapısız köyden gelmediğinizi göstermek için ya da peşinizden gelenler ile zaman kaybetmemek için kapıyı kapatın). İçerideki merdivenlerden yukarı çıkın ve solunuzda kalan bölümdeki merdivenden yukarı tırmanın. Dışarı çıktığınızda Papaz Grigori sağdaki tellerin ardında sizinle konuşacak. Göndereceği teleferik amaçlı platformu beklemek zorundasınız. Papaz Grigori yapımı teleferiği beklerken, sizi parçalamak için can atan atletik zombilerle vakit geçirebilirsiniz. Bulunduğunuz yerin iki yanında bulunan kırmızı boruların hangisi hareket ediyorsa ona gidin ve zombiler size ulaşmadan onları indirin. Gelen platformun üzerine çıkın ve sarı kolu çekin. Papaz Grigori' nin yanına gelince aşağı inin ve etraftaki envanterleri alın. Bir süre konuştuktan sonra onu takip edin.


İlerideki eğilmiş tellerin üzerinden tahtanın yardımıyla atlayın ve atletik zombi saldırılarına dikkat ederek devam edin. Tankeri geçince ilerideki parmaklıkları sol tarafta kalan tahta parçalarını kullanarak geçin, mezarlıktasınız. Karşıdan gelen zombileri ortadan ikiye yarın ve devam edin (Papaz Grigori' yi kaybetmemeye dikkat edin). Varillerin orada zombi ordularıyla gireceğiniz mücadele biraz zorlu sayılabilir, çünkü sayıları çok fazla. Yolun sonuna geldiğinizde karanlık tarafta sizi bir Toxic Headcrab Zombisi bekliyor olacak. Papaz Grigori' nin açtığı tel bölümün altından geçin. Oldukça duygusal bir vedalaşmanın ardından dostumuzu arkamızda zombiler ile bırakıp yokuştan çıkın ve açık kapıdan geçip, karşınızdaki kapıdan girin.


Koridorun diğer ucundaki kapıdan odaya girin. Solunuzda kalan çukurdan ineceksiniz. Tahta desteklerin üzerinden atlayarak aşağıya inin (sakın en dibe atlamayın, aşağısı vıcır vıcır Headcrab çeşitleri kaynıyor). Demir bölüme atladıktan sonra etrafı koloçan edin. Ateşin yandığı yerdeki merdivenler hedefimiz! Arkanızda kalan kulübenin içinden çeşitli envanterleri alabilirsiniz isterseniz. Aşağı inin ve az önce belirttiğim merdivenlere gidip yukarı çıkın ve sağ tarafta kalan tahta desteklerin üzerine atlayıp aşağı düşmeden üzerinde yürüyün. Yolun sonuna geldiğinizde aşağı inin ve suya atlayın. Derin bir nefes alıp suya dalın ve tahtaları görünce yukarı çıkıp az soluklanın ehehe. Daha sonra suya tekrar dalın ve tahtaların altından geçin. Biraz yüzdükten sonra sudan çıkacaksınız, rayları takip edin ve ilerideki zombibiçeri harekete geçirin. Daha sonra (zombibiçer size geldiğinde eğilerek) yokuşu tırmanın. Zombileri zaten zombibiçer gerekli şekillerde kesip biçiyor... Yokuşu çıktıktan sonra tünelin sonunda bir ışık göreceksiniz. Korkmadan devam edin ve ışığa yaklaşın...


Tünelden çıktıktan sonra trenleri göreceksiniz. Raylara inip sağa yünelin. Köprünün altından geçtikten sonra atletik bir zombi yeşil trenin üzerinden gelecek. Onu hallettikten sonra yeşil vagonları geçin. İleride binaları birbirine bağlayan bölümde bir sniperlı olduğunu göreceksiniz. Sol taraftaki kutunun oradan el bombalarını alın ve birisini üstünüzdeki sniperlının bulunduğu pencereden içeri atın. Daha sonra ilerideki tanker vagonun oraya gidin. Karşınızda, yukarıda bir sniperlı eleman daha var. Tankerlerin ilerisindeki büyük kütüklerin oradaki variller patlayınca, kütükler yolunuza düşecek. Eğilerek ve gizlenerek kütüklerin altından ilerleyin ve önünüzdeki kırmızı vagonun solundan geçin. Açık olan kısımdan vagona girin ve bir bombada bu elemana yollayın. Köprünün altından geçin ve yolunuza devam edin. Kırmızı konteynırın oradaki bir zombiyle anlaşmazlık yaşayan Combine' leri izleyin. Daha sonra sağ kalanları siz gebertin. Tren üzerindeki Combine' nin düşürdüğü muhteşem silahı alın ve ateşlere dikkat edip ilerleyin (diğer konteynırın içindekileri almak isteyeceksinizdir). Hurda mavi aracın içindeki sağlık paketlerini alın ve tankerin altından geçip tellerin öbür tarafa geçin. Size saldıran Combine' leri halledince ilerideki kapıdan girin. İçeride asiler ile Combine' lerin kapışmasını göreceksiniz. Asilere yardım ve sizi çağıran adamı takip edin. Kapıdan girdikten sonra etraftaki malzemeleri toplayın. Adam Alyx ile bağlantı kuracak, yapılan konuşmalardan sonra adamın açtığı kapıdan geçin.


BÖLÜM 7-HIGHWAY 17


Kapıdan çıkın ve araca binin. Vinç, aracı yola indirmek için alacak; ancak bir kaza sonucu (vinci kullanan kadına bakın, bacak bacaküstüne atmış birde...) aracımız tepetaklak olacak. Araçtan inin ve Antlion' lara dikkat ederek, Gravity Gun ile aracı düzeltin. Araca bindikten sonra denize doğru yönelin ve gri yolu takip edin, gemiyi geçtikten sonra yokuştan çıkın ve ilerideki rampadan aracın turbosunu kullanarak (koşmak için kullandığınız tuş) hızlanın ve karşıya uçun. Bariyerle kapatılan yere geldiğinizde sağdan devam edin ve kulübenin oradaki tünelden içeri girin.


Bariyerlerle kapatılmış köprüye girmeden hemen önce sağdaki yokuştan aşağı inin. Kayaların arasından geçin ve soldaki tümsekten devam ederek Antlionkovar (toprağa darbeler indiren makina)' ın yanına aracınızı parkedin. (İsterseniz kulübenin içine üzerinde lastik vs. olan bodrum kapısından girip etraftakileri toplayabilirsiniz, ama Toxic Headcrab Zombisine dikkat edin.) Karşınızda duran çitleri silahınızla kırın ve oradan geçin. İlerideki karaya oturmuş hurda kırmızı gemiyi geçin ve yolunuza devam edin. Karşıdaki köprü yıkılmış ve yolu kapatmış, hemen sağ tarafında da başka bir Antlionkovar var. Antlionkovar' ın oraya çıkın ve aracınızı yanına kapatın. Rampalı kulübede üç Combine askeri var, onları hakladıktan sonra içeri girin ve dürbünden bakın (G-Man'a ne kadar bağırırsanız bağırın, boşuna... Yol uzak tabii...). Etraftakileri topladıktan sonra aracınıza binip yolunuza devam edin. İleride başka bir kulübenin orada zırhlı bir araç göreceksiniz. Üç Combine' de orada bulunmakta. Onları geçtikten sonra ileride başka bir gemi göreceksiniz, onun arkasına dolanın ve sahilden ağrı yolunuza devam edin. Antlionkovar' ı oradan sola dönün ve ilerideki yerleşim yerinde aracınızdan inin. Sizinle konuşan adamı takip edin. Sizi götürdüğü yerde bir grupla karşılaşacaksınız. Konuşmalar bittikten sonra adam elindeki roketatarı size verecek. Daha sonra bir Combine Silah Gemisi' nin saldırısına uğrayacaksınız. Etrafta silahınız için roketler bulabilirsiniz (binanın çatısına çıkmanız tavsiye edilir...). Gemiyi düşürdükten sonra silahı aldığınız adamla tekrar konuşun ve (roketatarınız için cephane aldıktan sonra) aracınıza binin. Açılan kapıdan çıkın. Yolu takip edin ve yolun kapandığı yerde, sağdan devam edin.


Yolun sonundaki yıkılmış köprünün sağ altındaki boşluktan geçin (suya girmemeye çalışın, eğer batarsanız, Gravity Gun' u kullanarak aracınızı sudan çıkarabilirsiniz) ve Combine askerlerinin bulundu iskelenin orada (aracı Antlionkovar' ın biraz ilerisine, vincin yakınlarına bırakın) aracınızdan inip Combine' leri halledin. Daha sonra Antlionkovar' ı aktif hâle getirin. Daha sonra iskelenin solundaki tahtalardan çıkıp önünüzdeki binanın arkasına geçin (üç Combine askerine dikkat) ve iskeleye merdivenlerden tırmanın. Daha sonra yolu takip edip, önünüzdeki kırmızı konteynerların solundan vincin yanına gidin. Sağ tarafta kalan merdivenlerden yukarı tırmanın (eğer aracınız ulaşılamayacak kadar uzaktaysa bu merdivenin hemen karşısındaki kolu çekip aşağıya başka bir merdiven indirip kendinize kestirme yapabilirsiniz). Combine' yi hallettikten sonra vincin kontrol odasına çıkan merdiveni bulun ve tırmanın. Karşı taraftaki binadan çıkan Combine' leri zevkiniz doğrultusunda halledin. Vinci kullanarak Combine' lerin çıktığı yerdeki kırmızı konteynerı alın ve açık olan köprüye çarptırın. Köprüyü geçmeye uygun bir hâle getirdikten sonra aracınızı da vinç yardımıyla köprünün diğer tarafına çekin. Daha sonra sizde köprüden karşıya geçin. Sağınızda kalan ambara girin ve içerideki Combine' leri halledip ambarın sonundaki odacığa girip kolu çekin. Açılan kapıdan aracınızla çıkıp sağdan devam edin. Combine' leri uygun bir şekilde yolunuzdan çektikten sonra binanın içindeki rampanın yukarısındaki camları kırın ve aracınızla binanın içine hızlı bir şekilde girip rampadan devam edin, çerçeveleri kırarak dışarı çıkın. Etrafta oyalanmadan anayola çıkın, biraz ileride bir Combine Silah Gemisi size sataşacak. Gemiyi hiç tınlamadan aracınızla devam edin ve körüye geldiğinizde turbonuzu kullanarak rampadan karşıya uçun. Biraz ileride hurda arabalar yolunuzu kapatmış vaziyette. Aracınızdan inin ve roketatarınızı kullanarak öncelikle gemiyi parçalayın (cephaneniz biterse, yerde yatan Combine leşinin yanındaki roketleri toplayabilirsiniz; onlar da yetmezse eğer, hurda beyaz bir minibüsün içindeki cephane sandığının içi roketiniz için cephane dolu ve yolda gördüğünüz bu tarz minibüsleri muhakkak kontrol edin, içinde cephane ya da sağlık kutusu olabilir). Daha sonra Gravity Gun ile yolu temizleyin ve aracınızla yola devam edin; ilerideki tünele girin.


Tünelden çıktıktan sonra ilerideki hurda arabanın biraz ötesinde yerde, Dog ile yaptığımız pratikte top olarak kullandığımız nesne (burada bir çeşit mayın görevinde) var. Onu Gravity Gun ile yolunuzdan çekebilirsiniz ya da el bombasını kullanarak (yerinden çıkmadan önce) patlatabilirsiniz. Sahip olduğu bir çeşit mıknatıs özelliği nedeniyle aracınızı fazla yaklaştırmamanız tavsiye edilir. Biraz daha ileride iki adet daha mayın top var. Onları hallettikten sonra hurdaları yoldan çekin ve tekrar aracınıza binip yolunuza devam edin. Biraz ileride üç adet mayın top daha var. Onlarıda geçtikten sonra terkedilmiş başka bir eve geleceksiniz, buraya hiç uğramadan düz gideceğim derseniz dikkatli olun, ileride bir patlama sonucu kayalar yola düşecek ve etrafta Combine askerleri var. Binaların geçtikten sonra biraz ilerideki kamyonetin oradaki Combine' lere dikkat ederek kayaların yolu kapattığı yerden geçin ve biraz ileride iki hurda arabayı es geçtikten sonra önünüzdeki devrilmiş varilin yakınında aracı park edin. Sağdaki tepeciğin üzerindeki cesedin yanında Tatar Yayı' nı bulacaksınız. Yayı kullanarak, ilerideki mavi kalkanın sağ tarafında kalan panonun üstünde nöbet tutan Combine' yi düşürün. Daha sonra yolunuzu kapatan hurdaları çekip ilerideki köprüde aracınızı park edin; mavi kalkan geçmenize engel olmakta çünkü. Kalkana bağlı olan kabloyu takip ederseniz (Combine' lere ve top mayınlara dikkat ederek!!!), sizi zırhlı bir araca götürecek. Aracın arka tekerlerindeki sarılı destekleri çekin ve aracı itekleyin (Gravity Gun ile tabii ki); kalkan sorununu ortadan kalktığına göre aracınıza dönün yolunuza devam edip ilerideki tünele girin.


Tünelden çıktıktan sonra, karşıdaki yerleşim biriminden bir Combine asker gemisi kalkacak, onu düşürmekle uğraşmayın boşuna. İlerideki aracı ve kulübeyi geçince dümdüz devam edin ve kayaları geçip yamaçtan köprüye çıkın. Aracınızı mavi kalkanın sol tarafına doğru park edin ve sağdaki yokuştan harabe halindeki yerleşim birimine inin. Size en yakın olan binaya girin ve (bütün binalara bakabilirsiniz, ama combinelere ve Toxic Headcrab Zombisi' ne dikkat edin!) yerdeki açıklıktan aşağı inin (isterseniz Toxic Headcrab Zombisi' ni vs. roketatarınızla mahvedebilirsiniz, nasılsa girdiğiniz binanın karşısındaki evin önünde cephane sandığı ve içinde de istemediğiniz kadar roket var...). Köprüye doğru yönelin ve yeşil kapıdan girin. Sağdaki kapıdan da mavi kalkanı etkisiz hâle getirmek üzere yola koyulun.


Karşınızda duran cephane sandığının yanına gidin ve soldaki merdivenlerden yukarı çıkın. Bulunduğunuz odacıktan sağdaki kapıyı kullanarak çıkın ve ilerideki kırılmış demir yola atlayıp karşıya geçin. Solunuzdaki kulübenin içinde bir headcrab var, onun dışında sağlık paketleri ve bir iki roket var. Köprü birden sallanmaya başlayacak, merak etmeyin, sadece bir tren köprüden geçmekte. Köprünün demir desteklerini kullanarak aşağıya doğru gidin ve kulübenin bulunduğu kısmın altına atlayın. Sağ tarafta kalan merdiveni kullanarak yukarı tırmanın ve kulübeden dışarı çıkın, yayı elinize alın ve yukarıda kalan başka bir kulübeye doğru hareket edin. Çıkan Combine' leri hemen indirin ve demir destekleri kullanarak (Barnacle 'ye dikkat) Combine' leri geberttiğiniz yere gidin (cephane sandığının yerini unutmayın, içindeki roketlere daha sonra çok ihtiyacınız olacak). İster demirleri kullanarak aşağıdaki balkonlu kısma atlayın, isterseniz demir yoldan diğer kulübenin bulunduğu yere geçin. Hangi yolu kullanırsanız kullanın ama içeriye girdikten sonra orta kattan köprünün diğer ayağının altından geçip ilerleyin 8}. İlerideki kapıdan içeri girin ve Combine' lere dikkat ederek tellerin öbür tarafından ilerleyerek diğer kapıdan çıkın ve merdivenlerden yukarı tırmanın. İlerideki kapıdan tekrar içeri girin ve sağdaki kapıdan girin. (Merdivenlerden çıkmadan önce yukarıdaki odaya bir el bombası atarsanız, hem kalkanlı kısmı açmış olursunuz hemde Combine' lere sürpriz yapmış olursunuz.) Merdivenlerden yukarı çıkın ve mavi kalkanın fişini Gravity Gun ile çekin. Duvardaki makinalardan sağlığınızı vs. doldurun ve ekranın solunda kalan düğmeye basın. Şimdi geldiğiniz yolları geri dönün (tabii Combine Silah Gemisi sizi takip etmekte ısrar edecek, ona göre de hazırlıklı olun) ve aracınızla, kapattığınız mavi kalkanlı bölümden geçin. Siz ilerlerken karşıdan tren gelecek, onun geçmesini bekleyin ve köprünün sonunda mavi kalkanlı yere gelince soldan devam edin. İlerideki yıkıntıların altından geçin ve rampayı kullanarak tünele girin.

< Mesajı değiştiren zombiwan -- 28/9/2007 8:45:43 AM >


_____________________________


(cevap olarak zombiwan)
Mesaj #: 2
RE: Half-Life 2 Tam Çözüm - 5/5/2007 3:40:48 PM  1 oylar
zombiwan



Puan Toplamı: 520
Nereden: Karışık duygular içinden...
Durum: çevrimdışı
BÖLÜM 8-SANDTRAPS


Biraz ilerideki devrilmiş kamyoneti ve tankeri geçince yolunuzu hurda arabaların tıkadığını göreceksiniz. Araçtan inip yolunuzu açın ve size saldıran zombilere dikkat edin. Daha sonra tünelden çıkın ve araçları geçin. İlerideki yerleşim birimini geçin ve ileride devrilmiş bulunan tankerin sağındaki tepecikten atlayın. Burada kapıyı açmanız gerekmekte, ama önce Combine saldırısını bastırın! Daha sonra kulübeye girin ve kapıyı açmanız için gerekli olan güç kaynağını bulun. Akülerden birisi masanın üstünde. Diğeri soldaki hurda arabalardan birinin kaputunun altında (bir tanesi de dışarıda ters dönmüş küvetin altında). Bütün ışıklar yeşil yanınca kapı açılacak, aracınıza binin ve açılan kapıdan yolunuza devam edip tünele girin.


Tünelden çıktıktan sonra deniz fenerinin bulunduğu başka bir yerleşim birimine geleceksiniz. Burada sizi asiler karşılayacak. Asilerden birisi, aracı garaja bırakmanızı isteyecek. Aracı garaja bırakın ve soldaki kapıdan çıkın. Asi sizinle konuşurken saldırıya uğrayacaksınız. Dört tane Combine Asker Gemisi size bol bol düşman Combine getirecek. Eğer sağ kalmayı başarırsanız bir adet Combine Silah Gemisi de bonus olarak size sunulacak, eğer roketatarınız roketsiz kalırsa, deniz fenerinin üst katlarında bulunan cephane sandığı işinizi görecektir. Gemiyi düşürdükten sonra bir asi sizi deniz fenerinin en alt katına götürecek. Açılan kapıdan geçin ve sola yönelin. Aşağıdaki çıkıntıya atlayın ve ilerideki karanlık tünele girin.


Kısa tünelden çıktıktan sonra ileride bir adamla karşılaşacaksınız. Sizi Antlion' lar konusunda uyaracak. Bundan sonra yolumuza devam ederken kumlu kısımlardan uzak durmanız sizin için iyi olur. Bazı yerlerde Gravity Gun' u kullanarak kendi yolumuzu yapacağız (ama bence hiç uğraşmaya değmez, tabana kuvvet yolunuza hızlıca devam edin ve gerektiğinde size saldıranları tekmeleyin, zaten etrafta fazla dolanmakla uğraşmayın; bazı yerlerde aklınızı çelecek olan sürpriz kutuları vs. hiç dikkate dikkate almayın, çünkü onları almak için harcayacağınız mermi vb. daha fazla olacaktır ve zahmetinize değmeyecektir; ayrıca söylediklerim dışına çıkmazsanız, uzun yol çalışmalarıyla da uğraşmazsınız...). Gidebileceğiniz tek yönden ilerleyin ve kayaların üstünde sekerek denizin bir kısmını görene kadar ilerleyin. Yol ikiye ayrılınca soldan devam edin (sola baktığınızda bir rüzgâr gülü göreceksiniz, gideceğimiz yer de orası zaten). Tepenin yanındaki kayalık yoldan devam edin ve sonuna geldiğinizde sağ tarafta kalan diğer yüksek kısma atlayın. Karşıdaki kayalığın üstünde bir rüzgâr gülü devrilmiş vaziyette. Önce kayanın üstüne atlayın, daha sonra solunuzda kalan kayaya geçin ve eskiden rüzgâr gülünün bir parçası olan kalasları kullanarak yüksek kayaya geçin. Aşağıda rüzgâr gülünün pervanesini oluşturan parçayı göreceksiniz. (Bir tahterivalli daha!!!) Sizin tarafınızda olan kısma atlayın ve tuğla vb. nesneleri bulunduğunuz uca koyun. Yükselen diğer uçtan tepeye çıkın. Sağ tarafta kulübe göreceksiniz. Önceden dediğim gibi yoldan çıkmaya hiç gerek yok 8}, karşınızda duran ağacın sağından giderseniz yolunuzu hem uzatmış olacaksınız hem de gereksiz yere zorluk yaşayacaksınız. O yüzden ağacın soluna yönelin ve kayadan kayaya atlayın... Bir diğer tepeye gelince solunuzda kalan tepeye geçeceğiz. Geçiş için herhangi bir yol yok, o zaman kendi köprümüzü yapalım! Ağacın yakınlarında, yerde bazı parçalar var (kapı, lastik gibi). Uzun, ikili tahta parçasını alın ve bir köprü gibi iki tepe arasına yerleştirin. Etraftan gerekli parçaları topladıktan sonra iskele üzerine kurulu kulübenin altına gidin ve kayanın en ucuna gidin. İlerideki evin arkasında (sizin baktığınız yerde evin solu...) bir jeneratör göreceksiniz. Bu jeneratör Antlionkovar' ı çalıştırmanızı sağlayacak. Arkanıza bakmadan son sürat oraya gidin ve makinayı çalıştırın, daha sonra Antlionkovar' ın yanına gidin. İlerideki kayalıklara (patlat beni diye sırıtan varillerin arka kısmında kalan...) gidin ve diğer tarafa tırmanın. Burada Antlion Guard ile karşılaşacaksınız. Onun işini bitirdikten sonra yanınıza uzaylı dostumuz yanımıza gelecek ve az önce Antlion cennetine (ya da levye cehennemine heh) yolladığımız Antlion Guard' dan çıkardığı Antlion Özü adındaki, soğanvari topu bize verecek. Bu gıcır gıcır top (gerçekten de gıcır, alınca anlayacaksınız) Antlion' ları kontrol etmemizi sağlamakta, mausun sağ tuşunu kullanarak onları yanınıza çağırabilmektesiniz. Mausun sol tuşu ile Antlion' ları istediğiniz yere gönderebilmekte, hatta düşmanlara saldırtabilmektesiniz. Ayrıca bunu düşmanların üstüne atarsanız, onları öksürük nöbetine tutturup keyfinize bakabilirsiniz. Antlion Özü' nü aldıktan sonra Vortigaunt' u takip edin. En sonunda, sadece bir kısmı kumlu olan bir yere geleceksiniz. Burada Antlion Özü' nü kullanmayı öğrendikten sonra odunlarla kapatılmış olan yerin açılmasıya, ileride başka bir aksiyon olayına dalacağız...


Soğancık (Antlion Özü) elimizde, Antlion' lar peşimizde biz gideriz Combine gebertmeye şeklinde şarkılar söyleyerek mağaradan çıkın. Sağa yönelin ve karşınıza çıkan dev Antlionkovar' ı kapatın. İlerideki bir diğer Antlionkovar' ı da kapatın ve yolunuza devam edin. Biraz ileride solda Combine sığınaklarından birisi var, içindeki, dışındaki bütün Combine' leri kafanıza göre halledin ve bir diğer Antlionkovar' ı kapatın. İleride başka bir Combine sığınağı var. Onu (Antlionkovarı kapatıp) da geçtikten sonra ileride odun parçalarının bulunduğu yerden sola dönün (ileride bir iki kutu göreceksiniz) ve yukarı ilerleyip sola yönelin. Combine sığınağının oraya geldiğinizde sağ tarafınızda kalan yerden içeri girin. Sola dönün ve (Manhackler' e dikkat) kapıdan girin. En sonda, yıkıntıların olduğu odaya gidin (size saldıran Combine' lere istediğinizi yapabilirsiniz ehehe) ve sağdaki kapıdan geçip sola dönün. İlerideki kapıdan çıkın ve duvarın diğer tarafına geçip sağdan devam edin. İlerideki Combine sığınağının solundaki yoldan devam edin ve içeri girip önünüze çıkanları engelleyin. Soldan devam edip dışarı çıkın ve yolu takip edin Combine Asker Gemisi' nin bıraktığı askerlere yönelin. Duvarın sonuna ilerleyin ve dağın yamacındaki çitlerin oradan devam edin. Yeşilliklerin ilerisindeki odun parçasını kullanarak karşıya atlayın. Ateşin olduğu yere doğru gidin, ama fazla yaklaşmayın, iki zombinin arasındaki bidona ateş edin ve Gordon aşkı zombileri nasıl yakar izleyin... İskelenin öndeki iki desteğini kırıp kendinize bir merdiven yapın ve yukarı çıkın. Dikkatli bir şekilde ilerleyin ve boruların arkasında kalan (önce yukarıdan size ateş edenleri haklayın) merdivenden tırmanın. Bulunduğunuz yerin sonuna gidin ve sürpriz kutularının oraya atlayıp ilerlemeye devam edin. Aradaki açıklıktan tekrar karşıya atlayın ve çıkıntıları kullanarak yukarı tırmanın. Borunun içinden kucağınıza atlayan atletik zombiye ilişkinizin mümkün olmayacağını anlatın ve borudan içeri girin.


O boru senin bu boru benim dedikten sonra dışarıya çıkın ve suyun içindeki ölülerin oraya yönelip merdivenden tırmanın. Sola yönelin ve gözetleme kulelerindeki Combine' lere böcükleriniz aracılığıyla sevgilerinizi yollayın. Solda kalan üçüncü kulenin oraya gidin ve soldaki merdivenleri kullanıp yukarı çıkın (Burada iki tane Combine Silah Gemisi size zor anlar yaşatacak.). Daha sonra binaları dolanıp en arkada konteynırların bulunduğu yere gelin. Merdivenlerden yukarı çıkın ve cephane sandığından roketatarınızı sevindirin. Bu sandığın bulunduğu binanın duvarı bir süre sonra yıkılacak. O zamana kadar Size ateş eden Combine' ler ve gemilerle uğraşmanız gerekecek. Yıkılan duvardan içeri girin ve ateşlere dikkat edin! Vanayı kullanarak sızan gazı kapatın ve ateş söndükten sonra ilerleyin. Boruların altından geçin ve sağdan gitmeye devam edin. Bu sefer boruların üstünden atlayın (ki bu boruların sağ tarafta yukarısında başka bir vana var). Ateşi söndürün ve ilerideki kapıdan geçin. Yolunuza devam edin ve tellerin diğer tarafına geçin.


BÖLÜM 9- NOVA PROSPEKT


Kapıdan geçin ve merdivenden inin. Hemen solunuzdaki ışığı yanan hücreye girin ve duvardaki delikten geçin (Headcrab' a dikkat). Karşıdaki diğer delikten küçük odacığa geçin ve soldaki kapıdan çıkıp sağdan devam edinn. Kırmızı ''EXIT'' yazısının gösterdiği yöndeki kapıyı kullanın ve merdivenlerden yukarı çıkın, eğilmiş tellerin diğer tarafına geçin ve sağınızda bulunan iki güvenlik makinalısını (zımbırtılarımız yani...) Gravity Gun ile etkisiz hâle getirin. Koridoru geçin ve tellerin ordan sola yönelip soldaki odaya girin (Güvenlik TV' de G-Man yine karşımıza çıkacak, dikkatli bakın), duvardaki makinaları kullanarak hem sağlığınızı hem de zırhınızı doldurun. Odadan çıkıp sola yönelin ve soldaki kapıdan geçip merdivenlerden çıkın. Kapıdan geçin ve sola yönelin. Önünüzdeki iki zımbırtıyı halledip kapıyı açın ve merdivenlerden inip suya atlayın. İlerideki merdivenlerden yukarı çıkın (Barnacle' lara dikkat) ve kapıdan geçin. Duvar yıkıntılarını kullanarak üst kata çıkın ve (Ve yukarıdan bir cam parçası düşer... Sakın o camı kırmayın. Merakınıza yenilirseniz başınıza taş yağmaz ama... bir şeyler yağar elbet ehehe) karşıdaki kapıdan geçin. Kapıdan çıkar çıkmaz kapısız köyden gelmediğinizi kanıtlarcasına kapıyı kapatın (siz camı kırmasanız da Headcrab' larımız atlıyor yinede...). İleriden bir alt kata atlayın (iki kat değil!) ve Combine ölüsünün bulunduğu taraftaki hücre kapısından varillerin bulunduğu yere geçin. Sol tarafa yönelip merdivenden çıkın. İlerideki kapı açılmıyor (ama sol tarafındaki tahtaları kırıp diğer tarafa geçebilir ve yerdeki envanterleri toplayabilirsiniz, burayı Güvenlik TV' den hatırlayacaksınız...), soldaki merdiveni kullanıp yukarı çıkın ve sağdan devam edip koridoru geçin. Odada bir Headcrab var, onu hallettikten sonra kutuları kırıp yolunuzu açın ve koridoru geçin. Yolun sonunda duşların bolunduğu aşağı kısma atlayın ve çetin bir mücadeleye hazır olun, çünkü Antlion Guard sizi biraz terletecek (onu hallettikten sonra soğuk bir duş sizi kendinize getirecektir). Antlion Guard' ı hallettikten sonra lavobaların karşısındaki (önünü kapatan çamaşır sepetleri ve tahtalardan kurtulduktan sonra) kapıdan, Böcüklerin Efendisi olarak, çıkın. Aniden yerden fırlayan Antlion' lara emirler vererek, sağa yönelin ve kapıdan çıkın. Sola yönelin ve ilerideki parmaklıklı kapıdan geçin (burada dört Combine, 2 zımbırtı ve iki tane Manhack var). Kapıdan geçer geçmez solunuzda kalan tarafta parmaklıklı başka bir kapı var, bu kısa bir süre sonra açılacak, açıldıktan sonra zaten buradan geçeceksiniz. Diğer taraftaki Combine' ler ile uğraşarak oradan geçin ve en sonda, sağdaki bölüme gideceksiniz (mavi kalkanı etkisiz hâle getirmek için içerideki fişi çekin). Uzaylı dostumuza geçmiş olsun dedikten sonra sağdaki kapıdan içeri girin ve solunuzda kalan şalteri indirin. Karşınızdaki diğer kapıdan çıkın ve az önce kapalı olan (solunuzda kalan) parmaklık kapıdan geçin. Merdivenlerden çıkıp sağa yönelin (kırmızı lazere dikkat! edin ve bu bubi tuzaklarının bizi durdurmaya yeteceğini düşünecek kadar salaklarmış, diye artizlik yapmayı da ihmal etmeyin). İleride sol tarafta kalan kontrol odasındaki Combine' ler ile biraz muhabbet ettikten sonra pencerelerin (sol tarafa doğru) bitiminde olan kırmızı düğmeyi kullanarak aşağıdaki demir parmaklıklı kapıyı açın. Odadan çıkın ve soldaki kapıyı kullanın, karşı taraftaki odada hoşunuza gidecek bazı envanterleri toplayın ve aşağı atlayıp, açtığınız kapıdan geçin. Hemen karşınızda bir zımbırtı var. Sola yönelip devam ederseniz, mavi kalkanın yolunuzu kapattığını ve iki zımbırtı ile Combine' lerin tepenizi attıracağını göreceksiniz. O yüzden kapıdan geçtikten sonra karşımızda duran zımbırtının hemen sol tarafında, duvara yaslanmış telin orada, bulunan havalandırma deliğine girin. İlerideki pervaneyi durdurmak için yerdeki küreği kullanın (her iki yanında bulunan kısma yerleştirirseniz, tamamen durur) ve diğer tarafa geçip, delikten dışarı çıkın. Duvardaki fişi çekip böcüklerinize yol açın, dağa sonra sağa yönelin ve ilerideki açık parmaklık kapıdan geçin.


Merdivenlerden çıkın ve (Combine' ler ile lazerli bombalara dikkat ederek) en sondaki B4 yazılı telli yerden sağa yönelip ilerideki kapıdan geçin. İlerideki iki zımbırtının kapattığı kapıdan geçin ve merdivenden çıkın. Bariyerin bulunduğu yere gidin ve merdivenden çıkın (yolunuza bol miktarda Combine, yani böcük yemi çıkmakta, onlara gereken sevgiyi ve ilgiyi gösterin). Siyah ve beyaz zeminin oradan gidin ve yolun sonunda, köpri gibi yerden, sola dönün ve tel kapıdan geçin. İleriden sağa yönelin ve koridorun sonuna gidip sağdan devam edin. Lazere dikkat ederek kapıdan geçin ve ileride, solda kalan kontrol odasındaki şalteri indirin. Odadan çıkın ve karşınızdaki parmaklıklı iki kapıdan da geçip düz gidin.


Böcüklerin yerden fırladığı yerden devam edin ve ileride sağda pusuya yatmış mezeleri böcüklerinize ikram edin. Daha sonra ileride, sağdaki kapıdan (2 zımbırtı var içeride) girin. Çamaşır makinalarının bulunduğu odaya girin (burada Combine' ler biraz canınızı sıkabilir) ve soldaki merdivenleri kullanarak yukarı çıkın. Tellerin diğer tarafına geçin ve kapıdan geçin. Yine Combine' lerle biraz eğlendikten sonra lazerlerin oradan geçip mutfağa ulaşın (iki zımbırtı var yine). Mutfağın diğer ucundaki kapıdan geçin (lazere dikkat) ve Combine' ler ile zımbırtının bulunduğu yere gidip merdivenden çıkın ve soldaki parmaklıklı kapıdan devam edip merdivenlerden çıkın. Yukarıdaki odada Combine' leri biraz okşayın ve duvardaki makinalardan sağlığınızı, zırhınızı doldurun. Kırık olan camdan aşağı atlayın ve Antlion Guard ile kapışmaya hazır olun. Bulunduğunuz yere giren Combine' ler ile hiç uğraşmayın!!! Bir köşeye saklanın ve Antlion Guard' ın onları haklamasını izleyin. Daha sonra isterseniz Antlion Guard' ı siz halledin. İsterseniz diyorum çünkü aşağı atlar atlamaz sol taraftaki yıkıntıların oraya gittiğinizde (önünü açtıktan sonra) parmaklıklı kapıdan kaçabilirsiniz de. Ama kaçmak bize yakışmayacağı için Antlion Guard ile hesaplaştıktan sonra C3 yazısının bulunduğu parmaklıklı kapıdan eğilerek geçin. Sürpriz kutularımızın içindekileri alıp bir diğer parmaklıklı kapıdan geçin ve daha sonra karşınızdaki başka bir kapıdan daha geçin ve sağdan aşağı atlayın (merdivenin altındaki zombiye dikkat). Biraz sonra demirler duvara doğru çarpmaya başlayacak. Biran önce soldaki duvara bakarak ilerleyin, ateşin yandığı boşluğu göreceksiniz. İlerideki masayı buraya getirin ve onu kullanarak bu harabe halini almış yere çıkın. Daha sonra sol köşedeki aralığa gidin ve ateşin olduğu alt kısma atlayın.


BÖLÜM 10-ENTANGLEMENT


Sağdaki boşluktan çıkın ve yerdeki yıkıntıdan telin olduğu yere atlayın. Yıkılmış yol boyunca dümdüz gidin ve Alyx' i gördüğünüz yerden aşağı atlayıp yolun sonuna gidin. Burada Alyx bize katılacak ve konuşmanın ardından kapıyı açacak. Kapıdan geçin ve Alyx' i takip edip asansöre binin birlikte. Asansörden inerken size sataşacak Combine' leri haklayın ve mavi kalkanın solundaki odaya girin. Alyx babasınının kapsülünü bulduktan sonra mavi kalkanın kapısını açacak. Birlikte yola devam edin, ayrıca Alyx' in ölmesine de izin vermeyin. Alyx' i takip ederek yeşil kapının orada bulunan kontrol odasına gidin. İçeriye girdikten sonra Alyx kapıyı kapatacak, babası da aramıza konuk olduktan sonra sohbet koyulaşacak. Daha sonra Alyx önce bulunduğunuz odanın kapısını açacak, daha sonra Alyx' in açtığı yeşil kapıdan yolunuza devam edeceksiniz. (Soldaki odada sürpriz kutularımızın yanında iki Örümcek Headcrab var.) Karşıdaki kutuları kırıp kapıdan geçin ve bir süre bekleyin. Yukarıdaki ekranda Alyx' in o gül yüzü belirecek, kısa bir süre sonra da parmaklıklı kapıyı sizin için açacak. Kapıdan geçin ve karşıdaki camlı odacığa girin. Solunuzda kalan tahtaları çekin ve havalandırma deliğine girin. Yaklaşık üç Headcrab size öcü diyecek. Havalandırma deliğinin sonunda kırmızı lazer atlayacağınız yeri kapatıyor. Ayrıca aşağıdaki Örümcek Headcrab' lar sizi ele geçirmek için can atıyor... Aşağı atladıktan sonra soldaki parmaklıklı kapı Alyx tarafından açılacak. Kapıdan geçin ve camlı odadaki cephane sandığından el bombalarını alın. Daha sonra Combine' lerin geldiği yere gidin (iki zımbırtıya bomba yolladıktan sonra) parmaklıklı kapıdan geçin. Soldaki dar koridora girin (bariyerin arkasında iki Combine sizi beklemekte), koridoru geçtikten sonra mavi kalkanlı bir odaya geleceksiniz. Buradaki Combine' leri halledin ve fişin bulunduğu odaya bir bomba sallayın (sıraların orada var isterseniz...). Açılan kalkanlı yerden geçip odaya girin ve soldaki kapıyı kullanıp küçük araya girin. Hemen sağ köşede bir zımbırtı var. Sağdaki kapıdan geçin ve (iki zımbırtı da karşınızda) soldaki kapıdan girip devam edin. Demir parmaklıklı kapının oradaki merdivenden çıkın ve Combine' leri öldürün. Duvardaki makinadan sağlığınızı doldurun ve camlı bölmedeki 2 zımbırtıyı sizi koruması için uygun yerlere yerleştirin (merdivenlerin bulunduğu tarafta, üst kata yerleştirin ve kalkanlara baksın yüzleri). Bir süre Combine' leri zımbırtılar yardımıyla haklayın. Aradan geçen zamandan sonra Alyx üst kata, havalandırma deliği yollarıyla, gelecek. Yeni nesil kontrol panelinde bazı işlemleri gerçekleştirdikten sonra kalkanları kapatacak. Aşağı inin ve soldaki yoldan gidin, koridorun en sonunda, sağdaki kapıdan geçin. Merdivenlerden hızla inin ve bulunduğunuz odacıktan çıkıp soldaki kapıdan geçin. Diğer kapıdan geçip soldaki borulara atlayın (Headcrab' lara ve Barnacle' ye dikkat ederek) karşıdaki bölüme atlayın. Mavi bidonları alıp soldaki aradan geçin. Karşıdaki merdivenli bölümle aranızda kalan kısma bu bidonları koyun (bidonların üzerine paletleri de koyabilirsiniz...) ve karşıya geçip telleri geçin. Zombileri halledip sağdaki yerden gidin ve merdivenlerden çıkın. Solunuzda kalan gri kapıdan geçin ve kapının geçişini tıkayan kutuları, tahtaları vs. kırıp diğer tarafa geçin. İlerideki merdivenlerden yukarı çıkın ve sol taraftaki balkonlardan birinden (önce Combine' lerin icabına bakın isterseniz...) aşağı atlayın. Burada zımbırtıları uygun yerlere koyup yine Combine saldırılarından korunacağız. Zımbırtıların bulunduğu bölümün çıkış kapılarının karşıları bunlardan ikisi için oldukça uygun yerler. Etraftaki kutuları ve bidonları kullanarak kamufle ederseniz hele üf üf üf 8}. Biraz uzun sayılabilecek bir savunmanın ardından (zımbırtıların hepsini çıkarıp bir yere koyduktan sonra Combine' ler saldırıya geçecek), Alyx gelecek ve kontrol panelini kullanarak parmaklıklı kapıyı açacak. Onu takip edin (Combine ordusu ile uğraşmanız gereken bir yer de olacak, Alyx' in ölmemesine dikkat edin), en sonunda Judith' in bulunduğu yere geleceksiniz.


Alyx' in açtığı kapıdan geçin ve Judith ile tartışmalarını izleyin. Daha sonra açılna bir diğer kapıdan geçin, sol taraftaki bölümde zımbırtıları görmüşsünüzdür sanırım... Duvardaki makinalardan enerjinizi ve sağlığınızı doldurun. Kısa bir süre sonra zımbırtıların kalkanı açılacak, uygun yerlere yerleştirin ve Combine saldırısını bastırın (Alyx' in hayatı sizin ellerinizde...). Daha sonra Alyx ile teleportasyon makinasına binin ve hatasız (!) bir şekilde ışınlanın.


Dr. Kleiner'ın laboratuvarındayız. Yapılan konuşmalardan sonra Alyx kapıyı açacak. Dog' u takip edin ve kapıdan çıkın. Dog' un önünde durduğu asansör boşluğuna atlayın.

< Mesajı değiştiren zombiwan -- 28/9/2007 8:46:53 AM >


_____________________________


(cevap olarak zombiwan)
Mesaj #: 3
RE: Half-Life 2 Tam Çözüm - 5/5/2007 3:41:51 PM  2 oylar
zombiwan



Puan Toplamı: 520
Nereden: Karışık duygular içinden...
Durum: çevrimdışı
BÖLÜM 11- ANTICITIZEN ONE


Sağdaki kapıdan çıkın ve ateşin yandığı yere gidip teli geçin. Burada Dog huzursuzlanacak, Combine' lere alarjik biliyorsunuz... Combineler ile bırakın Dog ilgilensin. Siz yolun sonuna gidin ve Dog' un açtığı kapıdan geçin. Sola dönüp eğilmiş telin üzerinden atlayın ve duvardaki delikten içeri girin. Soldaki diğer delikten apartmanın koridoruna girin ve soldaki ilk kapıdan (yıkıntılar var, eğilerek) geçin.


İlerideki kapıdan çıkın. Burayı oyunun başından hatırlayacaksınız... Sağa yönelin ve size yaklaşan asi ile konuşun. Bundan sonra peşinize takılacak kişiler için hazırlıklı olun. Önceden buraya geldiğiniz yolu kullanarak meydana çıkın (asiler binadaki dev ekranı yıkmakla meşgul, arada gelip giden ekranda G-Man amcayı görebilirsiniz) ve size katılan yeni ekibinize selam verin (çok meşhuruz ehehe). Ekranın düşürüldüğü küçük bahçeye girip çıkın, biraz sonra size ateş etmeye başlayan CP'lerin oraya gidin ve kapıdan geçin. Telin diğer tarafına geçip merdivenden çıkın.


Biraz ileride tellerin diğer tarafına bakın... Mayınların Headcrab üzerindeki etkisi size bunlar hakkında biraz fikir vermiş olsa gerek. Yerdeki parçayı çekin ve delikten aşağı bakın. Gravity Gun ile onları teker teker alıp telin diğer tarafına fırlatın. Daha sonra aşağı inin ve merdivenlerden çıkın (Headcrab'lara dikkat). Kulübenin içine girin ve etraftakileri toplayıp diğer kapıdan geçin (yoldaki mayınlara dikkat!) Sağdan devam edin ve koridordan geçin. (Bu bölümde oyundan tamamen çıkıp tekrar girin derim, biliyorsunuz menüde arka fon hareketli hazırlanmış durumda ve her bölümde farklı bir tema ile karşılaşmaktasınız. Burada G-Man ilerideki binanın içinde... Görmek isteyenlere duyurulur.) İlk uzun bacak Strider' ınızı göreceksiniz, vuracağım diye boşuna uğraşmayın. Geri kaçıp gitmesini bekleyin, daha sonra koridordan çıkıp sola dönün (ilerideki gözlem kulesinden ateş eden Combine'yi indirin ve mayınlar ile Headcrab'lara dikkat ederek yolun sonuna gidin. Sağdaki koridora girin ve yerdeki mayını kullanarak önünüzdeki kutuları kırın. Bir diğer mayını da alın ve karşıdaki binanın içindeki Combine'ye hediye edin. Sola dönün ve varillerin oradaki merdivenlerden inin. Sondaki merdivenlerden inip ilerideki kulübede canınızı sıkan Combine'leri haklayın. Kulübenin solundaki duvara gidin ve sol tarafta kalan kapıdan apartmana girin.


Koridorun sonunda, merdivenlerin karşısındaki kapıdan dışarı çıkın ve vakit kaybetmeden sağa dönüp ilerideki ateşin oraya, asilerin yanına gidin (merdivenlerden yukarı çıkıp daireye girip iki zombiyi haklayabilir ve mutfaktaki karpuzu yiyebilirsiniz ehehe). Asi ile konuştuktan sonra duvarın dibindeki dar koridora girin. Kapıdan geçtikten sonra hemen soldaki merdivenden yukarı çıkın ve sağdaki merdivenlerden çıkıp açık kapıdan içeri girin. Soldaki kapıdan içeri girip CP'leri halledin ve Işık gelen diğer odaya gidip diğer CP'leri yalnız bırakmayın. Duvarı yıkılmış olan odaya geçin, aşağıdaki diğer CP'leri buradan gebertin ve aşağı atlayıp zımbırtıyı itekleyin. Dışarı çıkın ve sağdaki arabanın (Gravity Gun işe yaramaz!) oradaki dükkana girip diğer taraftan çıkın. Yolun karşısına geçip ateşin oraya gidin ve kapıdan girin. İlerideki yıkıntıları geçip merdivenlerden yukarı çıkın ve açık olan kaıdan içeri girip yerdeki delikten aşağı atlayın. Açılan kapıyı dikkate almadan diğer taraftan dışarı çıkın. Sağa dönün ve CP'leri haklayıp onların bulunduğu platforma çıkıp merdivenleri kullanın. Merdivenlerden çıktıktan sonra kapıdan içeri girin ve ilerideki odalarda saklanmış iki CP'yi gebertin. Daha sonra merdivenlerden aşağı inin. Sürpriz kutuların oradan devam edip odaların bulunduğu koridora gelin. Önünüze çıkanlara gereken itinayı göstererek koridorun sonundaki merdivenlerden inin. Yine bol odacıklı bir koridordasınız, burada CP'leri ve Manhackler'i yolunuzdan çekerek koridorun sonuna gidin ve merdivenlerden aşağı inin tekrar. Soldaki odaya girer girmez ilk önce hemen solunuzdaki bölüme saklanmış zımbırtıyı halledin, daha sonra ilerideki iki zımbırtıyı yolunuzdan çekin ve yıkık duvardan geçin (aşağıya indiğinizde size dalacak zombilere dikkat). Merdivenler yerine soldaki koridoru tercih edin ve kapıdan geçin.


Dar merdivenlerden inip yıkılmış tünele çıkın ve gelen Manhackler ile ilgilenerekten yolun sonuna gidin. Devrilmiş tankerin sağındaki yerden geçin ve yıkıntıları kullanarak tankerin üzerine çıkıp tellerin diğer tarafına geçin. Tel kapıdaki kilidi kırın ve asilerin yanınıza gelmesi için yolu açmış olun. Daha sonra koridorun sonuna gidin ve kapıdan dışarı çıkıp CP'lerin bulunduğu yere (askerlere ve Manhackler' e dikkat ederek) gidin. Yolun en sonunda yıkıntıların oradaki (demirlerle kapalı) deliğe yanaşın ve diğer taraftaki adam ile konuşun. Sizin için geçişi açacaklar, ama o zamana kadar biraz zaman gerekmekte. Barikatların oraya gidin ve silahın başına geçip gelen CP'ler ve Manhackler ile uğraşın. Bir süre sonra açılan bölümden geçin ve karşıdaki bir diğer delikten geçin. Tankerin solundaki yoldan geçip kırmızı arabanın üzerine atlayın ve onun üzerinden de etraftaki kutuları kullanarak kamyonetin üzerine atlayın (radyasyon hat safhada burada!!!). İlerlerken bir çok zombi ile mücadele etmeniz gerekecek. Radyasyon bataklığı haline gelmiş bu yeri geçmek için etraftaki büyük tahta makaraları Gravity Gun ile kullanarak kendinize yol yapacaksınız. Patlayan varillerin oraya geldiğinizde zombiler size çullanacak, yerin dar olması nedeniyle onları pek hafife almayın. Daha sonra tekrardan kendinize yol yaparak devam edin. Ateşi geçtikten sonra solda kalan yerde beyaz bir araba göreceksiniz (farları yanan aracın ışığı oraya yöneldiği için dikkatinizi çekecektir). Onun oraya gidin ve üzerine çıkın, daha sonra üzerine düşmüş olan boruların oluşturduğu rampasal yoldan yukarı çıkıp sağda kalan havalandırma deliklerinden birine girin ve yerdeki bir diğer kapağı kırıp aşağı atlayın. Koridorları geçin ve küçük merdivenden inip kapıdan geçin. Solunuzdaki kapıyı açın ve asileri peşinize takaraktan merdivenlerden yukarı çıkın.


Kapıdan dışarı çıkın ve mavi kamyonetin oradaki asinin yanına gidin. Aracın diğer tarafındaki koridordan geçip parmaklığın diğer tarafındaki adamla konuşun. Daha sonra binaya girip merdivenlerden çıkın. Tahtaları kırıp kapıdan geçin ve parmaklıklı pencerelerin yanındaki bir diğer kapıdan odaya geçin. Sağdaki kapıyı kullanın ve yıkıntıların oradan devam edip duvardaki delikten geçin. Merdivenden çıkıp kırmızı zeminli odaya gelin, burada koltukların olduğu tarafa yönelin ve sağdaki kapıdan geçin. Aşağı atlayın ve kapıdan geçin. Solunuzda (asiler oturup muhabbet ediyor oh, biz onların derde girmiş yerlerini kurtaralım... cık cık cık) kalan kapıdan geçip merdivenden inin ve asinin yanına gidin. Bir süre sonra sağdaki kilitli kapı açılacak, oradan girin ve koridorun sonuna gidip sevgili asiye saldıran elemanı pataklayıp merdivenlerden çıkın. Kapıdan geçin ve yerdeki delikten aşağı atlayın. Dar koridordan geçip Combine' yi sırtından vurun ve karşıdaki binadakilere el sallayın. Daha sonra indirilen köprüden karşı binaya geçin. İleride yanan ateşin olduğu yere gidin ve köşede saklanmış havası veren dar yerden geçerek küçük merdivenden inin ve diğer merdivenlerden çıkın. Kapının diğer tarafına geçin (Headcrab'lara dikkat...) ve solda, yerdeki delikten bir kat aşağı atlayın. Daha sonra ilerideki bir diğer delikten tekrar aşağı atlayın ve ilerideki boşluktan zombinin olduğu yere tekrar atlayın ehehe. Koridoru geçin ve sürpriz kutuların içindekileri aldıktan sonra açık olan (pencerenin yanındaki) kapıdan dışarı çıkın. Merdivenlerden çıkın ve Combine' nin çıktığı binaya girin. Ateşin yandığı yere geçin ve yıkılan duvarlardan yukarı çıkın. Kapıdan dışarı çıkın ve ilerideki kolu çekip kendinize köprü yapın. Köprüden geçin ve binaya girin, yerdeki delikten aşağı atlayın. Yolunuza çıkan Combine'ler ile ilgilenmeniz gerektiğini biliyorsunuz zaten... Ateşin sağındaki koridordan dümdüz gidin ve yolun sonundaki merdivenlerden çıkın. Sağdaki Barnacle'nin bulunduğu odaya girin ve yerdeki delikten aşağı atlayın. İlerideki ateşin oradaki dar koridordan geçin ve dümdüz gidip aşağı kata atlayın. Küçük merdivenden inin ve hemen solunuzdaki kapıdan geçerek merdivenlerden çıkın. Sağdaki kapıdan geçin ve ve koridoru geçip tabanı delinmiş odaya girin. Aşağıdaki zımbırtılara bir bomba atın ve aşağı atlayın. Bir süre sonra odanın kapısı patlayacak ve Alyx ile karşılaşacağız. Kapıdan çıkın ve soldaki ilk koridordan (yolun sonunda duvarda sağlık ve zırh dolduran makinalar var...) dümdüz gidip kapıdan geçin ve sağa yönelin. Merdivenlerden inip beyaz kapıyı çaldıktan sonra içeri girin. Bu odadaki Combine'leri halledin ve Alyx ile biraz sohbet edin. Aranıza yeni katılan asilerle de biraz lafladıktan sonra Alyx'in açtığı kapıdan geçin ve soldan devam edin. Açık olan kapıdan meydana çıkın ve bir savunma operasyonuna daha hazır olun. Etraftaki mayınları uygun yerlere yerleştirin ve Alyx'in ölmesine izin vermeyin. Aradan geçen (biraz uzun) sürenin ardından Alyx'in bulunduğu yerin arkasındaki demir bölüm açılacak. Bunun içindeki güç toplarını Gravity Gun ile fırlatın ve açılan büyük kapıdan geçin. Yol yıkıldığı için Alyx kendi yoluna, biz kendi yolumuza gideceğiz. Sol tarafa yönelin ve karşıdaki duvardaki deliği bulun (hurda haline gelmiş araçların orada) ve daha sonra aşağı atlayıp buradan devam edin.


Yokuş aşağı inin ve yolun sonundaki küçük merdiveni çıkıp kapıdan geçin. Aşağı atlayın ve parmaklıklı kapıdaki desteği alıp yere atın, daha sonra kapıdan geçin. Karşınızdaki tahtaları kırın ve soldan size doğru gelen Manhackler'i halledin. Sağınızdaki destek olarak kullanılmış bidonları oldukları yerden çekin ve rampa halini alan yerden çıkın, daha sonra boruların üzerine geçin. Boruların sonuna gidin ve havalandırma deliğine girin. Diğer taraftan aşağı atlayın. (Manhackler'in tahtaları kırarak geldiği yerden gidip sağlığınızı vs. doldurabilirsiniz) Karşıdaki platformun üzerinde kutular var, oraya yönelin ve sağdaki aradan geçin. Yukarıdaki Combine'leri hallettikten sonra kırılmış olan merdivenin oradan bir kat aşağı atlayın. Son kata geldiğinizde size ateş eden Combinelerin geldiği yerden geçin ve sağdaki kapıyı kullanın. Tel pencerenin oradan diğer kapının açılmasını önleyen metal parçayı Gravity Gun ile çekin. Daha sonra o kapıdan geçin. İlerideki küçük merdivenden inip düz gidin (soldaki aradan zombiler ve Combine'ler arasındaki çatışmayı izleyebilirsiniz isterseniz...) ve sola yönelin. Soldaki açıklıktan, az önce yapılan, zombi Combine savaş alanına inin. Karşınızdaki koridora girin ve sağdaki duvarı takip ederekten ışığın olduğu yerden geçin ve merdivenden tırmanıp sola yönelin. Tellerin oradaki dar yoldan geçin ve solda kalan bölüme inin. Küçük merdivenden çıkıp yıkıntıların üzerinden geçin. En soldan ilerleyerek boruların oraya gidin ve onların üzerine çıkın. Biraz ilerideki tahta parçalarını kullanarak yukarı geçin ve kırmızı kulübeye geçin, burası bir kontrol odası. Şalteri çekin ve platformun gelmesini bekleyin (Combine'ler ile uğraşacaksınız bol bol). Platformun üzerindeki varili patlatıp kendinize biraz yol açın. Platform geldikten sonra kulübenin içindeki kolu tekrar çekin ve hemen platforma binin. Yukarı çıktıktan sonra sola yönelin ve duvarın dibine kadar ilerleyin. Demir desteklerin oradaki merdivenden tırmanın ve beyaz boruların üzerinde ilerleyin. Az önce kullandığımız platformun üstündeyiz, rayları kullanarak ilerleyin ve demirin diğer tarafına geçin. Demir desteğin oradaki merdiveni kullanarak bir kat yukarı çıkın ve karşıya geçip aşağıdaki balkona atlayın. Mavi kapıdan geçin ve merdivenden inip koridoru geçin.


BÖLÜM 12- ''FOLLOW FREEMAN!''

Kapıdan geçin ve asi ile konuşun. Size etrafta snipercıların olduğunu ve çok tırstıklarını söyleyecek. Bulunduğunuz yerden çıkın ve saklanarak, kaçarak ilerideki mavi kamyonetin yanına kadar gelin. Sağdaki sokaktan devam edip (bir tanede karşıda snipercı var...) yıkıntının sol tarafında kalan kapıdan girin. Sola dönüp yolun sonuna gidin ve ileride suya girin. Aşağıda yaralanmış bir asi yardım istemekte. Onunla konuştuktan sonra, Barney'nin çatıda pusuya düşürülmüş vaziyette ve kahramanı Gordon' dan yardım beklemekte olduğunu öğreniyoruz. Adamla konuştuktan sonra bir zombi baskını olacak. Zombileri hallettikten sonra, yaralı adamın bulunduğu yerin yan tarafındaki bölüme geçin ve kapıdan geçip merdivenlerden çıkın. Yıkıntı halindeki bölüme geldiğinizde, biraz ileride zombiler olduğunu göreceksiniz. Bırakın Snipercı onları halletsin, daha sonra da siz snipercıyı halledersiniz. Ateşin yanındaki kapıdan geçin ve merdivenlerden Barney' in yanına çıkın. İki snipercı karga avlıyor... Bunları el bombalarını kullanarak imha edin ve Barney' i kurtarın. Daha sonra Barney' i takip edin ve açtığı büyük kapıdan geçin. Sağa yönelip ilerideki kapıdan binaya girin.


Koridorun sonundaki kapıdan dışarı çıkın ve merdivenleri kullanıp yukarı çıkın. Üst katta yine kapalı bir kapıyla karşılaşacaksınız. Barney'nin konuşmasını dinlerken camdan dışarı bakın. Yakında büyük bir savaşa gireceksiniz burada. Konuşması bittikten sonra Barney kapıyı açacak. Büyük bir hızla kapıdan çıkın ve ilerideki diğer merdivenlerden aşağı inin. Dışarı çıkınca sağa yönelin ve büyük mavi kutunun oraya gidin (içinde sağlık paketleri gözükmekte). Kutunun arkasından dolanıp diğer tarafa geçin ve yıkıntıların oraya gelene kadar gidin. Soldaki kapalı kapıdan içeri girin ve soldaki diğer kapıdan çıkın. Dümdüz gidin ve ilerideki sığınak halini almış yerde biraz soluklanın. Bulunduğunuz yerin diğer tarafından çıkın ve karşıdaki diğer binaya doğru koşun. Binaya girip Combine'leri gebertin ve esirleri kurtarın, daha sonra sağdaki bir diğer kapıdan dışarı çıkıp sağa dönün. Dümdüz gidin ve duvarın dibine geldiğinizde soldaki mavi kalkanlı yere gidin. Kalkanın fişini çekip merdivenlerden çıkın.


Soldaki kapıdan geçin ve ilerideki lazerli bölüme dikkat edin. Lazerlerin orada sol tarafta yerde bir kapak göreceksiniz. Lazerleri geçtiğiniz zaman bu kapak altındaki zımbırtı devreye girmekte. Sol tarafta durup lazeri geçin ve zımbırtı aktif hâle geldiğinde içine bir el bombası sallayın. Güvenlik devreden çıkınca Barney kapıyı açacak. Kapıdan geçtikten sonra karşı tarafta exit yazısı bulunan bir yer göreceksiniz. Kalkanlar geçmenizi engellemekte... Ona doğru gidin ve sağa dönün. Yine mavi lazerler ve zımbırtı kapakları göreceksiniz. Lazeri geçin ve zımbırtıları etkisiz hale getirin. İlerideki merdivenlerden yukarı çıkın ve karşınızdaki kapıdan içeri girin. Barney esir tutulan asileri kurtardıktan sonra mavi lazerli bölümden geçin. Zımbırtıları halledin ve karşıdaki odaya girin. Gravity Gun' u kullanarak enerji topunu (önceden Alyx ile yaptığımız gibi...) yerinden çıkarın. Bulunduğunuz odadan çıkın ve bu odaya girdiğiniz yerin solunda kalan köprüden binanın diğer tarafına geçin. Mavi lazerli bölüme geçmeden sağdaki koridordan devam edin ve solunuzda kalan odaya girin. Etrafta bol miktarda tuzak var... Kırmızı lazerleri geçerek bunları kapatmamız gerekmekte (bu lazerler zımbırtıları devreye sokmakta...). Odaya girin ve karşınızdaki yere tırmanın, soldaki bir diğer yere geçin ve karşıya atlayın. Sağa dönün ve en dibe atlayın. Silindir halindeki iki bölümün üstüne çıkın ve solua geçin, soldaki boruya atlayıp ilerisindeki raflı bölüme çıkın. Sağa dönün ve bir diğer raflı bölüme, ordanda karşıdaki borulu yere atlayın. İlerideki borunun üzerine geçin ve onu izleyip sola dönün. Aşağı atlayın ve sağlık makinasının solunda kalan düğmeye basarak alarmı etkisiz hâle getirin. İlerideki kapıdan geçip sağa yönelin ve mavi kalkana yakın olan heykelin karşısındaki kapıdan odaya girin. Odadaki enerji topunu yerinden çıkarın ve lazerli odaya geri dönün. Bu odadan çıktıktan sonra soldan devam edip merdivenleri geçinp düz devam edin. Duvarlarının bir kısmı yıkılmış olan odaya girin, burada bir süre kilitli kalacaksınız. Daha sonra Combine'lerin açtığı kapıdan çıkın ve sola yönelin. İlerideki lazeri geçip kapının yanında saklanın. Daha sonra soldaki kapıdan girin ve enerji topunu yerinden çıkarın. Artık kalkanlar devredışı... İlk geldiğimizde exit yazılı yerden geçememiştik. Şimdi oraya gidin ve kasıla kasıla buradan geçin, karanlık koridorun sonundaki exit yazılı bir diğer yerden geçin ve sola yönelin. Barney buradaki kapıyı açacak, kapıdan geçin ve merdivenlerden yukarı çıkın.


Merdivenlerin sonundaki kapıdan çatıya çıkın. Combineler ile mücadele ederken bir Combine Silah gemisi de size saldıracak. Cephane sandığından roketinize takviye yapın ve gemiyi düşürün. Bir süre sonra (sağlık makinasının oradaki) kapı açılacak ve Combineler gelecek. Onların geldiği kapıdan geçin ve küçük merdivenlerden çıkıp sola yönelin. İlerideki sürpriz kutularının sağında kalan düğmeye basın ve köprüyü açın. Köprüden geçin ve içeriye girin. Yıkılmış olan bölümden (ateş yanan yer) aşağı atlayın.


Merdivenlerden inin ve karşınızdan çıkan asi ile konuşun. (Burada zaman kaybetmeden gideceğiniz yolu anlatacağım, kalıp uzunbacaklar ile uğraşıp uğraşmamak size kalmış...) Binadan çıkın ve sola yönelip büyük kapıdan geçin. Zırhlı aracın ilerisindeki asilerin yanına gidin ve merdivenlerden çıkarak, ateşin diğer tarafına atlayın. Zırhlı aracı geçip sola dönün ve ilerideki çukura atlayıp tünele (beton boruya) girin. Diğer tarafından çıktıktan sonra soldan devam edip çukurdan çıkın. Sağa dönüp parmaklıklı bahçeye girin ve diğer tarafından çıkıp sağa dönün. İlerideki ateşin arkasında bulunan yıkıntının diğer tarafına geçin ve Combine'lerin ateş ettiği yere gidin ve yolun sonundaki sol tarafata kalan merdivenlerden aşağı inin.


Koridorun sonundaki kapıdan geçip merdivenlerden inin ve sağa dönüp tünelden çıkın. Hemen sola dönün ve duvardaki delikten binaya girin. Karşıdaki kapıdan geçip merdivenlerden çıkın. Bulunduğunuz odanın sonuna gidin ve ilerideki rampa halini almış tavandan üst kata çıkın. Sağınızda kalan kolonu kullanarak bir üst kata çıkın ve kolonları kullanarak karşı tarafa geçin. Merdivenden inip koridora girin. Biraz ileride, yerdeki delikten aşağı kata atlayın.


Duvardaki deliğe çakılmış tahtaları kırın ve delikten geçin. Karşınıza çıkan asi ile konuşun ve sağdaki yoldan devam edip aşağı atlayın. Arabaların diğer tarafına geçip yıkıntıların üzerinden çıkın ve sola dönün. İleride yoldaki yıkıntının altından geçin ve soldan devam edin, ilerideki hurdaların yanına gidin (biraz dikkatli olun, yerden çıkan uzunbacak arabaları üzerinize fırlatmakta...) ve Strider' in çıktığı yere girin. Biraz ileride taban çökecek (Combine'lerin işi...). Combine'lerin oraya gidin ve ateşin oradaki yığınların üstünden yukarı çıkın. Yıkılmış duvarlar arasında ilerleyip kapıdan girin ve merdivenden çıkın. İlerideki sürpriz kutularının içindekileri alın va geri kaçın, bir süre sonra burası yıkılacak. Yine yol kapalı... Bir süre sonra tekrar bir patlama alacak, yıkılan duvardan geçin ve soldan devam edin. İlerideki yıkıntıların üzerine çıkın ve ateşin biraz ilerisinde bulunan mavi kapıların sağındaki (sağlık vs. makinaları kapının sol tarafında...) kapıdan geçin ve merdivenlerden bir üst kata çıkın. Solunuzda kalan mavi kapının (sadece kapı kalmış...)arka tarafında kalan cephane sandığından roket alarak, Strider' ları gebertin. Daha sonra bir müzik sesi duyacaksınız, bu sesten sonra demir kolunların üzerinden dikkatlice geçin ve binanın dışına atlayın (at heykelinin oraya gideceğiz...). Combine'leri temizledikten sonra heykel devrilecek. Barney ve Dog size katılacak. Konuşmalardan sonra büyük demirin orada Dog sizin için bir yer açacak. Yerdeki delikten aşağı atlayın ve tünel boyunca ilerleyin.


BÖLÜM 13- OUR BENEFACTORS


Tünelin ucundaki uçuruma gelin ve soldaki kayalara geçin. Kayaları kullanarak en sola inin, karşıdaki kayaya atlayın ve yamaç boyunca ilerleyip aşağıda kalan boruların oraya gidin. Size en yakın borunun üzerine atlayın ve ordanda karşıdaki aşağı inip çıkan platforma atlayın. Daha sonra sağdaki bölüme atlayıp üçgen şeklindeki kapıdan içeri girin. Sol tarafta kalan rampadan çıkın ve sağdan devam edip düz gidin. Küçük rampadan çıkın ve demiri geçip sağdaki dar koridor boyunca ilerleyin. Sola, biraz ilerden de sağa dönüp karşı tarafa geçin. Yolun sonunda sol taraftan aşağı atlayın ve ışığın olduğu yere yönelip ileriden (karşıya baktığınızda hareket eden kapsülleri vs. Göreceksiniz) tekrar aşağı atlayın. Biraz ileride camlı tabanın orada kapsüllerden birine bineceksiniz. İlk kapsülü geçin ve onun arka tarafında kalan diğer kapsüle binip diğer yoldan gidin. Bir süre manzaranın tadını çıkarın...


Yolculuğun sonunda silahlarımız elden gidiyor (gitti gül gibi levye...), ama tarayıcıdan geçen Gravity Gun herhangi bir silah tanımlamasına uymadığı için bizde kalıyor, dahası tarayıcıdan geçerken maruz kaldığı güç alanı nedeniyle (benim tahminim...) süper Gravity Gun halini alıyor. Artık koca koca Combine'leri alıp alıp atabileceğiz, dahası ekranları da yerinden çıkarıp fırlatabiliyoruz. Açılan kalkanlı yerden geçin ve Combine'leri fırlatıp soldan (zırhınızı dolduran makina sağlığınızı da doldurmakta ve zırhınız artık 200!) devam edip sıkıcı ekranlardaki sıkıcı Dr. Breen'i dinlemeden ilerideki camlı köprünün üzerinden yolunuza devam edin. Biraz ileride sola dönün ve köprünün sonuna gidin. Sağa yönelin ve ilerideki kapıdan geçin, daha sonra da ilerideki parmaklık bölümden aşağı atlayın. Güç alanının etrafında dolanıp kalkansız yerden geçip karşıdaki düğmeye basın ve üst kata çıkın. Kalkanı kapatmak için en soldaki (Barney ile topladığımız güç toplarını hatırlayın) güç topunu çekerek kalkanı kapatın ve sağdan devam edin. Koridoru geçtikten sonra kalkanı yine solda kalan güç topunu çekerek kapatın ve yolun sonuna gidip merdivenden çıkın.


Koridoru geçtikten sonra daire oluşturan köprüye geçin ve etrafında dolanıp düğmeyi bulun. Bir süre sonra yukarıdan gelen platforma binin ve en üst kata çıkın. En üst kata geldiğinizde, odanın içerisindeki güç topunu çekin ve etrafınızı saran kalkandan kurtulup içeri girin. Koridoru geçip güç alanının olduğu yere gelin, diğer tarafına dolanıp koridora girin ve gidebildiğiniz tek yerden devam edip zemini camlı alana gelin. Aşağı kısma atlayın ve camlı bölümün sonuna kadar gidin. Yolun sonundaki uzunbacağı halledin ve dev ekranın solunda kalan kalkanlı yeri üç güç topunu çekerek kapatın (kalkanın diğer tarafında güç topları) ve kapattığınız kalkanlı bölümden geçerek aşağı atlayın.


Duvardaki enerji makinasının oraya gidip sola dönün ve merdivenden çıkıp ilerleyin. Burada bir diğer kapsüle binin ve gökdelenin en üst katlarına çıkın...


BÖLÜM 14- DARK ENERGY


Sonunda büyük an geldi. Bir sürü konuşma ve beklenmedik olaylardan sonra serbest kalıyoruz ve Alyx ile Dr. Brenn' in peşine düşüyoruz. Alyx'i takip edin ve asansöre binin. Üst kata çıktıktan Alyx kalkanı kapatacak. Sonra Gravity Gun'ı alın ve Alyx' in, Dr. Breen'in kaçtığı diğer asansörü çağırmasını bekleyin. Daha sonra asansöre binip kovalamacaya devam edin (asansör gelmeden önce büyük pencereyi açacak, gideceğimiz yer burası...). Asansörden inip sola dönün ve sağdaki ekranların sonuna gidin. Parmaklıkların bittiği yerdeki bölüm kısa bir süre sonra yukarı kalkacak, oradan karşıya geçin ve rampadan yukarı çıkıp sola yönelin. Enerji toplarını çekerek diğer tarafa geçin ve aşağı yukarı hareket eden platforma binip yukarı çıkın. Mavi kalkanın olduğu yerin biraz ilerisindeki bir diğer hareketli platformu geçin ve ilerideki bölümün en ucuna gidin. Önünüze gelen kısma atlayın ve yukarı çıktığında camlı balkona atlayın. Sağlığınızı doldurduğunuz makinanın solundan devam edin ve inip çıkan platforma binin. Yukarı çıkınca camlı balkona geçin ve mavi kalkanlı kapının oraya gidip soldan devam edin. Yolun sonundaki başka bir platforma geçin ve üst kata çıkın. Yukarı çıktığınızda karşınızdaki (ışınlayıcının) bölümün açık olan tarafından (iki kapan açılmakta, yanlardan güç toplarını atarsanız isabetli atışlar yaparsınız) güç toplarını alıp atın. Ortaya çıkan, dönen mekanizmaya sürekli ateş edin ve herbiri parçalanana kadar devam edin (bu sırada size saldırıya geçen gemileri düşürmek, sizin keyfinize kalmış...). Son noktayı koyduğunuzda, arkanızda kırılan camın oradan Alyx yanınıza gelecek ve oyunumuz burada bitecek.


Şimdi... Oyunu en baştan oynayın, bitince tekrar, bitince tekrar tekrar 8}. Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın, hoşçakalın.

kahraman-3S-

< Mesajı değiştiren zombiwan -- 28/9/2007 8:49:11 AM >


_____________________________