Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (Tam Sürüm)

Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Genel] >> Sinema-Televizyon



Mesaj


cenkben -> Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (21/4/2008 12:38:28 PM)

''Televizyonu Kapa/Yaşamı Aç'' kampanyası Türkiye Koordinatörü Hatice Saadet Kalyoncu, kampanya hakkında bilgi vermek için Taksim Gezi Parkı'nda basın toplantısı düzenledi.

Televizyonun aslında bir bilgilenme ve eğlenme aracı olduğunu belirterek, yapılan araştırmaların, insanların zamanlarının çok ciddi bir bölümünü televizyon karşısında geçirdiğini ortaya koyduğunu söyleyen Kalyoncu, 1995 yılından bu yana 65 ülkede gerçekleştirilen kampanyayı, 2002 yılından bu yana Türkiye'de Tüketiciler Birliğinin desteğiyle her yıl yürütmeye çalıştıklarını söyledi.

TELEVİZYONSUZ BİR YAŞAM MÜMKÜN

Bu yıl kampanya çerçevesinde, bir hafta boyunca televizyon programlarına alternatif programlar gerçekleştireceklerini ve televizyonsuz bir yaşamın mümkün olabildiğini göstereceklerini ifade eden Kalyoncu, yarın başlayacak kampanyanın ilk gününde dost meclislerinde birbirlerine şiir okuyacaklarını kaydetti.

HAFTALIK PROGRAM HAZIR

İkinci gün sinema veya tiyatroya gideceklerini, üçüncü gün çocuklarla birlikte sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceklerini belirten Kalyoncu, perşembe günü spor yapacaklarını, cuma günü ise dostlarının kapılarını çalarak ev ziyaretleri gerçekleştireceklerini anlattı.

Kampanyanın altıncı gününde Darülaceze'yi ziyaret edeceklerini, son gün ise piknik düzenleyeceklerini ifade eden Kalyoncu, şunları kaydetti:

AMAÇ ZAMANI DAHA İYİ DEĞERLENDİRMEK

''Televizyonu tamamen hayatımızdan çıkarmak gibi bir gayemiz yok. Daha bilinçli ve doğru seçimlerle zamanı daha iyi değerlendirmek, onunla birlikte yaşamak istiyoruz. Bir hafta boyunca televizyonlarımızı kapatıyoruz, kendi gözlerimizi açıyor ve hayata daha farklı bakmaya çalışıyoruz.''

GERÇEK İLETİŞİM YÜZ YÜZE YAPILIR

Toplantıya katılan tiyatro sanatçısı Ulvi Alacakaptan da televizyonun iletişim aracı olarak görüldüğünü, ancak gerçek iletişimin yüz yüze yapıldığını ifade etti.

Alacakaptan, televizyon, internet ve telefonunun, insanlar arasındaki gerçek iletişimi ortadan kaldırdığını savunarak, insanların artık aşkı da siyaseti de korkuyu da her şeyi televizyonunun gösterdiği kadar bildiklerini söyledi.


Alıntıdır.




b@RboRy -> RE: Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (21/4/2008 1:45:23 PM)

Televizyon benim için belgesel(özellikle NatGeoWild) ve spordan(özellikle futbol) ibaret.




Mr.Salih -> RE: Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (21/4/2008 2:00:34 PM)

zaten pc var televizyon yok artık hayatımda. Ki televizyonda seda sayan ve yandaşlarından başkaları yok. Alın discover ve national izleyin....




cenkben -> RE: Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (21/4/2008 2:29:15 PM)

Görüşlerinizi belirttiğiniz için teşekkürler arkadaşlar..

Ben uzun bir zamandan beri (bir kaç dizi ve ayna programı haricinde [;)] ) tv izlemiyorum ve tüm olaylara bakış açım tamamen değişti diyebilirim. Dünyanın her ülkesinde olduğu gibi Türkiyemizde de tv kanalı sahiplerinin görmemizi istediği şeyleri, görmemizin istendiği açıdan izleyerek bir anlamda koyunlaştırılmaktayız. Dahası, saçma sapan yalvarma kültürünün hakim olduğu yarışma programları ile Türk Milleti kolay kazanılan paranın peşinden koşturulmakta ve insanlarımızın gurur başta olmak üzere tüm ahlaki değerlerinin içine edilmektedir. Üretmeden, çalışmadan yalnzca hangi kutuyu açmalıyım diye düşünen, yarışma programı sunucusuna kendini acındırarak büyük ödülü kapmaya çalışan, en son teknolojik ürünlere heveslenen ama ülkesinde hiçbir teknolojik ürün üretilemeyen vb... bir toplum haline getirilmemizin baş aktörü olarak televizyonları görmekteyim.
Tv başında geçireceğiniz saatin en az yarısını kitap okuyarak diğer yarısını da arkadaşlarınızla buluşup sohbetler ederek geçirdiğinizde hayatınzın ne denli güzelleştiğini sizlerde göreceksiniz.

Tv siz ama bol kitaplı ve sosyal günler geçirmeniz dileğiye...

Düzeltme : kelime hatası...




Alias -> RE: Televizyonu Kapa / Yaşamı Aç (21/4/2008 2:33:24 PM)

Teşekkürler paylaşımın için cenkben.Türkiye dışında acaba hangi ülkede bizdeki gibi televizyon mesaisi var.Her şeyde olduğu gibi bu araçta da kullanım hataları yapıyoruz.Bu tamamen ne amaçla kullanıldığına bağlı bir durum,aynı internette olduğu gibi.




Sayfa: [1]



Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.5 Unicode

0.094