Doom 4, resmi olarak duyurulmadan yaklaşık 10 gün önce demiştim ki; quote:
Sevgili arkadaşlarım, benim gözüm kulağım her zaman Id Software ve onun açıklamalarındadır. Her ne kadar Carmack, oyun yapmayı boşlayıp bu aralar roketlere merak salsada, geçen aylarda patlattıkları 300 bin dolarlık mekikten sonra artık uzun bir süre bu işlerle uğraşmaz sanıyorum.
Geçtiğimiz yıl "Game Developers Conference'da" ID Software, "Id Tech 5" isimli yeni nesil grafik motorunu tanıtmıştı. Akabinde "RAGE" isimli yeni oyununu. Id öyle bir firma ki, hiç acele etmiyorlar, kimsenin bilgisi olmuyor, dedikodu bile yayılmıyor, bir anda yeni oyunları duyuruluyor, hem de videolarıyla-belgeleriyle birlikte. Politikaları : Oyun, ne zaman biterse o zaman çıkar.
Doom 4 üzerine bir çalışma yok arkadaşlar. Burası şu anlık net ve kesin, ama geçen yıl ki "Quake Con 2007'de" ( İd'in oyun turnuvası ve fuarı ) Carmack: Artık Doom 4'ü bekleyebilirsiniz demişti. Ek bir bilgi: "Doom hakkında bazı düşüncelerimiz ve projelerimiz var." gibi sözler söylenmişti. Fakat bunlar şimdilik sadece düşünce.
Şuan gündemdeki oyun "RAGE". Yeni grafik motoru ilk kez bu oyunda denenecek ve elde edilen tecrübeler sonrası daha işlevsel bir motor haline gelecektir bence. Diğer grafik motorlarından farklı olarak bu motor, Direct X 10 desteklemiyor. (Carmack'ın en başından beri Open GL üzerine oyunlardan yana olduğunu herkes bilir.) Open GL destekli bir motor + olarak 4 farklı platformda da aynı performans sergilemesi bekleniyor. Ek olarak Megatexture sistemi sayesinde haritadaki her bir nokta birbirinden farklı olarak tasarlanıyor.
Diğer bir oyun olarak, yıllardır dedikodusu süren Wolfenstein'in devam oyunu var. Her ne kadar Activision, geçtiğimiz aylarda bunu yalanlasa da, geçen yıl yayımlanan çizimler ve videolar, oyunun hazırlandığını gösteriyor.
+ + 27 Temmuz'da QuakeCon 2008 düzenlenecek ve başta Rage hakkında yeni bilgiler olmak üzere Wolfenstein filmi hakkında açıklamalar yapılacak. Bunlara ek olarak henüz açıklanmamış yeni gelişmelerin de bu fuarda açıklığa kavuşması bekleniyor.
DOOM 4 olayına gelirsek, şahsi görüşüm en az 3 yıl içersinde bu oyun çıkmayacaktır.
Sadede gelirsek, geçen yıl ki söylenen tek cümle, artık gerçeğe dönüştü. "Doom 4'ü bekleyebiliriz, çünkü geliştiriliyor."
< Mesajı değiştiren MahmutMK -- 28/5/2008 1:59:37 AM >
_____________________________
JOHN CARMACK "Story in a game is like a story in a porn movie. It's expected to be there, but it's not that important."
Bir oyunda oynanış yoksa, konusu hiç bir işe yaramaz!!!