nba.com'un da anasayfasına çıktı.(
http://www.nba.com/suns/news/release_080206.html)Oldu artık.Ama iyi mi oldu?
Heat için iyi oldu.Shaq için daha iyisi bulunamazdı.Ayrıca Marion'ın(bildiğim kadarıyla)sene sonu opsiyonu var.İsterse serbest kalabilir.Diğer kontratı biten elemanlarla birlikte Salary Cap'in üstüne çıkabiliyorlar.Marion kontratında devam ederse de(ve ya Heat yenilerse)bir problem olmaz.İşin kötü tarafı Heat biraz lotary takımı görüntüsünden çıkıyor.Playoff'a giremeyecekler ancak Draft için üst sıralarda da bir hak alamayabilirler(Draft'a yatmazlarsa).Şu an 1'den seçse Heat Michael Beasley gibi birini alabilir.Beasley-Wade(-Marion) de korkutucu olur bir kaç yıl içinde.
Suns'a gelirsek.
Marion'ın Amare ile problemli olduğu sürekli söyleniyordu.Yazın da takasını istemişti zaten.Amare ise Shaq'ı çok sevdiği onu idol olarak aldığını falan söylemişti.Bu açıdan bakarsak Amare ile problemli(problemin Amare'den kaynaklandığını duymuştum)birinden kurtulup Amare'nin çok iyi anlaşabileceği birini aldılar.Sahaya dönersek tam bir kumar oldu bu.Geçen yıllarda Heat'in aldığı kumardan da daha büyüğü.Heat yapabilirdi onu zaten pek üst düzey bir takım değillerdi.Shaq ise biraz daha gençti.Suns ise şampiyonluk adayı bir takımdı ve oyununa tamamen ters düşecek birini aldılar(Potadan potaya tek el attığı paslar dışında

).Nash Shaq'ı canlandırır mı?Suns oyununu değiştirir mi?İki önemli soru.Birincisi belki evet ancak ikincisi hayır.Shaq-Amare pota altı da ribaunt açısından çok üstün olur.Marion ise takımın en önemli savunmacısı ve fastbreaklerin bitiricisiydi.2-3-4 savunabiliyordu.Bu açıdan önemliydi.Ancak Shaq'ın aksine Playoff'ta performansı düşüyordu.
Bu arada Offseason'dan beri yeri değiştiren yıldızların sayısı fazla mı oldu?Ray Allen,Zach Randolph,Kevin Garnett,Pau Gasol,Shawn Marion,Shaquille O'Neal.