A Plus Entertainment Network A Plus Entertainment Network

Forumlar  Kayıt Ol  Giriş  Bilgilerim  Mesaj Kutum  Adres Defteri  Üyeliklerim  Forumlarım 

Fotoğraf Galerisi  Üye Listesi  Arama  Takvimler  SSS  Etiket listesi  Çıkış

Dan Radcliffe Hasta!

 
Üye Adı: Guest
Bu forumu inceleyenler: hiçbiri
  Basılabilir Versiyon
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Oyunlar] >> Harry Potter >> Dan Radcliffe Hasta! Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Eski başlıklar   Yeni başlıklar >>
Dan Radcliffe Hasta! - 18/8/2008 10:34:11 PM   
Fahapoca

 


Puan Toplamı: 3
katıldı: 30/8/2007
Nereden: Filistin/İstanbul
Durum: çevrimdışı



Dan Radcliffe: “Hastalığımdan Dolayı Ayakkabılarımı Bağlayamıyorum”

Harry Potter yıldızı Daniel Radcliffe‘ın dispraksi (dyspraxia) hastalığından (hareket planlama bozukluğu, genellikle sakarlıkla özdeşleştirilir) muzdarip olduğu ortaya çıktı.
Bu da demek oluyor ki, 19 yaşındaki bu genç hâlâ ayakkabılarını bağlamada sorun yaşıyor.
Daniel bunu Equus adlı oyununun Broadway’de sahneye ilk kez konulmasından önce yaptığı bir röportajda kabul etti - ve şakayla karışık ekledi :

“Bazen ‘Neden, neden cırt cırtları ayırmak zorundayım ki?’ diye düşünüyorum.”

Daniel ayrıca biraz da dispraksi yüzünden okulda başarılı olamayacağından dolayı aktör olduğunu söyledi.Bu çok görülen beyin rahatsızlığı hareket organizasyonunu bozuyor ve genellikle bilinen bir sebebi olmuyor. Gelişim alanlarından herhangi birini veya hepsini etkileyebiliyor, bunlara entellektüel, fiziksel, dilsel alanlar da dahil. Ayrıca bir kimsenin normal öğrenme sürecini bozabiliyor.

Britanya’daki insanların %10′u bu hastalığın semptomlarını taşıyabiliyor, yaklaşık %2 kadarı da ciddi biçimde muzdarip oluyor. Erkekler kadınlara göre, 4 kat daha fazla risk altında. Anlaşıldığı gibi Daniel’ın dispraksisi iyi huylu olanından, ama şidetli türlerinde merdivenden inip çıkmayı veya koşmayı, sıçramayı, atlamayı, veya topa vurmayı güçleştirebiliyor. Yetişkinlerde, stresli ve uğraştırıcı durumlarda insanın davranış becerisini etkileyebiliyor ve araba sürme gibi şeyleri güçleştirebiliyor.

Daniel nasıl 5 yaşından beri aktör olmayı arzuladığını anlattı. Ama annesinin buna karşı çıktığını, en sonunda 9 yaşında onun David Copperfield’ın seçmelerine gitmesine izin verdiğini söyledi, Daniel’a göre bu annesinin onun bir kendine güven desteğine ihtiyaç duyduğunu gördüğü için oldu.

“Okulda herşeyim berbat olduğu için zor zamanlar yaşıyordum, fark edilebilir bir yeteneğim yoktu,”

Bu konuyla ilgili fikrini alınan Dr Younger şunları söyledi:

“Çocukların ve gençlerin çoğunda bu hastalığın sebebini bulamıyoruz bu yüzden genel tedavi “meşguliyet terapisi” oluyor- eylemleri için plan yapmalarını ve hareketlerini tekrarlamalarını öğretiyoruz.”

Daniel’ın sözcüsü ise olayı kabul etti:

“Evet, Dan Radcliffe’in dispraksisi var. Bu hiçbir zaman gizlenmedi. Şükürler olsun ki durumu iyi huylu ve en kötü durumu kendisini ayakkabı bağlarken zorlanmada ve kötü el yazısıyla gösteriyor.”

kaynak:hpff.net

Bir Harry Potter fanı olarak Allah'tan şifa diliyorum.Umarım hayatını karartıcak boyutlara varmaz!

< Mesajı değiştiren Fahapoca -- 18/8/2008 10:36:33 PM >
Mesaj #: 1
Sayfa:   [1]
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Oyunlar] >> Harry Potter >> Dan Radcliffe Hasta! Sayfa: [1]
Git:





Yeni Mesajlar Yeni Mesaj Yok
Aktif konu w/ yeni mesaj Aktif konu w/o yeni mesaj
Kilitli w/ yeni mesaj Kilitli w/o yeni mesaj
 Yeni mesaj yolla
 Mesajı cevapla
 Yeni anket
 Oy gönder
 Benim mesajımı sil
 Mesajlarımı sil
 Mesajları değerlendir


Forum Software © ASPPlayground.NET Advanced Edition 2.5 Unicode

0.109