A Plus Entertainment Network A Plus Entertainment Network

Forumlar  Kayıt Ol  Giriş  Bilgilerim  Mesaj Kutum  Adres Defteri  Üyeliklerim  Forumlarım 

Fotoğraf Galerisi  Üye Listesi  Arama  Takvimler  SSS  Etiket listesi  Çıkış

Harry Potter serileri

 
Üye Adı: Guest
Bu forumu inceleyenler: hiçbiri
  Basılabilir Versiyon
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [FRP] >> Kitaplar >> Harry Potter serileri Sayfa: [1] 2 3 4 5   Sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Eski başlıklar   Yeni başlıklar >>
Harry Potter serileri - 26/6/2007 9:13:24 PM   
trendy



Puan Toplamı: 24
katıldı: 17/6/2007
Nereden: İstanbul/Türkiye
Durum: çevrimdışı
arkadaşlar burda Harry Potter serisi kitapları ile ilgili herşeyi paylaşabiliriz

_____________________________

_ƒσяєνєя_тσмв яαι∂єя_ƒσяєνєя_ℓαяα ¢яσƒт_



_ƒσяєνєя_тσмв яαι∂єя_ƒσяєνєя_ℓαяα ¢яσƒт_
Mesaj #: 1
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 8:48:42 AM  1 oylar
Mornie Ohtar



Puan Toplamı: 30
Nereden: Imladris
Durum: çevrimdışı
Arkadaştan önce davranıp ben yazacağım bu yazıyı. Okumaktan çok zevk aldığım ikinci seridir Harry Potter serisi. Okumaya başladığımda kendimi kaybettiğim, saatlerin nasıl geçtiğini anlamadığım bir seri.. Şu ana kadar okumamış herkese tavsiye ederim. Mutlaka bir yerlerden edinin ve okuyun. Filmleri için aynı şey söyleyemeyeceğim ama o konu bu başlığın değil tabii...
Hala göz atmadıysanız kitaplara, buyrun bir ilk bakış olsun...


Harry Potter ve Felsefe Taşı



Siradan bir çocuk gibi yasarken, kendini büyücülük dünyasinin içinde bulan Harry Potter'in maceralarinin ilk bölümü, dünya yayincilik tarihinde "en kisa sürede en çok satan kitap" unvanina sahip Harry Potter ve Felsefe Tasi, Ülkü Tamer'in çevirisiyle, Türkiye'de.

J. K. Rowling'in Harry Potter ve Felsefe Tasi adli kitabi, Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikti.

Harry Potter siradan bir çocuk oldugunu sanirken, bir baykusun getirdigi mektuplarla hayati degisir: Basvurmadigi halde Hogwarts Cadilik ve Büyücülük Okulu'na kabul edilmistir. Burada birbirinden ilginç dersler alir, iki arkadasiyla birlikte maceradan maceraya kosar. Yasayarak ögrendikleri sayesinde küçük yasta becerikli bir büyücü olup çikar.

J. K. Rowling'in zengin düsgücü, onu bebegiyle yalniz yasayan siradan bir anneden, kitaplari dünyada 100 milyondan fazla satan, 40'tan fazla dile çevrilen parlak bir yazara dönüstürdü. Kitaplarin artik "sanal" ortamda okunmaya basladigi bir çagda, Harry Potter genç kusagi "gerçek" bir kitabin sayfalari arasinda yepyeni bir dünyayi kesfetmenin heyecaniyla tanistirdi. Bu heyecan daha da artacak: Çok yakinda Harry Potter'in sinema filmi gösterime girecek.

Rowling, Harry Potter'in maceralarini 7 ciltlik bir dizi olarak planlamis. Bu dizinin ilk kitabi olan Harry Potter ve Felsefe Tasi, Ülkü Tamer'in özenli çevirisiyle, Türk okuruyla bulustu. Dizinin ikinci kitabi Harry Potter ve Sirlar Odasi ile üçüncü kitabi Harry Potter ve Azkaban Tutsagi da 2001 yili içinde Yapi Kredi Yayinlari'ndan çikti.

Harry Potter ve Sırlar Odası



Dursley'ler o yaz öylesine çekilmez olmuslardir ki, Harry bir an önce okulu Hogwarts'a geri dönmek için can atmaktadir. Esyalarini toplarken ortaya çikan ev cini Dobby ise onu uyarir: Hogwarts'a dönerse, bir felaket olacaktir. Olur da: Sirlar Odasi'nin açilmasiyla ortaya çikan karanlik güç, Hogwarts'takileri tasa çevirmeye baslar. Harry, hayatini tehlikeye atarak, Oda'nin elli yillik ölümcül gizemini çözmeye çalisir. Ve gerçekten de basina gelmedik felaket kalmaz.

Harry Potter'in okuldaki ikinci yilini anlatan Harry Potter ve Sirlar Odasi'nda J. K. Rowling, bildik ögrenci sorunlarini -kikançliklar, rekabetler, çekingenlikler- yer yer ürkütücü, yer yer komik düssel ögelerle ustaca iç içe geçiriyor. Dizinin ilk kitabi Harry Potter ve Felsefe Tasi kadar sürükleyici olan bu ikinci kitabi heyecandan solugunuzu tutarak okuyacaksiniz.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı



Sirius Black adinda azili bir katil, tüyler ürpetici Azkaban kalesinde tam on iki yil boyunca tutsak kalmistir. Tek ****etle on üç kisiyi birden öldüren Black'in, Karanlik Lord Voldemort'un hizmetkari olduguna kesin gözüyle bakilmaktadir. Bir yolunu bulup Azkaban'dan kaçan Black'in pesinde oldugu bir tek kisi vardir: Harry Potter. Harry, büyücülük okulunun sihirli duvarlari arasindayken, arkadaslari ve ögretmenleriyle birlikteyken bile güvende degildir. çünkü aralarinda bir hain olabilir.

Okuldaki üçüncü yilinda Harry'yi, yeni bir Karanlik Sanatlara Karsi Savunma ögretmeni, ilk kez alacagi Kehanet dersi, heyecanli Quidditch maçlari ve büyücülük köyü Hogsmeade bekliyor. Ama Harry'nin öncelikle Sirius Black'in elinden kurtulmasi gerek. Harry Potter ve Azkaban Tutsagi, beklenmedik gelismelerle her sayfasinda okuru biraz daha sasirtan, biraz daha heyecanlandiran bir kitap.

Harry Potter ve Ateş Kadehi



Harry Potter'in büyücülük okulundaki dördüncü yilinda basindan geçenleri anlatan Harry Potter ve Ates Kadehi, dizinin önceki kitaplarinda tanik oldugumuzdan hem çok daha eglenceli, hem çok daha ürkütücü bir büyücülük dünyasinin kapilarini açiyor.

Hogwarts Cadilik ve Büyücülük Okulu'nda dördüncü sinifa geçen Harry, yaz tatilinde Dursley'lerden izin koparip arkadaslariyla birlikte Quidditch Dünya Kupasi finalini izlemeye gidiyor. Bu yil Hogwarts'taki en büyük yenilik ise, Üçbüyücü Turnuvasi. Üç rakip büyücülük okulunun katilimiyla gerçeklesen bu etkinlik yüz yildan beri ilk kez düzenleniyor. Harry, istemedigi halde, yasi bile tutmadigi halde, kendini bu Turnuva'nin içinde buluyor. Oysa onun tek istedigi, büyücülük standartlari içinde olabildigince "normal" bir yasam sürmek, yeni büyüler ögrenerek kendini gelistirmek, Cho'yla ilgili hayaller kurmak, Ron ve Hermione'yle hosça vakit geçirmek. Ancak, alnindaki yara izinin ikide bir acimasi, korkunç olaylarin yaklasmakta oldugunun habercisi...

Harry Potter ve Ates Kadehi, dizinin önceki kitaplarinda tanik oldugumuzdan hem çok daha eglenceli, hem çok daha ürkütücü bir büyücülük dünyasinin kapilarini açiyor. J. K. Rowling, 7 cilt olarak planladigi Harry Potter dizisinin ilk kitabi Harry Potter ve Felsefe Tasi (YKY, 2001), ikinci kitabi Harry Potter ve Sirlar Odasi (YKY, 2001), üçüncü kitabi Harry Potter ve Azkaban Tutsagi'ndan (YKY, 2001) sonra, bir kez daha Türk okuruyla bulusuyor.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı



J. K. Rowling, yedi cilt olarak planladigi Harry Potter dizisinin ilk kitabi Harry Potter ve Felsefe Tasi (YKY, 2001), ikinci kitabi Harry Potter ve Sirlar Odasi (YKY, 2001), üçüncü kitabi Harry Potter ve Azkaban Tutsagi (YKY, 2001), dördüncü kitabi Harry Potter ve Ates Kadehinden (YKY, 2001) sonra bir kez daha Türk okurla bulusuyor. Üstelik, Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldasligi bir ilke imza atti: Çeviri ve editörlük islemleri 1 ay 15 gün gibi kisa bir sürede tamamlanan 1128 sayfalik kitap, dünyada Ingilizceden sonra ilk kez Türkçe yayimlanmis oldu. Dizinin ilk dört kitabinda gözlerimizin önünde adeta etten kemikten bir büyülü dünya kuran Rowling, yaraticiligiyla bu kitapta da basrolde: Satirlara ve satir aralarina serpistirilmis zekice ayrintilar, olay örgüsünü daha da zenginlestiriyor, büyülü dünyaya yeni renkler katiyor. Harry tutkunlari bu sürükleyici kitabi ellerinden birakamayip kalinligiyla ters orantili bir hizla okuyacak ve tipki Harry gibi bir sonraki okul yilini iple çekerek Hogwartstan ayrilacaklar.

Harry Potter ve Melez Prens




Dizinin ilk bes kitabinda oldugu gibi, bu kitapta da geçmiste sorulmus pek çok sorunun yanitini veren J. K. Rowling okuyucuyu yeni sorularla, Harry Potteri da yeni sorunlarla bas basa birakiyor.

Büyücüler dünyasinda devam eden kargasa artik Mugglelarin dünyasini da etkilemeye baslamistir. Harry Potter, Hogwartstaki altinci yilini Feci Yorucu Büyücülük Sinavlarina hazirlanarak geçirecegini düsünmektedir. Artik Quidditch takiminin da kaptanidir. Ancak Diagon Yolundaki okul alisverisi sirasinda Draco Malfoyun bir seyler çevirdigini fark eder. Lord Voldemortun geçmisiyle ilgili pek çok bilinmeyen ortaya çikarken bir yandan da Malfoyun neyin pesinde oldugunu ögrenmeye çalisan Harry yi yine zor günler beklemektedir.


Kaynak

< Mesajı değiştiren mornieohtar -- 27/6/2007 8:50:26 AM >


_____________________________



SPORE incelemesini görmek için tıklayın


Mesaj #: 2
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 9:38:18 AM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
Tüm seriyi okudum.Son derece soluk kesici.Ama son kitabı 1.5 yıldır bekliyoz öldük

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak Mornie Ohtar)
Mesaj #: 3
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 12:08:24 PM   
Umah



Puan Toplamı: 2
Nereden: izmit
Durum: çevrimdışı
7. kitabı bekleye bekleye kabak tadı verdi artık

Neyazık ki artık eski şevkimden eser yok bu kadar da ara verilmez ki dimi?

herneyse eğer ilk 2 kitabı okumaya tahamul edebilirseniz geri kalan kitapların sizi koltuğunuza çivileyeceğinden eminim hatta garanti ederim:) ama mutlaka 1 ve 2 yi de okuyun zınk diye 3ten başlamayın

hayal gücü muhteşemmiş yazarın yaff saygı duyguğum kişilerden kendileri:P 7. kitap da çıksın seriyi baştan sona okumayı istiyorum... (kısmet artıkın bakças)


Arkadaşlar ben bişi rica etcem 7 kitapta neler olduğuyla ilgili mesaj atmayalım lütfen yoksa kitabın bütün zevki kaçıyor. Özellikle kendi adıma söyliyim yazarın kitaptaki bulmacaları aslında beni bu kadar saran

_____________________________

Death comes for us all.It's just a matter of time... (Moebius The Time Guardian)

(cevap olarak PcTürk)
Mesaj #: 4
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 12:39:38 PM   
Mornie Ohtar



Puan Toplamı: 30
Nereden: Imladris
Durum: çevrimdışı
Kesinlikle katılıyorum eğer 5. kitaba kadar okuduysanız sakın 6. kitabı okumayın. 5.kitap; uzun, ayrıntılı bir biçimde anlatsa da 6. kitap neredeyse onun yarısı kadar.. Çabucak bitmesinin yanısıra hikayenin devamının gelmemesi ve tam o noktada bitmesi beni çok sinirlenmişti.. Bekleme konusunda ise Umah çok haklı. Keşke Dünya ile aynı anda çevirilmişi Türkiye de de çıksa .. Bu arada kitap yurtdışında rezervasyon rekorları kırmakta. Bundan önceki bütün kitaplarını geçmesiyle birlikte herkes Harry nin sonunu merak etmekte... Son kitap -Harry Potter ve Ölüm Taktisi- yurtdışında 21 Temmuz günü geceyarısını bir dakika geçe basmaya başlayacakmış ... Heyecanla Türkiye'ye gelmesini bekleyeceğiz ne yazık ki...

_____________________________



SPORE incelemesini görmek için tıklayın



(cevap olarak Umah)
Mesaj #: 5
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 12:39:40 PM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
JK 6 ay önce 750 sayfa yazdım dedi.Heralde şimdi ana britanica olmuştur.

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak Umah)
Mesaj #: 6
RE: Harry Potter serileri - 27/6/2007 1:36:52 PM   
trendy



Puan Toplamı: 24
katıldı: 17/6/2007
Nereden: İstanbul/Türkiye
Durum: çevrimdışı
ben de hala 7 ci kitabı bekliyorum hala çıkmadı hepsini okudum filmlerini de izledim bi ara hayranıydım da zaten ama tabi hala filmlerini izlerim ve kitaplarını okurum 7 ci kitabı da çıksın da bir an önce artık okuyalım bu arada filminde de 5 ci film bu yaz sanırım gösterime giricekti

_____________________________

_ƒσяєνєя_тσмв яαι∂єя_ƒσяєνєя_ℓαяα ¢яσƒт_



_ƒσяєνєя_тσмв яαι∂єя_ƒσяєνєя_ℓαяα ¢яσƒт_

(cevap olarak PcTürk)
Mesaj #: 7
RE: Harry Potter serileri - 1/7/2007 8:46:23 PM   
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
Yav koskoca Harry Potter hazretleri hakkında konuşacak bukadarmı şey buldunuz Birkaç tartışma konusu attıyımda ortam yerine gelsin ...

1-/Son kitapta Harry'e nolacak?
2-/6.kitapta R.A.B diye geçen fail-i meçhul şahıs kim (ben bundan emin gibiyim söylersem belki nie söyledin heycanı kaçtı gibi olur diye sonra söylemeyi tercih ediyorum..)
3-/Diğer Hortkuluklar sizce neler olabilir?
4-/Kitaptaki aşklar hakkındaki yorumlarınız neler?(Hermione&Ron,Harry&Cho...falan filan )

Len sanki kendimi röportajcı gördüm gibime geldi

Nese kardeşler ben Harry Potter'ın fanı ötesiydim bir aralar her birkitabını enaz 7-8kere okumuşumdur(Zümrüdüankada dahil[1114 sayfa] ) aklımda hiç birşey kalmamış nerdeyse hamlanmışım peah ben bile bu hale geldiysem ...Artık soğudum nerdeyse kitaplardan yeni çıkacak film ve kitap içinde baştan okumaya hiçte isteğim yok biraz konuşalım tartışalımda hatırlayalım birazcık brşeyler yaw

_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...

GaranTi Youtube!!!

(cevap olarak trendy)
Mesaj #: 8
RE: Harry Potter serileri - 1/7/2007 11:38:50 PM   
silenthilldreams



Puan Toplamı: 207
Nereden: lakeview hotel
Durum: çevrimdışı
rowling'in kitaba dair ağzından cımbızla alınanlara göre son kitapta bolca ölüm olacakmış ve her biri de bir o kadar ilginç olacakmış.ben buna göre harry'nin ölmeyeceği kanısındayım çünkü zaten bütün bahisler harry ve voldemort üzerine yatırılırken onun ölümü hiç de şaşırtıcı olmaz.R.A.B.'ın kimliğiyle ilgili istediğinizi söyleyebilirsiniz arkadaşlar.zaten bilmediğimiz bir konu hakkında teori ortaya atmak neden sürpriz bozsun? çoğu kişi kendisinin black ailesi'nden biri olduğunu düşünüyor ama ben pek ihtimal vermiyorum.ayrıca sitelerde bas bas bağırmaktan bıktığım bir konu da dumbledore'a yönelik.kendisi son kitapta yine büyük işlerin altından kalkacak bundan adım gibi eminim.ama bunu canlı olarak mı yapar? işte o konuda da sadece şunu söyleyebilirim dumbledore bana göre ölmedi arkadaşlar.ayrıca sirius da son kitapta yer alacak.rowling önceki iki kitapta önemli karakterleri sahneden silmiş gibi gösterdi ama bunu son kitaptaki şok unsurlarını arttırmak için yaptı bence.ben nedense minerva ve hagrid'in gidici olduğunu düşünüyorum.kitabın finali de kehanetten bağımsız bir biçimde gelişirse hiç şaşırmam zaten çok bağlayıcı gibi görünmüyor.hortkuluklar beklendiği üzere hogwarts kurucularına ait eşyalar olabilir;ancak geçtiğimiz haftalarda yedinci kitabın çalındığı haberi bomba etkisi yarattı,duymuşsunuzdur belki.hatta bu çalıntı olduğu iddia edilen kitabın sahte olduğu,böyle bir olayın olmadığı da ileri sürüldü.ancak kitabı inceleyenler kitabın uzunluğunun ve olayların akışının j.k. rowling'in tarzıyla birebir örtüştünü de söylediler.hatta çalıntı kitabın sonu, can alıcı olaylar ve hortkuluklar falan da sitelerde hızla yayıldı.ardından da rowling'in bu olay üzerine kitabın sonunu değiştirdiği ortaya atıldı.sonuç olarak da hepimizin aklında soru işaretleri kaldı sadece.umarım bütün bunlar doğru değildir yoksa tüm tahminlerimizin ötesinde gelişmelerle karşılaşacağız demektir.

_____________________________


(cevap olarak €nn€$ J€MyL)
Mesaj #: 9
RE: Harry Potter serileri - 2/7/2007 12:23:54 PM   
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
silenthilldreams söylediklerin için teşekkürler ama birkaç yanlışlık var gibi ben J.K.R'ın Voldemort yada Harryden 1nin kesin öleceğini söylediğini hatırlıyorum...Sonra R.A.B ın ise senin dediğn gibi Black ailesinden olduğunu tahmin ediyorum ve bence R.A.B =Regulus Arthur BLACK(Sirius'un Kardeşi) Regulus hatırladığıma göre 4.kitapta Voldemort'un babasının mezarlığında geçen konuşmada 1ölüm yiyenin öldüğünü söylüyordu yada ihanet ettiğini tam hatırlamıyorum o bu olabilir.Bence Dumbledore ve Sirius hakkında yanılmıyor olabilirsin en azından Dumbledore hayatta olmasada hayalet olarak bile kesin son kitapta birşeyler yapacaktır Büyücü dünyasının en güçlü büyücüsü bu kadar kolay pes etmez bence...Kitabın çalınışı ise bence imkansız hiçmi hiç sanmıyorum böyle bir şeyin olmasını J.K.R bunun için özel önlemler aldığınıda biryerlerde açıklamıştı galiba...7.kitabın nezaman çıkacağını bana söyleyecek birisi varmı acaba artık sinir olmaya başladım bu işten Ben 07/07/07 tarihinde olacağını sanıyordum ama heralde olmayacak nezamandırda hiç takip etmiyorum Harry Potter haberlerini...

_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...

GaranTi Youtube!!!

(cevap olarak silenthilldreams)
Mesaj #: 10
RE: Harry Potter serileri - 2/7/2007 6:02:43 PM   
ahmet55



Puan Toplamı: 50
Nereden: istanbul'da buralarda rapi taktir burda sahnede
Durum: çevrimdışı
quote:

ORİJİNAL: €nn€$ J€MyL
4-/Kitaptaki aşklar hakkındaki yorumlarınız neler?(Hermione&Ron,


hermione ve ron yok daha neler

_____________________________


Şarkılarında kullanacaksın kaf kef senin yerin kelef.

(cevap olarak €nn€$ J€MyL)
Mesaj #: 11
RE: Harry Potter serileri - 2/7/2007 6:16:11 PM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
Yok daha neler deme.Biz çok dedikte kitapta neler oluyo neler.
Dumbledore konusuna gelince bence kesin öldü.Eğer bi yazar gibi düşünürseniz de çok mantıklı.JK in amacı Harry'i yalnız bırakıp onu tek başına savaştırmak.Böylece Harry daha büyük bi kahraman olacak.Tolkien de böyle yapıp Frodo'yu tek başına Mordor'a göndermişti.(Sam'ı saymazsanız).Harry kitapta ne kadar büyük bi kahraman olursa Jk de o kadar büyük bi yazar olcak.

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak ahmet55)
Mesaj #: 12
RE: Harry Potter serileri - 2/7/2007 8:27:42 PM   
muçki



Puan Toplamı: 132
Nereden: Olympus
Durum: çevrimiçi
quote:

ORİJİNAL: PcTürk

JK 6 ay önce 750 sayfa yazdım dedi.Heralde şimdi ana britanica olmuştur.


ehuehuhe. .Süperdi...

_____________________________


(cevap olarak PcTürk)
Mesaj #: 13
RE: Harry Potter serileri - 3/7/2007 12:18:38 AM   
silenthilldreams



Puan Toplamı: 207
Nereden: lakeview hotel
Durum: çevrimdışı
rowling her fırsatta harry'nin öleceğinden bahsediyor ama ben inanmıyorum.
yedinci kitap değişiklik olmazsa 21 temmuz 2007'de piyasada olacak.
dumbledore'un son kitapta yer almayacağını düşünenlere şunu da ileteyim.filmin başrol oyuncusu daniel radcliffe rowling'e birgün canının neden sıkkın olduğu sorar.rowling de dumbledore'un sorun çıkarttığını söyler.bu cevaba şaşıran radcliffe "iyi ama dumbledore ölmemiş miydi?" diye sorar.rowling geçiştirir.

_____________________________


(cevap olarak muçki)
Mesaj #: 14
RE: Harry Potter serileri - 3/7/2007 10:25:39 AM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
quote:

ORİJİNAL: silenthilldreams

rowling her fırsatta harry'nin öleceğinden bahsediyor ama ben inanmıyorum.
yedinci kitap değişiklik olmazsa 21 temmuz 2007'de piyasada olacak.
dumbledore'un son kitapta yer almayacağını düşünenlere şunu da ileteyim.filmin başrol oyuncusu daniel radcliffe rowling'e birgün canının neden sıkkın olduğu sorar.rowling de dumbledore'un sorun çıkarttığını söyler.bu cevaba şaşıran radcliffe "iyi ama dumbledore ölmemiş miydi?" diye sorar.rowling geçiştirir.

JK in böyle hisstemesi bence tecrübesizliğinden kaynaklanıyo.O iyi bir yazar ama tecrübesiz.(HP den önce sadece "Tavşan" diye bi kitabı var.7 yaşında yazmış.)Kitabın bu kadar patlayacağını sezemedi.Hele bi de şimdi her röpörtajında ağzından laf almak isteyen fanlar olunca çok bunaldı.Ve belki de 7. kitabı yazarken çuvalladı.Forumlarda sürekli komplolar üretiliyor.JK de forumları haksız çıkarmak için hikayeyi değiştirirken hatalar yapmış ve bunu anladığından böyle bi demeç vermiş olabilir.

Hortkuluklara gelince...Hangi nesnelerin(veya canlıların) hortkuluk olduğu çok önemli değil.(sonuçta bazıları Harry nin ve hatta Hogwarts ın Hortkuluk olduğunu iddia ediyor.)Önemli olan Hortkulukların muhafızları.Bence muhafızlardan biri Bellatrix Lastrange.Melez Prens'in Spinner's End bölümünde Bella şöyle bişey diyo Snape'e cevaben"Karanlık Lord bir zamanlar bana emanet etmişti en değerli..."Bella ya hala muhafız ya da önceden öyleydi...

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak silenthilldreams)
Mesaj #: 15
RE: Harry Potter serileri - 3/7/2007 10:44:10 AM   
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
quote:

hermione ve ron yok daha neler


Dalgamı geçion kitabı hiç okumadın heralde ha?...PcTürk bencede Dumbledore'un ölmesi kesin dioRum ama dier taraftan yardım edebilir değil kesin etccek bnceve sadece Dumbledore da olmayabilir Priori İncantatemde (anladınız siz onu ) olduğu gibi Harry'nin annesi babası çok işe yaramıştı çok değil diyenler varsa yavaşş diyorum filmi izlemişseniz anlamışsınızdır 1sn bile çok değiştiriyor olayı...
Birde belki saçmalıyorsun diyenler olabilir; Harry Voldemort'u öldüren kişi olmayabilir yada onun gibi bişi Neville olabilir ama imkansız şöyle düşündüm ben ,bildiğiniz gibi Harry Avada Kedavra'dan balına kurtuldu yani annesi olmasaydı ölecekti bu kesin...Sonra 1.sene Quirrell ona dokundu diye kendide bilmiodu bunu Voldemorttan kurtuldu...2.sene hakkıyla olabilir bişe demioRum..3.sene ortada Voldemort yoktu onun eziği Kılkuyruk vardı tam olaylarıda hatrlamıomda...4.sene kendisi hiçbirşey yapmadı sadece Acio'yu büyüsünü gerçekten iyi kullandı MacarBoynuzdu galiba ona karşı zzaten iyi Quidditch oynuodu güzelim ateşokunu boş viteste sallasan yine geçerdin .Sonra göle ggirme görevinde o otu vemeseydi Neville Harry napabilirdi??? Zaten onunda içine etti kahramanlık yapacam die dierlerinidekurtarmaya çalıştı...5.sene biraz daha büyüdü yetenekleri dahada arttı bişee demiom ona artmasıda lazım ama kehaneti almaya bakanlığa gittiklerinde Harry napabildi kaç tane avada kedavradan kurtuldu ucu ucuna ordaki heykel ona siper olmasaydı napabilirdi ...6.kitapta Dumbledore Harryi dondurmasaydı okadar ölüm yiyenin arasında napabilirdi ve Voldemort Harryi sadece kendisi öldürme arzusu olmasaydı ölüm yiyenler tarafınfan 9500 kere öldürülmüştü,yani bu Voldemortunda mallığı kendini rezil ediyor yani..Bu kadar şeyden sonra bide kitapın çoğunu unuttum daha vardı sizce yanlışmıyım ?

< Mesajı değiştiren €nn€$ J€MyL -- 3/7/2007 10:49:09 AM >


_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...

GaranTi Youtube!!!

(cevap olarak ahmet55)
Mesaj #: 16
RE: Harry Potter serileri - 4/7/2007 11:27:22 AM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
Dediğin doğru.Şu ana kadar Harry'i kurtaran hiç onun yakasını bırakmayan! şansı oldu.Ama artık ona o şansı sağlayacak ne Dumbledore var nede efsanevi bir son kitap isteyen JK Rowling.Şu anda tek başına ve bence onu kurtaracak şey Neville'in ölüm yiyenlere olan öfkesi.Veya Ron'un.(Abisi yüzünden).Ama Harry'nin bu işi tek başına yapması zor.

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak €nn€$ J€MyL)
Mesaj #: 17
RE: Harry Potter serileri - 4/7/2007 2:12:12 PM   
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
Tabi canım tek başına çıkmaz bu serüvenlere Harry çünkü Ron ve Hermione'nin onu nırakacağını hiçmi hiç sanmıyorum...Hatta sadece 3kişi değil 5.kitapta J.K.R. boşuna Dumbledore Ordusu'nu koymadı bence onlarda Harry'e yardım edecek ve buda yetmediği gibi daha Zümrüdüanka Yoldaşlığı ohooo Harry yaklaşmamalı amma belalıymış beah arkası sağlammış yane

_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...

GaranTi Youtube!!!

(cevap olarak PcTürk)
Mesaj #: 18
RE: Harry Potter serileri - 5/7/2007 4:36:18 PM   
PcTürk



Puan Toplamı: 4
Nereden: City 17
Durum: çevrimdışı
quote:

ORİJİNAL: €nn€$ J€MyL

Tabi canım tek başına çıkmaz bu serüvenlere Harry çünkü Ron ve Hermione'nin onu nırakacağını hiçmi hiç sanmıyorum...Hatta sadece 3kişi değil 5.kitapta J.K.R. boşuna Dumbledore Ordusu'nu koymadı bence onlarda Harry'e yardım edecek ve buda yetmediği gibi daha Zümrüdüanka Yoldaşlığı ohooo Harry yaklaşmamalı amma belalıymış beah arkası sağlammış yane

O saydığın destekle de zaten Harry bu işi başaramazsa bi daha karşıma çıkmasın. (Gerçi Voldemort'un da adamı var ama bu kadar değil.)

_____________________________

[img]http://www.imageshock.eu/?img=3213894~prince03.jpg[/img]

(cevap olarak €nn€$ J€MyL)
Mesaj #: 19
RE: Harry Potter serileri - 5/7/2007 4:41:04 PM   
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
quote:

ORİJİNAL: PcTürk

O saydığın destekle de zaten Harry bu işi başaramazsa bi daha karşıma çıkmasın. (Gerçi Voldemort'un da adamı var ama bu kadar değil.)


Eet Voldcik'in Arkasıda iyi ölüm yiyenler falan ama iyiler kadar olamaz...

_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...

GaranTi Youtube!!!

(cevap olarak PcTürk)
Mesaj #: 20
RE: Harry Potter serileri - 10/7/2007 4:56:51 PM  1 oylar
€nn€$ J€MyL



Puan Toplamı: 65
katıldı: 20/6/2007
Nereden: Z/kk\Mn KöKnDeeeN!!!
Durum: çevrimdışı
Başlık açmaya gereksiz gibi gördüm ve buraya koymaya karar verdim...Ölüm Yiyenler hakkında işinize yarayacak bilgiler:

NOT:Parantez içindeki harfler hangi kitapta geçtiğini ifade eder.Örneğin (AK)=Ateş Kadehi


Ölüm Yiyenler

" [Derilerindeki Karanlık İşaret’in siyaha döndüğünü] fark ettiklerinde kaç tanesi geri dönme cesaretini gösterecek?Ve kaç tanesi arkada kalacak kadar aptal olacak?”
-- Lord Voldemort (AK)

"Bir büyücü karanlık tarafa geçtiğinde, artık hiçbir şey ve hiç kimse ona bir şey ifade etmez…”

-- Rubeus Hagrid


ÖlümYiyenler Voldemort’un takipçisi olan büyücülerdir. Kollarındaki Karanlık İşaret ortaya çıktığında Voldemort’un yanına cisimlenen ve onun etrafında küçük bir halka oluşturan Ölüm Yiyen sayısı az gibi görünse de bu kişiler muhtemelen onun en kuvvetli destekçileridir. Bazılarının Hogwarts’ta okumakta olan çocukları vardır.

Voldemort Ölüm Yiyenleri 1946 ile 1956 yılları arasında oluşturmuştur.(YKP) Aslında, ‘Walpurgis’in Şövalyeleri’ adını taşıyorlardı.


Alecto
Amycus’a benzemektedir bu nedenle muhtemelen onun kız kardeşidir. Kuledeki savaşta yer alan bir grup Ölüm Yiyen’den biridir. Soy ismi bilinmiyor ancak ‘Carrow’ olması muhtemeldir. ,
Amycus
Bastıbacak, “yumrulu” görünümlü bir büyücüdür ve muhtemelen Alecto’nun erkek kardeşidir. Keskin yan bakışları ve harıltılı bir kıkırdaması vardır. Kuledeki savaşta yer alan Ölüm Yiyenler’den biridir. Soyadı bilinmemektedir ancak ‘Carrow’ olması muhtemeldir.
Avery
Kara Lord’un yeniden doğuş töreninde ayaklarının dibine düşen ilk ölüm yiyen. Voldemort’un çöküşü sıralarında onun nerelerde olduğu hakkında çok şey bilmiyoruz, yalnız biliyoruz ki kendisini Ölüm Yiyen halkasına katan Crucio ****eti etkisine daimi olarak mecbur bırakıldı. Ayrıca bundan sonra Voldemort gücünü kazanıp geri dönene kadar açıkça serbest bırakıldı, tıpkı diğer Ölüm Yiyenler gibi.(Esrar Dairesi dövüştü.)
Bagman, Ludovic
Ölüm Yiyen olmasından yargılanmıştır ancak sonra aklanmıştır, Bagman Rookwood’un Bakanlık’a girmek için oluşturduğu zekice ağın bilmeden bir parçası olmuştur.
Regulus Black
Voldemort tarafından gruptan ayrılmak istediğinden öldürüldü. (1980) Sirius’un küçük kardeşidir.
Carrows
Bu ismi Snape veriyor ve hiç bir zaman Azkaban’da yargılanmadıklarından bahsediyor.
Crabbe ve Goyle
Onları bir araya koymak işe yarayabilir; onların Draco’nun gangster arkadaşlarının babalarıdır. Ve her nasılsa onlar da bundan farklı değiller, aptal ve büyükler. Bu ikisinin ayrıca yalan söyleyip masumiyetlerini kanıtlamaya çalışmaları da ayrıca bahsetmeye değerdi; böylece sonuçta bütün davalardan aklandılar ve devam ettiler. Voldemort’a geri döndüklerinde aflarını istediler ve bir dahaki sefere daha çok çalışacaklarına söz verdiler.(Crabbe Esrar Dairesi’nde dövüştü.)
Barty Crouch JR.
Muhtemelen Ölüm Yiyenlerin en ünlüsü. Longbottom’lara işkencenin bir parçası olması, ayrıca Azkaban’a yerleştirmeden önce bir kez bile düşünmeyen çok önemli Sihir Bakanlığı çalışanı Barty Crouch’un oğludur. Bu adam başlı başına bir tarih. Başlangıçta çoközlü iksir aldığı için ölüme yaklaşan annesi ile yer değiştirmesinden bahsetmek gerekir. Annesini Azkaban’da ölüme terk ettikten sonra (bu annesinin seçimiydi), babası tarafından evi terk etmemesi ve Lord Voldemort’u bulması için Imperius ****etiyle kontrol edildi. Voldemort, tarafından Barty’i tekrar kendine geldi ve bu sefer babasını Imperius ****eti ile kontrol altına aldılar. Barty, Harry’nin Hogwarts hayatında neredeyse tam 1 yıl boyunca kaldı, yeni KSKS öğretmeni Alastor Moody olarak. (Çoközlü iksiri etkisinde) Bu adamın aynı zamanda Voldemort’un dönüşünden sorumlu olan en önemli insanlardan biri olduğunu söyleyebilirsiniz, ama sonuçta Cedric Diggory’nin ölümüne de sebep olmuştu. (2. Hogwarts şampiyonu) Daha sonra Dumbledore tarafından kimliğini, sırlarını vs. açığa çıkarmasını sağlayan güçlü bir gerçek iksiri olan Veritaserum ile konuşturuldu. Şimdi Dementorun öpmesiyle kendi ruhundan arınmış biri olarak tamamen kullanılmaz hale geldiğini söyleyebilirsiniz. En azından trajik bir şekilde Lord Voldemort’a yardım etmek için artık orada değil.
Antonin Dolohov
Suçlu bulundu ve Azkaban’a gönderildi. Gideon ve Rabian Prewett’i (Molly Weasley’in ailesinden birileri) öldürmekten dolayı oraya gönderildi. Igor Karkaroff’un hemen ardından yakalandı. (Kendi davası sırasında onun ismini verdi.) Azkaban’a gönderildi ancak Azkaban’dan kaçan Ölüm Yiyenlere dahil oldu. (GoF/AK) Esrar Dairesi’ndeki savaşta dövüşen pek çoklarından biriydi. Ayrıca Hermione’ye çok güçlü bir sihirle saldırarak hayatını tehdit eden bir yaralanmaya sebep oldu.
Jugson
O’nun hakkında size bütün anlatabileceğimiz Zümrüdü Anka Yoldaşlığı/OotP sonunda Esrar Dairesi’nde olduğudur.
Gibbon (? - 1997)
Kule’deki savaş esnasında Karanlık İşareti yapan Ölüm Yiyen. Lupin’in yaptığı öldüren ****et sayesinde ölmüştür.
Greyback, Fenrir
Dönüşmemiş olduğu zamanlarda bile sırf eğlenmek için öldürebilen Kurtadam.
Igor Karkaroff
Bu kişi daha önce Alastor Moody tarafından yakalanmıştı. Azkaban’da ömür boyu hapis cezasıyla karşı karşıya kaldı ama Rookwood ve Snape’in de içinde bulunduğu Ölüm Yiyen yandaşlarının isimlerini satarak kaderini kurtardı. Sonra onu Dumstrang müdürü olarak gördük. Voldemort gücüne tekrar kavuştuğunda Karkaroff kaçtı. Şu anda nerelerde bulunduğu bilinmiyor.
"Koca Sarışın"
Bu isimsiz, “iri” Ölüm Yiyen de Kule’de savaşanlar arasındadır ve oldukça büyük zararlara sebep olmuştur. Altta bulunan “Yaralı Yüzlü Ölüm Yiyen”le aynı kişi olması muhtemeldir.
Bellatrix Lestrange (Black)
Uzun bir safkan türüne ait olarak doğan bu cadı eski safkan sihirbaz ailelerinden gelmektedir. Longbottom’ları deliliğe sürüklemek için işkence yaparken kullandığı Crucio ****eti ile tanınır. Ayrıca Voldemort’a bağlılıklarını sürdüren Ölüm Yiyenlerden biriydi ve Azkaban’dan kaçtı. Görünüşe göre Ölüm Yiyenlerin büyük çoğunluğuna liderlik etmektedir ve ayrıca Lucius’tan sonra Voldemort’a en yakın kişidir. Ailesindeki durumundan dolayı Lucius Malfoy’un baldızı, Sirius Black’in kuzenidir ve bir şekilde Weasley ile uzaktan akrabadır. Slytherin evinde onunla birlikte olan şu anki Ölüm Yiyenlerden birisi Rodolphus Lestrange ile evlendi ve her ikisi de Ölüm Yiyenlere katıldı. Ayrıca Esrar Dairesi’ndeki savaşta dövüşen Ölüm Yiyenlerden biriydi, Ginny Weasley üzerinde acı verici bir ****et denedi ama o anda orada bulunan Dumbledore’un Ordusu/DA üyeleri yüzünden başaralı olamadı. Ne var ki Neville Longbottom’a Crucio ****eti uygulamakta başarılı oldu. Sonuçta hepimizin hatırlayacağı gibi, Harry’nin Crucio ****etini hissetmesini sağlayacak kini, kuzenini (Sirius Black) yendiği ve ölümüne sebep olarak ortaya çıkardı.
Rodolphus Lestrange
Bellatrix Black’in kocası, Rabastan’ın abisidir. Voldemort’a bağlılıklarını sürdüren Ölüm Yiyenlerdendi. Longbottom Ailesi’ne yaptığı Crucio ****eti’nden dolayı Azkaban’a mahkum edildi. Karısıyla kaçtı.
Rabastan Lestrange
Rodolphus Lestrange’in kardeşi olması dolayısıyla Bellatrix Lestrange’in kayınbiraderidir. Bu Ölüm Yiyen hakkında Longbottom’ları işkence ederek deliliğe sürüklemekten çok hoşlanan ve bunun için Azkaban’da ömür boyu hapis yatan bir olması dışında çok şey bilmiyoruz, ama GoF/AK’ta diğer Ölüm Yiyenlerle birlikte talihsizce serbest kaldı. (Esrar Dairesi’ndaki savaşta dövüştü.)
Walden Macnair
Macnair, Azkaban’daki acı kaderinden kurtulan Ölüm Yiyenlerden biriydi. Birkaç yıl Tehlikeli Yaratıkların Yok Edilmesi Komitesi’nin bir üyesi olarak (cellat) saygı gördü. Devleri savaşın karanlık tarafına katılmaları için ikna etmeye giden Voldemort’un Ölüm Yiyenlerinden biriydi. Devlerle birlikte kuvvetlere katılmaya teşebbüs eden Hagrid ve Madamme Maxime üzerinde iknası sonuç vermişti. (Esrar Dairesi’ndaki savaşta dövüştü.)
Lucius Malfoy
Lucius, Harry’nin okul düşmanı olan Draco’nun babasından başkası değildir. Voldemort’un sadık sağ kolu, mugglelardan ve muggle doğumlu büyücü veya cadılardan nefret eder. Bellatrix Lestrange’in durumdan dolayı kuzenidir. Lucius Malfoy karanlık tarafa geçmesi için kendisine büyü yapıldığını dava boyunca anlatarak taraf değiştirme hakkı kazandı ve Sihir Bakanlığı’nda iyi gelirli bir iş sahibi oldu. Orada Fudge’n tarafında çalıştı, Malfoy’un bakanlıktaki işini çoğu zamanını zenginlik ve rüşvet ile elde ettiği bir iş olarak düşünebilinir. Şimdi Karanlık Lord’un yükselerek geri döndüğünde hareketlendi. Ancak Dumbledore’un büyüsünden dolayı yakalandı ve ona ne olacağı sadece 6. kitapta tahmin edebileceğimiz bir şey. Şu anda Azkaban’da…
Malfoy, Draco (1980 - )
Draco’nun babasının kehaneti elinden kaçırması ve ardından tutuklanması üzerine Voldemort Draco’yu daha önce herhangi bir yetişkinin yapamadığı bir şeyi yapması: bir grup Ölüm Yiyen’I Hogwarts’a sokması ve Albus Dumledore’u öldürmesi için görevlendirmiştir. Draco’ya gore tehlikeye atmış olduğu şeyler oldukça fazlaydı: Eğer başarısız olursa Voldemort tüm aileyi öldürecekti. Bunu bilmesine rağmen Draco, Müdür’ü öldürmeyi başaramadı. Harry onun bir Ölüm Yiyen olduğuna inanıyor ancak bu henüz kesinleşmedi.
Mulciber
Kendisini kurtarmak için Karkaroff’u ihbar etti. Mulciber Karkaroff’tan önce yakalandı. Crucio ****eti ile meşhurdur. (Esrar Dairesi’ndaki savaşta dövüştü.)
Nott
Slytherin binasındaki Hogwarts’da halen öğrenci olan Theodore Nott’un babası. Azkaban’a konulamadı ancak Lord Voldemort’un uşağı olarak kalan pek çoklarından biriydi ve tekrar eski grubuna geri dönüş yaptı. Esrar Dairesi’ndaki savaşta dövüştü ancak yakalandı.
Peter Pettigrew
Voldemort’un geri dönüşünden sorumlu olan kişi. İçten pazarlıklı, hain, yalancı, açıkça ümitsiz ÖlümYiyen hakkında her şeyi ve Potter’lara ihanet ederek Voldemort ile ilişki kurduğunu biliyoruz. Ayrıca Sirius Black son dakikada sır saklayıcının statüsünü kendisinden Pettigrew’e değiştirmişti. Pettigrew Ölüm Yiyen olarak Voldemort’a gitti ve Potter’ların sırlarını döktü ve genç Harry’i yetim bırakarak ailesini ölümüne sebep oldu. Sirius Black’in Azkaban’a mahkum edilmesine sebep olan olayda bir muggle caddesinde Peter Pettigrew, Sirius tarafından sıkıştırıldı, Sirius’un sır saklayan değişimini bilen tek kişi olduğunu görerek Sirius’un haykırması gereken kelimeleri haykırdı. (Lily ve James’e ihanet ettin!) ve sonra birçok muggle öldürerek kendi ölüsünün sahtesini -geride sadece bir parmak- bırakarak insanların ölü olduğuna inanmaları için orayı terk etti. Daha sonra Percy Weasley’e sonra Ron Weasley’e ait Scabbers isimli bir fare olarak hayata döndü (12 yıl onlarla kaldı) ve öykünün geri kalanını iyi biliyorsunuz. Şimdilerde Voldemort tarafından verilmiş gümüşten bir eli var.
Augustus Rookwood
Sihir Bakanlığı’nda çalışan gerçek bir ajandı. Ne olduğunu bilmeden pek çok masum Voldemort destekçisi olmayanları bilgi vermeleri için kullandı. Ludo Bagman kurbanlarından biriydi ve bir Ölüm Yiyen olmak suçuyla mahkemeye çıktı. Bagman’ın suçsuz olduğu ortaya çıktı ve Voldemort’a bilgi ileten Rookwood’a bilmeden bilgi verdiği ortaya çıktı. Karkaroff, Rookwood’un adını dava boyunca sattı ve Azkaban’da kalmasını sağladı. Rookwood hapisten çıktı ve Esrar Dairesi’nde dövüştü.
Rosier
En eski Ölüm Yiyenlerden biri. (1995’ten beri) Muhtemelen Evan Rosier ile akraba.
Rosier yenilmiş bir meleğin ismidir.Bu şeytan erkek olarak da kadın olarak da ortaya çıkabilirmiş ve lekelenmiş aşkın ve baştan çıkarmanın özellikle de bir insanın harika bir fiziksel güzellğie sahip olduğunu farz eden bir çeşit patron melektir.
Evan Rosier:
Karkaroff’un yakalanışı ve davasının üstünden çok geçmeden Seherbazlar tarafından öldürülen ve Voldemort’un çöküşünden önce destekçisi olan kişi. Rosier hakkında en çok bilgimiz bu ve fazlasının olacağından şüpheliyim.
Severus Snape
O’nun meşhur destekçisiydi ama sonunda Yoldaşlık için bir ajana dönüştü. Voldemort’un çöküşü boyunca Hogwarts’da iksir uzmanı olarak çalıştı. Dumbledore O’na diğer Ölüm Yiyenlerden neden daha fazla güveniyor, bunu kimse gerçekten bilmiyor ama biz Snape’e güvenebiliriz. Muhtemelen Ölüm Yiyenlerin gizli halkasından dışarı çıkmış tek ölüm yiyendir. (Karkaroff’u katmıyoruz.) Snape’in kişiliği hakkında tek bildiğimiz muhtemelen Harry’nin babası James Potter’a ve Sirius Black’e olan güçlü kini. Ayrıca Harry’nin Hogwarts’daki hayatının son beş yılı içinde Harry’den nefret edenlerden biri olmuştur. Anka Yoldaşlığı’nın yeni düzeninin bir parçası olarak Dumbledore’un O’ndan olmasını istediği şeyin ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Esrar Dairesi’ndaki savaşta yer almadı ama Sirius’u kurtarmak için Bakanlığa gitmiş olan Harry ve birkaç D.A./D.O. üyesine (Ron, Hermione v.s.) karşı Yoldaşlığı uyararak bir parçası oldu.
"Yaralı Yüzlü Ölüm Yiyen "
Kule’deki savaç esnasında Harry’nin sersemlettiği Ölüm Yiyen. Muhtemelen yukarıdaki “Koca Sarışın”la aynı kişi.
Yaxley
Snape onun adını söylüyor ve Azkaban’daki cezasından kaçtığından bahsediyor.
Travers
Karkaroff’un kendi davası boyunca O’nu McKinnon’un ölümünden sorumlu tutarak adını vermesi nedeniyle Azkaban’a gönderildi.
Wilkes
Seherbazlar tarafından öldürüldüğü için ölü olduğu dışında hiçbir şey bilmiyoruz.

Ölüm Yiyenlerin Tarihi ve Bazı Notlar Notes

[1] JKRbu yorumları BBC’de Jeremy Paxman ile bir röportajı esnasında Perşembe gecesi, Ocak 19, 2003’te kitaplar hakkındaki notlarına göz gezdirirken söylemiştir: “…işte burda Ölüm Yiyenlerin öyküsü ve ben buna gerçekten ihtiyacım olup olmayacağını bilmiyorum—ancak bazı noktalarda—ki bunlar çoğunlukla ilginç olarak düşünülmüş olanlar—onlar Walpurgis Şövalyeleri olarak çağırılırlardı. Buna ihtiyacım olacak mı bilmiyorum. Elimde bu tip malzemeler bulundurmayı seviyorum.”

Ölümleri kaybolmalar ve yaralanmalar

Ölüm Yiyenlerin meydana getirdiği bazı ölümler
• Edgar Bones ve ailesi.
• Benjy Fenwick: 1970lerde ZAY üyesiydi.
• Gideon ve Fabian Prewett: Onları öldürmek için 5 Ölüm Yiyen gerekti.
• Marlene McKinnon ve ailesi.
• Mr. Thomas: Dean Thomas'ın babası (JKR)
• Bertha Jorkins: Voldemort’un asasını kullanan Kılkuyruk tarafından öldürüldü.
• Cedric Diggory: Voldemort’un asasını kullanan Kılkuyruk tarafından öldürüldü.
• Broderick Bode: Ölüm Yiyenler tarafından yaralanmış ve ardından St. Mungo’da tedavi edilirken Mancair tarafından öldürülmüştür.
• Sirius Black: Kuzeni Bellatrix Lestrange tarafından öldürülmüştür.
• Emmaline Vance: İkinci Büyücüler Dünyası Savaşının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler "berbat" bir şekilde tarafınfan öldürülmüştür.
• Amelia Susan Bones: İkinci Büyücüler Dünyası Savaşının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler "berbat" bir şekilde tarafınfan öldürülmüştür.
• Brockdale Köprüsü kazasında en az “bir düzine araba” dolusu insane ölmüştür.
• Igor Karkaroff: vücudu tepesinde bir Karanlık İşaret olan bir kulübede bulunmuştur. Şaşırtıcı şekilde Ölüm Yiyenlerden kaçtıktan sonra bir yıldan biraz fazla bir sure boyunca yaşamıştır.
• Gibbon: Lupin’e nişan alıp ıskalayan başka bir Ölüm Yiyen tarafınfan öldürülmüştür.
• Dumbledore: Severus Snape tarafından öldürülmüştür.
• Sıradaki kim?

Ölüm Yiyenler tarafından gerçekleştirildiği sanılan bazı ölümler

• Regulus Black kardeşi Sirius Regulus’un Voldemort’un kendisi değil de başka bir Ölüm Yiyen tarafından gerçekleştirildiğini düşünmektedir. Regulus Voldemort’a meydan okuduktan sonra yalnızca bir kaç gün hayatta kalmıştır. (sebebi bilinmemektedir.)
• Hannah Abbott'un annesi.

Ölüm Yiyenlerin meydana getirdiği bilinen bazı kalıcı yaralanmalar

• Alice ve Frank Longbottom, 1980’nin sonbaharında Bellatrix Lestrange tarafından delirene kadar işkenceye maruz kalmışlardır.
• Remus Lupin, Fenrir Greyback adlı kurtadam tarafından ısırılmıştır. (tam bir kurtadam olmuştur).
• Bill Weasley, Fenrir Greyback adlı kurtadam tarafından ısırılmıştır. (şu anda bazı kurtadamlık eğilimlerinde bulunmaktadır.).

Ölüm Yiyenler tarafından meydana getirilen kalıcı olmayan bazı yaralanmalar

• Katie Bell, Imperius ****eti’nin etkisi altında kaldı. Opallerden yapılmış Kara ****etli kolyeye dokunduğunda yeniden ****etlendi.

Ölüm Yiyenlerden kanyaklanması muhtemel bazı ortadan kaybolmalar

• Caradoc Dearborn (OP9). Dearborn 1970lerde Zümrüdü Anka Yoldaşlığı’nın üyesiydi.
• Mr. Ollivander: İkinci Büyücü Dünyası Savşlarının ilk haftalarında ortadan kayboldu. (1996’nın Ocak sonları Şubat başları gibi) Dükkanı boşalmıştı ve herhangi bir mücadele izi yoktu.
• Florian Fortescue: İkinci Büyücü Dünyası Savşlarının ilk haftalarında Ölüm Yiyenler tarafından “sürüklenmiş” gibi görünmüştür. (1996’nın Ocak sonları Şubat başları gibi)
• Octavius Pepper: 1997’nin ilkbaharının başlarında ortadan kayboldu


ALINTIDIR!!!
KAYNAK

_____________________________




Youtube'a diRek giRiş için tıkLa bakaLım...