Forumlar / Oyun - Sinema - Teknoloji Forumlar / Oyun - Sinema - Teknoloji

Forumlar  Kayıt Ol  Giriş  Bilgilerim  Mesaj Kutum  Adres Defteri  Üyeliklerim  Forumlarım 

Fotoğraf Galerisi  Üye Listesi  Arama  Takvimler  SSS  Etiket listesi  Çıkış

Call of Duty 2

 
Üye Adı: Guest
Bu forumu inceleyenler: hiçbiri
  Basılabilir Versiyon
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Oyunlar] >> Call Of Duty >> Call of Duty 2 Sayfa: [1] 2   Sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Eski başlıklar   Yeni başlıklar >>
Call of Duty 2 - 25/8/2007 2:43:46 PM   
MahmutMK



Puan Toplamı: 2129
Nereden: İstanbul
Durum: çevrimdışı
Bu oyun ile ilgili konuşacak ve paylaşacak konularımızı burada tartışalım...

< Mesajı değiştiren MahmutMK -- 13/12/2007 10:43:30 AM >


_____________________________

Mesaj #: 1
RE: Call of duty 2 - 25/8/2007 10:32:06 PM   
Rakinroww

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 25/8/2007
Durum: çevrimdışı
Call of Duty 2 iyi güzel de multi oynarken anında ölmek pek iyi diil. Yaw iyi oynayan arkadaşlar
yardım edin nedir ölmemenin yolu cod2 oynarken? Oyundan bişi anlamadan oyun dışıyım özellikle search destroy modunda..

(cevap olarak MahmutMK)
Mesaj #: 2
RE: Call of duty 2 - 25/8/2007 10:36:50 PM   
Makoni



Puan Toplamı: 14
Nereden: tokat
Durum: çevrimdışı
önce deathmach veya teamdeathmac oynayarak kendini geliştir zamanla daha iyi oynarsın sonrada search and destroy oynamaya başlarsın.. direk search and destroy dan başlarsan oynamaya ölürsün her elin başında hiç bi zevkde almazsın :D

_____________________________

Mesaj #: 3
RE: Call of duty 2 - 26/8/2007 12:00:34 PM   
Rakinroww

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 25/8/2007
Durum: çevrimdışı
saol Makoni:)

(cevap olarak Makoni)
Mesaj #: 4
RE: Call of duty 2 - 26/8/2007 12:52:49 PM   
Earl



Puan Toplamı: 85
katıldı: 15/8/2007
Nereden: Umbrella Bio Lab.
Durum: çevrimiçi
Bendende bir tavsiye frag delisi ve sazan olma yani örnekliyim;

-Dur olm almanlar var 5 tane 2 mizide osurtur.
-Ya olm arkalarındayız gömeriz bende m1 var sende?
-Bende springfield.
-Dalıyorum.
Sazan kalkıp ateş ettiği gibi birine ateş eder hepsi dönüp tarar ölür o. yani sazanlık kötü frag manyagı olma olmamalısın.

_____________________________


(cevap olarak Rakinroww)
Mesaj #: 5
RE: Call of duty 2 - 4/9/2007 2:42:56 PM   
unleashead



Puan Toplamı: 43
katıldı: 23/4/2007
Nereden: Olympos
Durum: çevrimdışı
Mahmut abi online oynuyormusun cod 2 ile ilgili baya bilgin war iyimisin onlineda da ?

Bu aralar hayır....

< Mesajı değiştiren MahmutMK -- 4/9/2007 3:18:57 PM >

(cevap olarak Earl)
Mesaj #: 6
RE: Call of duty 2 - 4/9/2007 3:00:47 PM   
darkspider99



Puan Toplamı: 12
Nereden: İstanbul
Durum: çevrimdışı
Cod2 harika bir oyun. Bana göre bir klasik. Multi olarak bundan daha zevkli oyun, Dark Messiah var CTF mod'unu çok seviyorum. Tabi ki amacım bayrak çalıp frag yapmak değil, bayrağı korumak daha zevkli.

_____________________________


GN-001 Gundam Exia

(cevap olarak unleashead)
Mesaj #: 7
RE: Call of duty 2 - 9/9/2007 9:41:24 PM   
imc



Puan Toplamı: 0
katıldı: 29/8/2007
Durum: çevrimdışı
bana multiplayer serveri nasıl kurulduğunu söyleyebilecek varmı. acil ihtiyacım var da

(cevap olarak MahmutMK)
Mesaj #: 8
RE: Call of duty 2 - 10/9/2007 8:57:41 AM   
..:BlacK~MambA:..



Puan Toplamı: 4
katıldı: 30/8/2007
Nereden: İzmir
Durum: çevrimdışı
server kurmak için ya bir koca sunucu dolabı allıcaksın ya da gamas, game turk gibi sitelere girip araştırıp ordan sunucu kiralıcaksın (aylıktan para alıyolar)

_____________________________



[/ce

(cevap olarak imc)
Mesaj #: 9
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 12:08:39 PM   
The_EnD_



Puan Toplamı: 13
katıldı: 6/7/2007
Nereden: uzay~boşluk
Durum: çevrimdışı
ya arkadaşlar buraya yazmam doğrumu bilmiom ama benim bi sorum war ben wallhack karşıtı olduğum için 1.3 yamasını oynamak istiyorum setup dosyası war onu yüklediğim zaman 1.0 ı oynayamıyorum bunun bi yolu varmıdır 1.0 & 1.3 ü aynı anda nasıl oynayabilirim?...yardım için teşekkürler bu arada sunucu dolabı nedir bende sunucu açmak istiyorum ama para ödendiğini biliorum sunucu dolabı nedir?

< Mesajı değiştiren The_EnD_ -- 12/9/2007 12:10:05 PM >

(cevap olarak ..:BlacK~MambA:..)
Mesaj #: 10
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 1:57:47 PM   
..:BlacK~MambA:..



Puan Toplamı: 4
katıldı: 30/8/2007
Nereden: İzmir
Durum: çevrimdışı
arkadaşım sen hiç sunucu görmedin mi? görmemişsen söliim zaten ona sahip olmak için milyar(şimdi 3 sıfırlı) değerinde bi para ve sağlam bi elektrik şebekesi gerekio yanılmıosam... bak ben yukarda demişim nereleden kiralayabileceğini google dan ara

dur yaw ben hatta sana link atayım:
http://www.gamas.net
http://www.server.gen.tr/
http://www.game-turk.com

al bu da sunucu resmi:


aha hatta küçük sunucu buldum galiba (kişisel):
http://www.seagate.com/www/tr-tr/products/external/mirra_personal_server


inş yardımım dokunmuştur

_____________________________



[/ce

(cevap olarak The_EnD_)
Mesaj #: 11
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 3:37:57 PM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
arkadaşlar ben server nasıl kurulur biliyorum
en kısa zamanda ayrıntılı olarak buraya atacağım
yanlız şunu bilin öyle para falan vermek gerekmiyor
1024/256 ile maximum 6 kişi 2024 bağlantı ile 10 kişi rahat oynanır.Ayrıca oyun içerisinde öyle eye programı ile de değil.Join game yapıldığında siz kensinizi localden, başkaları internet olarak görecek. Mesela cod2 v1,0 packsiz sürüm var bende.Akşamları serveri 23:30 gibi açıyorum.Adı son osmanlı girip oynarsınız.

(cevap olarak ..:BlacK~MambA:..)
Mesaj #: 12
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 3:39:34 PM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
bi önceki yazımda 2024 yazmışım yanlışlıkla 2048 olacak. Buraya resimli anlatımdan dolayı hemen yazmadım nasıl kurulacağını

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 13
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 4:08:00 PM   
The_EnD_



Puan Toplamı: 13
katıldı: 6/7/2007
Nereden: uzay~boşluk
Durum: çevrimdışı
ewet ygz ben oynadım bir kere orda bende 1024 lük bağlantı var ama nasıl açılır parasız bi öğretirsen çok memnun olacam birde arkadaşlar soruma hala yanıt alamadım 1.0 & 1.3 patchleri aynı anda oynanabilirmi?

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 14
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 5:58:31 PM   
The_EnD_



Puan Toplamı: 13
katıldı: 6/7/2007
Nereden: uzay~boşluk
Durum: çevrimdışı
1.0 & 1.3 patchleri aynı anda oynanabilirmi?

(cevap olarak The_EnD_)
Mesaj #: 15
RE: Call of duty 2 - 12/9/2007 7:28:48 PM   
MahmutMK



Puan Toplamı: 2129
Nereden: İstanbul
Durum: çevrimdışı
Sanırım hayır. Sonuçta en son hangi patch'ı yüklersen oyun o versiyona geçer. Yani 1,3

_____________________________


(cevap olarak The_EnD_)
Mesaj #: 16
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 12:20:17 AM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
Arkadaslar server kurmak için önce bilgisayarımızın ağ bağlantılar/özelliklerden yerel ıp yi ayarlamız gerekiyor. Ben kullandığım airties modeme göre modemin ıp si 192.168.2.1 bu bazı modemlerde 192.168.1.1 dir. Kendi modemime göre ıp yi ayarlayacağım.Sizde modeminize göre ayarlarsınız.




Buradan




Özelliklere tıklayıp internet iletişim kuralları tcp/ıp ayarları gelecek karşımıza. Burayı da tıklayıp asıl ayarlar bölümüne gireceğiz.




Yukarıda ayarlar önceden yapılmamışsa otomatik ıp adresi alınmış olarak gelir. Aşağıdaki ıp yazan yeri tıkla. Daha sonra kendi belirlediğimiz ıp adresini ıp adresi bölümüne gir.Alt ağ maskesi otomatik gelir.Varsayılan ağ geçidi modemin ıpsidir. Yeğlenen ıp yine modemin ıp sidir.Bu ayarları yaptıktan sonra gelelim Asıl önemli işe. Modemden port açmak

Bunun için modemin ıpsi 192.168.2.1 benimki, sizinki ne ise. internet exploreri tıkla adres çubuğuna ıp nizi yazın. Port açmak modemin nat menüsünde bulunur.Airties modemlerde diğerlerini bilmiyorum ama nat ayarlarındadır.Muhtemelen. Aşağıdaki resimde port açılmıştır. COD2 nin port nosu 28960 dır.Ve port modeme değil yerel ıp ye alınır.


Burası çok önemlidir.Bunu yapamazsanız Serveri kimse görmez. Yani olmamış demektir. TCP VE UDP yi resimdeki gibi yerel ıp ayarlarına göre girin.

Bunan sonra http://callofduty.filefront.com/file/Make_CoD2_Server;60621 bu adresden ilk
önce makecod2 server programını indir.
http://callofduty.filefront.com/file/Rcon4CoD2;50212 buradanda rcon4co2 admin programını indirin.İlki server ayarları için , ikinici program ise yönteim içindir. Bunun için ilk programı kurarken bilgisayarınızda Net Framework 2 kurulu olması gerekir. Bunuda internetten bulup yükleyebilirsiniz. İlk program kurulduğunda çıkacak menü
Burada Change directory butonuna tıklayıp, cod2 nin multiplayer girişini göstermemiz gerekiyor.






Bunu gösterdikten sonra Açı tıklayıp.çıkacak menüden oyunumuzun ince ayarlarına gireceğiz.Şimdi bağlantımızın durumuna göre 1048 bağlantıda maximum 6 kişi, 2048 de maxımun 10 rahat oynanır.Burası çok önemlidir. Buradaki bir hata da server yine kurulamaz.Benim yazdıklarımı aynen yazın.

Artık admin adı, server adı size kalmış ne isterseniz yazın.Yandaki menüde bulunan weapons, map settings ve map list ayarlarını yaparsınız.Bunlar sırasıyla silah seçimi,dm,team dm vs ayarları, ve yine bu ayarlar için seçeceğiniz oyun haritalarıdır. Kendiniz belirlersiniz.Rcon password yazan yer ikinci adresden indireceğiniz program içindir.Ben yazmanızı tavsiye ederim. Bu ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki gibi konsol açılması gerekir.

Bundan sonra admin programı devreye giriyor. Rcon4cod2 programını kurduktan sonra masa üstündeki kısa yola tıklayın.Console açıkken.Karşınıza şöyle bir menü gelecek.


Yalnız burada unutulmaması gereken nokta indireceğiniz program İngilizcedir.Türkçesini internetten adını yazarak bulabilirsiniz. Program masa üstüne gelmezse .Program files klasörü içinde dosya içinde aynı adla vardır.Ordan kısayol oluşturarak masa üstüne atabilirsiniz. Buda ufak bir ayrıntı.Neyse resimdeki gibi ıp ayarlarınızı rcon şifrenizi girin ve kaydedin.Program oldukça kullanışlıdır. Buradan server içine mesaj atma, kişi kickleme yani atma ve ya banla dahil her şeyi yapabilirsiniz. Hemde hiç teklif etmeden.Silahları bile seçeblirsniz.Tek yapmanız gereken konsol açıkken bunu çalıştırmak. Ve değişikleri servere gönder demek yeterli.

İlk programdan sonra consol açılmıştıya masa üstüne dikkat ederseniz.Cod2 server diye bir kısayol gelir.Bundan sonra burayı tıkladığınızda konsol açılır ve serverinizi kullanmaya başlarsınız. Programda ayarlar diye bir yer vardır.Aşağıda bunuda göstereyim.




Buraya ilk menüde dosya tıkla , en altta ayarlarımı tıkla burası çıkacak. Buradaki ayarlarıda yerel ıp nize göre girersiniz.Birde önceden forumda yazdım ama siz kendi serverinizi oyun içinde joın game basıp localden görebileceksiniz. Sorununuz olursa foruma mesaj atabilirsiniz. Biraz uğraştım ama inşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi oyunlar.

(cevap olarak MahmutMK)
Mesaj #: 17
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 12:24:26 AM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
Arkadaslar server kurmak için önce bilgisayarımızın ağ bağlantılar/özelliklerden yerel ıp yi ayarlamız gerekiyor. Ben kullandığım airties modeme göre modemin ıp si 192.168.2.1 bu bazı modemlerde 192.168.1.1 dir. Kendi modemime göre ıp yi ayarlayacağım.Sizde modeminize göre ayarlarsınız.




Buradan




Özelliklere tıklayıp internet iletişim kuralları tcp/ıp ayarları gelecek karşımıza. Burayı da tıklayıp asıl ayarlar bölümüne gireceğiz.




Yukarıda ayarlar önceden yapılmamışsa otomatik ıp adresi alınmış olarak gelir. Aşağıdaki ıp yazan yeri tıkla. Daha sonra kendi belirlediğimiz ıp adresini ıp adresi bölümüne gir.Alt ağ maskesi otomatik gelir.Varsayılan ağ geçidi modemin ıpsidir. Yeğlenen ıp yine modemin ıp sidir.Bu ayarları yaptıktan sonra gelelim Asıl önemli işe. Modemden port açmak

Bunun için modemin ıpsi 192.168.2.1 benimki, sizinki ne ise. internet exploreri tıkla adres çubuğuna ıp nizi yazın. Port açmak modemin nat menüsünde bulunur.Airties modemlerde diğerlerini bilmiyorum ama nat ayarlarındadır.Muhtemelen. Aşağıdaki resimde port açılmıştır. COD2 nin port nosu 28960 dır.Ve port modeme değil yerel ıp ye alınır.


Burası çok önemlidir.Bunu yapamazsanız Serveri kimse görmez. Yani olmamış demektir. TCP VE UDP yi resimdeki gibi yerel ıp ayarlarına göre girin.

Bunan sonra http://callofduty.filefront.com/file/Make_CoD2_Server;60621 bu adresden ilk
önce makecod2 server programını indir.
http://callofduty.filefront.com/file/Rcon4CoD2;50212 buradanda rcon4co2 admin programını indirin.İlki server ayarları için , ikinici program ise yönteim içindir. Bunun için ilk programı kurarken bilgisayarınızda Net Framework 2 kurulu olması gerekir. Bunuda internetten bulup yükleyebilirsiniz. İlk program kurulduğunda çıkacak menü
Burada Change directory butonuna tıklayıp, cod2 nin multiplayer girişini göstermemiz gerekiyor.






Bunu gösterdikten sonra Açı tıklayıp.çıkacak menüden oyunumuzun ince ayarlarına gireceğiz.Şimdi bağlantımızın durumuna göre 1048 bağlantıda maximum 6 kişi, 2048 de maxımun 10 rahat oynanır.Burası çok önemlidir. Buradaki bir hata da server yine kurulamaz.Benim yazdıklarımı aynen yazın.

Artık admin adı, server adı size kalmış ne isterseniz yazın.Yandaki menüde bulunan weapons, map settings ve map list ayarlarını yaparsınız.Bunlar sırasıyla silah seçimi,dm,team dm vs ayarları, ve yine bu ayarlar için seçeceğiniz oyun haritalarıdır. Kendiniz belirlersiniz.Rcon password yazan yer ikinci adresden indireceğiniz program içindir.Ben yazmanızı tavsiye ederim. Bu ayarları yaptıktan sonra aşağıdaki gibi konsol açılması gerekir.

Bundan sonra admin programı devreye giriyor. Rcon4cod2 programını kurduktan sonra masa üstündeki kısa yola tıklayın.Console açıkken.Karşınıza şöyle bir menü gelecek.


Yalnız burada unutulmaması gereken nokta indireceğiniz program İngilizcedir.Türkçesini internetten adını yazarak bulabilirsiniz. Program masa üstüne gelmezse .Program files klasörü içinde dosya içinde aynı adla vardır.Ordan kısayol oluşturarak masa üstüne atabilirsiniz. Buda ufak bir ayrıntı.Neyse resimdeki gibi ıp ayarlarınızı rcon şifrenizi girin ve kaydedin.Program oldukça kullanışlıdır. Buradan server içine mesaj atma, kişi kickleme yani atma ve ya banla dahil her şeyi yapabilirsiniz. Hemde hiç teklif etmeden.Silahları bile seçeblirsniz.Tek yapmanız gereken konsol açıkken bunu çalıştırmak. Ve değişikleri servere gönder demek yeterli.

İlk programdan sonra consol açılmıştıya masa üstüne dikkat ederseniz.Cod2 server diye bir kısayol gelir.Bundan sonra burayı tıkladığınızda konsol açılır ve serverinizi kullanmaya başlarsınız. Programda ayarlar diye bir yer vardır.Aşağıda bunuda göstereyim.




Buraya ilk menüde dosya tıkla , en altta ayarlarımı tıkla burası çıkacak. Buradaki ayarlarıda yerel ıp nize göre girersiniz.Birde önceden forumda yazdım ama siz kendi serverinizi oyun içinde joın game basıp localden görebileceksiniz. Sorununuz olursa foruma mesaj atabilirsiniz. Biraz uğraştım ama inşallah sizlere yardımcı olabilmişimdir. Herkese iyi oyunlar.

(cevap olarak MahmutMK)
Mesaj #: 18
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 12:26:53 AM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
ya arkadaşlar resimlerle anlatmıştım ama buraya kopyalayamadım Bunu nasıl yapacağım Anlatabilecek varmı varsa hemen göndereyim.

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 19
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 12:29:23 AM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
Yani mesaja eklenti nasıl ekleyeceğim

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 20
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 10:16:33 AM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
arkadaslar yukarıda anlattığım cod2 server kurulumunu aşağıda bulunan linke upload ettim.Orada hepsi var.Resimli anlatım olarak.Sorunlarınız için foruma mesaj atın çözeriz.
http://uploaded.to/?id=3dqbd3

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 21
RE: Call of duty 2 - 13/9/2007 5:36:14 PM   
MirrorMask



Puan Toplamı: 14
Durum: çevrimiçi
Ellerine saglik ygz cok isime yariyacak bu

_____________________________


(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 22
RE: Call of duty 2 - 14/9/2007 11:46:37 AM   
The_EnD_



Puan Toplamı: 13
katıldı: 6/7/2007
Nereden: uzay~boşluk
Durum: çevrimdışı
ya arkadaşlar ben yapamadım tüm herşeyi uyguladım ama konsol açılıyor rcon programını açıyorum öyle kalıyor server başlamıyor ....

(cevap olarak MirrorMask)
Mesaj #: 23
RE: Call of duty 2 - 14/9/2007 12:00:33 PM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
consol açıldıktan sonra rcon programını çalıştırınca servere görür.Ancak oyuna girerken cod2 multiplayer den oyuna gireceksin.Rcon programınıda açınca ıp ye göre ayarlarını yaptıysan otomatik görür.Serverden güncelleme yapabilirisn

(cevap olarak The_EnD_)
Mesaj #: 24
RE: Call of duty 2 - 14/9/2007 12:03:34 PM   
ygz

 


Puan Toplamı: 0
katıldı: 10/7/2007
Durum: çevrimdışı
ve anlattığım gibi oyun içinde joın gameden ayarlardan localden kendini görürsün. Başkalsrı internetten görecek. Öyle xfıre ve ya eye programı kullanmadan. Refresh list dediğinizde serverla çıkar. Birde bende v1,0 versiyon var.Son Osmanlı serveri orayada beklerim.

(cevap olarak ygz)
Mesaj #: 25
Sayfa:   [1] 2   Sonraki >   >>
Tüm Forumlar >> [Forumlar] >> [Oyunlar] >> Call Of Duty >> Call of Duty 2 Sayfa: [1] 2   Sonraki >   >>
Git: