1/2

Atomega

Furkan Güler 26.09.2017 - 18:27
Ubisoft'un çevrimiçi FPS denemesine yakından bakıyoruz
Platformlar PC
Atomega
Merlin Puanı 53
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%57
Artılar -Vuruş hissi fena değil
-Sesler kaliteli
-Haritanın tasarımı oynanışa çok uygun
Eksiler -Oyunda tek harita ve tek oyun modu var
-İçeriklere göre fiyat pahalı
-Oynanabilirlik çok az

Video oyun dünyasını oyun bakımından en çok besleyen firmalardan bir tanesi olan Ubisoft, arada sırada farklı oyunlar ile karşımıza çıkarak bizleri şaşırtabiliyor. Assasin’s Creed veya Far Cry gibi markalaşmış oyunların yanı sıra Tom Clancy's Rainbow Six Siege, For Honor veya Skull and Bones gibi sürpriz AAA yapımların yanında Child of Light, Valiant Hearts veya Rayman oyunlarına benzer düşük bütçeli oyunlar sayesinde Ubisoft'un marjinal sayılabilecek tarafını görebiliyoruz. Aslında Ubisoft’u sene bazlı olarak video oyun endüstrisine en çok oyun geliştiren firma olarak da sayabiliriz. Her ne kadar geliştirdikleri tüm oyunlar çok güzel olmasa da, her yeni bir markada farklı mekanikler deneyen Ubisoft’un bu kısmını sevdiğimi söyleyebilirim. 

Mesela For Honor’ın veya Steep’in eşsiz bir oyun olmadığını söyleyebilir misiniz? İki oyunun da yeniden oynanabilirliği oldukça düşük olsa da, video oyun dünyasında kendilerine benzeyen oyun sayısı yok denecek kadar az durumda. Diğer bir yandan Ubisoft’un bir oyunda ortaya koyduğu mekaniği evriltip başka bir oyuna daha yedirme stratejisi, bazen canımı sıkıyor ancak bahsedilen mekanik eğlenceli olduğunda elinizden kontrolcüyü bırakmak bile istemiyorsunuz. Şahsen For Honor’ın dövüş mekaniklerini çok seviyorum fakat sadece o dövüş mekaniklerin üstüne bir oyun yapılması fikrine hiç sıcak bakmamıştım. Diğer bir yandan aynı dövüş mekaniklerini evrilterek Assasin’s Creed: Origins’e aktarması benim oldukça hoşuma gitmişti. 

Grow Home’un yapımcısı olan Ubisoft Reflections’ın geliştirdiği Atomega, oldukça sürpriz bir şekilde birden oyuncuların karşısına çıktı. Duyurusunun yapıldığı videodan yaklaşık 1 hafta sonra çıkan oyun, temelinde çevrimiçi arena bazlı bir FPS oyunu olarak karşımızda duruyor. Overwatch, Counter Strike: Global Offensive ve Paladins gibi devlerin yarıştığı çevrimiçi FPS süper ligine adeta PTT liginden yükselmiş bir Anadolu takımı gibi giriş yapan Atomega, aynı rakipleri gibi oldukça sade ve öğrenmesi kolay oynanış dinamikleri içeriyor. Temellerinde objektif veya bir noktayı ele geçirme odaklı olan ve takım çalışmasının gerekli olduğu çevrimiçi FPS oyunlarının aksine Atomega, oldukça kişisel yeteneklere dayanan dıştan sadece ama içine girdiğinizde derin sayılabilecek mekaniklere sahip bir oyun.