1/2

Barry Seal: Kaçakçı

Furkan Güler 8.09.2017 - 13:40
Tom Cruise'un baş rolünde olduğu yeni filmi izledik.
80’li yıllarda Top Gun ve daha sonrasında yeni Görevimiz Tehlike serisi sayesinde Hollywood’a adını altın harflerle yazdıran Tom Cruise’un baş rolde olduğu yeni filmi Barry Seal: Kaçakçı, bugün itibariyle beyaz perdeye giriş yaptı. Matt Demon’lu Bourne serisi sayesinde ortaya güzel işler koyan yönetmen Doug Liman’a emanet edilen film, belki de son 50 yıl içerisinde yaşamış en ilginç suçlunun hikayesini anlatıyor. Hali hazırda ardı arkası kesilmeyen ve senaryo temelleri sağlam olmayan aksiyon filmleri ile dolu Hollywood, gücü ve ulaştığı topluluklar sayesinde günümüzde sinema dünyasının kalbi konumunda yer alıyor.

Filmin adını ilk duyduğumda bol aksiyonlu klasik bir Hollywood filmi olacağını tahmin etmiştim. Ancak yayınlanan ilk fragmandan sonra film, zaten Narcos dizisi ile Kolombiya kartellerine merakı olan bendenizi oldukça heyecanlandırdı. Tom Cruise’un yanında Bourne serisini de seven biri olarak (son filmi hariç) Barry Seal: Kaçakçı’nın Doug Liman’a emanet edildiğini öğrenince heyecan katsayım daha da yükseldi.

Barry Seal: Kaçakçı
Öncelikle Barry Seal: Kaçakçı filminin gerçek olaylara dayandığını belirtmek istiyorum. Yaşanan olayların detayları her ne kadar film için değiştirilmiş olsa da, filmi izledikten sonra ana karakterimizin başından geçen olayların gerçekliğini hazmetmekte güçlük çekmiyorsunuz. İlk olarak sizlere hikayeden bahsetmek istiyorum.

Kuzey Amerika’nın ünlü havayolu şirketlerinden bir tanesinde çalışan Barry Seal, işinde oldukça başarılı bir pilot olarall hayatına devam etmektedir. Filmde, TWA isimli çalıştığı havayolu şirketinin tarihindeki en genç uçak pilotu olan Barry, mesleğinden sıkıldığı için kendine küçük heyecanlar aramaktadır. Bu noktada filmi eleştirip eleştirmemek tamamen size kalmış durumda. Keza yaşanmış olaylara dayanan bu hikayeyi ilgi çekici yapmak için, yönetmenin bolca Tom Cruise’u kullandığını anlayabiliyorsunuz.