1/2

Beat the Game

Furkan Güler 12.09.2017 - 15:12
Karate Kamil'in çizeri Cemre Özkurt'un oyunu Beat The Game'e bir şans vermenizi öneriyoruz.
Platformlar Mac, PC
Beat the Game
  • Yapımcı - Yayıncı Worm Animation - Worm Animation
  • Çoklu Oyuncu: Yok
  • Oyun Türü: Bulmaca,Macera,Müzik
Merlin Puanı 62
2 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%25
Artılar Müzikleri çok iyi
Çizimler çok başarılı
Eksiler Çok kısa sürüyor
Oynanışı uzatmak için mekaniklerde engeller var
Özellikle mobil oyun piyasası için kaliteli oyunlar çıkaran ülkemizin geliştiricileri, maalesef maddi tedirginliklerden dolayı hikaye tabanlı ve ayakları yere sağlam basan mekaniklere sahip oyunlar çıkaramıyor. Ancak istisna oyunlar hariç ülkemizden, Türk oyuncularına güvenen cesur geliştiriciler de çıkmakta. Kendini korku ve MMO gibi ana akım türlerden uzak tutan Beat The Game, yeni bir şeyler deneyen cesur bir yapım olarak karşımıza çıktı.

Dünya çapında büyük projelerde yer alan 3D çizim sanatçımız Cemre Özkurt'un ellerinden çıkan Beat The Game, temelinde macera mekaniklerine sahip bir keşif oyunu olarak Steam'de yerini aldı. Oynanış mekanikleri oldukça basit olan Beat The Game, sizi sürreal bir dünyaya bırakarak yolunuzu bulmanızı istiyor. Oyunun hikayesinden bahsetmek isterdim fakat oyunda ne olup bittiğini oyunun sonunda bile çözemedim. Karaterimiz çölde yolculuk ederken oyuna başlıyoruz, fütüristik motorsikleti kaza yapan karakterimiz bir anda kendini sürrelizmle bezenmiş bir dünyada buluyor. Oyunun size sunduğu ana amaç, haritada yer alan ritimlerin tamamını toplayıp büyük şovunuzu yapmaktan ibaret.

Beat the Game
Müzik tarayıcımız ile havada uçan nesnelerden veya haritada bulunan eşyaları bir araya getirerek ritimlerimizi topluyoruz. Şahsen bu kısımlarda oyunda ritimleri toplamak için bulmaca öğeleri ile karşılaşmayı bekliyordum. Ancak Beath The Game'de herhangi bir bulmaca mekaniği maalesef yok denecek kadar az. Size ritmi kazandıracak nesneler yerde duruyor. Oyuna koyulan bulmaca mekanikleri ise maksimum derecede az tutulmuş.
Oyunun haritası pek fazla büyük değil, ancak harita üzerinde yer alan sanatsal çizimler ve modellemeler göze oldukça güzel gözüküyor.