Call of Duty: Black Ops 4'ün Blackout isimli modunu denedik!

Ersin Kılıç 17.09.2018 - 13:51
Oyunun Blackout betasını denedik

Blackout bildiğiniz gibi Call of Duty: BlackOps 4 ile birlikte gelen bir Battle Royale modu. Özellikle Pubg ve Fortnite sonrası iyice popüler olan bu mod, büyük yapım firmalarının da radarına girmiş ve sonuç olarak Call of Duty gibi önemli bir seriye kadar sıçramıştı. Peki Blackout gerçekten başarılı bir mod mu? Daha da önemlisi Call of Duty serisinden uzak duran oyuncuları seriye geri döndürebilir mi?

Call of Duty: Black Ops 4'ün Blackout betasını denedik! 

Öncelikle baştan söylemem gerekiyor; Blackout modu genel olarak gerçekten de PUBG'den oldukça esinlenmiş. Buna rağmen oyunun şu aşamada bile Pubg'den çok daha eğlenceli olduğunu söyleyebilirim. Bunun en büyük sebebi ise oyuncuların yavaş yavaş Pubg'den bıkmaya başlaması ve Blackout'un çok daha stabil bir oynanış sunması.

Blackout modu, CoD sevmeyenleri seriye geri döndürebilir mi?

Uzun bir süre Pubg oynamış bir oyuncu olarak son zamanlarda oyundan iyice soğuduğumu itiraf etmem gerekiyor. Bunun en önemli sebebi ise tabi ki bir türlü düzeltilemeyen hatalar ve daha da önemlisi, sürekli 9-10 Gb boyutlarında gelen güncellemeler. Özellikle ülkemizdeki internet hızları ve kota problemini göz önüne alırsak, bu durumun ne kadar can sıkıcı olduğunu da daha iyi anlayabiliriz. İşte tüm bu eksiklere rağmen oyunu oynamaya devam ettiğinizde ise bir "kim vurduya gitti" durumu söz konusu olabiliyor.

İşte tam bu noktada betasını denediğim Blackout'un ne kadar stabil çalıştığını görünce açıkçası oyundan daha fazla keyif aldığımı ve bu tarzda stabil çalışan bir oyunu gördüğüme çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Yani Blackout'un betasında bile ne hatalar ne de "kim vurduya gitme durumu" ile karşılaşmıyorsunuz. Ufak tefek bug'lar tabi ki var ama oyuna genel anlamda baktığımızda oldukça stabil bir şekilde çalıştığını söylemeliyim. Özellikle çatışma anlarında, o mücadele hissiyatını vermesi oyunun belki de en büyük artıları arasında yer alıyor.

Blackout modu, CoD sevmeyenleri seriye geri döndürebilir mi?

Oyun her ne kadar diğer Battle Royale oyunlarına benzer dinamiklere sahip olsa da kendi özellikleri ile farkını ortaya koymayı başarmış. Burada uzun uzun oyunun dinamiklerini ya da Battle Royale türünü size anlatmayacağım. Amacım kısaca değinerek, başlıkta da belirttiğim durumu sizlere açıklayabilmek.

Oyun alanına helikopterden atlıyor ve klasik olarak daralan çemberde ilerleyerek rakiplerinizi alaşağı etmeye çalışıyorsunuz. ilk oyuna girdiğinizde silahları, eşyaları ezberlemek oldukça zor. Uzun süre oynamama rağmen silahlar arasındaki farkı ve isimlerini tam olarak çözemedim. Fakat oldukça karışık gelen loot sistemini hemen çözmeye başlıyorsunuz. Daha da önemlisi perk sistemine benzeyen özel eşyaların, oyunun aslında ne kadar stratejik olabileceğini de oynadıkça çözüyorsunuz. Yani daha az hasar almanızı sağlayan, düşmanları daha sesli ya da sizin hareketlerinizi daha sessiz kılan perkler gibi birçok farklı özelliğe oyunda yer verilmiş. Dahası düz çatışmalardan ziyade bunlara da dikkat ettiğinizde oyunun çehresinin ne kadar değiştiğini fark etmeye başlıyorsunuz.

Helikopter başta olmak üzere oyun alanına dağıtılan araçların ya da birbirinden farklı eşyaların da bu duruma etkisi oldukça büyük. Önünüze açtığınız kalkan, canınızı daha yukarı taşıyan trauma Pack, yere kurduğunuz mayın ya da belli bir alanda düşmanların yerini gösteren sensor dart bile oldukça önemli. Tüm bu özellikleri kullandıkça oyundan daha da keyif almaya başlıyorsunuz.

Blackout modu, CoD sevmeyenleri seriye geri döndürebilir mi?

Son olarak oyunun haritasından da bahsetmem gerekiyor. Daha önce Call of Duty oyunlarının multiplayer modlarından aşina olduğumuz birçok mekan, oyunun haritasına gayet güzel bir şekilde dağıtılmış. Zombilere meydan okuduğumuz Asylum, nükleer bir bombanın etkisi gözüken Nuketown ya da dev bir baraj oyunun haritasında sayabileceğim farklı noktalardan sadece birkaçı. Genel olarak hem mekanların hem de haritanın başarılı olduğunu ve çok büyük olmamasına rağmen haritanın dolu dolu olduğunu söylemek mümkün. Haritanın belli noktalarına ayrıca zombiler de konumlandırılmış. Bu durum hem oyunu daha dinamik bir yapıya sokmuş hem de zombileri öldürdüğünüzde farklı eşyalara kavuşmanız sağlanmış. 

Başta da söylediğim gibi uzun süredir Call of Duty serisine uzak kalmış, daha doğrusu bunu tercih etmiş bir oyuncuyum. Modern Warfare 2 sonrası, tabir-i caiz ise köpek gibi oynadığım multiplayer modlarına, Black Ops sonrası ise hikaye moduna veda ettiğim Call of Duty serisinin Blackout modundan ise inanılmaz bir keyif aldığımı söylemeliyim. hele ki benim gibi Pubg'den gına gelmeye başladıysa, Blackout size ilaç gibi gelebilir. Keşke ayrı bir mod olarak daha uygun bir fiyata çıksaydı diyorum ama genel olarak zaten oyunun normal multiplayer modlarından da keyif alıyorsanız, Blackout modunun size bal, kaymak gibi tatlı geleceğini gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Uzun süredir seriden ayrı kalmış bir oyuncu olarak Blackout modunun, bu geri dönüş için iyi bir umut olduğu da söylemem gerek.

Yorumlar 11
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 02:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 26.09.2018 07:55
Döndüremez. Neden mi? Çünkü biz hikaye istedik adamlar gitti veletler için pubg özentisi bi oyun yaptı. Bunu yapmaları yetmedi bide oyunun ismini Black Ops 4 yaptı. Ama hikaye yok. İkinci nedense, grafikler 10 senelik.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 20.09.2018 21:59
Döndüremez
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 17.09.2018 16:54
Ersin hocam tek kişi blackout oynasam diğer oyunculara karşı dezavantajım fazla mı olur?
MK Okuru
MK Okuru 18.09.2018 02:10
oyunun solo modu var zaten tek başına oynayabiliyorsun
Kalan Karakter: 300 Gönder
JosefStone
JosefStone 17.09.2018 23:54
Battle Royale iniz batsın
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 17.09.2018 22:18
oynanış güzel akıcı bugsız ve eminim cheat vs gibi sorunlar olmayacaktır da ama grafik olarak çok düşük kalmış oyun
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blackout modu, CoD sevmeyenleri seriye geri döndürebilir mi?
İlginizi Çekebilir