Blair Witch Ön İnceleme

Furkan Güler 22.06.2019 - 15:18
Bu senenin en dikkat çekici korku oyunu diyebilir miyiz?

Çıktığı dönemde sinemaseverler arasında “Gerçek mi?” “Kurgu mu?” sorularını sorduran Blair Witch, son olarak geçtiğimiz yıllarda beyaz perdeye bir kez daha çıkmıştı. Filmin ana hikayesinde üç öğrencinin ormanda film çekerken kaybolduğunu görmüştük. Gerilim açısından izleyenler üzerinde güzel bir etki bırakan Blair Witch, diğer korku filmlerine nazaran daha farklı bir işleyişe sahip. Senaryosu yüzünden filmin ana karakterleri ile bire bir hikayeyi yaşatan film, belli kesimler tarafından oldukça beğenilmişti.

Blair Witch ön inceleme

Şimdi ise Blair Witch markasının ilk AAA oyunuyla karşı karşıyayız. E3 2019’da sürpriz bir şekilde duyurulan oyunun fragmanı, korku oyunlarını yakından takip eden oyuncuların ilgisini çekti. Teması sayesinde büyük bütçeli bir oyun olmaya oldukça müsait olan Blair Witch, filmlerinden farklı olarak oyununda başka hikayelere değinecek. Filmde gösterilen mekanların oyunda da olacağını açıklayan yapımcılar, hikayenin ve karakterlerin filmlerden bağımsız olacağının altını çizdi. Karanlık ormanların içerisinde elimizde kameramızla dolaşacağımız oyunda keşif öğesinin fazlaca bulunacağı söyleniyor. Hali hazırda ana karakterimizi polis olarak belirleyen geliştiriciler, dedektifliğin oyun içerisinde mekaniklere yedirileceğini açıkladı.

Blair Witch

Dedektiflik mekaniğinin oyun içerisinde nasıl gösterileceği ve bizim kontrolümüze nasıl verileceğini şimdilik bilmiyoruz. Ancak ilerleyen günlerde yayınlanacak oynanış videoları, oyunu yakından takip eden oyuncuların kafasındaki soru işaretlerini giderecektir. 1999’da yayınlanan filmin hikayesinden iki sene sonrasında geçen oyunun hikayesi, oyuncuları yine Black Hills ormanına sürükleyecek.

Yer yer psikolojik korku öğelerine de sahip olacağı açıklanan Blair Witch oyununu oynayan oyuncuların devamlı olarak baskı ve stres altında olacağı belirtildi. Yani bağımsız korku oyunlarında sıkça karşılaştığımız jump scare sahnelerine nazaran geliştiriciler, oyuncuları özenle kurgulanmış sesler, ortam tasarımları ve hikaye ile germek istiyor. Yer yer Alan Wake oyunundan ilham aldığını düşündüğümüz geliştiriciler, Outlast serisi sayesinde hayatımıza iyice giren kamera mekaniğini de oyuna eklemiş. Gerçi filmde önemli bir yeri bulunan el kamerasının direkt olarak Outlast oyunundan esinlendiğini söylemek yanlış olur.

Blair Witch

Hikayeyle birlikte Blair Witch evrenine odaklanmak istediklerini söyleyen geliştiriciler, filmlere gönderme yapmayı ihmal etmeyecektir. Şimdilik oyun hakkında fazla bilgi vermekten kaçınan Bloober Team ekibi, 30 Ağustos 2019 tarihinde oyunu yayınlayacağını duyurdu. Sadece PC ve Xbox One platformlarına çıkacak olan yapım, FPS kamera açısı sayesinde Resident Evil 7’nin üzerimizde bıraktığı etkiyi bırakabilir. Hikaye anlatımı ve oynanış mekanikleriyle korku oyunu seven oyuncuları tatmin eden Resident Evil 7, çıktığı dönemde adeta diğer korku oyunu geliştiricilerine ders vermişti.

Son dönemlerde pek fazla büyük bütçeli korku oyunuyla karşılaşmadığımız için Blair Witch bu seneye damgasını vuran yapımlardan bir tanesi olma potansiyelinde. Eğer korku ve gerilim temalı oyunlardan hoşlanıyorsanız, Blair Witch’i kesinlikle radarınıza almanızı öneriyoruz. Layers of Fear serisiyle kendini kanıtlayan Bloober Team, bu kez karşımıza daha büyük bir bütçeli yapımla çıkarak tam potansiyelini ortaya koyacaktır.

Yorumlar 20
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:03
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 22.06.2019 22:43
5 yaşımda izlemiştim ilk filmi nasıl bir etki bıraktıysa,orman olmasına gerek kalmayan agaçlık yerleri gördüğümde bile aklıma gelir.Öyle de ruhuma işlemiş bir filmdir blair witch.E3 hangi insanlar için neyi ifade etti nasıl bir etki bıraktı bilmiyorum ama.Bu oyunu oynayabilmek için xbox alacağım ben
MK Okuru
MK Okuru 26.06.2019 10:03
15.46 bende 12 aylıkken dracula izledi. :)) ulan manyakmısınız siz :))
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 15:46
Bende 3 yaşında elm sokağı kabusu izlemiştim bu ne yaw
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 09:09
5 yaşında izlersen tabi etki bırakır sende :)) 5 yaş için uygun olmayan filmi o yaşta izleyince ne bekliyodun:))
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 00:24
neyi varki senenin en dikkat çekici korku oyunu olsun ?
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2019 18:50
Başka korku oyunu duyuruldu mu? Ayrıca filmini de izle dikkat çekiciliğini anlarsın.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 09:53
ates lı sılah bıcak bomba kullanılmadan sadece saklanarak kacmak hıc sevmedıgım bı tarz bu turler sadece fılmde kalmalı oyun olmamalı basıtemı kacıyolar bu tur oyun seven akıl yoksunumu cok anlamadım bır half lıfe bır metro bır tlous bır god of war bak bıde buna bumu oyun yanı casperden kac saklan .
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2019 18:49
Korku oyunu dediğin böyle oluyor saydıkların aksiyon/macera oyunu.
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2019 16:37
Last of us mu? God of war mı? Bu türü seven akıl yoksunu mu? Geçen bir sarhoşuz var ya God of war ile blair witch karşılaştırıyoruz ama nasıl icmişiz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 02:51
Ps4 e niye çıkmıyor? İlk oyunu 2000 li yıllarda oynamıştım, blair witch volume I: Rustın Parr dehşetti yalnız..
MK Okuru
MK Okuru 24.06.2019 14:59
Muazzam bir oyun serisiydi nocturne oyununun grafik motorunu kullanmıştı öyle hatırlıyorum.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.06.2019 23:30
Oynarsam filmin hatırına oynarım. Kaldıki re 7 ile ne alakası var onuda anlamış değilim. Re 7 nin tek farkı fps olmasıydı. Onun dışında ilk 3 oyun ile (harita envanter vb. ) kısımlar tamamı ile aynıydı.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Blair Witch
İlginizi Çekebilir