1/2

BlizzCon Genel Değerlendirmesi

Can Arabacı 9.11.2015 - 10:53
O kadar izledik, takip ettik, son bir genel değerlendirme yapmadan durur muyuz?
Haftasonunda internetin bilgisayar oyunlarına yakın kısımlarında neredeyse tek bir şey konuşuldu: BlizzCon 2015. Biz de elimizden geldiğince gecenin 2'sinde, 3'ünde izlediğimiz panellerin derlemesini yaparak sizlere olan biteni aktarmaya çalıştık. Şimdi artık 2 günlük o koca BlizzCon macerasını sonlandırdığımıza göre genel bir değerlendirme yapalım, öğrendiklerimizi toparlayalım dedik. Yine "BlizzCon'dan Beklentilerimiz" yazısında olduğu gibi gruplayarak yazıyorum ki özellikle ilgilendiğiniz bir kısım varsa bulmanız daha kolay olsun.

Warcraft Filmi
Tam da tahmin ettiğimiz gibi ortama düşen ilk bomba bu oldu. Önce filmin yönetmeni Duncan Jones sahneye çıktı, sonra oyuncuların bir kısmı gelip kısaca bir kalabalığı selamladı. Derken kendimizi 2 yıldır görmek isteyip de bir türlü göremediğimiz Warcraft filminin fragmanıyla karşı karşıya bulduk. Eğer oldu da bir şekilde gözünüzden kaçtıysa, haftasonu izlemediyseniz diye linkini de aşağıya iliştiriyorum hemen. Doya doya izleyin!



Hearthstone
Hearthstone'la ilgili beklentilerimizde "yeni macera paketi" demiştik, haksız da çıkmadık. Tam da beklediğimiz gibi yeni macera paketi duyuruldu. "League of Explorers" adındaki bu pakette Blizzard yine oyunu ilginç ve değişik yeniliklere maruz bırakmış. Oyunun temasındaki "keşif" duygusunu kamçılayan "Discover" diye yeni bir mekaniğimiz mevcut ve çeşitli kartlar, hazineler keşfetme hissinin üzerinde durulmuş bu sefer. 3 kanattan oluşacak maceranın bu perşembe çıkış yapacak olması da ayrı bir bomba doğrusu. Onun da fragmanını izlemek isterseniz hemen aşağıya bakmanız yeterli olacaktır...



StarCraft
StarCraft bizi (iyi anlamda) şaşırttı doğrusu. Beklentiler yazımızda StarCraft'ın geleceğiyle ilgili göreceğimiz şeyler Multiplayer anlamında olur demiştik. Ancak Blizzard yine yapacağını yaptı ve önce Legacy of the Void'un çıkış videosuyla bizi vurduktan sonra StarCraft II'yi nasıl devam ettireceklerini duyurarak bizi mest etti: Kısa yan senaryolarla. StarCraft sonuçta oldukça geniş bir evrene sahip ve StarCraft II çoğunlukla Raynor, Kerrigan ve Artanis'in hikâyesine odaklansa da daha hikâyesini görmek istediğimiz tonla karakter var. İşte yeni yan senaryolar anladığımız kadarıyla bu karakterlere yoğunlaşıp onlarla ilgili hikâyeleri anlatacaklar. İlk hikâye de doğrudan pek sevgili Ghost'umuz Nova'yı konu alacak ve "Covert Ops" adını taşıyacak. Tahminen 2016'nın bahar aylarında piyasaya çıkacağı söyleniyor. Eh, Legacy of the Void ile StarCraft II'nin hikâyesinin sona ereceğine gayet üzüldüğüm için bence muhteşem bir haber oldu bu. Hemen aşağıya Covert Ops ile ilgili ufak bir fragmanı da ekledim o yüzden sizler için:


Tüm bu tek kişilik içeriğin yanında yeni oyun modları, Allied Commanders için yeni kumandanlar ve multiplayer geliştirmeleri, ladder resetleri de cabası olacak tabii. StarCraft II'nin pek de hız kesmeye niyeti yok gibi gözüküyor.

Diablo
Diablo cephesinde maalesef korktuğumuz başımıza geldi ve oldukça sönük bir Diablo içeriğiyle karşılaştık. Gerçi haklarını yemeyelim, 2.4.0 yamasıyla ilgili gösterdikleri şeyler gayet nefis duruyor ancak ne yazık ki diğer oyunlar adeta şov yaparken Diablo'nun elinde gösterecek sadece 2.4.0 yaması olması biraz üzdü bizi. Yamada neler var neler yok diye şurada detaylı bir panel analizi yazmıştık.