1/2

Cyberpunk 2077 Ön İnceleme

Ersin Kılıç 17.06.2019 - 16:57
Oyunda hangi detaylar ile karşılaştık?

Cyberpunk 2077 duyurulduğu günden beri oyun dünyasını meşgul etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yayınlanan videosu ile E3 fuarının en iyi oyunlarından biri olmayı başaran Cyberpunk 2077, bu yıl da aynı geleneğini sürdürdü. Kapalı kapılar arkasında gösterilen yeni oynanış videosu ile birlikte oyun ile alakalı daha fazla bilgiye de sahip olduk. Biz de E3 fuarında sunumuna girdiğimiz oyun için hazırladığımız bu yazımızda, Cyberpunk 2077 videosunda neler gösterildiğini sizlere anlatacağız.

Cyberpunk 2077 Ön İnceleme

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 futüristik bir gelecekte Kuzey California'da yer alan Night City'de geçiyor. Night City oldukça büyük bir şehir Watson, Westbrook, Heywood, Pacifica, Santo Domingo ve City Center olarak 6 bölgeye ayrılıyor. Bu 6 bölgenin kendine göre kuralları ve tabi ki yerleşim özellikleri bulunmakta. Mesela bazı bölgeler Asyalı popülasyon kalabalığına sahipken bazı bölgelerde ise Japınların daha ağırlıkta olduğunu görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl yayınlanan oynanış videosunda daha çok Watson bölgesini görme şansına erişmiştik. E3 2019'da girdiğimiz özel sunumda ise oyunun Pasifica bölgesine yoğunlaşıldığını görüyoruz.

Pacifica bölgesi için şehrin, yani Night City'nin en harabe olan bölgesi de diyebiliriz. Global krizin en çok vurduğu bölge olan Pacifica, devlet kurumları ve özel şirketlerin terk ettiği bir bölge olarak karşımıza çıkıyor. Yeni oynanış videosunda gördüğümüz yıkık dökük binalar, yarım kalmış gökdelenler ve otobanlara kadar sıçrayan molozlar bu durumun en net göstergesi olmuş. Yani bu bölgenin her yerinde bu terk edilmişlik olayını hissediyorsunuz.

Tabi terk edilmiş dediğime bakmayın. Burada yaşamaya mahkum olan kalabalık NPC gruplarıyla karşılaşıyorsunuz. Hatta oynanış videosunun hemen başında kalabalık bir yer altı klübünden çıkıyoruz. Şehir virane bir görünüme sahip olmasına karşın kalabalık insan topluluklarını içerisinde barındırıyor. Kimi zaman oldukça kalabalık insan toplulukları ile karşılaşırken kimi zaman ise köhne sokakların, terkedilmiş mekanların bizi beklediğini söyleyebilirim.

Cyberpunk 2077'nin ilk oynanış videosunda gördüğümüz karakter gelişim ekranı bu sefer biraz daha detaylandırılmış. Karakterinizin cinsiyetinden, giysisine, saçından, geçmişine kadar birçok olayı seçmenize izin verilmiş. hatta yapım ekibi daha sonrasında yaptığı bir açıklamada eşcinsel karakter seçiminin de oyuna eklenebileceğini söylemişti. Bu kısımda belki de en önemli olan seçenek ise geçmiş kısmı. Yani karakterinizin kökeni oldukça önemli. Geçmişinize göre oyun içerisinde farklı diyalog seenekleri ile, doğal olarak farklı görevlerle karşılaşabiliyorsunuz. Örneğin sokakta büyüyen bir karakter geçmişi seçtiyseniz, sokak çeteleri ile muhabbete girerken daha geniş diyalog seçeneğine sahip oluyorsunuz. Nitekim bu yeni oynanış videosunda Voodu Boys çetesi ile konuşan karakterimiz, diyalog seçeneklerinde daha fazla seçeneğe sahipti. 

Cyberpunk 2077

Cyberpunk evreninde insanların vücudunu modifiye etmesi bildiğiniz gibi büyük bir takıntı haline gelmiş. Bu takıntı birçok avantajı ve dezavantajı da beraberinde getiriyor. Size birçok özellikle birlikte düşmanları hekleme imkanı sağlarken, sizi de bir nevi hedef haline sokuyor. 

Oynanışta kameralar da dahil olmak üzere gördüğünüz birçok cihazı heklemek mümkün. İzlediğimiz oynanış videosunda bunun bazı örneklerini de gördük. örneğin bir robot ile boks antremanı yapan rakibinizden kurtulmak için o robotu heklemeniz yeterli oluyor. Rootu hekleyip rakibe okkalı bir aparkat indirmesini sağlayabiliyorsunuz. İçecek makinelerini hekleyerek düşmanlarınızın dikkatini dağıtabiliyor ya da savaş alanında yer alan sabit makinelileri hekleyerek düşmana baskı ateşi açmasını sağlayabiliyorsunuz. Hatta videonun bir yerinde oynayan kişi bu sabit makineliyi sökerek düşmana adeta yargı dağıttı. Bu tarz aksiyonlara da girilebiliyor.