Dead Rising 4: Frank's Big Package PlayStation 4 incelemesi

Hakan Hervenik 13.12.2017 - 16:34
Dead Rising 4 yeni içeriklerle yeni platformunda.
Platformlar PC, PlayStation 4, XBox One
Dead Rising 4: Frank's Big Package
Merlin Puanı 60
4 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%31
Artılar - Capcom Heroes
- Eğlenceli silahlar
- Komik sahneler
Eksiler - Eski oyunları aratan mekanikler
- Yavan açık dünya
- Dövüş mekanikleri
- Sıkıcı görevler

Dead Rising serisi, 2000'lerde trend olmaya başlayan zombilerin oyun dünyasına giriş kapısı gibidir. Tabi ki daha önce zombi içeren oyunlar olmuştu. Fakat, Dead Rising'in eğlenceli oynanışı ve esprileri diğer oyunlardan farklıydı. Dead Rising 4 duyurulduğu zaman oyuncular, oyunun PlayStation 4'e gelmemesi yüzünden üzülmüştü. İlk olarak PC ve Xbox One için çıkan oyun, sonunda PlayStation 4'e de geldi. Tabi bütün içerikleri ve yeni eklentiler ile birlikte. Dead Rising 3'ün bir yıl sonrasında geçen olayları anlatan Dead Rising 4, herkesin favorisi freelance fotoğrafçı ve gazeteci Frank West ile  tekrar buluşturuyor.

Dead Rising 4: Frank's Big Package inceleme

Dead Rising 4'ün ana hikayesinde Frank, zombi istilası altında olan Willamette'ye gider. Colorado'da bulunan Willamette'de bu salgının nasıl başladığı gizemini çözmeye çalışan Frank, başını yine belaya sokuyor. Oyun hakkında aslında fazla konuşmama gerek yok. Sonuçta oyun bir senedir bizlerle. Asıl olay ise PlayStation 4 için yayınlanan "Frank's Big Package". Önceki oyunlarda olduğu gibi Dead Rising 4: Frank's Big Package'ın oynanışı third person olarak büyük zombi topluluklarını doğramak.

Dead Rising 4: Frank's Big Package

Oyunda birden çok kullanılabilecek silah ve araç var. Dead Rising serisini özel kılan öğelerden biri de zaten bu silahların etrafta bulduğunuz materyaller ile birleştirerek yeni bir forma ve güce ulaştırmak. Hatta bu silahları etrafta bulduğunuz araçlara bile ekleyebilirsiniz. Bu da tabi ki zombilerin arasına atlayıp Allah ne verdiyse vurmanızı sağlıyor. Bir önceki oyuna göre değişen ve geliştirilen bir çok öğe var. Ancak, Capcom hala Dead Rising'i bu kadar sevdiren şeyin ilk oyundaki özgürlüğün ve oyun içerisindeki fiziklerin olduğunu anlayamıyor. Özellikle son iki oyundur Dead Rising ruhundan eser yok.

Oyun içerisinde bulunan silahlar ve araçlar bazen yetersiz gelebiliyor. Burada da devreye Exo Suit girmekte. Sınırsız dayanıklılık veren bu zırhı giydiğiniz zaman oyun biraz daha heyecanlı hale geliyor. Büyük hasarlar verip hızlı hareket edebildiğiniz bu zırh, maalesef iki dakikalık bir süreye sahip. Bu yüzden bir gözünüz şarj ekranında olsun.

Dead Rising 4: Frank's Big Package

Capcom Heroes modu oyunu oynamak için iyi bir sebep

Görsel olarak oyun mükemmele çok yakın. PlayStation 4 üzerinde hiç performans sorunu yaşamadım. Şimdi gelelim oyunu kurtaran içerik olan Capcom Heroes'a. Capcom'un sevilen karakterlerinin bir cosplayi gibi giyinip, o karakterlerin özel yeteneklerini kullanabiliyorsunuz. Kostümlerden her biri beş dakika sürmekte ve istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Dante veya Mega Man ile zombileri dilim dilim edebilirsiniz. Ne kadar oynarsanız o kadar kostüm ve yetenek kazandığınızı da belirtelim. Hali hazırda komik bir atmosfere sahip olan oyuna adeta "cuk" diye oturan Capcom Heroes, aslında Frank's Big Package'ı kurtaran özellik durumunda. Hatta bana göre Dead Rising 4'ün genel olarak en iyi modu olduğunu söyleyebilirim.

Dead Rising 4: Frank's Big Package

Oyun içerisinde bir de Super Ultra Dead Rising 4 Mini Golf olduğunu hatırlatalım. Oyunun orijinal hali ile bir alakası olmayan bu modda golf oynayarak zombileri öldürüyorsunuz. En yüksek skoru yapan da lider tablosunda yerini alıyor.

Sonuç olarak Dead Rising 4: Frank's Big Package, ne iyi ne de kötü bir oyun. PlayStation 4'de sıkıntısız bir şekilde çalışan oyunu almak için en büyük sebep ise Capcom Heroes modu olmuş. Sevdiğiniz Capcom karakterleri ile zombi pataklamak oyunu oynamak için iyi bir neden.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:40
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.12.2017 13:43
Lost Planet'ı geri getir capcom.
MK Okuru
MK Okuru 17.12.2017 12:58
Aynen
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.12.2017 18:16
Ne olur bide ciddi bi oyun yapmayı deneyin. mesela 5. oyun öyle olsun. Satmazsa gene sirek çevirin 2-3-4 gibi :(
Kalan Karakter: 300 Gönder
Dead Rising 4: Frank's Big Package
İlginizi Çekebilir