1/2

Dell Inspiron 15 7000

Furkan Sakoğlu 15.08.2017 - 15:22
Dell'den şık ve sade bir oyuncu laptop'u
Günümüzde oyunculuk eskisi gibi bir hobi olmaktan çok profesyonel bir iş gibi gözükmeye, dolayısı ile de oyuncu donanımları çok daha ciddiye alınmaya başlandı. Özellikle E-Spor'un hızlı yükselişinden sonra, E-Spor'cular, güçlü ve kaslı masaüstü bilgisayarlar kadar, gerek turnuvalar için, gerekse arkadaşları ile toplanıp antreman yapmak için taşınabilir oyuncu bilgisayarlarına yöneliyor. Ancak taşınabilir oyun bilgisayarları üreten birbirinden farklı onlarca marka var, hal böyle olunca da oyuncular hangi laptop'ları tercih edeceği hakkında şüpheye düşebiliyor. Biz de bugün, bilgisayar alanında uzman markalardan biri olan Dell'in, oyuncu laptoplarına sade ve şık bir bakış açısı getiren yeni oyuncu laptop'u Inspiron 15 7000'i inceliyoruz.

Dell Inspiron 15 7000
Tasarım

2017 yılına kadar oyuncu laptop'ları genellikle agresif görünümlü, sert ve keskin hatlara sahip oluyor, her yerinden ışıklar saçıyordu. Ancak 2017 yılında çıkan oyuncu laptop'ları, önceki yıllara oranla çok daha sade ve şık bir hal almaya başladı. Hatta buna oyuncu modası desek yanlış bir terim dahi olmaz. Genellikle sade ve minimal tasarımlar ile karşımıza çıkan Dell markası, oyuncu laptop'u Inspiron 15 7000 modelinde de aynı sadeliği ve şıklığı korumak istemiş ve mat siyah renkte, yumuşak dokulu, gözü yormayan ve dışarıdan standart bir laptop hissi veren bir diz üstü bilgisayar ile karşımıza çıkmış. 15 inç'lik bir ekran boyutu ile karşımıza çıkan Inspiron 15 7000, kapalı haldeyken 25.44 mm kalınlığında. Kalınlık olarak cihazın biraz portatiflikte zorluk çıkarabileceğini belirtelim, ancak oyuncu laptop'ları genellikle kalın olduğu için bu kısmen göz ardı edilebilir bir durum.

Dell Inspiron 15 7000
Laptop'umuzun klavyesi ise şimdiye kadar kullandığım oyun laptop'larında en tok ve sağlam hissettiren klavye oldu. Oldukça yumuşak bir şekilde tepki veren klavyeler, ışıklandırması sayesinde gece oynarken hem şık gözüküyor hem de aradığınız tuşu rahatlık ile bulmanıza izin veriyor. Klavye tuşları arasındaki boşluk da yeterli seviyede bırakılmış, sadece oyun oynarken değil, yazarken de oldukça başarılı sonuçlar doğuruyor.

Laptop'ın ön kısmında ise hoparlörler konumlandırılmış. Havalandırma ızgarası hissi veren hoparlörler, laptop'ın tasarımına hoş bir şekilde uyum sağlamış ve kırmızı görüntü de siyah ile oldukça güzel bir uyum yakalamış. Ayrıca cihazın ses kalitesinin de, altını çizerek söylüyorum, muhteşem olduğunu belirtmeliyim. Hatta şunu da rahatlıkla belirtebiliriz ki, şimdiye kadar incelediğimiz oyuncu laptop'ları içerisinde en kaliteli sese sahip olan laptop Dell'in Inspiron 15 7000 modeli oldu. Laptop ses kalitesi konusunda gerçekten muazzam.

Dell Inspiron 15 7000
Cihazın arka tarafında ise havalandırma ızgaraları göze çarpıyor. yine oldukça şık bir gözüken bu havalandırma ızgaraları, cihazın sadeliğinden ödün vermeden agresif bir görüntü çizmesine olanak sağlamış. Ekranı tutan bölüm de bu ızgaraların arasında yer alıyor. Ekranı kenarlardan desteklemek yerine, ortadan destekleyecek şekilde tasarlanan Inspiron 15 7000, ilk bakışta acaba ekran dönebiliyor mu hissini oluşturuyor. Ancak böyle bir özelliğin olmadığının altını çizelim.

Cihazın yan taraflarında ise giriş ve çıkışlar var. Sol tarafta güç, bir adet USB portu ve hafıza kartı okuyucusu bulunuyorken, cihazın sağında ise ethernet girişi, HDMI portu, kulaklık girişi ve 2 adet USB 3.0 portu mevcut.  Laptop'ın ağırlığının ise 2.62 KG olduğunu belirtelim.