Detroit: Become Human karakterlerini yakından tanıyalım

Hakan Hervenik 25.03.2018 - 11:17
Üç karakter, tek hikaye.

Detroit: Become Human, duyurulduğu andan itibaren sahip olduğu hikaye ile bir çok oyuncuyu kendine çekmeyi başarmıştı. PlayStation 4'e özel olarak geliştirilen oyun, Sony'nin 2018 oyunlarında büyük bir önem taşımakta. Nisan ayında yayınlanacak olan God of War'ın ardından 25 Mayıs'ta raflarda yerini alacak olan oyun, merakla bekleniyor. Günlük hayata androidlerin gözünden bakan bir hikayeye sahip olan Detroit: Become Human, her seçimin hikayeyi etkilediği bir oyun. Oyunda yer alan üç karakter için yeni bir video paylaşıldı ve bu videoların yanısıra oyunda yer alan androidlerin tanıtımları yapıldı.

Detroit: Become Human karakterlerini yakından tanıyalım

Connor

Cyberlife tarafından üretilen ve RK800 adına sahip olan Connor bir prototiptir. Temel görevi insan dedektiflere araştırmalarında teknolojik destek sunmaktır. İdeal partnerini bulmak için özel olarak geliştirilen sosyal modüllere sahip olan ve her takıma uyum sağlayabilen Connor, gerçek zamanlı moleküler analiz ve geçmiş olayları tekrar canlandırabilen bir simülatöre sahip. Aşırı derecede zeki, soğuk kanlı ve kararlıdır. Görevini yerine getirmek için her şeyi yapmaya hazır.

Anormal davranışlar sergileyen androidlerin raporlanmasından sonra CyberLife tarafından görevlendirilen bu prototip, Detroit polisini desteklemektedir. Bir çok saha testinden geçmiş olsa da bu onun ilk görevidir. Androidlerden nefret eden alkolik Teğmen Hank Anderson ile eşleşen Cannor, bir yandan neler olup bittiğini çözmeye çalışırken bir yandan da partnerinin saygısını kazanmaya çalışır.

Markus

Ünlü ressam Carl Manfred'e ait olan Markus bir andoriddir. Bacaklarını kaybeden bir ressam olan Manfred, Markus'u ilk olarak bir gözmüş gibi kullanmaktaydı. Markus'a bir insanmış gibi davranan Carl, ona resim yapmayı, edebiyatı ve müziği öğreterek, onu aydınlatmıştır. İlerleyen zamanda Carl, biyolojik oğlu Leo'nun yerine Markus'u oğlu gibi görmüştür.

Markus'un yolculuğu onu yaşlı bir adamın bakıcılığından, tarihi bir android devrimini yürüten birisine dönüştürecek. Tabi ki bir devrimi yürütmek Markus'un tahmin edebileceğinden daha zordur. Bu süreçte kendi halkı ile ders düşecek, ahlaki kararlar ile karşı karşıya kalacak ve fedakarlıklar yapmak zorundadır. Şiddet ve Barış arasında kararlar vermek zorunda olan Markus, seçimleri ile ya halkını özgürlüğe kavuşturacak, ya da hepsini sonlandıracak.

Kara

CyberLife tarafından yaratılan Kara, AX400 model bir androiddir. Yaygın bir model olan AX400, ev işlerini yapmak ve küçük çocuklara bakmak ile görevlidir. 300 farklı dil konuşabilen bu model, 9000 farklı yemek yapabilir, çocukların ödevlerinde yardımcı olabilir ve onlarla oynayabilir.

Sahibi farklı ve tahmin edilemeyen birisi olan Todd Williams isimli işsiz bir taksi sürücüsü olan Kara, sahibinin tek kızı olan Alice'e bakmak ile görevlidir. Yaşadıkları sıkıntılardan sonra Todd'un yanında güvende olmadıklarını anlayan ikili özgürlüğe kavuşmak için kaçarlar. Kaçak damgası yiyen ikili etraflarında yıkılan bir dünyanın arasında birbirlerine olan duygularını güçlendirecek. Bir çok farklı durum ile karşılaşacak olan ikili şiddete ve nefrete maruz kalsa da umut ışığını kaybetmeyecek.

Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 12:15
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2018 20:48
İnsan yok mu? Robotları kendi elimizle dünyanın hakimi mi yapacağız? İnsan ırkını yok mu edeceğiz? Ben yıllardır Kara'yı yok edeceğim günü bekliyorum CAGE!!
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.03.2018 19:58
Zaman çabuk geçiyor insan ömrü kısa ama şu oyunları oynamak için bir oyunsever olarak sabırsızlanıyorum, günler geçmek bilmiyor....
Kalan Karakter: 300 Gönder
Detroit: Become Human karakterlerini yakından tanıyalım
İlginizi Çekebilir