Detroit: Become Human'da bizleri neler bekliyor?

Furkan Güler 1.11.2017 - 15:54
Paris Games Week'te neler öğrendik?

Hikaye tabanlı macera oyunları konusunda tecrübeli firma Quantic Dream'in son oyunu olan Detroit: Become Human'dan yeni bilgiler, Paris Games Week sırasında geldi. Sırası ile Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit, Heavy Rain ve Beyond: Two Souls ile kendini kanıtlayan Quantic Dream, yeni oyunu ile bizi yine güzel ve oldukça detaylı bir maceraya çıkaracak. Paris Games Week'te oyunun üç ana karakterlerinden bir tanesi olan Kara'ya önem gösterildi. Geliştiricilerin yaptığı sunumda Kara'nın diğer android robotlar gibi oldukça sıradan olduğu belirtiliyor.

Diğer bir yandan oyuncular, geliştiricilere robotların fabrikadan çıktıklarında kendilerinin nasıl bir halde olacaklarını sordular. Geliştiriciler ise android robotların teknoloji marketlerde satıldığını ve tek özelliklerinin kendilerine kodlanan yetenekleri sergilemek olduğunu belirtti. Yani oyunda polis bir android robot çevredeki silahlara erişim sağlarken, Kara gibi ev temizliği yapan robotların silahlara erişimi olmayacak. Eğer Kara ile elimize silah alsak dahi kullanamayacağımız söyleniyor. Eski oyunlara nazaran seçimlerin oldukça detaylı olduğunu söyleyen geliştiriciler, her bir seçimin oyunun gidişatına etki edeceğini belirtti.

Detroit: Become Human oyuncuları soluksuz bir maceraya sürükleyecek

Kara hikayesine daha fazla değinen geliştiriciler, Todd'un (evin babası) Kara'yı parçaladığını ve fabrika ayarlarına döndürülerek şirket tarafından eve geri gönderildiğini söylediler. Şahsen burada robotlar her ne kadar sıfırlansa da, geçmiş anılarının oynanışa etki edebileceğini tahmin ediyorum. Yani hiçbir robotun tam olarak sıfırlanmadığını varsayabiliriz. Ayrıca çevrede yer alan nesneler ile sağladığımız etkileşimin, yapacağımız seçimleri de değiştireceği belirtildi. Yani oyunda etkileşime geçtiğiniz kişi veya nesneler sonucunda seçim ekranlarında farklı farklı olaylar ile karşılaşabilirsiniz.

Quantic Dream bu söylemlerin aynısını Beyond: Two Souls'da da kullanmıştı. PlayStation 3 döneminde çıkan Beyond: Two Souls, kitleler tarafından sevilse de, aynı jenerasyonda çıkan Heavy Rain kadar beğenilmemişti. Hikaye derinliği açısından oldukça geride kalan kurgusu yüzünden eleştiriler toplayan Beyond: Two Souls'da verilen sözler, umarız Detroit: Become Human'da yerine getirilir. Hikayede insanı duygular üzerinden oyuncuları yönlendirmesi beklenen Detroit: Become Human'ın, sonuna geldiğimizde hayata karşı nasıl yönelimimiz olduğu ve nasıl bir kişiliğe sahip bir insan olduğumuzun ortaya çıkacağı söyleniyor. Şahsen geliştiricilerin bu kadar şeyi nasıl yapacağını merak ediyorum.

Sadece PlayStation 4 platformuna geliştirilen Detroit: Become Human, verilen bilgilere göre 2018 yılının ilk aylarında piyasada olacak.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 01:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.11.2017 17:15
Quantic Dream bir oyun motoru ile yapılabilecek en iyi oyunu yapmaya çalışıyor. Origami gibi. Hani sorarsınız ya, bunu bir kağıt parçası ile mi yaptı? Ve David Cage, bir kağıt parçasına yazmaktan fazlasını yapıyor. Bana kalırsa en iyi oyun senaryosu yazarı. QD sıradan eğlenceden fazlasını vadediyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Detroit: Become Human'da bizleri neler bekliyor?
İlginizi Çekebilir