Endgame: Çağrı

Mine Turgay 29.09.2014 - 16:21
Okuyucularına 3 milyon dolar veren roman dizisinin ilki.
Endgame: Çağrı
Üç kitaplık bir dizinin ilk romanı Endgame:Çağrı; Türkçe olarak, 7 Ekim’de dünyada 38 ülkeyle aynı anda yayınlanacak kitap, bir maç sırasında Fenerbahçe Stadı’na düşen bir meteorla başlıyor ve bu, dünyanın sonunu getirecek felaketlerin ilki oluyor. Doğduklarından beri dünyayı kurtarmak için yetiştirilen, farklı niteliklere ve güçlere sahip 13-20 yaş arası 12 genç ise bu işaretle birlikte kendi medeniyetlerinin kurtuluşu için her biri üçlemenin bir cildine konu olan 3 anahtarı bulmak için amansız bir mücadeleye girişiyor.

Okuyucular toplam 3 milyon dolarlık altın kazanabilecek. Gizem peşinde koşmaksa çabası


Endgame, okuyucuları da bu maceraya birebir katılmaya davet ediyor. Romanın satırlarında gizli ipuçlarını bulan ve şifreleri çözen okuyucular,dünyanın herhangi bir yerinde saklanan anahtarla içinde 500 bin ABD doları değerinde altın bulunan ve Amerika Las Vegas’taki Caesars Palace Oteli’nin lobisinde duran bir kasayı açma şansına sahipler. Üstelik Endgame, ikinci kitapta 1 milyon dolar, üçüncü kitapta 1 buçuk milyon dolar, toplamda 3 milyon dolar değerinde altın kazanma fırsatı sunuyor. Ancak bu o kadar kolay değil. Endgame’in yaratım sürecine dünyanın sayılı şifrecileri ve bulmaca uzmanları dahil oluyor.

Sadece kitap olarak kalmayacak

Kitabın yazarı James Frey açıklamasında Endgame’in birçok platformda var olacak bir proje olarak tasarlandığını belirtiyor ve maceranın bir dizi roman ve hikaye kitabının yanı sıra, bilgisayar oyunlarını, sinema filmini, sosyal ağları ve e-kitapları kapsayacağını söylüyor. Kitaba dayanan ve bulmacanın çözümünde de rol oynayacak gerçek mekanlara dayalı bir artırılmış gerçeklik oyunu Google’a bağlı Niantic Labs tarafından geliştirildi. Aynı zamanda kitabın sinema haklarını satın alan 20th Century Fox, uyarlamayı Twilight ve Maze Runner filmlerini yaratan ekibin ellerine teslim etti. Ayrıca okuyucular, sosyal ağlarda kitabın kahramanlarına ait halihazırda oluşturulmuş profilleri takip edip onlarla etkileşime geçebilir.
Yorumlar 2
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 19:21
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.01.2018 10:28
Kitapları okudum filmi ne zaman çıkacak
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.05.2015 11:51
Saka degil gercek suan 1500 kisilik Listede Turkiyeden 15 20 kisi var cozumlerle ilgilenen. Bnde dahil.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Endgame: Çağrı
İlginizi Çekebilir