Fetih 2: Sultanların İhtişamı

Furkan Güler 20.12.2019 - 14:26
İlk oyunun ardından ikinci oyunda bizi ne gibi yenilikler bekliyor?

Öncelikle yazıya geçmeden önce Fetih 2: Sultanların İhtişamı'nı ücretsiz bir şekilde indirip deneyebileceğinizi belirtelim. Ayrıca oyunu denemek isterseniz Merlin'in Kazanı takipçilerine özel ücretsiz başlangıç kodunu da kullanmayı unutmayın! Ücretsiz başlangıç kodu: 42R56H

Oyuna ulaşmak için ilgili bağlantılar şu şekilde,

iOShttps://go.onelink.me/JDnv?pid=merlininkazani&c=mlkz.cq2.tr.noninct.prpost.20191218

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.igg.android.conquerors2&hl=tr

Hızla gelişen mobil oyun sektörü konsol ve PC oyuncuları için büyük oyunların yerini almasa da, mobil platformlarda sahip olunan donanımın günden güne güçlenmesiyle birlikte kaliteli oyunlarla karşılaşıyoruz. Daha çok pek fazla kafa yormayan oyunların hakim olduğu mobil oyun pazarında mekaniksel olarak fazla detay barındıran yapımlar, bu nedenden dolayı maalesef büyük kitlelere ulaşamıyor. Bu kez ise önümüzde oynanış anlamında kolay duran, ancak ustalaşması zor olan bir yapım var. İlk oyunuyla ülkemizde azımsanmayacak kadar büyük bir kitleye sahip olan Fetih: Altın Çağ, devam oyunuyla sevenlerini tekrar kucakladı. Muhtemelen Fetih: Altın Çağ’ı sosyal medyada gezinirken bolca reklamlar sayesinde görmüşsünüz. Gerçekçi çizimlerinin yanı sıra detaylı savaş animasyonları, kendini diğer oyunlardan farklı kılıyor.

Çok oyunculu PvP savaşları sizi ekrana kilitleyecek

Fetih 2: Sultanların İhtişamı’nda ise ilk oyundan farklı olarak yeni özelliklerle karşılaşıyoruz. Yeni oyunun ilk dikkat çeken özelliği oyunun çok oyunculu PvP savaşları olmuş. İlk oyunu yakından takip eden oyuncuları sevindiren bu durum, oyunun rekabet unsurunu daha da yükseltecek. Devasa sunucularda gerçekleşen bu maçlara girmek isterseniz, Kale Müsabakası ve Egemenlik Savaşı gibi etkinliklerde rol alabilirsiniz. 

Fetih 2: Sultanların İhtişamı

Tüm bunların yanı sıra çoğu mobil oyunda olduğu gibi Fetih 2'nin çok oyunculu PvP savaşlarında herhangi bir gecikme veya teknik bir sorunla karşılaşmadığımı belirtmek istiyorum.

Diğer bir yandan yeni Harem sistemi de fena olmamış. Diğer savaş ve strateji oyunlarından farklı olması için oyuna eklenen bu sistemde Eşler’imiz ile vakit geçirmemiz gerekiyor. Arap temasının temel alındığı oyunda eş olarak seçtiğimiz kişilerin sevgisini kazandığımızda, şehir yönetimi daha kolay bir hal alıyor. Aktif olarak bonuslar veren eşlerimizin sevgisini kazanmak için ise onlara hediyeler verip beraber vakit geçirmek zorundayız.

Ayrıca hediyeler dışında Harem kısmında mini oyunlar da bulunuyor. Bu mini oyunlar, oyunun genel oynanış yapısından tamamen farklı olarak Fetih 2'ye farklı bir renk katmış.

Savaş dışında oyuncuya böyle farklı imkanlar da tanıyan Fetih 2: Sultanların İhtişamı’nda geçirdiğimiz süre de böylece uzuyor. Şehir yönetimi konusunda da yeniliklere imza atan geliştiriciler, yeni teknolojiler eklemeyi unutmamış. Gelişmek için yine araştırma, kaynak toplama ve birlik eğitme süreçlerini mekanik olarak sunan yapımcılar, detay anlamında inovasyona başvurmuş. Tüm bunların yanı sıra oyunda güçlü bir loncaya katılmadan hayatta kalmanın zor olduğunu da belirtelim.

Fetih 2: Sultanların İhtişamı

Oyunun komutan sistemi, savaşları daha zevkli bir hale getirmiş

Yenilikleri bir kenara bırakırsak, eğer Fetih serisine ilk defa oynayacaksanız, biraz da oyunun genel halinden bahsedelim. Büyük ordulara tahmin edeceğiniz üzere komutanlar gerekli. Türk komutanların da bulunduğu oyunda her kahramanın kendine has bir özelliği bulunuyor. Çizim açısından başarılı olan kahraman tiplemeleri, savaşlarda etkin rollerde oluyor. Ordularınıza birden fazla kahraman kullanımına imkan veren geliştiriciler, bu kısımda kahraman kombinasyonlarıyla oyunu tek düzelikten çıkartmış. Sefer bölümlerinden toplayabildiğimiz kahraman ve kahraman ekipmanları, güç dengesi açısından önemli bir rolde bulunmakta.

Komutan kısmının yanı sıra kaynak yönetiminin de oyunda önemli bir rolde olduğunun altını çizelim. Beş çeşit kaynak tarzı bulunan oyunda bazı kaynaklar oyunun başında kendi eksikliğini hissettirirken, altın gibi daha değerli ve zor bulunan kaynaklar oyunun sonlarına doğru lazım oluyor. Bu sebepten dolayı oyun başında elde ettiğiniz altını gelişmenizi tamamlayana kadar biriktirmenizi öneriyoruz.

Fetih 2: Sultanların İhtişamı

Oyuncuları bu konudaki geri dönüşü ise kaynakların yetersiz olduğu yönünde. Fakat sağlam ve yardımsever bir loncaya girerseniz, bu sorunu da kolaylıkla çözebiliyorsunuz. Özellikle asker üretiminde lazım olan kaynaklar, oyunda ne kadar hızlı gelişeceğiniz konusunda önem taşımakta.

Oyunun sosyalleşme kısmındaysa herhangi bir sınır yok. İstediğiniz her anda dünyanın çeşitli yerlerinden farklı oyuncularla karşılaşabilirsiniz. Loncalara katıldığınızda ise ait olduğunuz loncanın topraklarını genişletmeniz gerekiyor. Merak edilen bir başka konu olan mikro ödemeler ise oyunda belli bir seviyede tutulmuş. Mikro ödemelere para dökmeden oyunda belli bir seviyeye gelebilirsiniz. Ancak bu seviyeye gelmenin uzun bir süre alacağını belirtmekte fayda var. Ayrıca eğer oyunda mikro ödemelere başvurmayı düşünmüyorsanız, kendinize sağlam bir lonca bulmalısınız. Fakat her mobil oyunda olduğu gibi mikro ödemeler sayesinde çok daha kolay bir şekilde gelişebilirsiniz.

Loncalar bireysel olarak hızlıca gelişmenizi sağlayabilir

Sona geldiğimizde Fetih 2: Sultanların İhtişamı, ilk oyunu oynayanların seveceği türde bir yapım olmuş. Çekirdek olarak sayılan oynanış mekaniklerini değiştirmeyen geliştirciler, bunun üzerine yenilikler katarak oyuncularla buluşmuş. Ayrıca oyunun eski nesil android tabanlı mobil cihazlarda da sorunsuz bir biçimde çalıştığını unutmadan belirtelim.

Oyuna ulaşmak için ilgili bağlantılar şu şekilde,

iOShttps://go.onelink.me/JDnv?pid=merlininkazani&c=mlkz.cq2.tr.noninct.prpost.20191218

Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.igg.android.conquerors2&hl=tr

Yeni başlayanlar için ücretsiz başlangıç kodu: 42R56H

Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 18.04.2024 16:56
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.01.2021 01:32
araplar bi sekilde bu oyunuda ele gecirmiş sen seviye 8 desin 9 yapmak icin 3 ay oynuyosun adamlar 3 gunde seviye 90 da peki bu bir turk oyunuysa araplara niye imkan tanınıyo onlar cok para kazandırıyosa biz turklerden isteginiz ne ?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 29.12.2019 21:40
bırak neyin kafasını yaşıyorsun birde kod vermiş,iğrenc tonla taklidi var elimi bile sürmem
MK Okuru
MK Okuru 23.10.2020 21:42
Ben ben fetih2i oyniyom bana bi hile versene rica etsem keo??
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.12.2019 16:28
Site, mobil için berbat MK 2020'ye gireceğiz mobilde saçmalayan tek site sizinki kusura bakmayın da.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2019 12:31
Ertuğrul bunu beğenmedi.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 23.12.2019 12:18
Sitenizde sorun var; ana menüdeyken bir sayfa aşağısında hiç bir resim gözükmüyor kullandığım tarayıcı firefox.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fetih 2: Sultanların İhtişamı
İlginizi Çekebilir