Fortnite'ın mobilden kazandığı parayı görünce çok şaşıracaksınız

Furkan Güler 11.04.2018 - 16:18
Acaba evi arabayı satıp mobil oyun geliştirme stüdyosu mu kursak?

Battle Royale oyun türüne hakim olan Fortnite, mobil platforma çıktıktan sonra gelirlerini katladı. İstatistik firması olan Sensor Tower, son yayınladığı raporda Fornite'ın mobil gelirine dikkatleri çekti. Kısa sürede Candy Crush Saga, Clash of Clans ve Pokemon Go'yu geçen oyunu 11 milyondan fazla kişinin indirdiği belirtiliyor. Günde yaklaşık 2 milyon dolar net geliri geliştiricisine götüren Fortnite, böyle giderse oyun dünyasının en çok kazandıran yapımlarından bir tanesi olacak. Oynaması ücretsiz olan başarılı yapım, PUBG'nin mobil sürümüne adeta toz yutturmuş durumda.

Fortnite'ın bir günde kazandığı para diğer geliştiricileri kıskandırdı.

Fortnite'ın mobilden kazandığı parayı görünce çok şaşıracaksınız

Konsolların yanında PC platformunda da bulunan oyunun en büyük gelir kaynağı ise tahmin edebileceğiniz üzere mikro ödemeler olmuş durumda. Epic Games'e bağlı olan dağıtımcıların durumdan son derece memnun olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Candy Crush Saga gibi komplike olmayan bir oyunun, daha çok hard core oyuncular tarafından tercih edilen bir oyun tarafından geçilmesi bizleri şaşırttı. Bu durumdan etkilenen büyük firmalar muhtemelen ilerleyen dönemlerde daha ilgi çekici Battle Royale oyunları ile karşımıza çıkacaklardır.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 15:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 19:02
Cahil cahil haber yapıyorsunuz. Oyun dünyasının en çok kazananıymış. Haberi yazan çaylak sen Blizzard'ın wowdan aylık ücretle ne götürdüğünü biliyor musun? Cahil arkadaşım benim. Nasılya yayınlamayacaksınız ama en azından sen oku bilgilen cahil arkadaşım! Eline klavye alan yazıyor!
----------------------------------
Merhabalar, ben haberi yazan cahil arkadaş Furkan Güler.

Aktif bir WoW oyuncusu olarak Blizzard'ın WoW'dan ne kadar kazandığını kısmen biliyorum. 12 milyon oyuncuya sahip olan WoW, oyunculardan her ay 15 dolar üyelik parası almaktadır. Bu da aylık 180 milyon dolar yapıyor.

Ayrıca haberde Fortnite'a en çok kazandıran yapım demedim, "en çok kazandıran yapımlardan bir tanesi" dedim. Diğer bir yandan oyunun mobil sürümü şu anda gerçekten de mobil platformda "en çok kazandıran" ünvanını taşıyor.
Manhunt Two
Manhunt Two 12.04.2018 23:02
Furkan Güler helal sana ne adamsın :)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 18:08
Fortnite ı bi deneyeyim dedim ben de ps4'den. Oyun akıyor orası tamam fakat amacın 100 kişi arasından 1. olmak ve 1. Dışında geri kalan 99 kişi için bir ödüllendirme sistemi yok. Ha 2. Olmuşsun ha 99. . Yanlışım varsa düzeltin ama çok saçma.
MK Okuru
MK Okuru 12.04.2018 17:22
2. Olmakla 99. OlmK arasında büyük bir xp farkı var
Kalan Karakter: 300 Gönder
bortozol
bortozol 11.04.2018 17:41
bu oyunu oynayan kişi seven kişi diger shooterlarda basarili olamayan kisidir , anlaşilabilir , ancak bu oyunu cep telefonunda oynayan kişi aptal in en önde gidenidir . bu kadar net ...
MK Okuru
MK Okuru 11.04.2018 19:28
galiba sende ne iphone ne ps4 nede saglam bi pc olmadıgı için oyuna böyle diyorsun şöyle 1-2 saat arkadaş çevren ile oyna kannatin değişir. ben çok gördüm oyuna saçma deyip sonra benden çok oynuyan kitleyi :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
Fortnite'ın mobilden kazandığı parayı görünce çok şaşıracaksınız
İlginizi Çekebilir