Hearthstone'un yapımcısı Jason Chayes'le konuştuk

Özgür Yıldız 20.11.2013 - 17:21
Popüler kart oyunu nereye gidiyor?
BlizzCon 2013'te, son dönemde oldukça popüler olan Blizzard'ın kart oyunu Hearthstone: Heroes of Warcraft'ın yapımcılarından Jason Chayes'le konuşma fırsatını bulduk. Chayes bize merak ettiğimiz sorulara içtenlikle cevap verdi.

MK:
Merlin'in Kazanı
JC: Jason Chayes

MK:
Hearthstone kapalı beta aşamasında bile büyük bir hit oldu. Oyun piyasaya çıktığında ne bekleyebiliriz?

JC: Kapalı betada ne gördüyseniz bir nevi onu göreceksiniz. Yeni yamalarla birçok yeni özellik ekleyeceğiz. Tüm sınıfların dengelerini koruyacağız. Önümüzdeki senenin başında açıklayacağımız birçok yenilik de gelecek. Ayrıca BlizzCon'da tanıttığımız Adventures moduyla birlikte Warcraft evrenindeki büyük boss'lara karşı savaşıp bu boss'lardan yeni kartlar kazanacaksınız. Bu kartları kendi destenize de ekleyebileceksiniz.

MK: WoW'la veya Heroes of the Storm'la geçişli bir özellik görecek miyiz? Örneğin diğer oyunlarda tamamlamamız gereken görevler gibi?

JC: Henüz böyle bir planımız yok. Ancak aldığımız geri dönüşlerle birlikte bu tarz fikirlere açığız.

Hearthstone'un yapımcısı Jason Chayes'le konuştuk
MK: Hearthstone'un geleceğinde eklenti paketleri ve içerik yamaları olacak mı?

JC: Kesinlikle eklentiler olacak. Bunları alabileceğiniz yeni kart desteleri ve yeni oynanış stilleri olarak düşünebilirsiniz. Bunlar hakkında oldukça heyecanlıyız. Önümüzdeki aylarda sunacağımız yamalarla da Adventures gibi ilginç özellikleri oyunculara sunacağız.

MK: Turnuvalar hakkında büyük planlarınız var mı?

JC: eSports konusunda gözümüzü açık tutuyoruz. Bizim için asıl ilginç olan, oyunu kapalı betaya açtığımızda ne kadar çok insanın bu oyunu oynayıp, oynarken Stream olarak yayınlara başladığı ve ne kadar fazla insanın bu yayınları izlediğiydi. Bu durum kendimize güvenimizi arttırdı. 2014 yılında Hearthstone'a eSports destekleyecek özellikler ekleyeceğimizden emin olabilirsiniz.

MK: Kartlar takas edilebilecek mi? Auction House gibi bir yapıya sahip olacak mısınız?

JC: Ticareti destekleme planımız yok. Bunun en büyük sebebi de Hearthstone'un herkese ulaşabilir olmasını istememiz. Özellikle belli kartları parayla almak gibi bir planımız da şu anlık yok.

MK: Kişiselleştirme oyunlarda çok önemli. Kendi kartlarımızı veya kahramanlarımızı yapabilecek miyiz?

JC: Şu an kendi kahramanınızı yapmanız için herhangi bir planımız yok. Ancak Hearthstone'u daha kişiselleştirebilir yönde planlarımız bulunuyor. Başından beri bunu soruyorlar, örneğin Garrosh yerine Varian'la oynamak istediklerini söylüyorlar. Biz de bunun yollarını arıyoruz.

MK: Farklı oyun modları bulunacak mı?

JC: Şu an size açıklayabileceğimiz başka bir oyun modu yok. Gelecekte nasıl yol alacağımız konusunda oldukça heyecanlıyız. Şu an yaptığımız işi oldukça iyi ve oldukça sağlam yapmak istiyoruz.

MK: Daha fazla müzik parçaları bulunacak mı? Editörlerimiz oyunu oynarken aynı müziğin çalmasından çok sıkılıyorlar da.

JC: Şu an buna yönelik bir planımız yok, ancak oldukça iyi bir geri dönüş bu. Bunun için oyun piyasaya çıktığında çeşitli çalışmalar yapabiliriz.
Yorumlar 9
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 15:58
Kalan Karakter: 300 Gönder
Hearthstone'un yapımcısı Jason Chayes'le konuştuk
İlginizi Çekebilir