1/2

Horizon: The Frozen Wilds

Ersin Kılıç 16.11.2017 - 10:44
Oyunun genişleme paketinde bizleri neler bekliyor?
Platformlar PlayStation 4
Horizon: The Frozen Wilds
  • Yapımcı - Yayıncı Guerrilla - Guerrilla
  • Çoklu Oyuncu: Var
  • Oyun Türü: Aksiyon,Macera
Merlin Puanı 84
6 Kişi Oyladı
Okur Ortalaması%71
Artılar - Yeni silah, ekipman ve düşmanlar
- Keşfedilecek yepyeni bir bölge
- Düzgün işleyen dinamikler
Eksiler - Shield weaver alındıysa kostüm aramak gereksizleşiyor
- Yeni hikaye heyecan verici değil

Bu yıl en keyif alarak oynadığım oyunlardan birisi kesinlikle Horizon: Zero Dawn olmuştu. Tamam hikaye olarak Amerika'yı yeniden keşfetmiyorduk belki ama oyunun bu hikayeyi sunuş şeklini açıkçası oldukça beğenmiştim. İncelemesinde de belirttiğim gibi yapım ekibi olan Guerilla Games, bizi merak unsuruna sürüklemiş ve oyunun neredeyse büyük bir bölümünde yavaş yavaş çözülen düğümler ile birlikte bu merak unsurunu yukarıda tutmayı başarmıştı. Eğer öncesinde ana oyunun incelemesine göz atmak isterseniz sizi Horizon Zero Dawn incelemesine alalım.

Frozen Wilds ile çok daha soğuk bir bölgeye giriyoruz

Tabi oyunun bu kadar sevilmesindeki bir diğer neden de grafikleri ve oynanışından kaynaklanıyordu. Mücadele bakımından zor olsa da oynanış anlamında, yani yapmak istediğinizi yapabilmeniz anlamında kolay bir dinamik sunmayı başarmıştı Horizon Zero Dawn. Tabi tüm bu saydığım dinamikleri şahane grafikleri ile süsleyince doğal olarak yılın en iyi oyunlarından birisi de karşımıza çıkmıştı. İşte bu nedenle Horizon: Zero Dawn'ın genişleme paketi olan The Frozen Wilds'ı büyük bir merakla bekliyordum.

Horizon: The Frozen Wilds

Öncelikle The Frozen Wilds oyuna yepyeni bir bölge eklediği gibi bu bölgede çatallanan bir hikaye ile karşımıza çıkıyor. Yani oyunu bitirip son kayıt noktanıza geri döndüyseniz bu ek pakete rahatlıkla girebiliyorsunuz. Eğer hala devam ediyorsanız bu ek pakete girebilmeniz için oyunun hemen hemen üçte ikisine tekabül eden "A Seeker at the Gates" görevini tamamlamış olmanız gerekiyor. Yani oyunun ilk aşamalarındaysanız bu ek pakete giremiyorsunuz. Giriş için bir diğer koşul ise 30. seviyenin üzerinde olmak. Zaten şart koşulan görevi tamamladıysanız hemen hemen bu seviyeyi geçmiş oluyorsunuz. Tüm bunları yapmadıysanız ya da oyunun kayıtlarını sildiyseniz yapım ekibi sizin için bir çözüm daha sunmuş. 30. seviyede olan hazır bir karakter ile yine bu ek pakete giriş yapabiliyorsunuz.

Siz bakmayın 30. seviye olmanız gerekiyor dediğine. Oyunun ek paketi ana oyun ile kıyasladığımızda bir hayli zor. Eğer karakter seviyeniz, ekipmanlarınız ve üzerinizdeki kıyafetler yeterli değilse daha ilk boss mücadelesinde bile zorlanmaya başlıyorsunuz. Ben 37 seviyede olmama rağmen başlangıçta biraz bocaladığımız itiraf etmem gerekiyor. Tabi bu zorluğun bir diğer sebebi de oyuna alışma süreci. Açıkçası oynarken ezberlediğim Horizon: Zero Dawn'ın bu ek paketine giriş yaptığımda bir süre bocalayarak ilerledim. Kısa bir süre sonra dinamiklere alışıyor ve hangi robotlar için hangi silahların işe yaradığını çok daha hızlı bir şekilde kavrıyorsunuz. Yine de az önce söylediğim gibi bu ek paketin ana oyuna göre zor olduğunu da kabul etmemiz gerekiyor.

Horizon: The Frozen Wilds

Eğer Horizon Zero Dawn'ı oynadıysanız haritanın sağ üst köşesindeki patikayı da hatırlayacaksınızdır. Çoğu kişinin tahmin ettiği gibi oyunun ek paketi buradan başlıyor ve oyuna devasa yeni bir harita ekliyor. Üstelik bu bölgenin diğer bölgelere göre çok daha zor ve çetin şartlara sahip olduğunu da söylemem gerek. ortasında kocaman bir yanardağ olsa da bu bölgenin büyük bir bölümü karlar altında. Zaten bölgeye girerken dağ tepe tırmanıyor ve tırmandıkça rakımın yükseldiğini adeta net bir şekilde anlıyorsunuz.