Horizon: Zero Dawn, 1 yıl içerisinde kaç adet satmayı başardı?

Furkan Güler 1.03.2018 - 13:53
Oyun beklentileri karşıladı.

Horizon: Zero Dawn sayesinde PlayStation 4 sahipleri eşsiz bir maceraya çıkma şansı yakalayarak 2017'nin en iyi oyunlarından bir tanesini oynadılar. Dünya genelinde başarılı olarak kabul edilen oyunun güncel satış rakamı açıklanmış durumda. SIE Worldwide Studios'ün başkanı Shawn Layden, Horizon: Zero Dawn'ın 1 yıl içerisinde 7.6 milyon adet sattığını açıkladı. Guerilla Games ile gurur duyduğunu söyleyen SIE Worldwide Studios başkanı, bu satış miktarının kendileri için kilometre taşı olduğunu söylüyor.

Horizon: Zero Dawn, satış miktarı ile geliştiricilerini memnun etmeyi başardı

Hatırlayacağınız üzere Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu 1 yıl içerisinde 7 milyon satış rakamı barajına ulaşamamıştı. Ayrıca Guerilla Games'in kurucularından ve yardımcı başkanı olan Hermen Hulst, milyonlarca oyuncunun Aloy'un macerasını deneyimlediğini ve ortaya gerçekten güzel bir iş koyduklarına inanıyor.

Son olarak Frozen Wilds güncellemesi ile birlikte sevenlerinin karşısına geniş bir ek paket ile çıkan geliştiriciler, yeni oyun için kolları sıvadılar mı bilmiyoruz? Oynanış anlamında sıkıntıları bulunan oyunun RYO kısmı pek fazla sevilmemişti. Ancak PlayStation 4'e özel olması ile oyuncuları oldukça heyecanlandıran Horizon: Zero Dawn, Sony kanadında oldukça beğenilmişe benziyor.

Yorumlar 5
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 00:53
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 2.03.2018 00:12
helal olsun bu adamlara, killzone serisinden sonra hiç ustası olmadıkları bir türde oyun yaptılar ve harika oldu,inşallah 2.si de gelir:):)
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 22:01
Horizon: Zero Dawn ın Türkçe olmaması ile hayal kırıklığı yaşayanlardanım ve bu nedenle tepki olarak oyunu almak için uzun bir süre bekledim.Complete sürümünün Türkiyede az olması sebebi ile piyasada tükenme ihtimaline karşı aldım, çok merak ettiğim bir oyundu...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 17:02
Yani işin özü Horizon Zero Dawn 1 yılda bütün xbox oyunlarını tokatlamış. Buna grafik de dahil. Yeni bir seri için dehşetül vahşet bir başarı...
Horizon ZD vs crackdown 3 kıyasladığımızda 2018'de de Horizon'nun ezici üstünlüğü var.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 16:15
böyle bir oyunu oynamayan kaldıysa çok şeyler kaçırıyor demektir. sırf bu oyun için bile ps4 alınır. yapımcı firmalar oyuncuları sömürme üzerine kurulmayan bi düzenle kaliteli bir oyun yaptıklarında oyuncularda oyuna sahip çıkarak satın alıyorlar bu oyun tam bunun örnegi oluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.03.2018 15:22
2. si çıkacaksa geliştirilmesi gerekir,mesela oyunda assasin gibi hareket ediyorsun,tıpkı ac black flag gibi,çalıya gir ıslık öttür mızrağı sok böğrüne robotun,e bari bir hançer falan vereydiniz tam havaya girseydik diyor insan,ayrıca sawtooth yada stalker gibi robotlara binememek saçmalıktı
Kalan Karakter: 300 Gönder
Horizon: Zero Dawn, 1 yıl içerisinde kaç adet satmayı başardı?
İlginizi Çekebilir