HyperX Alloy FPS Taşınabilir Mekanik Klavye

Furkan Sakoğlu 9.08.2017 - 15:23
HyperX Alloy FPS adlı mekanik klavyeyi siz okuyucularımıza tanıtacağız
Günümüzde oyun kalitesini arttırmak için kasa içi donanımın dışında masaüstü donanımların da çok önemli yere sahip olduklarını unutmamalıyız. Bunu oynadığınız oyunlara göre klavye, mouse ve kulaklık olarak ayırmak mümkün. Oyunda aldığınız performansın yanı sıra, masaüstü donanımların direk oynanış performansına etki ettiği çok açık bir gerçek. Örneğin, günümüzde e-Spor oyunlarını bir çok bilgisayarda rahatlıkla oynayabileceğiniz için düşük seviye bir bilgisayarınız olsa bile oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. Lakin el yapınıza tutuş ve kullanış şeklinize uygun olmayan klavye, mouse ikilisi yüzünden oyunu oynarken çok zor durumlarda kalabilirsiniz. Masaüstü donanımlarından biri olan, HyperX Alloy FPS adlı mekanik klavyeyi siz okuyucularımıza tanıtacağız. Öncelikle kutu ve kutu içeriğinden başlamak istiyorum.

HyperX Alloy FPS Taşınabilir Mekanik Klavye
Kutu içeriği

Kutu içeriğinde alışık olmadığımız bir tablo ile karşı karşıya kalıyoruz. Nedeni ise, klavyeye özel bir taşıma çantası çıkıyor. Bunun yanında bir adet kullanım klavuzu, bir adet garanti belgesi, bir adet USB destekli bağlantı kablosu( bu kablonun bir ucu normal USB iken diğer ucu Micro USB), toplamda sekiz adet oyun oynarken kullanmak için tasarlanmış tuş (1, 2, 3, 4 rakamları ve W, A, S, D tuşları) ve son olarak da klavyemiz bulunuyor. Bu arada çantayı ve tuş takımını koymaları benim çok hoşuma gitti. Çok daha yüksek bütçeli ürünlerde bile bulunmuyor ve bu tarz küçük şeyler kullanıcının düşünlerini değiştirebilecek şeyler.

Tasarım ve Performans

Tasarımsal olarak, minimal ve yekpare bir görüntüsü olduğunun altını çizmek gerekir. Tam anlamıyla dikdörtgen şekille birlikte minimalliği harmanlayan HyperX taşınabilir bir ürün ortaya çıkarmak istemiş, lakin, 1024 gram olması nedeniyle sürekli yanınızda taşımanız pek kolay görünmüyor. Bütün tuşlar birbirleriyle iç içe konumlandırılmış durumda olduğundan, bir saatten fazla dinlenmeden kullandığım zaman da bileklerime ağrı girdi.

HyperX Alloy FPS Taşınabilir Mekanik Klavye
Metal bir plakayla kaplandığını de belirtmeyi unutmayalım. Tuşların altına minik kırmızı bir led konumlandırılmış, bununla birlikte harfler ve işaretler tuşların üst tarafında duruyor, fakat tuşlardaki ikincil fonksiyonların işaretlerine ledin aydınlatması pek yetmiyor. Bunun nedeni ise tuş anahtarlarının tam ortaya konumlandırılması ve ledin de bu anahtarın üst tarafında durması.

Cherry MX Blue anahtarlarını taşıyan ürünü bu sayede mekanik hissiyatının güzel bir şekilde geri bildirmesini sağlıyor. HyperX Alloy FPS, sayede 50 milyondan fazla tıklama garantisi veriyor.

HyperX Alloy FPS'nin adından da anlaşılacağı gibi daha çok FPS tarzına yönelik bir klavye olduğunu söyleyebilirim. Ufak boyutlarda kalmasını sağlamak ve az önce belirttiğim FPS tarzına yönelik olduğu için herhangi bir makro tuşuna sahip değil. Günümüzdeki bir çok klavyede bulunan ses açıp kapama, oynat durdur gibi tuşları ise F tuşlarına yönlendirmişler. Genel olarak dizüstü bilgisayarlarda olduğu gibi FN tuşuna basılı tutarak ses açıp kapayabilir ya da izlediğiniz videoları ve dinlediğiniz müzikleri bu şekilde oynatıp, durdurabilirsiniz.

HyperX Alloy FPS Taşınabilir Mekanik Klavye
Son olarak ürünümüzün üzerinde bir adet Micro USB, bir adet de USB bağlantısı bulunuyor. Kutudan çıkan kablonun Micro USB ucunu klavyeye, öteki tarafını ise bilgisayara takarak bağlantıyı yapabilirsiniz. Bunun dışında diğer USB portu üzerinden de mobil cihazlarınızı şarj edebilirsiniz. Klavye üzerinde herhangi bir kulaklık girişinin bulunmamasını, diğer modelleri de göz önüne aldığımda eksi olarak nitelendiriyorum.

Özetlemem gerekirse, oldukça sağlam, göze hoş gelen ve kaliteli bir oyuncu klavyesi. Taşınabilir hatlara sahip olan bir ürüne göre biraz ağır. HyperX Alloy FPS, 100 dolarlık fiyat etiketi ile raflarlardaki yerini alacak.
Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 07:55
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 15.08.2017 22:47
Taşınabilir nedir yahu diger klavyeler taşınmıyor mu :D
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Alloy FPS Taşınabilir Mekanik Klavye
İlginizi Çekebilir