HyperX Alloy FPS

Furkan Sakoğlu 21.09.2017 - 13:17
HyperX'ten taşınabilir mekanik klavye
Son yıllarda oyuncu donanımı sektörüne hızlı bir giriş yapan HyperX markası, birbirinden iddialı oyuncu donanımları ile profesyonel oyuncuların dikkatini çekiyor. Kulaklardan, oyuncu farelerine, klavyerlerden diğer donanımlara kadar birbirinden farklı onlarca ürün piyasaya sunan HyperX, son yılların popüler ekipmanlarından mekanik klavyelere de ciddi yatırım yapıyor.

Bugün inceleyeceğimiz HyperX Alloy FPS ile özellikle FPS oyun türünün tutkunları için kolları sıvayan HyperX markası, küçük ve hızlı yapısı ile dikkatimizi çekiyor. Öncelikle klavyenin tasarımından bahsetmek istiyorum. Öncelikle klavyeye ilk bakışta dikkat çeken durum, klavyenin tenkeyless, yani numpad tuşlarının bulunmaması. Bu sayede masanızın üzerinde çok daha az yer kaplayan klavye, oyuncular tarafından çok da kullanılmayan bu bölümden tasarruf sağlamış. Klavyenizi çantanıza atıp istediğiniz yere götürmek oldukça kolay.

HyperX Alloy FPS
Klavyenin kasa sağlamlığı ise yine takdire şayan. Tamamen çelik gövde üzerine kurulu olan Alloy FPS, elinize aldığınızda ağırlığı ile üzerinden araba geçse tık demeyecek bir his uyandırmayı başarıyor. Çıkarılabilir örgülü kablosu ile de taşınabilirlikte zirve yapan klavye, tuşlarının kaplaması ve hissiyatı bakımında da çok başarılı.

Ergonomik olarak ise klavyenin en büyük eksikliği, herhangi bir bilek desteğine sahip olmaması. Yapısı gereği de yerden biraz yüksekte kalan klavye, oyun oynarken benim gibi eli küçük olan oyuncuları zorlayabilir. Tuşlara ulaşmakta bilek desteği olmadığı için hayli zorlandığımı söyleyebilirim, HyperX keşke klavyesinde ekstra bir bileklik aparatı bulundursaymış keşke. Klavyenin en büyük eksisi şüphesiz bu.

HyperX Alloy FPS
Klavyenin bağımsız LED aydınlatmaya sahip olduğunu belirteyim. Sadece kırmızı renge sahip olsa da, her tuşu bağımsız bir şekilde aydınlatabilen HyperX Alloy FPS, farklı ışık efektleri ile görünüşüne katkı sağlayabiliyor. Özellikle gece oynarken, ışıkların şiddetini direkt olarak yazılım ihtiyacı olmadan klavye üzerinden açıp kısabilme şansınız da var. Bu özellik, klavyenin pratikliği açısından çok olumlu bir durum.

Ayrıca HyperX Alloy FPS'de oyun mod'u da bulunuyor. Bu mod'u basit bir tuş kombinasyonu ile aktif ettikten sonra, oyun içerisindeyken Windows tuşu gibi oyunda kullanılmayan tuşlar deaktif ediliyor ve bu sayede oyun içerisinde yanlışlıkla bastığınızda hiçbir sorun yaratmadan oyununuza devam etmenize izin veriyor.

HyperX Alloy FPS
Klavye mekanik bir klavye olduğu için üç farklı anahtar seçeneği ile geliyor. Bunlar Cherry MX Blue "Tıklama hissiyatlı, yüksek ses geri bildirimli", Cherry MX Brown "Dokunsal, dengeli ses ve geri bildirim" ve Cherry MX Kırmızı "Lineer, sessiz ve ultra hızlı" olarak üç farklı şekilde satışa sunulmuş. Bize gelen ürün Brown anahtarlara sahipti ve hissiyatı oldukça iyiydi. Tabii ki tuş hissiyatında en doğru sözü yine kullanıcı söyleyecektir. Hangi anahtarın sizin için doğru olduğunu satın almadan önce denemenizi öneriyorum.

Uzun lafın kısası HyperX Alloy FPS, mekanik klavye arayışı içerisinde olup, taşınabilirliğe önem veren, arkadaşları ile buluşup oyun oynayan ve yanında kendi ekipmanını götüren oyuncular için başarılı bir klavye, ergonomisinde yaşanan sorunlar ise kullanıcıları biraz üzebilir, elleri büyük olan oyuncular pek zorlanmayacaktır ancak küçük oyuncuların klavyeyi satın almadan önce denemelerini tavsiye ediyoruz.

Yorumlar 1
MK Okuru
MK Okuru 19.04.2024 09:29
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 21.09.2017 15:06
3 aydır kullanıyorum ,mükemmel bir klavye, tavsiye edilir
Kalan Karakter: 300 Gönder
HyperX Alloy FPS
İlginizi Çekebilir