Konami, Metal Gear Solid 5 sızıntısının peşine düştü

Furkan Güler 6.02.2018 - 17:27
Ortaya çıkmaması gereken görüntüler, yanlışlıkla mı ortaya çıktı?

Metal Gear Solid 5 ile birlikte serinin hikaye kısmına bir anlamda veda eden Konami, geride bıraktığımız gün Metal Gear Solid 5'in dünyasında ilginç bir olay yaşandığını duyurdu. Yazının bundan sonrasında sürpriz bozan detaylar ile karşılaşabileceğinizi belirtelim. O yüzden Metal Gear Solid 5: Phantom Pain'i daha oynamamış ve oynamak istiyorsanız, biz baştan uyarımızı yapalım.

Bildiğiniz gibi oyunun içerisinde nükleer bomba üretimi yapılıyor. Hatta başka bir oyuncunun üssünü bastığınızda, karşıdaki oyuncunun nükleer bombasını etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Oyunun çıktığı zamanlarda bu mekaniğin bir ara sahneyi tetiklediği açıklanmıştı. Ancak bu ara sahneyi oyunda görmek için, kendi oynadığınız platformda yer alan tüm nükleer bombaları etkisiz hale getirmeniz gerekiyordu. Yani oyunu PlayStation 3'te oynuyor ve bu ara sahneyi görmek istiyorsanız, tüm PlayStation 3 kullanıcılarının bombaları etkisiz hale getirmesi şart koşulmuştu.

Konami geliştiricileri, ortaya çıkmaması gereken bir sahne ortaya çıkınca alarm verdiler

Sizin de tahmin edeceğiniz üzere bu durumun gerçekleşmesi fazlasıyla imkansızdı. Keza oyunu satan tüm oyuncuların örgütlenmesi gerekiyordu. Hatta vakti zamanında oyuncular bu ara sahneyi oyun içerisinde görmek için çeşitli kampanyalar bile başlatmıştı.

Fakat Konami'nin açıklamalarına göre bu ara sahne PC platformunda nedensiz bir şekilde tetiklendi. Hem de nükleer bombalar etkisiz hale getirilmeden. Yaşanan teknik problem karşısında geliştiriciler oyunculardan özür dilerken, olayın nasıl gerçekleştiğinin peşine düştüler.

Yorumlar 7
MK Okuru
MK Okuru 24.04.2024 23:11
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 7.02.2018 17:30
Zaten millete yarımtı oyun sattılar kalkmış spoilere mi takılıyorlar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2018 21:22
İyi de bu görüntüler 2,5 sene önce ortaya çıkmış. Haberi niye yeni yapılıyor?
Kalan Karakter: 300 Gönder
kahvebitti
kahvebitti 6.02.2018 20:36
Japon ve Kore firmalarında çok oluyor böyle olay ekipte istenen payı alamayan çalışanlar oyunların kodunu vs bir çok şeyini paylaşabiliyor.. özellikle kore mmorpg lerinde çok oluyor
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2018 19:44
Sızılmış oyunun davası olmaz Konomi..
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 6.02.2018 19:25
Başlığın haberle hiçbir alakası yok, bug olmuş işte. Konami'nin taktığını da sanmıyorum, Survive'nin çıkışına yakın Metal Gear reklamı yapmaya çalışmışlardır kesin.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Konami, MGS 5 sızıntısının peşine düştü
İlginizi Çekebilir