Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV

Ersin Kılıç 11.08.2016 - 14:18
Kingsglaive filmini izledik!
30 Eylül'de çıkışını gerçekleştirecek olan Final Fantasy XV'i tam 10 yılı aşkın bir süredir bekliyoruz. Yapım aşaması bir hayli uzun süren ve bu dönemde konsol jenerasyonu bile değiştiren Final Fantasy XV için Square Enix kadar serinin hayranlarının da umudu oldukça büyük. Hal böyle olunca Square Enix'te oyunun dünyasını destekleyecek birçok içeriğe imza atıyor. İşte bu içeriklerden birisi de Kingsglaive: Final Fantasy XV.

Filmin detaylarına geçmeden önce Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV'in 19 Ağustos itibari ile ülkemiz sinemalarında da gösterime gireceğini hatırlatmak isterim. Bizim ön gösterimine katılma şansına eriştiğimiz film altyazılı ve Türkçe dublaj seçenekleri ile gösterime girecek.


Kingsglaive hikaye olarak baktığımızda Final Fantasy XV'in öncesini anlatıyor. Oyunda da sık sık bahsi geçecek  ve karmaşanın ana kaynağı olan savaşın en şiddetli kısımlarına filmde yer verilmiş. Film genel olarak yıllar boyunca gücüne güç katarak ilerleyen Nifleim İmparatorluğu ve ona karşı ayakta kalmaya çalışan Lucis Krallığı arasındaki mücadeleye değiniyor. Tabi bu mücadelenin en kilit anlarına tanıklık ederken aynı zamanda oyunun hikayesi için de sağlam bir altyapı oluşturmaya başlıyoruz.

Hikaye hatları bu iki ülke arasındaki mücadeleye odaklansa da hikayenin gidişatı kralın emrinde olan Kingsglaive isimli özel birlik üzerinden işliyor. Bu özel birlik direk olarak krala bağlı ve kralı korumanın yanı sıra özel operasyonlar ve savaşlarda da aktif olarak rol oynayan bir grup askerden oluşmakta. İmparatorluğun mutlak baskısı ve Lucis krallığını anlaşmaya zorlaması ile gelişim gösteren hikaye içerisinde iniş ve çıkışlar ile farklı sürprizleri de barındırıyor.

Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
Öncelikle filme başlar başlamaz Japonların bu tarz filmlerde sık sık başvurduğu sahne geçişleri ile kafanız biraz karışıyor. Özellikle üç beş saniyelik farklı sahne geçişlerini anlamsız bulmaya başlıyorsunuz ama hikayenin ana konseptini anlayıp daha uzun ve derli toplu sahneler ile birlikte filmin rayına oturduğunu da söyleyebilirim. Özellikle belli bir noktadan sonra film gerekli ivmeyi alıyor ve finaline kadar bu gidişatı başarılı bir şekilde koruyor.

Filmin seslendirme kadrosuna baktığımızda Aaron Paul (Breaking Bad, Need For Speed), Sean Bean (Game of Thrones) ve Lena Headey (Game of Thrones, 300) gibi ünlü ve deneyimli isimleri görüyoruz. Özellikle Aaron Paul'un seslendirdiği karakter hem hikayedeki rolü hem de ses performansı ile ön plana çıkıyor ve tabir yerinde ise hikayeyi de sırtlayan ana unsur oluyor. Filmde Noctis'i adını sık sık duysakta kendisine birkaç sahne dışında yer verilmemiş. Zaten hikayenin devamını o devralacağı için Kralın Kılıcı da hikaye olarak size gerekli bilgileri sunmaktan geri kalmıyor.

Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
Filmin oyun açısından en önemli noktası ise Final fantasy XV dünyasını sağlam temellere oturtması. Açık söylemek gerekirse daha önce birçok yazımda belirttiğim gibi Final fantasy XV'in sevmediğim birçok noktası mevcut. Işınlanma dinamikleri, Noctis ve ekibinin sahip olacağı silahların farklı bir sistem üzerine oturtulmasını buna örnek olarak verebiliriz. Ama filmi izledikten sonra tüm bu olgular kafamda daha net bir şekilde oturmaya başladığı gibi ışınlanma dinamiğinin aslında ne kadar güzel olduğunu felan düşünmeye başladım. Film aynı zamanda oyun için gazlayıcı bir unsur olduğu gibi filmde görmüş olduğunuz mekanları oyunda dolaşmak için de sabırsızlanmaya başlıyorsunuz.

Filmin en başarılı olduğu noktalardan birisi de CGI ve görsel efektler oluyor. Bu konuda zaten yıllardır deneyimli olan Square Enix'in yapım ekibi ortaya yine muazzam bir iş çıkarmış. Karakter mimiklerinden tutun yaratık animasyonlarına ve tabi ki filmin, oyunun dünyasındaki detaylara kadar herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş.

Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
Sonuç olarak Kralın Kılıcı Final Fantasy XV bu tarz filmlere ve oyunlara uzaksanız sizi kısa sürede sıkabilir. Ama oyunları seviyorsanız işin rengi de değişiyor. Yani sıkı bir oyuncuysanız bu filme kesinlikle şans vermelisiniz, özellikle bu tarz başka yapımların ülkemizde gösterime girmesini istiyorsanız. Filmden tam olarak keyif almak için ya bu tarz filmleri sevmeli ya da Final Fantasy serisinin sıkı bir hayranı olmalısınız. Özellikle benim gibi serinin sıkı bir takipçisi iseniz filmden alacağınız keyfin de kat kat artacağını gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Bu bağlamda seri ile yeni tanışacak olan ve Final Fantasy XV'i deneyimlemek isteyen oyuncular için de Kralın Kılıcı iyi bir başlangıç olacaktır.
Yorumlar 17
MK Okuru
MK Okuru 25.04.2024 20:10
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 1.09.2016 14:39
Bu filmi izledim çok begendim nxy ulric oyunda olcakmı bilen varmı o adama ne oldu çok merak ediyorum o adam için bu oyunu alırım
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2016 17:56
ff9 10 ve 13 oynadım bitirdim çok sevdim şimdi ff7ye başlasam mı remastered beklesem mi bilemiyorum ff7 filmlerini anlamak için oyunu oynamak gerekiyor mu ?
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2016 01:56
Gerekiyor. Tavsiyem, önce Crisis Core FFVII yi oyna. sonra FFVII'yi oyna. Sonra FFVII Advent Children filmini izle. Hikaye örgüsü bu sıraya göre gidiyor.
MK Okuru
MK Okuru 14.08.2016 00:52
grafik takıntın yoksa kesin oyna; çok çok iyidir ff7. Remake 2-3 senden önce gelmez.
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2016 18:54
Gerekmiyor. Büyük ihtimal remastered'ı gerçek zamanlı yapacaklar, oynanışı değişecek.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.08.2016 10:38
Animasyon kalitesi diğerlerinden tamamen farklı seviyelerde. Sırf bunun için bile izlenir.
Kalan Karakter: 300 Gönder
utrasah
utrasah 12.08.2016 01:32
oyun için çok özenildi.beklentiler büyük oranda güzel olacaktır
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2016 16:21
Beklentiler mi büyük oranda güzel olacak?
Beklentiler henüz güzel değil mi?
Bir beklenti nasıl güzel oluyor?
Yoksa oyun mu güzel olacak?
Oyun büyük oranda güzel küçük oranda çirkin mi olacak?
...
..
.
Aaaah! Ahhhh!...
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2016 09:59
hayatımda hiç final fantasy oynamadım. hikaye bağlantısı var mı?

------------------------

Oyunun öncesini anlatıyor
MK Okuru
MK Okuru 12.08.2016 14:43
Hiç bir final fantasy oyunu nun hikayeleri birbirleriyle bağlantılı değil(10,11'in,11,12 'nin hikayesini anlatmıyor)eğer bir bağlantı varsa zaten 13 , 13-2 olarak çıkıyor. Filmide oyundan öncesini anlatıyormuş zaten.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Kralın Kılıcı: Final Fantasy XV
İlginizi Çekebilir