1/2

Yeni duyurulan Far Cry: New Dawn bizlere neler sunacak?

Furkan Güler 7.12.2018 - 10:25
Oyun hakkında Türkiye'de hiçbir yerde göremeyeceğiniz bilgiler burada!

Ubisoft’un her bir oyununda geliştirerek büyük bir marka haline getirdiği Far Cry serisinin yeni oyununun ne olduğu belli oldu. Biz de sizler için yapımcıların basına özel verdiği bilgileri toplamak amacıyla Londra’ya gidip, ilgili sunumlara katıldık ve elde ettiklerimizi derledik. Keyfini sürün. Far Cry New Dawn ilk bakış videomuza aşağıdaki oynatıcıdan göz atabilirsiniz.

Far Cry New Dawn Ön İnceleme

Yeni oyunun bizlere neler sunacağını belirtmeden önce yeni Far Cry’ın, beşinci oyundan sonra gerçekleşecek olan hikayeleri anlatacağını belirtelim. Eğer beşinci oyunu oynamadıysanız, direkt olarak bu paragrafı es geçmenizi öneriyoruz, keza birazdan büyük bir sürpriz bozan ile karşılaşacaksınız. Beşinci oyunun kötü sonunda tarikat lideri Joseph Seed’in söylediği şarkıyı dinlerken, birden bire dağların arkasında nükleer bomba patladığına şahit olmuştuk. İşte Far Cry oyunu Far Cry New Dawn, bu kötü sonun başlangıcı olacak. Amerika başta olmak üzere Rusya, Çin, Afrika ve Avrupa dahil her yerde patlayan nükleer bombalar, dünyayı kıyamet sonrası bir hale sokacak.

Far Cry New Dawn nasıl olacak?

Merlin Özel: Far Cry New Dawn oyunculara neler sunacak?

Fallout gibi serilerden etkilendiğini tahmin ettiğmiz Ubisoft’un, Far Cry New Dawn’da “kıyamet sonrası dünya” temasını seçmesi bizi oldukça şaşırttı. Belirtilenlere göre nükleer bombaların patlamasıyla başlayan oyunda, uzun bir kış mevsimi yaşanacak ve sonrasında doğal yaşam döngüsü tekrar devam edecek. Güneşin tekrar doğuşu ve ormanların tekrar oluşmasıyla oyuna giriş yapmış olacağız. Ancak Ubisoft geliştiricileri, nükleer bombalardan sonra bildiğimiz çoğu mekanın heba olduğunu hatta kumların altında gömülü olduğunu belirtti.

Bu sebepten dolayı oyunda keşfedeceğimiz onlarca mekan yeni mekan bulunacak. Hayatta kalmak için tabiri caiz ise ilkel yaşamdan kalan içgüdülerini kullanan insanlar, yeniden yerleşim alanları kurup tarım hayatına geçecek. Oyunda iki büyük taraf olacağından bahseden Ubisoft, bunlardan bir tanesini “Survivors” olarak tanımlıyor. Hope County’nin yerlilerinin yanında Kanadalı insanlardan da oluşan Survivors grubu, genellikle çiftçilik yapıyor ve hayatta kalmak için her yolu deniyor.

Diğer bir yandan Far Cry: New Dawn’ın dünyasında artık benzin üretmek çok güç olduğundan, insanlar motorları çalıştırmak için Etanol kullanıyor. Oyunun temasında Etanol’ü yeni “kara altın” olarak tanımlayan geliştiriciler, tarımın sürekliliğini sağlaması için insanların Etanol’e ihtiyacının olduğunu belirtiyor. Survivors olarak tanımlanan insanların yanında tabi ki oyunun dünyasında üretmeden hazıra konan kötü bir insan grubu da bulunuyor. Highwaymen olarak tanımlanan bu insan grubunun amacı, Amerika’nın Kuzey bölgelerine seyahat etmek. Ancak seyahatleri sırasında karşılarına çıkan her bölgeyi işgal edip yağmalıyor ve seyahatlerine öyle devam ediyorlar. İkiz kız kardeşler tarafından yönetilen (Mickey ve Lou) bu kötü insan grubunun, oyunun ana kötüleri olacağı da verilen bilgiler arasında. Hayatını tarım ile kazanan bazı insan gruplarının ise bu kötü gruba itaat ettiğini söyleyen geliştiriciler, bazen insanların savaşmak yerine, bu kötü gruba direkt olarak haraç halinde ürettiklerini teslim edişini oyun sırasında göreceğimizi söyledi.

Merlin Özel: Far Cry New Dawn oyunculara neler sunacak?

Oyunda kendini insanlığa yardım etmek için adayan bir karakteri kontrol edeceğiz. Mühendis, bilim adamı, sanatçı gibi yetenekli insanların yetiştirildiği bir bölgenin işgal edilmesinden sonra başlayan oyunda, işgalden tek kurtulan kişinin biz olduğumuz belirtiliyor. Prosperity adı verilen ve Survivors isimli grubun merkezi olan bölge, bizim de ana merkezimiz olacak. Kötü gruba karşı verilen savaşta Survivors olarak tanımlanan insanlara yardım edeceğiz. Oyunda insan yardımcılarımızın yanında “canavar” olarak tanımlanan yardımcılar da bulunacak. Far Cry Primal oyunundan alındığı söylenen bu özellik sayesinde canavar niteliği taşıyan büyük yaratıklar bizim dostumuz olabilecek. Ayrıca çoğu Far Cry oyununda olduğu gibi maceramız sırasında bize eşlik edecek yan karakterler de bulunacak. Savaşlarda bize büyük yardımı dokunan bu karakterlerin yine keskin nişancı veya savaş alanını darmaduman edecek özelliklere sahip olduğunu tahmin ediyoruz.