1/2

Overwatch'a yeni gelen kahraman Baptiste'i detaylarıyla inceledik

Furkan Güler 27.02.2019 - 21:24
Baptiste, destek sınıfına olan ilgiyi yükseletebilir.

Overwatch’un merak edilen 30. kahramanı olan Baptiste, geçtiğimiz gün ortaya çıktı. Kahraman ortaya çıkmadan önce ise Blizzard tarafından düzenlenen basın toplantısında, Overwatch’un diğer karakterleri ve Baptiste hakkında bilinmeyenleri detaylarıyla sizler için öğrendik. Katılım gösterdiğimiz özel basın toplantısında oyunun tasarımcılarından Michael Chu ve Geoff Goodman, Baptiste’in Overwatch'a ne denli bir etkisi olacağını anlattı.

Overwatch'un yeni karakteri Baptiste'in detayları

Karakter ve yetenek tabanlı bir FPS oyunu olan Overwatch’un maçları, şüphesiz bundan sonra Baptiste ile daha da renkli bir halde olacak.  Hikayede Omnic savaşının ortasında doğan ve savaşın daha çocukken üzerinde bıraktığı izler yüzünden sıkıntılı bir yaşam geçiren Baptiste, yaşı büyüdükçe insanlara yardım etmekten kendini geri çekmiyor. Yardıma muhtaç insanlara yardımseverliği yüzünden, savaş alanında sıhhiye olmayı tercih eden karakterimiz, askeri kariyerini bu yol üzerinden şekillendiriyor. Daha sonrasında Overwatch evreninin kötü birliği Talon’da kendince bir iş bulan Baptiste, bu iş sayesinde biriktirdiği parayı ülkesi Haiti’de bulunan kliniğe bağışlıyor. Ancak zamanla Talon birliğinin göründüğü kadar hiç de masum olmadığını anlayan Baptiste, vakti geldiğinde bu birlikten ayrılmak istese de, birlikle olan bağlarını kolay kolay kopartamıyor.

Overwatch'a yeni gelen kahraman Baptiste'i detaylarıyla inceledik

En sonunda bir şekilde kendini Talon’dan koparmayı başaran Baptiste, geliştiricilerin belirttiğine göre karanlık bir geçmişe sahip. Küçüklükten bu yana içerisinde bulunduğu çevresel faktörler yüzünden kötü olayların altına imzasını atan karakterimiz, günün sonunda kendini Overwatch’un senaryosunu yakından takip oyunculara sevdirecek mi? Hep birlikte göreceğiz.

Brigitte ve Moira’dan sonra Overwatch kadrosuna destek sınıfı olarak katılan yeni kahraman, destek sınıfının maçlarda daha fazla öne çıkmasını sağlayacak. Çünkü Brigitte dışında kalan karakterlerin, bugüne kadar pek fazla ofansif bir yapıda olmadığını söyleyebiliriz. Ancak Baptiste, bunun tam tersi olarak oldukça saldırıya yatkın bir şekilde oyun sırasında kontrolümüze verilecek.

Karaktere ilk baktığımızdaysa diğer destek sınıfı karakterlerinden farklı olarak, seri şekilde ateş eden bir taarruz tüfeğine sahip olduğunu görüyoruz. Soldier 76’ya benzer bir şekilde hasar vuran Baptiste, tahmin edildiği üzere diğer DPS karakterleri kadar hasar vuramıyor. Ancak geliştiriciler, doğru kullanıldığında bu silahın can yakabileceğinin altını çizdi. İki çeşit atış moduna sahip olan bu silahın, ikinci atış modunda ise takım arkadaşlarımıza yardım edebiliyoruz. Eğer ikinci atış modunda silahı kendi arkadaşlarınıza doğrultursanız, takım arkadaşlarınızın sağlık seviyesini seri bir şekilde yükseltebilirsiniz. Bu yüzden savaşlarda hasar vurma veya sağlık verme tercihini iyi bir şekilde yapmanız gerekiyor. Baptiste’in bu özelliğinin büyük oranda Ana karakterine benzediğini de rahatlıkla söyleyebiliriz. 

Overwatch'a yeni gelen kahraman Baptiste'i detaylarıyla inceledik