1/2

Oyun blogu nasıl açılır?

Merlinin Kazanı 6.01.2020 - 13:24
Hevesli kişiler için adım adım anlatım.

Aslına bakılırsa insanlık tarihinden bugüne sosyal hayat içerisinde bulunan her bireyin yaşadığı tecrübeleri, edindiği bilgileri veya sadece eğlence amaçlı diğer insanlarla paylaşım ve onlarla etkileşim içerisine girme ihtiyacı olmuştur. Geçmişten günümüze insanların birbirleriyle çok farklı etkileşim şekilleri olmuştur. Ancak bunların tarihi radikal bir şekilde değiştiren iki çeşidi bence yazının icadı ve internetin icadıdır. 

Oyun blogu nasıl açılır?

Yazının bulunmasına literatürde tarihin başlangıcı denilerek gerekli önem atfedilmiştir. İnternetin keşfi ve yaygınlaşmasıyla da yazı ile iletilen bilgilere kolay ulaşım sağlanmış oldu. 

İnternette yazılı olarak bir şeyler paylaşmanın en çok tercih edilen yolu ise bildiğiniz üzere blog adı verilen sitelerdir. weB-LOGin kelime grubunun kısaltması olarak belirlenen blog kelimesi, internette yukarıda belirtilen her türden kişisel paylaşımların yapıldığı sitelerdir. 

Blog sayfaları genel ve kişisel olabileceği gibi sadece belli konular hakkında da olabilir. Genel blog sayfaları çoğunlukla sayfayı kuran kişinin aklına gelen her konuda paylaşım yaptığı internet siteleridir. Belli konulardaki blog sitelerinde yapılan paylaşımlar ise sadece ilgili konu sınırlarında olmaktadır. 

Son zamanlarda bilgisayar oyunlarının altın çağlarını yaşadığını görüyoruz. Eskiden sadece tek kişinin bir oyunda tek başına oynadığı ve belli senaryolara sahip oyunlar yaygınken interaktif oynanan oyunları da bağlantı kalitelerinde günümüzdeki gibi yüksek hız olmadığı için sadece yerel ağ bağlantıları ile kesintisiz oynanabiliyordu. Ancak zaman içerisinde internete erişimin dünyanın neredeyse her bölgesinde kolaylıkla yapılabildiği ve bağlantı hızlarının da ciddi ölçüde yükseldiği göz önüne alındığında artık dünyanın iki farklı noktasındaki kişilerin birbirleriyle kesintisiz olarak oyun oynayabildiği zamanlara geldik. 

Bu durum da insanların ilgisini tıpkı spor karşılaşmaları gibi oyun karşılaşmalarına çevirmesine ve kendilerini bu oyunlarda geliştirerek dünya çapında bilinen oyuncular olmaya çalışmalarına neden oldu. Zira artık belli başlı bilgisayar oyunları elektronik spor kapsamında değerlendiriliyor ve profesyonel bir şekilde bu oyunları oynayan kişiler sporcu olarak anılıyor. 

Haliyle insanların bilgisayar oyunlarına ilgisi de oyunlar ile ilgili mecralara olan ilgiyi de arttırmış durumda. İnternet üstünde oyun yayınları yapan pek çok mecra bulunuyor. 

Oyunlar hakkındaki kişisel deneyimleri, bilgileri ve eğlenceli anları paylaşmak ve sadece bir oyuncu değil aynı zamanda oyun severler ile karşılıklı bir etkileşim içerisinde olmak için en verimli yollardan biri oyun blogları kurmaktır. 

Şimdi dilerseniz en basit şekilde bir oyun blogunun nasıl kurulacağını herhangi bir teknik bilgiye ihtiyaç duymadan yapabileceğiniz şekilde açıklamaya başlayalım. 

Oyun blogu nasıl açılır?

Adım-1 Blogunuzun ismini belirleyin. 

Bir blog sitesi açmanın tahmin edileceği üzere ilk adımı blog sitenizin ismini belirlemektir. Bu noktada belirlediğiniz sitenin alan adının yani teknik ismiyle domaininin boş olması gerekmektedir. 

Her şeyden önce sitenizin domainini kontrol etmeli ve kendinize en uygun daha önce kimse tarafından alınmamış bir domain almalısınız. İlgilendiğiniz domainin boş olup olmadığını Hostinger ile kontrol edebilirsiniz. 

Sitenizin ismini belirledikten sonra yapılacak işlem ise sitenizdeki verileri depolayacağınız host hizmetini satın almaktır. Bu işlemi yapan pek çok firma bulunmaktadır. Bunların farklı paketlerinde sizin ihtiyacınız olan depolama alanına uygun bir hosting hizmeti satın alabilirsiniz. 

Sitemizin hosting ve domainini tanımladıktan sonra ikinci adıma geçebiliriz. 

Adım-2 Wordpress kurulum dosyalarını sitemize yüklemek

Sitemizin dosya yöneticisi paneline gelerek burada yer alan public.html klasörünün içerisine açık kaynak olarak bulabileceğiniz Wordpress’in kurulum dosyalarını yüklemek yapmanız gereken ikinci işlemdir. 

Wordpress kurulum dosyalarını bilgisayarınıza indirdikten sonra site dosya yöneticisine bu dosyaları yükleyin. Ardından sitenizin adresini girdikten sonra Wordpress kurulumunun yapılması için bir ekran karşınıza gelecektir. 

Şimdi yapmanız gereken işlem sitenizin veri tabanını oluşturmaktır. Yine dosya yöneticisi panelinizden veri tabanı sihirbazı ile veri tabanı kullanıcı adı ve şifrenizi belirleyiniz. Bunun ardından sitenizin admin paneline erişim sağlayacak kullanıcı adı ve şifreyi de yine buradan belirlemeniz gerekmektedir. 

Belirlediğiniz bu kullanıcı adı ve şifreleri sitenizin Wordpress kurulumu ile ilgili kısma eksiksiz bir şekilde girerek sitenizin kurulumunu tamamlayabilirsiniz. Artık siteniz neredeyse hazır.