Ana Sayfa   PC   PS3   X360   Wii   Mobil   PSP   DS   PS2   Xbox   Röportaj   Teknoloji   Makale   Sizden Gelenler   Forum  
 

Brothers in Arms: Hell's Highway > İnceleme

Mahmut Saral - 14.10.2008

Brothers In Arms: Hell's Highway

Üçüncü kez göreve çıkıyoruz!

İkinci Dünya Savaşı konulu oyunları çok sevmeme rağmen bu yapımlar geçmişte beni sürekli yüz üstü bırakmıştı. Medal of Honor: Allied Assault'u ilk yüklediğimde, grafik kartım oyunu açmamıştı bile. Call of Duty'nin demosu yayımlandığında, kendi makinem arızalı olduğu için demoyu bir arkadaşımda denemiştim, ama 32 MB kartın ürünü olarak tüm bölümü sadece beyaz renk olarak oynamıştım. Brothers in Arms: Road to Hill 30 çıktığında ise, 64 MB’lık MX440 sadece bana oyunun seslerini verebiliyor, görüntü olarak kocaman siyah bir ekran sunuyordu. İlginçtir oyunlarda karşılaştığım sistemsel sorunların büyük bir çoğunluğu hep İkinci Dünya Savaşı türü yapımlar karşıma çıktı. Geçmişteki tecrübelerimden ders çıkararak Hell's Highway'de bu tip sorunlarla karşılaşmayacağımdan emindim, ama bu sefer de bitmek bilmeyen ertelemeler sadece beni değil, oyunu bekleyen tüm oyuncuları canından bezdirmişti bile.

Pek sevilen bir konu olmayan “İkinci Dünya Savaşı”, Call of Duty ile yükselişe geçerken, ardından Gearbox tarafından hazırlanan Brothers in Arms ile farklı bir boyut kazanmış, oynanışa taktik unsurları da eklenmişti. 13 cesur adamın hikayesi olarak hazırlanan Road to Hill 30’dan sonra devam olarak Earned in Blood gelmiş, daha önce olmadığı kadar dramatik ve etkileyici bir savaş serisi doğmuştu. Derken Hell’s Highway duyuruldu, yıllar birbirini kovaladı ve nihayet beklenen an geldi. İlk yayımlanan muhteşem videosundan bu yana uzun yıllar geçen Brothers in Arms: Hell's Highway (BIA), sonunda bizlerle.

Savaş planı

Önceki operasyonlarda ölen askerler olsa da 101. hava indirme bölüğü, eklenen yeni takviyelerle beraber yine bir arada. İkinci Dünya Savaşı’nın en kanlı bölümlerinden olan Market Garden operasyonunda yer alıyoruz ve bir kez daha Matt Baker’i yönetmekle sorumluyuz. BIA sadece Baker’ı değil, John, Jasper, Franky ve hatta küçük Pieter’ı anlatıyor. Patlayan bombaların arasında çarpan minik bir yürek, kaosun ortasında yaşanan umutsuz bir aşk ve kendisiyle hesaplaşan bir adam.

Hells’ Highway’deki maceramıza başlamadan önce sinematik bir video ile karşılaşıyoruz. Remake olarak tabir edebileceğimiz bu videolar toplamında, önceki BIA oyunlarında yer aldığımız ve unutamadığımız önemli sahneler, yeniden düzenlenerek hazırlanmış. Genellikle bölüm aralarına bu tip oldukça kaliteli videolar serpiştirilmiş. Road to Hill 30’da öldürülen Kevin, Earned in Blood’ta da Matt’in aklından çıkmamıştı. Hikayenin devam niteliği olarak Kevin, yeni oyunda önemli bir yere sahip. Hafızasında canlandırdığı geçmişindeki sürekli eski günleri gören Baker, ayrıca zihninin ona oynadığı oyunlar nedeniyle bazı çatışma ortamlarında Kevin ve onun sergilediği hareketlerini görüyor, seslerini duyabiliyor. Üstelik sadece o değil.

Hayalleri bırakıp gerçeğe döndüğümüzde ise Hollanda’dayız. Yapımın ilk dakikaları, özellikle seriye ilk kez dahil olan oyuncular açısından bir nevi eğitim havasında geçiyor ve gerekli bilgileri aldıktan sonra asıl oyun başlıyor. Tekrar hatırlatmakta fayda var. BIA serisi; savaş esnasında belirli taktikler belirlemenize olanak sağlayan, bazen bir, bazen de iki-üç takımı birden kontrol edebildiğiniz bir FPS oyunu. Hell’s Highway, önceki oyunların temeline sadık kalmış, ama doğal olarak pek çok yönde geliştirmelere gidilmiş. Daha dinamik savaş ortamları ve daha eğlenceli oynanış, yeni oyunu diğerlerinden kolayca ayırt ediyor. Boşluk tuşuna basılı tutarak koşabiliyor, yine aynı tuşa basarak engellerin üzerinden atlayabiliyorsunuz. Bu sıradaki görsel yön oldukça güzel.

Erkeksen Gel: High Energy

Galeri

Bu galeride toplam 10 adet görsel var.


Önceki
Sonraki
MK Okuru
 
 
 
MK Okuru, 16.12.2009 17:54 (0)
bence 85 çok çok fazla 75 i geçmez oyunda hiç savaş havası yok call of gibi ayrıca oyunnu yarısı film başka bişi deil bekle bekle sıkılıyo insan
MK Okuru, 15.11.2009 09:10 (0)
bu oyunu sevmemdeki tek sebep yanımızdaki askerlere emir verebilme özelliği 10/8
MK Okuru, 20.09.2009 18:02 (0)
Daha önceki oyunlarını bilgisayarımın performansı yetmediği için oynayamamıştım. Geçen sene yeni bir bilgisayar aldım bu oyun hep aklımdaydı ama unutmuştum oynayamadığım tüm oyunları bitirmeye çalışırken :) şimdi ekim-kasım gibi oyun fırtınası başlayacak, o balamadan bu oyunu alıp bitireyim dedim :) ve iyi ki yapmışım beni kendine bu kadar bağlayan başka bir oyun görmemiştim normalde maksimum 1 saat oynar sonra 10 dk internete falna bakardım. Bu oyunda işler çok değişti gerçekten de kalkamıyorum başından :S oyunu edinmemde bu güzel incelemenin de büyük katkısı oldu. Teşekkür ederim her şey için.
MK Okuru, 08.04.2009 01:08 (0)
cod'dan 10 kat daha güzel bu oyun, her çatışma anında siper almanız gerek, cod'daki gibi kahramanlık yapamıorsunuz fazla :) + taktik ve strateji gerekli
MK Okuru, 26.07.2009 15:58 (0)
Oyunuma söz söyletmem. Çok güzel bir oyun gerçekten taktik akıl falan grafikler çok güzel. Call of dutyden daha çok beğendim bu oyunu .Call of duty de emiri hep onlar veriyo kızıyorum.


KİMLİK KARTI
85
Grafik: 85
Ses: 85
Oynanış: 85
80
Okur Puanı: (1 Kişi)
Puanın:
                                         

Yapımcı: Gearbox Software

Yapımcı: Ubisoft

Türü: Aksiyon

Çoklu Oyuncu: Var

Platform: PC

Artılar: Grafikler, başarılı karakter modellemeleri, TPS sistemi, özgür oynanış, takımları kontrol edebilme
Eksiler: Yapay zeka problemleri, karakterlerin konuşurken ağız hareketlerinin olmaması, bazı ufak tefek hatalar
Sistem Gereksinimi: 3 GHz işlemci, 1 GB RAM, 8 GB boş HDD alanı, 128 MB GeForce 6800 veya ATI X1600 ekran kartı

 

Doğum Günü Çocukları vol.2

*gamerTR* @ 30.07.2010 05:13:14

2863

Re:Bu Oyunu Biliyorum !! (Oyun tahmini)

lukas_kane @ 30.07.2010 01:40:13

40

FIFA 11

karacalı @ 30.07.2010 00:30:01

54

Re:Pro Evolution Soccer 2011

reflex @ 30.07.2010 00:27:19

97

Re:Assassin's Creed 2

Mia Wallace @ 30.07.2010 00:23:49

449

Linkin Park, Medal of Honor'da!

TheTolga @ 29.07.2010 23:59:52

0

Re:Assassin's Creed 2

LegendofKratos @ 29.07.2010 23:35:16

449

Re:Assassin's Creed 2

Mia Wallace @ 29.07.2010 22:54:54

449

Re:Bu Oyunu Biliyorum !! (Oyun tahmini)

Altair17 @ 29.07.2010 22:45:58

40

Re:Assassin's Creed 2

LegendofKratos @ 29.07.2010 22:43:55

449

Re:Bu Oyunu Biliyorum !! (Oyun tahmini)

LegendofKratos @ 29.07.2010 22:43:04

40

Re:Assassin's Creed 2

Altair17 @ 29.07.2010 22:39:39

449