Forza'nın geliştiricisi GTA 5, MGS 5'in geliştiricilerini işe aldı

Furkan Güler 24.11.2017 - 10:29
Playgrounds Games, işini bilen kişileri ekibinde topluyor.

Forza Horizon serisi sayesinde Xbox One platformlarında oldukça güzel mekaniklere sahip yarış oyunları ile karşımıza çıkan Playground Games, yeni oyunlarının RPG olduğunu doğruladı. İngiltere'de yeni bir stüdyo açtığını da söyleyen Playground Games, şimdi ise Grand Theft Auto 5, Metal Gear Solid 5: Phantom Pain ve Hellblade: Senua's Sacrifice'ın bazı geliştiricilerini bünyesine kattığını duyurdu. Forza Horizon serisi ile ön plana çıkan Playground Games'in nasıl bir RPG oyunu ile karşımıza çıkacağını oldukça merak ediyorum. Simülasyon ve arcade oynanış mekaniklerini bir arada tutarak oldukça kaliteli oyunlar ile karşımıza çıkan Playground Games'ten gelecek oyunun Xbox One'a mı özel olacağı, yoksa tüm platformlara mı çıkacağı şimdilik belli değil.

Playground Games'ten beklenmedik hamleler geliyor

Oyunun ne olacağı hakkında şimdilik elimizde herhangi bir bilgi yok. Ancak daha yapımına bile başlanmayan gizli RPG oyunu, belki de bir sonraki Xbox platformu için de geliştiriliyor olabilir. Oyun geliştirilme sürelerinin yaklaşık 4 - 5 yıl sürdüğünü varsayarsak, yeni oyun için uzun bir zaman daha beklememiz gerekiyor. Bakalım tecrübeli geliştiricisi nasıl bir yapım ile karşımıza çıkacak?

Yorumlar 4
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 10:42
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 25.11.2017 10:20
gta'nın nesi bu kadar seviliyor ki ya. hiçbir doğaüstü özelliği olmayan 3 adamla sokaklarda yürü araba çal sür. bunu yapmaktan nasıl sıkılmıyorsunuz.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 24.11.2017 22:43
Take Two kendisi sokmuştur, Kojima da işin içinde olabilir. Ajan onlar ajan!
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 24.11.2017 13:39
he deyinmeden de geçmiyim, hacı hell blade'nin elemanlarını aldı diye, kılıçlı kalkanlı, Hack n slash oyunu yapıyor sonucu çıkartmakta yanlış olur kanımca, bu adamlar bi tokyo drift oyunuyla karşımıza çıkarlarsada hiç şaşırmam. Arabalar mafyalar, uzak doğu dövüş, kılıçlı katanalı ve silahlı. İzledikleri yol Sleeping Dogs'un arabalı ve RPG li hali diye hayaller içerisindeyim. Arzular şelale.
Kalan Karakter: 300 Gönder
matrix
matrix 24.11.2017 13:34
Bu adamlar GTA gibi bir oyun yapmak istemiyorlar mıydı ? Birdahaki projeleri RPG türü açıklamasından önce, Bir dahaki oyunları açık dünya GTA tarzı olacak diye bir açıklamada vardı. Şimdi adamlar RPG dediklerine göre TPS bir oyun yapıyorlar, MGS den aldıkları elemanlar ise TPS + Gizlilik siper mekanikleri vs.. geliştirse, GTA dan aldıkları adamlar, açık dünya anlayışlarını geliştirse adamların ve bir kaç formül öğretse, Araba sürüş mekaniklerinde zaten aldılar yürüdüler kendi uzmanlık alanları. Tek eksik RPG kaldı, onuda işten çıkan Bioware'nin eski çalışan üstadlara verse tamamdır. He şu var adamlar RPG konusunda içlerinde hep bir ukte kalmıştır bizim RPG de yardım alacağımız bir şey yok derlerse, oyun çıkınca ama bakın derler, şöyle derler, açık dünya tamam, arabalar tamam, mekanikler silahlar atışlar tamam, ama diyaloglar çok sığ, hikaye bizi biyere götürmüyor, tercihlerimizin bir anlamı yok, karakterler çok ruhsuz, karakterler heyecanlandırmadı vs... gömerlerse ben bilmem. Sonuçta yapmak istemekle, yapmak çok ayrı dünyalar.
Kalan Karakter: 300 Gönder
Playgrounds Games, GTA 5 ve MGS'nin geliştiricilerini işe aldı
İlginizi Çekebilir