Psikolojik korku oyunu The Apartment Steam üzerinden çıktı

Furkan Güler 26.01.2018 - 14:14
Oyuncunun akıl sağlığı ile oynayan bu oyuna dikkat edin.

Hali hazırda günümüz video oyun dünyasında geliştirici ekipler oldukça fazla korku oyunu piyasaya sürüyorlar. Bu yüzden korku türüne ait oyunlar arasında kaliteli olarak sayabileceğimiz pek fazla oyun bulunmuyor. Ancak Shattered Mirror isimli geliştirici ekibin ortaya koyduğu The Apartment, korku türüne ait diğer oyunlardan biraz daha farklı durumda. Korku öğesini psikolojik unsurlar ile birleştiren yapımda akıl sağlığı pek yerinde olmayan bir karakteri kontrol ediyoruz. Yer yer psikolojik danışmanlardan da yarım alınarak geliştirilen oyun bugün Steam  üzerinden piyasaya sürüldü.

Detektif olarak başladığımız oyunda ilginç şekilde öldürülen kurbanların sırlarını çözmeye çalışıyoruz. Korku öğelerini diğer oyunlardan daha farklı bir şekilde veren The Apartment, sizi hiç beklediğiniz anda çok farklı sahneler ile karşılaştırıyor. Korku mekaniklerini hayatta kalma veya jump scare şeklinde vermeyen oyunun bu yönü sizi biraz rahatsız edebilir. Çünkü geliştirici ekibin söylediğine göre oyun her oyuncuya hitap etmemekte. Kasvetli ve baskın bir havası olan oyunda oldukça fazla klostrofobik ortamların da yer aldığını belirtelim.

Yorumlar 3
MK Okuru
MK Okuru 29.03.2024 08:22
Kalan Karakter: 300 Gönder
humblebee
humblebee 26.01.2018 17:39
bir oyun vardı zamanın bilirmisiniz, condemned derlerdi adına...
MK Okuru
MK Okuru 27.01.2018 04:09
Aynen ben de benzettim, ah monolith keşke eski oyunların devamlarını çıkarsa, özellikle blood çok iyi olurdu
MK Okuru
MK Okuru 26.01.2018 23:29
Codemned: Criminal Origins dimi psikopat oyundu orda ki atmosferi gerilimi gerçekçiliği hiç bir oyunda göremedim çok etkileyiciydi
Kalan Karakter: 300 Gönder
Psikolojik korku oyunu The Apartment çıktı
İlginizi Çekebilir