PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini ve detaylarını sorduk

Ersin Kılıç 7.10.2019 - 13:53
Yapım ekibi ile konuştuk

Yayınlanan güncellemeler ile birlikte gelişmeye devam eden Playerunknown's Battlegrounds, ya da bilinen adıyla PUBG'nin 5.sezonu geçtiğimiz dönemde başladı. 5.sezonun başlamasının ardından oyuna birçok yenilik de eklendi. Biz de başta Survival Mastery olmak üzere tüm bu yenilikleri oyunun yapımcılarına yönelttik.

PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini sorduk

Merlin'in Kazanı: Merhaba, Bize Survival mastery sistemi hakkında bilgi verebilir misiniz? Bu sistemi okuyucularımıza basit bir şekilde nasıl anlatabiliriz?

PUBG Corp: Merhaba, Survival Mastery sistemi kısaca oynadığınız bir maç sırasında verdiğiniz kritik diyebileceğimiz kararları analiz ediyor ve hayatta kalmaya devam etmeniz açısından sizi ödüllendiriyor. Zırh bulma, tam olarak doğru zamanda med-kit kullanma, araç kullanımı ve mavi bölgelerde fazladan hayatta kalma gibi dinamikler, sistemin kullanmış olduğu eylemlerden sadece birkaçı diyebiliriz.

PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini ve detaylarını sorduk

MK: Oyuncuların bu sistemden ne gibi avantajları var?

PUBG: Oynamanın ve kazanmanın aslında birçok yolu var. Bu noktada her oyuncunun yaklaşımının benzersiz olduğunu söyleyebiliriz. Survival mastery sistemi bu işleyişi tanıyor, aynı zamanda herkesin bilmesi gereken belirli stratejiler olmasını da kabul ediyor. Örneğin oyunun başlangıç kısımlarında yeterli lootu bulamadıysanız, daha sonrasında hayatta kalma olasılığınız oldukça düşüktür. Survival Mastersy sistemi oyuncuların ilerleyişine yardımcı olduğu gibi hangi noktada yanlış yaptıklarını ya da hangi noktada doğru bir karar aldıklarını anlamalarına yardımcı olur.

PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini ve detaylarını sorduk

MK: Ödül kısmını biraz daha açar mısınız? Survival Mastery seviyeleri oyunculara ne tür ödüller getiriyor?

PUBG: Evet, Survival Mastery sistemi PUBGID adlı yeni bir ödül sistemini de beraberinde getiriyor. Öncesinde kostümler ve oyuncu kişiselleştirmeleri dışında oyuncuların yeteneklerini ya da oyuna olan kişisel yaklaşımlarını gösteren bir şey yoktu. PUBGID, oyuncuların Survival Mastery sisteminde kazandıkları eşyalara göre özelleştirebildikleri bir pasaport gibi çalışıyor. Bu sistem önümüzdeki dönemlerde daha belirgin olacak ve zamanla gelişerek ek özelleştirme seçenekleri sunacak. Bu konuda oyuncularımızdan gelen geri bildirim ve fikirleri üzerinde gerçekten duruyoruz.

MK: Peki PUBGID özelleştirmeleri Loot Box sisteminde yer alacak mı?

PUBG: Şu anda bütün PUBGID özelleştirmeleri ücretsiz bir şekilde oyunda bulunuyor ve kazanılmaları gerekiyor. Sistem oyuncuların yeteneklerini gösterme üzerine kurulmuş durumda.

PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini ve detaylarını sorduk

MK: Survival Mastery sistemi her sezon sıfırlanacak mı?

PUBG: Sezonlara göre farklı unsurlar ekleyebiliriz. Ancak şu aşamada Survival Mastery sistemi devamlılığı olan bir sistem diyebiliriz.

MK: Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Son olarak sırada ne var? Oyuna yeni silah ve haritalar eklenecek mi?

PUBG: Çok daha fazlasını planladık. Oyuna eklenecek olan özellikler hakkında konuşamıyor olsam da her iki alanda da çok sıkı çalışan ekiplerimiz olduğunu söyleyebilirim.

Yorumlar
MK Okuru
MK Okuru 20.04.2024 04:16
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG ekibine Survival Mastersy sistemini ve detaylarını sorduk
İlginizi Çekebilir