PUBG, Uncharted 4'ten daha fazla kazandırıyor

Furkan Güler 13.09.2017 - 15:37
Video oyun dünyası artık eskisi gibi değil

PC platformunda 10 milyon satış rakamını geride bırakan ve anlık neredeyse 1.2 milyon oyuncunun oynadığı PlayerUnknown’s Battlegrounds'un, yine bir AAA oyundan daha fazla kazandırdığı ortaya çıktı. PlayStation 4 platformlarının özel oyunu olan Uncharted 4: Bir Hırsızın Sonu oyunundan daha fazla para kazandıran PlayerUnknown’s Battlegrounds, geliştiricisinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. İstatistiklere göre Uncarted 4, yaklaşık 9 milyon kopya satarak güzel bir başarı sağlamış.

Yaklaşık 10 milyon satan PlayerUnknown’s Battlegrounds'un ise geliştiricisine Uncharted 4'ten daha fazla para kazandırdığı söyleniyor. Ancak bu noktada Uncharted 4'ün 60 dolar, PlayerUnknown’s Battlegrounds'un 30 dolar olduğunu söyleyeceksinizdir. Fakat Uncharted 4 gibi büyük oyunların için kutu maliyeti, dağıtımı ve reklam kampanyalarına oldukça büyük paralar harcanıyor. Bu durum ise ortaya, kazanılan paranın büyük bir bölümünün Naughty Dog'un cebine girmesini engelliyor. PlayerUnknown’s Battlegrounds'un espor tarafının olduğunu ve bu yüzden büyük sponsorluklara sahip olduğunu da düşündüğümüzde günün sonunda BlueHole'ün, NaughtyDog'dan daha fazla ciro yaptığını kabul edebiliriz.

PUBG, Uncharted 4'ten daha fazla kazandırıyor

Diğer bir yandan PlayerUnknown’s Battlegrounds'un ise neredeyse hiç reklamının bile yapılmadığını söyleyebiliriz. Twitch ve YouTube yayıncıları üzerinden viral olan oyun, böylelikle diğer AAA oyunlara göre geliştiricisine çok fazla maliyet çıkartmamış oluyor. Video oyun dünyasının artık eskiye göre oldukça değiştiğini söyleyebiliriz. AAA oyunlar artık eskisi gibi pek fazla tercih edilmezken, kolay ve hızlı tüketilebilir oyunlar video oyun endüstrisinin merkezi olmuş durumda.

Yorumlar 18
MK Okuru
MK Okuru 28.03.2024 18:41
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2017 10:22
Başlayacam be, her gün pubg pub mu ne haltsa o oyunun haberleri yayınlanıyor. Başka oyun mu yok?
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2017 09:51
Artık para kazandıran oyunlar yüksek bütçeli değil çünkü yüksek bütçe demek pahalı oyun demek. Mobil oyunlar daha çok kazandırıyor. Oyun piyasası çok güzel sayılmaz. Umarım kaliteli oyunların sayısı artar. Yoksa herkes dandik grafiklere devam.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 14.09.2017 09:23
Yanlış çıkarım. Söyler misiniz kaçtane oyun pubg ile aynı oranda bu başarıyı elde edebilir. Pokemon içinde aynısı soylendi ama kaç pokemon gibi ortalığı sallayan bi mobil oyun çıkış yapabildi? Mario denediler hemen tepki ne oldu? Bu endüstüri, arz talebe gore değil, etki tepki gibi, etkisi bitene kdr
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 23:18
Bu bakış açısı biraz yanlış. Uncharted için yapılan reklarmların çoğu konsolu sattırmak için. O nedenle tüm reklam maliyetlerini oyuna yüklemek yanlış olur.
Kalan Karakter: 300 Gönder
MK Okuru
MK Okuru 13.09.2017 22:39
Buna benzer kaç örnek var? Sanki artık hiçbir AAA oyun diğerlerine göre fazla satmıyor ve buna para harcamak mantıksızmış gibi haber yapıyorsunuz. AAA lar batırmadıkça ( Örn: Mass Affect A.) hatrı sayılır para kazanıyorlar fakat bu gibi yapımlar kumar gibi. Tutarsa tam tutuyor tutmazsa unutuluyor.
Kalan Karakter: 300 Gönder
PUBG, Uncharted 4'ten daha fazla kazandırıyor
İlginizi Çekebilir